Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלויות רכב ליבואנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה אתם חיים? שכחתם שהיבואן קונה כמויות? מעיסוקי שקרובים לגורמים גדולים בעולם הרכב יצא לי לראות הזמנות לכמה דגמים מסויימים, שמחיר המחירון שלהם נע סביב ה-120-135 אלף ש"ח. והיבואן מרוויח עליהם רווח נקי של 70-75% והיד עוד נטויה בדגמים מפוארים, אני לא יודע כמה יבואן מרוויח שהוא מוכר מכונית ב60,000 אבל תהיו בטוחים שגם הרבה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החזיקו אותי או שאני אטקבק עצמי למוות!

יהודים רגילים להיות קורבנות כבר 2000 שנה לפחות, והיהודים הישראלים לא שונים מהם.

הממשל והפקידות משתי**ם עלינו בקשת ואנחנו משכנעים עצמנו שזה גשם (לא סתם - חקלאי).

לעניין המס על הרכב החדש ועל הדלק, זה היינו הך: אין אפשרות להוריד את המס מכיוון שהמדינה תפשוט רגל, פשוטו כמשמעו. מכיוון שאחוז משלמי המיסים בישראל הוא נמוך מאד ביחס למדינות מפותחות, מישהו צריך לשלם את ההפרש.

המישהו הזה הוא מר ישראלי שפודה קרן השתלמות כדי לרכוש מזדה 3 מהניילון. חינוך לילדים? חסכון ליום סגריר? תחביבים? יוק, הכל הלך לאוטו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מדהים, תודה על הקישור. לדעתי שווה דביק.

זה רק מראה לך איזה יבואנים חוגגים יותר ע"ח הרוכשים הפרטיים, ולא מפתיע שדלק (יבואני מזדה 2 ופורד פוקוס) נמצאת בראש החוגגים, יחד עם טויוטה. בעצם, סובארו וצ'מפיון עוד יחסית "צדיקים".

OMG - הרגע קראתי שוב את נתוני פורד פוקוס - זה פשוט לא ייאמן. אם הנתונים אמיתיים, זו פשוט שערורייה. לא פחות.

עריכה:

זה פשוט לא נגמר... C5 גנבים לא קטנים - אם מה שכתוב שם נכון, מגיע להם שלא ימכרו את הרכב במחיר הזה.

פלואנס - לא פלא שנמכר כמו לחמניות לליסינג בהתחשב בהנחה שהם יכולים לתת על רווח גולמי של 30K ש"ח. פאקינג אמייזינג.

עריכה2:

מעניין מאוד לראות את הרווח על המזדה 3 - ככל שהדגם "מתרחק" מליסינג, הרווח עליו יורד, משום שלא צריך לתת מחיר גבוה באופן מלאכותי (בשביל לתמוך במחירון הליסינג ובערך של רכבי הליסינג בספרים של חברות הליסינג). מצחיק, שמי שסובל מזה זה גם משתמשי הליסינג.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אכן, הם יכולים למכור את הפוקוס ב-100K ועדיין להרוויח 18K:shock:

אבל בגלל שליסינג מחזיק את שוק הרכב כאן בביצים, זה לא יקרה כמובן.

פורסם

פורד מונדאו Trend

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 50,332 ש"ח

מס קניה = 39,775 ש"ח

רווח גולמי = 45,668 ש"ח

מע"מ = 21,724 ש"ח

מחיר לצרכן = 157,500 ש"ח

פורד מונדאו Titanium (דגם חדש - EcoBoost)

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 69,663 ש"ח

מס קניה = 52,820 ש"ח

רווח גולמי = 36,137 ש"ח

מע"מ = 25,379 ש"ח

מחיר לצרכן = 184,000 ש"ח

סובארו B4 דגם Top

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 65,258 ש"ח

מס קניה = 57,517 ש"ח

רווח גולמי = 17,742 ש"ח

מע"מ = 22,482 ש"ח

מחיר לצרכן = 163,000 ש"ח

טויוטה קאמרי

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 70,005 ש"ח

מס קניה = 67,071 ש"ח

רווח גולמי = 40,510 ש"ח

מע"מ = 28,413 ש"ח

מחיר לצרכן = 206,000 ש"ח

סקודה סופרב

דגם 1.8 Elegance

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 80,732 ש"ח

מס קניה = 57,757 ש"ח

רווח גולמי = 18,321 ש"ח

מע"מ = 25,089 ש"ח

מחיר לצרכן = 181,900 ש"ח

מזדה 3

Active 1.6

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 46,235 ש"ח

מס קניה = 35,047 ש"ח

רווח גולמי = 22,164 ש"ח

מע"מ = 16,551 ש"ח

מחיר לצרכן = 120,000 ש"ח

Comfort 1.6

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 49,971 ש"ח

מס קניה = 38,627 ש"ח

רווח גולמי = 18,729 ש"ח

מע"מ = 17,172 ש"ח

מחיר לצרכן = 124,500 ש"ח

Spirit 2.0

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 56,175 ש"ח

מס קניה = 46,571 ש"ח

רווח גולמי = 14,924 ש"ח

מע"מ = 18,827 ש"ח

מחיר לצרכן = 136,500 ש"ח

קורולה

דגם sun

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 45,608 ש"ח

מס קניה = 35,447 ש"ח

רווח גולמי = 22,392 ש"ח

מע"מ = 16,551 ש"ח

מחיר לצרכן = 120,000 ש"ח

דגם GLI

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 48,917 ש"ח

מס קניה = 38,617 ש"ח

רווח גולמי = 21,082 ש"ח

מע"מ = 17,379 ש"ח

מחיר לצרכן = 126,000 ש"ח

מזדה 6

2.0 executive

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 58,842 ש"ח

מס קניה = 50,876 ש"ח

רווח גולמי = 26,058 ש"ח

מע"מ = 21,724 ש"ח

מחיר לצרכן = 157,500 ש"ח

premium 2.5

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 66,037 ש"ח

מס קניה = 60,020 ש"ח

רווח גולמי = 32,562 ש"ח

מע"מ = 25,379 ש"ח

מחיר לצרכן = 184,000 ש"ח

פורסם

תיקון קטן, המע"מ מחושב בסוף ולא על בסיס המחיר ליבואן.

ראיתי את השרשור בתפוז, ונשאלת השאלה מהו מקור הנתונים? אני לא אתפלא אם המספרים הנ"ל משקפים את המצב במציאות, אך מצד שני מגיע אדם ובפיו בשורה מפוצצת ללא סימוכין.

מרפרוף בנתונים עולה שיש לפחות ביניהם לבין המציאות קשר כלשהו, אך זה עדיין לא מוכיח כלום.

ניתן לראות כי סקודה כי הרווח הגולמי של סקודה נמוך יותר וזה לדעתי תואם את המציאות (בהתחשב במחירי הדגמים ואבזורם).

יחד עם זאת, האם מאזדה 3 1.6 "קומפורט" באמת עולה כמו פורד מונדיאו ברמת הגימור הבסיסית? נראה לי תמוה...

באופן כללי בכל הנוגע למאזדה (בהנחה שהנתונים נכונים), יש לי הרגשה שהמספרים הללו לא מראים את כל התמונה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא יודע אם הנתונים אמיתיים.

הבאתי אותם מרוטר.

בכל אופן, גם אם לא זה לא משנה.

היבואנים משחקנים במשחק של המדינה, שמשחקת לטובת הליסינג והכל סמטוחה אחת גדולה.

מי שמע על לשלם פי 3 על רכב.

פורסם

לא מפתיע בכלל.

עצוב לראות את התגובות שמבכות את רווחי היבואנים, אשר מתגמדים לנוכח המס העצום שלוקחת המדינה על כל רכב חדש (110%!).

איך אומרים- גם לטעם של חרא מתרגלים.

פורסם

אתם שוכחים שמעבר לרווח הגולמי יש עוד הרבה דברים אחרים.

יש לייבואן גם הוצאות הובלה מהנמל, אחסון של של הרכב, משכורת לסוכנים, הוצאות שוטפות של חשמל/טפון/ארנונה...

תבדקו מה הרווח הנקי ולא מה הרווח הגולמי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

נגיד שהרווח להיבואן מוצדק נגיד.

מה עם ה 100 ומעלה אחוז מיסים על כל רכב ?

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

תגידו, יש כאלו שחושבים רגע לפני שהם מסנגרים על היבואנים, שממש לא צריכים לוביסטים ויש להם יחצנים משלהם?

מישהו מהמגיבים בדק כמה עולה הובלת רכב מאילת למרכז? מאשדוד לחיפה? בודאי לא אלפי שקלים לרכב אחד. אם זה היה ככה, מזמן היבואנים היו מפעילים צי מוביליות משלהם.

מישהו בדק כמה הן הוצאות טלפון/קפה/משרד (ללא זכר העובדים)?

מישהו ברר איך מחושבות משכורות ועמלות סוכנים ונציגי מכירות?

ודי להתבכיין עם לוגיסטיקה ומחסנים. זה חלק ממערכת כזו. גם את זה מעמיסים על רכב חדש? הרי אנחנו משלמים את זה בתוך מחירי חלפים מקוריים, שרק לי נדמה שהם לא הכי סבירים? שאביא כמה דוגמאות על רנו (שאני מכיר), יבואן מול אי ביי? ...

אל נשכח שמדובר בעלויות מנהלה ולוגיסטיקה עבור כל הדגמים של היבואן, חלקו אותה בכמות הרכב שנמכרה כדי לקבל מבוא לתמחיר.

מודה שלא בדקתי, אבל יש לי מושג מה בנושא, אחרי לא מעט שנים בארגונים גדולים בהם עבדתי, שייבאו ויצאו במאות מיליוני דולרים בשנה.

מאחורי הקלעים, יותר נכון התוכנה שעושה את החישובים, יש מילה אחת פשוטה: פיקטור. אותו גורם הכפלה שקובע כמה העסק רוצה להרויח. ואצל היבואנים שלנו - הוא גבוההההההה. ועוד לא אמרנו כלום על מיסי המדינה.

אני בעד שעסק ירויח, אבל השאלה היא כמה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אתם שוכחים שמעבר לרווח הגולמי יש עוד הרבה דברים אחרים.

יש לייבואן גם הוצאות הובלה מהנמל, אחסון של של הרכב, משכורת לסוכנים, הוצאות שוטפות של חשמל/טפון/ארנונה...

תבדקו מה הרווח הנקי ולא מה הרווח הגולמי.

מכיוון שאתה כל כך דואג להם, הנה נתוני יבואן BMW לרבעון השלישי:

הרווח התפעולי במגזר הרכב בתקופת הדוח הסתכם ל- 10.6 מליון ש"ח לעומת 3.5 מליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד ולעומת כ- 3.6 מליון ש"ח בשנת 2009 . העלייה ברווח התפעולי נובעת בעיקר מעליית הרווחיות בתחום הרכב בארץ, שקוזזה עקב הירידה בפעילות בבולגריה וכן בשל תחילת הפעילות בסרביה.

כל יתר הפרטים ב: maya.tase.co.il

וכדי שלא תדאג ליבאון מזדה/פורד:

הרווח הגולמי לתקופה של תשעה חודשים בשנת 2010 הסתכם בכ- 497.5 מיליון ש"ח לעומת כ- 388 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, כאשר עיקר הגידול ברווח הגולמי נבע ממגזר כלי הרכב.

הרווח הנקי והכולל של החברה לתקופה של תשעה חודשים בשנת 2010 הסתכם בכ- 313 מיליון ש"ח לעומת רווח נקי של כ- 305 מיליון ש"ח ורווח כולל של כ- 304 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי של החברה לרבעון השלישי של שנת 2010 הסתכם בכ- 92 מיליון ש"ח לעומת כ- 112 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

הנתונים: שם.

מעניין לראות מי מרוויח יותר בסופו של דבר...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...