Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאני בא לומר לך שאתה פשוט אובססיבי והולך בצורה עיוורת אחרי מה שהיצרנים רוצים שתחשוב, הן במה שרשמת לגבי העניין האודיופילי בזמנו והן לגבי שטיפת הרכב ושלל התכשירים שאתה משתמש בהם.

ברור לי שהויכוח הזה חסר סיכוי ואין שום דבר בעולם שיגרום לך לפקוח את העיניים ולהתפקח, אז בכיף, תמשיך לכלכל את כיסם של מיטב היצרנים ותמשיך לעשות רק את מה שעושה לך טוב.

איתמר.

אה, ודבר אחרון, 5-6 דליים של ספונג'ה (כלומר 10-15 ליטר) מספיקים לקרצף ביסודיות כל רכב משפחתי, גם אחרי נסיעה בגשם. קצת התחשבות בסביבה ובמשק המים לא תזיק.

מה שאתה אומר וזו זכותך כמובן שכל חברי פורום detailing world גם לא מבינים כלום ומבזבזים את הכסף שלהם?

תראה, לכל אחד יש את התחביבים שלו, לי יש את האודיו ועכשיו את ה-detailing ואני די מאושר.

אפילו לאחרונה חזרתי לפטיפון(שעלה לא מעט דרך אגב) ושידרגתי גם אותו גם לפי המלצת חברי פורומים באנגליה, ותאמין לי לא מתחרט לרגע. נושא הכבלים וחשמל באודיו הוא דיון די מוכר וארוך ודעות לכאן ולכאן.

אבל שוב איתמר, יש דרך לומר דברים...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע, החיים הם לא שחור ולבן. אם הם היו ככה היה לנו ממש משעמם.

בכל דבר יש אפור. בדיוק בגלל התחום האפור הזה מתקיימות שלל חברות הבוטיק למיניהן כמו באודיו, בשמנים ומוצרי טיפוח לרכב. החברות האלה מנצלות בורות וסטיגמות אצל "וודוואיסטים" ואמפריות עולות (ונופלות) כפטריות אחרי הגשם.

ולשאלתך כן, החבר'ה בדיטיילינג עזרא ובניו מדברים שטויות. האמונה הגורפת שחומר X משאיר ברק כזה וחומר Y משאיר ברק כזה כי יש בו טכנולוגייה של חלבון אנדרואידי משולה לקליפת השום. להשקיע מאות שקלים בוקס לרכב נשמע לי דמיוני כאשר חומרים זולים בהרבה נותנים אפקט דומה עד זהה. לשטוף את הרכב עם 150 ליטר של מים נשמע לי בגדר ההזוי מאחר ושטיפה יסודית יכולה להסתכם בחצי כמות ופחות מזה.

אז באמת, אני מציע לך בחום לצאת אל העולם האמיתי ולרדת לעומקם של דברים. לא צריך להאמין לכל מה שחברה רושמת על המוצר שלה ובטח שלא להאמין לדעה כזו או אחרת.

אם בעולם לא היה קיים כל כך הרבה בולש*ט הכלכלה הייתה קורסת ומזמן היינו חדלים מלהתקיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רכב חדש שחור במכונת שטיפה, ממש לא......

המכונות האלה שורטות חבל"ז - רק שטיפה ידנית

:mm_yeah: למרות שחטאתי בהנ"ל פעם או פעמיים

איפה יש שטיפה ב-50ש״ח , אצלי פה בצפון ת״א רוצים מחיר מצחיק של 70 ש״ח ועוד בלי טיפ :)

קפוץ לאיזור קניון איילון, יש שם כמה וכמה מקומות , ביניהם מקום שאני שוטף בו מדי פעם באיזור התעשיה הסמוך לקניון איילון - רחיצה ידנית למהדרין ב50 או פחות.

אגב, אני רכשתי בגרופר בשבוע שעבר שובר לשטיפה חיצונית כולל ווקס ב30 ש"ח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מאמין בחומר ווקס ששמים בשטיפת מכוניות.

שמעתי שיש באזור הנמל בת"א מקום לשטיפה זולה ואיכותית. (אני יודע שזול ואיכות לא הולך יחד אך לא תמיד זה כך :-D ).

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

איתמר, אני לא יודע מה גילך.......אבל בכנות - אין לך מושג מה אתה אומר כי אולי לא ניסית אף פעם.

אני חבר בפורומים של אודיו ודיטיילינג מהמובילים בעולם, בקשר עם אודיופילים מכל העולם וגם עם אנשים שמאד אוהבים את הרכב שלהם.

תראה, רכב הוא הקנייה השנייה בעלת השקעה גדולה אחרי דירה - וכן צריך לשמור עליה, זה שאתה כל הזמן נדבק לקטע של הדליים זה לא לעניין, מפני שאני עושה את זה לעיתים רחוקות.....

עכשיו לקטע של האודיו, ראיתי את השרשור שלך על זה שלא מעניין אותך ציוד, כבלים, וכל מיני דברים אחרים - אתה אוהב לשמוע איך שאתה אוהב וזה אחלה. גם אני אוהב מאד מוזיקה, מרוק כבד, ג'אז, ועד מוזיקה קלאסית - ומה לעשות יש הבדל שמיעה בין סטאפ של 10000 ש"ח בבית לבין 100000 ש"ח(ההבדל הוא ענק דרך אגב)

כשהייתי בן 22 היתה לי פיז'ו 205 GTI למי שזוכר, ומה לעשות לא אהבתי את הסאונד של מערכת האודיו שהיתה לי אז. אז החלפתי את הכל אז למערכת של אלפיין, עם מגברי אלפיין,RF וכל השאר, מערכת רמקולים של MB QUART שהיו חדשים(וגרמנים) אז - בקיצור השקעה לא מועטה, אתה יודע איזה הבדל היה בשמיעה וזה לא פסיכולוגי בגלל שהשקעתי הרבה כסף, פשוט היה הבדל מהותי.

הרבה גם לא מאמינים שצריך "להריץ" רמקולים חדשים לסטאפ ביתי, רמקולים איכותיים צריכים להריץ לפחות 100 שעות עד שהם מקבלים את אופי הצליל הנכון. וככל שתקנה ציוד אודיופילי יקר יותר כך גם תשמע את כל הפגמים בסאונד מפני שהצליל הופך להיות TRANSPARENT וחושף את כל החסרונות וגם הרבה יתרונות.

לפני שאתה קובע עובדות, אני מציע לך ללכת ולשבת 4 שעות בחדר שמיעה של חנות אודיו איכותית(בטח לא בשקם אלקטריק ודומיו) לבקש שישמיעו לך סטאפים שונים במחירים מעל הממוצע, תביא מוזיקה משלך שאתה מכיר כל צליל שם - ותראה שתשמע דברים שלא שמעת קודם.....

סופ"ש נעים

פורסם
:mm_yeah: למרות שחטאתי בהנ"ל פעם או פעמיים

קפוץ לאיזור קניון איילון, יש שם כמה וכמה מקומות , ביניהם מקום שאני שוטף בו מדי פעם באיזור התעשיה הסמוך לקניון איילון - רחיצה ידנית למהדרין ב50 או פחות.

אגב, אני רכשתי בגרופר בשבוע שעבר שובר לשטיפה חיצונית כולל ווקס ב30 ש"ח.

גם אני מקבל כל יום למייל את הקופונים האלה,אני ממליץ לך לקרוא את השורות הקטנות שלמטה.

אתה לא באמת תמים לחשוב שישתפו לך את הרכב בשטיפה ידנית +ווקס ידני ועוד ניקוי פנים ב30 שקל (במקום 99 שקל).

גם במחיר של 99 שקל זה לא כולל שטיפה ידנית ובטח שלא ווקס ידני, סה"כ מדובר בשטיפה במכונה +ווקס, שזה בעצם ווקס שיוצא מהמכונת שטיפה בזמן שהיא עוברת בו, כמו כל מקום לשטיפת רכב שאתה מכניס את הרכב ואומרים לך בוא תוסיף 6-10 שקל ותקבל ווקס( סתם לצורך העניין אני אף פעם לא מוסיף, לי נראה שהקצף הזה בולישט ואם כבר ווקס אני עושה בבית ידנית).

תשים לב שגם במודעה אין שום מילה שזה ידנית,(ואתה יותר קפדן ממני ,לי זה לא כ"כ מפריע).

אבל בסה"כ התלוש כן שווה, לא רכשתי אותו כי אני גר באיזור וסיבה נוספת אני לא אתן לשום מקום לשים לי נוזל הברקה תוצרת שקר כלשהו על הדש בתוך האוטו (הם משתמשים באותו חומר שהם מורחים על הצמיג) חוץ מהSTP הצהוב (שבו אני משתמש כבר שנים) או ארמורול (בטח טעיתי בשם,אני לא משתמש בו אבל הוא נוזל מצוין,טיפה יותר יקר).

לפותח השירשור, אני בהחלט מבין אותך, גם אני עוד לפני 10 שנים ששטפתי את הרכב בבית (משותף) השכנים היו עוברים ולא היה צריך שיגידו משהו , המבטים פשוט אמרו, וגם שכנה אחת שאת 2 הרכבים מליסינג "זרקה" לי פעם משהו ועניתי לי ,ואז בשביל הכבוד שלי ושל ההורים, כי סה"כ עדיין שכנים , התחלתי לשטוף יותר במכונות ולעיתים רחוקות בבית.

http://www.bigdeal.co.il/default.aspx?CampaignId=246

אביב8)

פורסם

למה לשטוף את המכונית פעם בשבוע ?

מספיקה פעם אחת בחודש.

עכשיו, כשיש גשמים, קצת כואב להסתכל על המכונית ולראות אותה ככה, אבל פשוט מיותר לשטוף אותה, כדי שתהייה נקייה יום-יומיים.

בכל מקרה, אני את הלקח שלי למדתי, אני לא משקיע יותר בשטיפה עצמית.

שיטפה חיצונית + ניקוי פנימי עולים לכל היותר 50 ש"ח. בשביל פעם בחודש, יש גבולות :).

פורסם

אני שוטף את הרכב עם דלי : סיבוב אחד הורדת לכלוך עם מים, סיבוב נוסף עם סבון ועוד סיבוב שניים להורדת הסבון. סה"כ 3-4 פעמים ואז ייבוש.

ד"א - אתמול "שטפתי" את הרכב עם 200 מ"ל בלבד! - שפריצר עם שמפו מיוחד לרכב וכמה סמרטוטים עשו פלאים, אבל זה לא יעבוד על רכבים מאוד מלוכלכים וזה "קוטל" סמרטוטים.

אני עדיין לא מבין דבר אחד - לנו אסור לשטוף רכב עם צינור אבל כל חור ששוטף רכבים משתמש בצינור ומבזבז כמויות אדירות של מים. איך זה שמתירים לבעלי עסקים לעשות את זה? עוד פעם כסף? מישהו יודע?

פורסם
אני שוטף את הרכב עם דלי : סיבוב אחד הורדת לכלוך עם מים, סיבוב נוסף עם סבון ועוד סיבוב שניים להורדת הסבון. סה"כ 3-4 פעמים ואז ייבוש.

ד"א - אתמול "שטפתי" את הרכב עם 200 מ"ל בלבד! - שפריצר עם שמפו מיוחד לרכב וכמה סמרטוטים עשו פלאים, אבל זה לא יעבוד על רכבים מאוד מלוכלכים וזה "קוטל" סמרטוטים.

אני עדיין לא מבין דבר אחד - לנו אסור לשטוף רכב עם צינור אבל כל חור ששוטף רכבים משתמש בצינור ומבזבז כמויות אדירות של מים. איך זה שמתירים לבעלי עסקים לעשות את זה? עוד פעם כסף? מישהו יודע?

בעל עסק לא משלם מים כמו אזרח רגיל בגלל שזה נכנס לקטגוריה של ״עסק״ אבל מצד שני הארנונה יותר גבוהה.

אבל האמת אני באמת לא יודע למה אין עליהם הגבלות....מוזר

פורסם

לא חייבים לשטוף כל שבוע/שבועיים, אפשר להשתמש בין שטיפות בdetailer איכותי כמו הultimate quik detailer של מגווירס, פשוט לנגב עם מטלית את הרכב מאבק/לכלוך לפני השימוש בתרסיס, להשפריץ ולנגב ישר.

מקסימום רבע שעה של עבודה והרכב נראה כמו אחרי שטיפה+וקס עם הדבר הזה. :-)

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
גם אני מקבל כל יום למייל את הקופונים האלה,אני ממליץ לך לקרוא את השורות הקטנות שלמטה.

אתה לא באמת תמים לחשוב שישתפו לך את הרכב בשטיפה ידנית +ווקס ידני ועוד ניקוי פנים ב30 שקל (במקום 99 שקל).

גם במחיר של 99 שקל זה לא כולל שטיפה ידנית ובטח שלא ווקס ידני, סה"כ מדובר בשטיפה במכונה +ווקס, שזה בעצם ווקס שיוצא מהמכונת שטיפה בזמן שהיא עוברת בו, כמו כל מקום לשטיפת רכב שאתה מכניס את הרכב ואומרים לך בוא תוסיף 6-10 שקל ותקבל ווקס( סתם לצורך העניין אני אף פעם לא מוסיף, לי נראה שהקצף הזה בולישט ואם כבר ווקס אני עושה בבית ידנית).

תשים לב שגם במודעה אין שום מילה שזה ידנית,(ואתה יותר קפדן ממני ,לי זה לא כ"כ מפריע).

אבל בסה"כ התלוש כן שווה, לא רכשתי אותו כי אני גר באיזור וסיבה נוספת אני לא אתן לשום מקום לשים לי נוזל הברקה תוצרת שקר כלשהו על הדש בתוך האוטו (הם משתמשים באותו חומר שהם מורחים על הצמיג) חוץ מהSTP הצהוב (שבו אני משתמש כבר שנים) או ארמורול (בטח טעיתי בשם,אני לא משתמש בו אבל הוא נוזל מצוין,טיפה יותר יקר).

לפותח השירשור, אני בהחלט מבין אותך, גם אני עוד לפני 10 שנים ששטפתי את הרכב בבית (משותף) השכנים היו עוברים ולא היה צריך שיגידו משהו , המבטים פשוט אמרו, וגם שכנה אחת שאת 2 הרכבים מליסינג "זרקה" לי פעם משהו ועניתי לי ,ואז בשביל הכבוד שלי ושל ההורים, כי סה"כ עדיין שכנים , התחלתי לשטוף יותר במכונות ולעיתים רחוקות בבית.

http://www.bigdeal.co.il/default.aspx?CampaignId=246

ידוע.

אם היית רואה איך הרכב שלי נראה כיום אחרי יום כן יום לא של חורף ונסיעה בדרכים ראשיות + תקופת בחינות שלא שטפתי אותו במהלכה, היית מבין שה30 שקל האלה הם השקעה טובה.

אני לא מצפה לידנית, אבל אני כן יודע מנסיון שאם זורקים עוד חמישיה/עשירייה - אפשר להפוך את זה לידנית .

כמו כן ברשת הזו יש מכונות עם ג'ילדות לפי מיטב ידיעתי, אז זה קביל כרגע במצב הנוכחי :)

לצערי הרב (והוא באמת רב) אין לי מקום שאפשר לשטוף בו את הרכב במקום המגורים הנוכחי שלי.

סביבה של בתים משותפים צפופה שאי אפשר להתקרב אליהם עם רכב אלא רק בחניון התת קרקעי.

שלא לדבר על מאיפה להביא מים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא חייבים לשטוף כל שבוע/שבועיים, אפשר להשתמש בין שטיפות בdetailer איכותי כמו הultimate quik detailer של מגווירס, פשוט לנגב עם מטלית את הרכב מאבק/לכלוך לפני השימוש בתרסיס, להשפריץ ולנגב ישר.

מקסימום רבע שעה של עבודה והרכב נראה כמו אחרי שטיפה+וקס עם הדבר הזה. :-)

יש לי את המוצר הנ״ל, נראה על פניו שהוא טוב, אבל לנקות קודם אבק עם מטלית על צבע שחור זה בעיה, צריך לדעתי לנקות אם מברשת בעלת סיבי מיקרופייבר, ורק אח״כ להשתמש בדיטיילר, לגבי צבעים בהירים זה בסדר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בעל עסק לא משלם מים כמו אזרח רגיל בגלל שזה נכנס לקטגוריה של ״עסק״ אבל מצד שני הארנונה יותר גבוהה.

אבל האמת אני באמת לא יודע למה אין עליהם הגבלות....מוזר

כי כל מקום לשטיפת מכוניות מחוייב למחזר מים (מכונות) ויש לא מעט שלא עושים זאת באמת.

בודקים אותם כל עוד אין להם אישור עסק לאחר שמקבלים הביקורות פעם ב שנה ומודעים לפני שמגעים. :)

• תוכן חדש...