Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוו"ד בדיקה - חשש מנוכל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אנחנו לא מבינים ברכבים וחוששים שעבדו עלינו.

קנינו סקודה רומסטר 2008. הקילומטראז' שלה הוא 76,000.

רק לאחר שקנינו ראינו בדו"ח טיפולים שהאוטו עבר טיפול 75,000 במאי 2010. מה שאומר שבשמונת החודשים האחרונים הוא נסע 1000 קילומטר בלבד (מה שהדליק לנו נורה אדומה, רק לאחר הקנייה, גאונים שכמונו). אנו חוששים שאולי הוא סגר קומבינה עם מכון הבדיקה.

זו הייתה יד ראשונה, ליסינג מימון. הרישיון היה על שם בעל הרכב.

נאמר לנו שהאוטו לא עבר תאונות, גם על ידי המוכר וגם מי שעשה את הבדיקה לא אמר לנו את זה באופן חד משמעי ובכל אופן:

כתוב בשילדת הרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה - שריטות מעיכות ופגמים בצבע, החלפת פח חזית, החלפת מגן קדמי, פגיעה בקורת אורך קדמית שמאל, תיקוני פח וצבע סביב הרכב.

הבדיקה מצורפת כקובץ תמונה.

השאלות שלנו:

האם הרכב עבר תאונה? ואם כן, כמה היא קשה?

האם יש פגיעה בשאסי?

האם זה ישפיע על מחיר הרכב?

המוכר דרש על האוטו 68,000 ש"ח ולאחר הבדיקה הורדנו אותו ל 64,000. האם בשורה התחתונה, עשינו עסקה טובה או שיש לנו מה לדאוג?

תודה

אשר

בדיקה.jpg

פורסם

ייתכן (אם כי בסבירות נמוכה) שהרכב נסע מעט מאוד (או עמד) למין הטיפול במאי.

הרכב במפורש כן עבר תאונה - פגיעה בקורת אורך = פגיעה בשלדה.

עריכה (לאחר שהעלית את טופס הבדיקה) - הבדיקה נראית נקייה, אולי אפילו יותר מדיי, אבל שוב - מה שלי מציק כאן זו הפגיעה בקורת אורך.

alfa 156 2.5.

פורסם

איגוד השמאים קובע שהחלפת פח חזית גוררת ירידת ערך מסחרית של 3-6%.

כך טוען ידיד שמאי.

בטח ברכב בן 3.

פח החזית אמנם מחובר מלמעלה בברגים, אך ברוב המקרים (לא יודע איך זה בסקודה) הוא מרותך לקורות האורך.

בכל מקרה, לפגיעה בקורת האורך מחושבת ירידת ערך נוספת, בנפרד.

אם אתם חוששים לבדיקה מסולפת, גשו מיד למכון בדיקה ניטרלי ובצעו בדיקה נוספת.

זה יועיל במקרה שתחליטו לתבוע נזיקין, אבל רק אם תבצעו זאת בסמוך מאד לתאריך הבדיקה החשודה.

סביר בעיני שרכב בן 3 שעבר 75,000 ק"מ יצא "נקי" בבדיקה, אם כי חסר אפילו הכסת"ח הרגיל, כמו שכבר אמרו לך.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מחזק את מה שאמרו מעליי,בחיים שלי לא ראיתי טופס שבסעיף העברת כוח לא היה רשום כלום.

וגם לי זה נשמע לא הגינוי, יש פה משהו מסריח.

3 שנים (ואולי אפילו פחות) הרכב נסע 75000 ק"מ שזה אומר 25000 ק"מ לשנה, שזה יוצא 2100 ק"מ לחודש.

ופתאום במשך 7 או 8 חודשים הוא נסע רק 1000 ק"מ.???!!!

אביב8)

פורסם

מאיפה הבדיקה הזאת? אתה נסעת עם הרכב ועשית אותה במכון שבחרת או שזה מה שהביאו לך במגרש?

כך או כך, הבדיקה נראת לי לא אמינה.

בבדיקה לגיטימית סעיפים גיר\מנוע לא יופיעו נקיים, בטח לא ברכב בן 3 עם 75K.

תאונה- יש. לא קשה אבל גם לא מי יודע מה סימפטית, מה שנקרא "קצה שלדה"

V5

פורסם

כן, הלכנו לכאורה למוסך שהוא בחר. "נסתובב באזור נראה אם יש משהו פתוח". זה היה בשעות הערב.

ואתם אומרים שחסר לכם הכסת"ח. האם זה אומר שיכול להיות שהרכב במצב ממש גרוע? האם יכול להיות שיש פגיעה בשאסי במשמעות גבוהה? הפגיעה מיופה או שהיא שקרית? לפי זה נדע האם יש טעם לקחת את הרכב לבדיקה חוזרת במכון אחר.

נשמע לי קצת מוזר שמכון רכב יסכים לקחת על עצמו אחריות כזו, לא לציין פגיעה רצינית וחשובה. הרי קל לעלות על זה וזה ידפוק להם את כל העסק.

ושורה תחתונה - האם עשינו עסקה טובה שקנינו ב 64,000 (מחיר המחירון הוא באזור ה 80,000), או שנדפקנו.

פורסם

לגבי בדיקה נקיה....אני מכרתי סיזוקי גימיני בת 5 עם 55000 ק"מ והאוטו יצא נקי בבדיקה שזה היה לא להאמין....כך שיש דברים כאלה בלי כל הכסת"ח הרגיל.

לפותח השרשור.

קנית מסוחר רכב ב 20% פחות ממחיר השוק! מה בדיוק את מצפה?

רכבים "טובים" לא נמכרים במחירי ריצפה. למחיר נמוך יש סיבה ובדר"כ היא זו שצריכה להדליק לך נורה אדומה.

אם לרכב היתה תאונה בעלת משמעות תמיד תוכל לתבוע את המכון. בשביל זה קח את הרכב מיד לבדיקה במכון אחר (אפשר להסתפק בבדיקת שילדה)

עשית עיסקה טובה? תלוי בך....שילמת הרבה פחות מהמחירון. אם אתה הכסף הוא פקטור משמעותי...אז כן, זו עיסקה טובה.

מצד שני יש אנשים שגם אם היו נותנים להם ב"חינם" רכב כזה...לא היו נוגעים בו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני חושב שאתה צריך ללכת לבדיקת שלדה במכון אמין, ולבדיקה של כל השאר במוסך מורשה\מומחה לואג כדי שתקבל אינדיקציה אמיתית למצב המכני.

אחרי שתעשה את זה תוכל לדעת את הפגיעה היא מיופה או בדיוק כמו שרשמו. תוכל גם לדעת מה המצב המכני,כי זה לא שאין רכבים שיוצאים מושלמים בבדיקות.יש,אבל מעט. פשוט אני לא חושב שהרכב הספציפי הזה נופל לקטגוריה הזאת.

V5

פורסם
כן, הלכנו לכאורה למוסך שהוא בחר. "נסתובב באזור נראה אם יש משהו פתוח". זה היה בשעות הערב.

ואתם אומרים שחסר לכם הכסת"ח. האם זה אומר שיכול להיות שהרכב במצב ממש גרוע? האם יכול להיות שיש פגיעה בשאסי במשמעות גבוהה? הפגיעה מיופה או שהיא שקרית? לפי זה נדע האם יש טעם לקחת את הרכב לבדיקה חוזרת במכון אחר.

נשמע לי קצת מוזר שמכון רכב יסכים לקחת על עצמו אחריות כזו, לא לציין פגיעה רצינית וחשובה. הרי קל לעלות על זה וזה ידפוק להם את כל העסק.

ושורה תחתונה - האם עשינו עסקה טובה שקנינו ב 64,000 (מחיר המחירון הוא באזור ה 80,000), או שנדפקנו.

מכל דבר לומדים בחיים. להבא, אתה תהייה זה שמחליט לאן לוקחים את הרכב לבדיקה, בנוסף לשאלות ובדיקות שחשוב לעשות לפני שבכלל לוקחים הרכב לבדקיה - וזה לא שחסר רומסטר בשוק.

שורה תחתונה - מה זה בכלל משנה אם עשית עסקה טובה או נדפקת? תדמיין שהרכב שלך נהדר, ועם הזמן, תכיר אותו באמת, ותדע לסמוך עליו. אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב מספר שנים, עשה יישור קו אם יש צורך, טפל בו באדיקות, וסע לשלום.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

שמא לא היתה כאן נוכלות, אלא פשוט:

- הבעלים עשה טיפול 75K, וסמוך אח"כ עשה תאונה חזיתית קלה.

- נרתע מעלות התיקון הגבוהה, ומכר את הרכב כפי שהוא לסוחר מיד או לאחר זמן

- הסוחר תיקן את הרכב בזול לאחר זמן או מיד, ומציע אותו למכירה

התוצאה: הרכב עמד כמה חודשים, יש לו סימני תאונה קלים מקדימה, אך סה"כ תקין.

הגיוני?

פורסם

קח את הרכב לבדיקה במכון אמין. תחזור עם תוצאות הבדיקה החדשה, ואז תוכל לדעת אם עבדו עליך או לא.

קנית רכב מסוחר במחיר נמוך משמעותי ממחיר המחירון? אני מהמר שהאוטו חטף בומבה לא קטנה ושדו"ח הבדיקה "מיופה".

פורסם

הגיוני?

בטח הגיוני , אף פעם לא שמעתי על סוחרים שמזייפים ספידומטרים . וגם התאונה לא הייתה תאונה קשה שהשביתה את הרכב לשנה . ובסוף הרכב תוקן ,אבל נסע על מובילית 10חודשים כדי שלא יוסיף ק"מ

פורסם

לדעתי מדובר על בכלל מחירון של רכב פרטי, ולא כזה של ליסינג מימוני משוקלל עם הקילומטרז' הגבוהה, מה שמוריד את המחיר לסביבות המחיר ששולם.

לדעתי נוכלות.

משכנתא זה קל

פורסם

הגיוני?

כן, בהחלט הגיוני.

מצד שני, התסריט היותר הגיוני הוא שהרכב עבר תאונת חזית (את זה אנחנו כבר יודעים), בשל נזק פח ופתיחה של כריות אויר הרכב הוכרז כאובדן להלכה, הועבר למאגר כלי רכב לאחר תאונה ועד שנמכר, נמכר שוב, תוקן והגיע למוכר עברו 8 חודשים שבהם הוא לא נסע.

אם חוש הריח שלי עובד כראוי, אני מהמר על זה שלפחות בהגה אין כרית אויר.

תגיד, יש איזה בעיה עם הנורות בלוח השעונים של אי הדלקות או אי כובוי של איזה נורה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...