Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

השאלה נמצאת בכותרת ואני הוא האדם שמעוניין להשכיר את הרכבים לכן אני יפרט קצת:

בבעלותי חברה עם ציי רכב, כל הרכבים הינם בבעלות החברה (נקנו בעזרת מימון בנקאי) ואינם מושכרים/ליסינג.

יש לי שני רכבים היום בצי שאינם בשימוש (פאסאט 2.0FSI 2007) שני הרכבים הם רכבי מנהלים בדרגת האבזור הגבוהה ביותר (HIGHLINE) עם תוספות של עור,גג,GPS מובנה,DVD,מסכים,מקרר וכו'..

חשבתי לעצמי במקום שהרכבים יעמדו מבלי שישתמשו בהם וסתם יהיו "הפסדיים" בשבילי (להזכירכם נקנו במימון ואני משלם עליהם החזר חודשי מדי חודש בחודשו), חשבתי להשכיר אותם לאדם פרטי, מבדיקה שערכתי מול חברות ההשכרה הגדולות הזול ביותר יוצא כ5500 ש"ח לחודש לרכב זהה לשלי ועם הגבלה של 2000 ק"מ בחודש.

- הרעיון שלי נשמע פשוט, להשכיר את הרכב לאדם כלשהו, הוא יהנה מרכב מפנק במחיר מוזל מאשר בחברות ההשכרה ואני יהנה מרווח חודשי על הרכב שהייתי מפסיד עליו כל חודש, אני מתכוון להשכיר רכב כזה ב4000 ש"ח לחודש, ההשכרה תיהיה כוללת ביטוח מקיף לכל נהג (לא צעיר), תיקון תקלות שנגרמו ברכב שלא מפאת שימוש לא סביר (כגון נסיעה בלי מים/שמן/בלאי שנעשה במתכוון) ו3000 קמ בחודש. כמובן שאני לוקח צ'ק בנקאי של 5000 ש"ח כערבון לכל מכה/תאונה/נזק שיגרם, וכמובן שעושים הסכם שכל פגיעה/מכה ישא השוכר בעלות התיקון עד לתקרה של 2000 שח שבמקרה כזה מערבים ביטוח, ושכל הדוחות/נסיעות בכביש 6 יועברו על שמו ואני מוסיף סעיף שאוכל בכל רגע נתון להודיע 96 שעות מראש ולסיים את ההתקשרות בנינו, ויש לי ברכב כבר מכשיר "טרפילוג" שאני יכול לדעת איפה הרכב נמצא בכל רגע ואיך נוהגים בו, והכי חשוב אני מוציא להם קבלה כך שזו הוצאה מוכרת.

- יתרונות:

- רווח חודשי על הרכב, הוא מכסה לי את ההחזר החודשי ומייצר לי רווח של 2800 ש"ח לחודש בערך (אחרי הורדת ביטוח והחזר חודשי)

- אני לא מרגיש את הירידת ערך כי ברגע שאמכור אצטרך להחזיר את הסכום שנשאר להלוואה וזה ממילא מתקזז כל חודש לא ממני אלא מהסכום ששוכר הרכב משלם.

- הרכב נשאר על שמי

למען האמת יש לי כבר 6 אנשים שמעוניינים ברכבים הללו (פה לאוזן בין חברים) אין לי כל קשר לאנשים הללו שהתעניינו ברכבים (אני מעדיף לא להשכיר לחברים).

- חסרונות:

- זהו רכב שכבר תמה לו האחריות יצרן וכל נזק שיגרם משימוש סביר יצא מכיסי ובמיוחד ברכבים כאלו ביקור במוסך לא מסתיים בכמה מאות שקלים.

- אין לי שליטה על הנהג החדש ברכב, אני לא יודע מראש אם הוא יקרע את הרכב הוא ישמור עליו (אבל אני יכול לדעת מה אופי הנהיגה שלו בעזרת מכשיר ה"טרפילוג" שמשדר לי ולהחליט לסיים את ההתקשרות בנינו בהתראה של 4 ימים).

מה אתם חושבים? האם ההוצאות השוטפות יעלו לי יותר מהרווח שארוויח עליו או לפחות אני לא אפסיד מהרכבים הללו?

* חשבנו על האופציה למכור אבל תמיד קיים סיכוי שנצטרך את הרכבים כי יכנס עובד חדש ואז אני מודיע לשוכר 4 ימים מראש וחוזה השכירות תם במקום להתחיל לחפש רכב מחדש ברגע שנכנס עובד חדש.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, עד כמה שהבנתי הרכבים בבעלות חברה בע"מ שאתה בעל שליטה בה, כלומר אתה לא משכיר את הרכבים כאדם פרטי, אלא תהיה חייב להשכיר אותם בתור החברה ולהוציא חשבונית, בדיוק כמו חברת השכרת רכב.

אגב, זה נכון גם במידה ורשמת אותם על שמך אבל הכנסת אותם כנכסים במאזן של החברה (זאת על מנת להתקזז על פחת והוצאות).

אני אישית חושב שההתעסקות לא שווה את זה, אין לך את כוח ה"אכיפה" של חברת השכרה, וחבל להכניס ראש בריא למיטה חולה.

אם הרכבים רק מפסידים לך כסף כרגע, הייתי מוכר אותם וכשיבוא הרגע שוכר רכב לעובד החדש (עד שיגיע רכב קבוע), זאת כמובן בהנחה ואתה לא מגייס כרגע עובד - כי אם כן שווה אולי לחכות.

יובל.

פורסם

אסור לך להשכיר רכב מבחינה חוקית!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו שכבר אמרו אני לא חושב שאתה יכול להשכיר רכב מבחינה חוקית אלא אם כן תשיג את ההיתרים הדרושים,

ומאוד מעניין אותי, במה בדיוק אתה עוסק?

סתם מסקרנות באמת, מעניין אותי לאיזה עובד מגיע פאסאט חדשה מפוארת, ועוד 2 כאלה,

פורסם

כדי שתוכל להשכיר רכב, אתה צריך שיהיה לך רשיון של חברת השכרה. במקרה כזה ירשם ברישיון שהוא השכרה וכל קונה בעתיד ידע שמדובר ברכב שבהיסוטריה שימש להשכרה. מעבר לזה שים לב בתעודת חובה שיש סעיף ספציפי לרכב השכרה/בתשלום והביטוח שלך לא כולל אותו.

שורה אחרונה - אסור לך.

אני מוכן לעשות לך טובה ולקחת את הרכב לשימוש עצמי. אני אשלם את הביטוח חובה ומקיף, וכן את הטסטים. אני מוכן לשאת בנזק של צמיגים ומצבר.

באופן כזה אתה כבר חוסך כמה אלפי שקלים בשנה ומצמצם לך את ההפסד.

לגבי תקלות- אפשר למצוא מנגנון שקובע שבהתחלה כל התקלות עליך וככל שעובר הזמן, התקלות על חשבוני. צריך לחשוב גם האם כל התקלות על חשבוני או רק חלקן. אולי מכלולים עיקריים לא על חשבוני.

כמובן, דוחות, כביש 6 והשתתפות עצמית יהיו על חשבוני.

לדעתי זה יהיה שימוש חוקי, כיוון שלא שכרתי ממך.

פורסם

הוא אוקסימורון, למה אתה מצפה? ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה כן יכול ל"העסיק" את מי ש"משכיר" ממך את הרכב.

ואז הוא יקבל את הרכב כחלק מחוזה העסקה.

אתה תלבין כסף על ידי תלוש משכורת פיקטיבי

הוא יקבל אוטו ועוד ישלם לך כסף.

כולם מרוצים.

רק חסרון אחד -

זה לא חוקי.

אבל לפחות זו אופציה.

פורסם

תמכור אותם.

תחת ההנחה שהחברה שלך אינה חברת השכרה, תתמקד במה שאתה/החברה שלך יודעים לעשות הכי טוב, ובמה שמייצר לך הכי הרבה ערך.

גם הזמן שלך הוא משאב בחסר.

י'

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

1. השכרה של רכבים ללא רשיון עסק מתאים היא עבירה על החוק.

2. ההשלכות הכספיות עלולות להיות גבוהות פי כמה מהרווח הצפוי (שער בנפשך שהרכב יהיה מעורב בתאונה, הרי הביטוח לא מכסה השכרה, לא המקיף ולא הצד ג').

• תוכן חדש...