Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העסקת עובד במיזם - כיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שהוצע לי להשתתף במיזם מסויים.

נניח שהתנאים נשמעים לא רעים בכלל.

נניח שהמציע הינו אדם פרטי, שמעוניין להשתמש בשירותיי.

כיצד עושים זאת באופן חוקי?

משמע, כיצד הוא משלם לי שכר שהינו חוקי, ממנו נגבה מס הכנסה,

ומשולם ביטוח לאומי/ביטוח בריאות?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

האופציה המסובכת היא לבקש מהיזם לפתוח תיק עוסק מורשה או חברה בע"מ, לפתוח תיק מעסיק בביטוח לאומי ולהכניס אותך כעובד בעסק לכל דבר ועניין.

האופציה הפשוטה יותר מבחינתו היא לתת לך לפתוח תיק עוסק מורשה (או פטור, כתלות בהיקף ההעסקה) ואז אתה מתעסק עם תיאומי המס והביטוח הלאומי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

נכון לעכשיו עוד לא יוקם עסק רשמי, מדובר בפיילוט של כמה חודשים, שכולל אחוזים ושכר.

במידה ואני פותח עוסק מורשה (פטור או זעיר?), אין שום בעיה עם זה שהוא נותן לי X

שקלים בחודש מבחינתו? אין לו שום מעורבות בנושא מעבר להעברת כסף?

אופציה אחרת - במידה ויש לו עסק רשמי אחר, יש בעיה עם קבלת השכר דרכו, למרות

שאני לא עובד בעסק עצמו?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אם לא יוקם עסק, והעניין הוא יותר בסגנון של "טובה בין חברים" מאשר עבודה, איפה רשויות המס נכנסות לתמונה?

:wink:

מעבר לזה, מנסיון במיזמים: חשוב לחתום חוזה שמפרט את תרומתך למיזם ואת מה שאתה הולך לקבל בתמורה (כמה אחוזים יהיו לך במידה והמיזם יצליח, שכר חודשי במידה וזה יהפוך לעסק וכו'). חוזה כזה לא חייב להיות מגובה בסוללה של עורכי דין, ויכול להיות אפילו חצי עמוד מודפס בוורד שמסכם את ההבנות ביניכם.

לשים הכל על דף ימנע, בשלבים שהמיזם יתפוס תאוצה, מצבים של "אמרת-לא אמרת".

פורסם

אם מדובר בשני אנשים פרטיים שמעבירים כסף זה אל זה, יש סיכוי יותר מסביר שרשויות המס לא יגיעו אליכם.

אבל מה קורה אם אותו היזם הינו עצמאי ולכן חשוף יותר לבדיקות של מס הכנסה? מה קורה אם הוא מעוניין לקזז חלק מההוצאות לטובת הכרה במס?

הדרך הנכונה מבחינה חוקית היא לפתוח תיק עוסק פטור (אפשר גם לכמה חודשים), לקבל ממנו כסף ולתת לו בתמורה קבלה. אחר כך אתה מתקזז עם הביטוח הלאומי ומס הכנסה.

האופציה השנייה שציינת נשמעת לי קצת מסובכת מבחינה חוקית. כיוון שארץ ישראל התברכה בפירותיה ובעורכי הדין שלה, אני מאמין שיש דרך חוקית להכשיר את העניין. לא רוצה להטעות אותך, שיבדוק את הנושא עם רואה החשבון או חשבת השכר שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

fazer - לפחות בשלב הזה של החיים, אני לא מעוניין להתחיל עם עסקאות מפוקפקות

והעלמות מס. אולי זה מקובל, אבל בהתחשב בעתיד המקצועי שלי (שלא קשור בכלל

למיזם הזה) אני מעדיף לשמור על הכל כשר, גם אם זה אומר ויתור על אי אילו מאות

או אלפי שקלים. לגבי החוזה - אין יותר צודק ממך :-).

צביקה-פיק - קראתי מעט לגבי העוסק הפטור, נשמע כאילו זה הפתרון המושלם לבעיות.

אם הוא רוצה להזדכות או לקבל הכרה במס, אני אתן לו לתזז ולעשות את הסידורים, אחרת

נשמע כאילו הצעת את הפתרון הפשוט ביותר שגם חוקי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אתה בעצם על תקן "יועץ", ואתה צריך (לפחות משהו קצר) שישמש כ- advisory agreement או consultancy agreement. ההסכם צריך לכלול כמובן גם את ה- % ותנאיהם (כמה אתה מחויב לתת תמורתם בזמן/עבודה/תמורה אחרת; מה קורה אם פרשת באמצע; איך סופרים אותם - לפני או אחרי הגיוס ואם יהיה; וכו'). כדאי גם להתייחס לזכות סירוב ראשונה והצטרפות במכירה, לכל מקרה שלא יהיה.

The Social Network הוא דוגמא לא רעה למה קורה כשזה לא מוסדר ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...