Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה מאמץ אתם משקיעים בכיוון המראות, המושבים ושאר האביזרים ברכב מזדמן?  

135 הצבעות

1. 1. כמה מאמץ אתם משקיעים בכיוון המראות, המושבים ושאר האביזרים ברכב מזדמן?

• לא נוגע בכלום, אפילו לא מזיז את המושב.
      3
    • במקסימום מזיז קצת המושב אחורה ומכוון מחדש את המזגן.
      24
    • מכוון את המושב, מגוון את ההגה לגובה, מכוון מראות ויוצא לדרך.
      83
    • מכוון את כל מה שאפשר, כולל הדיבורית והמשענת של הגב.
      20
    • עושה טסט חפיף לרכב, בודק לחץ אוויר בגלגלים, בודק שהרישיונות והביטוח בתוקף, מכוון ה-כ-ל ויוצא לדרך.
      5

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יוצא לי לנהוג לא מעט על רכבים ששייכים לאחרים - קרובי משפחה, חברים, עמיתים לעבודה וכו'.

אני תוהה - האם אני היחיד שמתחשב בנהג הקבוע של הרכב ולא משנה יותר מידי את כיוון המראות, המושבים וההגה? בעצם, למה לי לתהות? נפתח סקר בפורום.

אני אנסה להסביר בעזרת דוגמאות.

הבוס סינג'ר אותכם לעשות כמה סידורים קטנים בשביל העסק. כיוון שלכם אין רכב חברה, הוא נותן לכם את המפתחות של רכב העבודה שלו. מדובר ברכב מנהלים יוקרתי, הכולל מושב חשמלי עם 7 כיוונים שונים + כיוון עומק להגה. האם תשחקו עם כל הכיוונים של הכיסא למרות שכנראה תוכלו להסתדר איזה שעה עם הגה קצת יותר נמוך?

דוגמא נוספת -

האישה כבר החליטה שאתם ממש צריכים שידת טלוויזיה חדשה. מה שהאישה עדיין לא החליטה זה איך השידה תגיע מהחנות אליכם הביתה. אז התקשרתם לחבר שיש לו איזו ברלינגו או דובלו והשאלתם ממנו את הרכב לכמה שעות. כאן אין 7 כיוונים חשמליים למושב, אבל הפתח של המזגן מכוון לכם ישר לתוך העין, ברדיו יש רק תחנות עם דיבורים על פוליטיקה והדיבורית בלוטות' הקבועה מקושרת עם המכשיר שלו. האם תכוונו מחדש את פתח המזגן, תשנו את התחנות השמורות ברדיו ותעשו pairing עם המכשיר שלכם?

לא מדובר על נסיעות מבחן או נסיעות ארוכות של כמה שעות טובות. נסיעה קצרה, שעה שעתיים גג, שאחריה יחזור הרכב לנהג הקבוע.

יש סקר אנונימי, אז תרגישו חופשיים לסמן מה אתם הייתם עושים :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיוון מושב+ מראות- לחלוטין כן.

בטיחותי ממעלה ראשונה.

פתחי יציאת המזגן- מה, מישהו באמת יתהה "מה קרה לכיוון של פתחי המזגן?" אני אישית מכוון אותם מספר פעמים בנסיעה.

כיוון הגה- כנראה שלא, כנ"ל הדיבורית (יש לי ספיקר חזק :-D )

מתחדשת*

פורסם

הכל שאלה של כמה זה נוח או לא נוח.

אני וחברה שלי נוהגים ביחד על אותו הרכב, בכל פעם אני מזיז את הכיסא ומכוון את המראה הימנית.

ביום יום היא נוהגת על האוטו ואני ברכבת ובערבים ובסופשים כששנינו נוסעים אז אני נוהג.

במידה ויוצא לי בערב לקחת את הרכב ל2 דקות כדי לקפוץ למכולת כשאני יודע שהיא תנהג למחרת בבוקר, אני לא מזיז לא מראות ולא מושב אבל זה כי זה סביר, אם זה היה ממש לא סביר לי אז ברור שהייתי מזיז גם במקרה שאני צריך רק לשפר ת'חנייה שלה. גם קורה :)

פורסם

כיוןן המושב והמראות זה בגדר חובה מבחינתי, כמו שכבר נאמר כאן, משיקולי בטיחות. עם שאר הדברים אפשר להתאפק.

במקרה שלי זה מקבל משנה תוקף, כי אני נמוך מהממוצע (1.65~), ונאלץ לעשות את ההתאמות האלה כמעט בכל פעם.

כמובן שבעת החזרת המפתחות, אני מזכיר לבעל הרכב לכוון את המראות והמושב בחזרה למקומם הראוי.

פורסם

מכוון הגה, מושב, מראות, רדיו (למרות שבד"כ אני מביא איתי דיסק), אבל זה די נדיר, משום מה כל הידידות שלי מסתדרות עם התנוחת ישיבה שלי ואחרי שאני מכוון הן משאירות את זה ככה :)

haters will hate

פורסם

פתחי יציאת המזגן- מה, מישהו באמת יתהה "מה קרה לכיוון של פתחי המזגן?" אני אישית מכוון אותם מספר פעמים בנסיעה.

אני אנסה להסביר.

פעם אחת בחיים הייתה לי בוסית (בוסים היו דווקא די הרבה). היא הייתה היחידה במחלקה עם רכב חברה ולכן בכל פעם שהתארגנה "שתייה" והיה צריך להביא בורקסים+פיצוחים+שתייה+עוגה מהמאפייה הקרובה, רכב הליסינג שלה היה משמש למשימה. בכל פעם שנתנה למישהו את הרכב השביעה אותו שבועת אמונים פן יעז לגעת לה בכיוון של המזגן, ורק לאחר מכן נתנה את המפתחות והקוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כשהגבתי לסקר תרם קראתי מה שרשמת, ולכן אני היחיד שלחץ על "לא נוגע בכלום".

מכיוון שאני נהג יחיד ברכב שלי, וחוץ ממני אף אחד לא יושב ברכב הזה.

אבל בהתחשב בשאלה שלך, בודק הכול, מהצמיגים ועד לרשיונות הרכב.

יש אנשים שמזניחים מאוד את הרכבים שלהם, ואתה יכול למצוא את עצמך על סמי טריילר בלי אוויר ב3 מהצמיגים בלי ביטוח חצי שנה ועם רישיונות מוקפאים וברקסים של שרייד (קצת הגזמתי) ובלי שתדע מה מצב הרכב אתה עובר ליד תחנת משטרה על 170 (שוב, קצת הגזמתי) במחשבה שאתה נוסע על רכב תקין וחוקי, כי מבחינתך הבעלים שהוא חבר לעבודה אדם מאוד מסודר ומאורגן.

אז עצה שלי, כשאתם נוסעים על רכב של מישהו אחר, תבדקו ותכוונו הכול, לא צריך להגזים ולהסתובב עם מד לחץ בכיס בשביל הצמיגים, אבל לא יזיק לזרוק מבט, במיוחד כשמדובר בסמי טריילר. (הרי לכולנו יצא ולא פעם להשאיל סמי טריילר).

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

ברוב המקרים אני עושה טסט ,תלוי מתי.

כשזה רכב של חבר ,אז לא כל כך ,מכוון כיס ומראות והאמת שגם הגה ומשענת גב ,אם אני נוהג אני רוצה שיהיה לי נוח.

כשזה רכב של מישהו שאני לא הכי מכיר אז אני בודק רישיון וביטוח ואפודה ומה לא, אחרי שמקבלים ריתוק בצבא בגלל שלרכב של אוגדונר לא היה אפודה זוהרת (כאילו שזה אשמתך) לומדים לבדוק :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כיוון מושב אני בחור גבוהה יחסית 1.82. מראות את האמת רק בחנייה. ולא יודע למה תמיד החברים שלי שמים את המראה הימנית מכוונת למדרכה. אז גם מראה ימנית

פורסם

מה שמתאר צביקה זו בערך ההתנהלות הקבועה שלי - "שאילת" רכבים מזדמנים.

כיוון מראות - תמיד, כולן. אתה גם מגלה תוך כדי הכיוון מי לא משתמש בהן בכלל.:?

כיוון מושב - העיקר שאגיע לדוושות. מכוון "תוך כדי" ברמזורים אם יש איזו בעיה.

הגה? אין לי מושג. לא נוגע.

מזגן? תוך כדי.

רדיו? לא נוגע, או מכבה.

יצא לי מדי פעם גם לעצור ולנפח צמיגים, אבל אלה היו מקרים קיצוניים

שלוו בגערות מתאימות כלפי המזניח/ה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בודקת הכל כולל הכל, כולל כיוון תחנת הרדיו שלי.

כיוון משענת הראש גובה חגורת הבטיחות המשב והמראות הם דבר חשוב ביותר וחייבים לבצע אותם לפניכל נסיעה ברכב לפני שמתניעים אותו ונוסעים.

כמובן בדיקה של רשיונות הרכב וביטוח כדי שלא יהיו הפתעות בלתי רצויות בדרך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מכוון גובה מושב, גובה משענת ראש, משענת גב, ובקיצור- כל ידית שאחראית על משהו במושב עוברת אצלי התאמה.

מראות צד ומראה מרכזית גם עוברות אצלי בחינה זריזה. כיוון פתחי מזגן זריז ויציאה לדרך. לא נוגע ברדיו בד"כ ולא משחק בתחנות.

פורסם

עד היום הייתי בודק רק דברים "בטיחותיים"- מראות וכסא, כי אני בטוח שאותו חבר יסלח לי יותר על זה שהזזתי לו את המראות ולא נכנסתי ברכב שלא ראיתי ראיתי באותה מראה. ומשענת כיסא, במידה וזה קריטי, יש לי חבר, ששוכב (כלומר יושב) ברכב בתנוחה שמזכירה יותר פרוצה וויקטוריאנית, אז לא מזמן שלקחתי לו את הרכב רק כדי לעשות סיבוב בדיקה קטן של 30 שניות גם הזזתי את המשענת, אבל מבחינתי זה צעד מחאתי בדיוק כמו שזה בשביל הנוחות שלי

מהיום אבל פתחתם את עיניי לעוד דברים שכדאי לבדוק לפני שלוקחים רכב, כמו לחץ אוויר, רשיונות וביטוח, שאני בטוח שמעכשיו והלאה אני אשים לב ואסדוק

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

חילופני רכב נעשים אצלי כמעט רק ברכב של אשתי, אשר משמש את שנינו וגם את שני הבנים.

הפרש הבגובה ביני לבין הבנים קטן, ההפרש מהאישה למעלה מ-20 ס"מ. לכן יש צורך בכיוונון:

מיקום כסא - תמיד. חלק מהעניין הוא שלמרות שהגובה שלי ממוצע אני רגיל כבר שנים רבות לנהוג במיקום מרוחק מההגה.

מראה מרכזית - תמיד.

מראות צד - בד"כ המיקום מספק, אבל תמיד נבדקות.

גובה מושב - הרבה פחות קריטי, מוריד רק בנסיעות של יותר מ-10 דקות.

גובה הגה - המיקום הקבוע בד"כ נוח ואין צורך בשינוי.

מעבר לכך - לפחות פעם ביום סיבוב סביב הרכב להערכת מצב הצמיגים (ובדיקת לחץ פעם בשבוע-שבועיים) וכמובן לודא כי הרשיונות במקומם (בתיק).

הבן השני שלי שנוהג מזה כחצי שנה סופר את הפעולות בכניסה לרכב: רשיונות, שלט "נהג חדש", מושב, מראות, חגירת חגורת בטיחות, הרכבת משקפיים. אם הספירה עד 6 לא תקינה הוא בודק את עצמו שוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...