Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב אם לא בכל הלוחות שעדיין עובדים היום

הכרטיס קול המובנה מסוגל להפוך את הכניסות של הline in והמיקרופון ליציאות של רמקולים אחוריים , סאב/סנטר וכך לשמש כ5.1 אנלוגי

ואפילו 7.1 ו 8.1 בחלק מהלוחות

בכל מקרה אם לא צריך שליטה נפרדת ( מצטער לא קראתי את כל האשכול אבל ראיתי שאתה עובד פאסיבי ) אז מפצל פשוט גם יעבוד

נכון , המתח ירד ואולי הרצפת רעש תעלה

אבל להערכתי לא ברמה שתוכל להבדיל בנסיעה ברכב..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התגובות, אני ילך על כרטיס חיצוני כדי למנוע בעיות עתידיות וכמובן שדרוג הסאונד שבשביל זה כולנו התכנסנו כאן.

איזה כרטיס מומלץ עד 300 ש"ח עם סטייה למעלה.

פורסם

היי,

אני אשמח לקבל פה כמה המלצות ספציפיות (כלומר שמות וקישורים לעמודי מוצר/חברה ספציפיים) בכל הנוגע לנושא התוכנה ב-car pc.

על החומרה דיברנו פה מלא. אחלה.

מה לגבי התוכנה?

מה האופציות שעומדות לפניי בתחום ה-front end של המערכות האלה?

מצאתי את העמוד הזה שמציג רשימה של תוכנות אפשריות:

http://www.mp3car.com/software-and-software-development/34218-list-of-front-ends-other-useful-apps.html

אבל זאת רשימה טיפשית - יש שם דברים שבכלל לא קשורים לרכב אלא ל-HTPC (כמו למשל MediaPortal שאני משתמש בה בהנאה ב-HTPC שלי אבל לא ממש תתאים לרכב) ואני לא בטוח עד כמה היא מעודכנת, שכן ההודעה ההיא פורסמה בשנת 2004...

ראיתי את Centrafuse. לא התלהבתי במיוחד.

איזה עוד אופציות יש?

בנוסף לזה אני מניח שמדובר על ממשק שמאפשר את השליטה השוטפת במערכת (ניהול מוזיקה, וידאו, טלפון, GPS וכו').

מה לגבי שליטה בסאונד? אני מניח שזה נעשה דרך תוכנה נפרדת. כל הנושא של האקולייזר, הקרוס אובר, TC וכו'... איזו תוכנה מנהלת את זה? שוב, אשמח לשמות וקישורים ספציפיים.

אני פשוט פוזל לכיוון, והנושא של החומרה פחות מפריע לי (לא issue) אלא יותר מטריד אותי נושא התוכנה. אם אני אתקין מערכת כזאת על מכונה וירטואלית ואנסה אותה כדי לראות מה היא שווה - זה יעזור לי מאוד בהחלטה אם ללכת על זה או לא.

תודה :)

נ.ב.

לגבי שליטה מההגה - בהנחה שיש לי מתאם שליטה מההגה שמוציא את הסיגנל דרך חיבור mini plug רגיל ומתחבר לכניסת WR ב-HU (של פיוניר לצורך העניין) , האם יש חומרה/תוכנה שיודעת לקרוא את זה ולעבוד איתו?

פורסם
תודה על התגובות, אני ילך על כרטיס חיצוני כדי למנוע בעיות עתידיות וכמובן שדרוג הסאונד שבשביל זה כולנו התכנסנו כאן.

איזה כרטיס מומלץ עד 300 ש"ח עם סטייה למעלה.

יש בmp3car אחלה פורום עם כל מיני המלצות על כל מיני כרטיסים , אתה מוזמן לסייר שם

אם תחליט שאתה בוחר בסלוט pci , אז הכרטיס המומלץ לדעתי נכון להיום בתקציב הזה הוא audigy 2 במידה ותרצה להשאיר את האופציות פתוחות להגברה אקטיבית וכל השאר

היי,

אני אשמח לקבל פה כמה המלצות ספציפיות (כלומר שמות וקישורים לעמודי מוצר/חברה ספציפיים) בכל הנוגע לנושא התוכנה ב-car pc.

על החומרה דיברנו פה מלא. אחלה.

מה לגבי התוכנה?

מה האופציות שעומדות לפניי בתחום ה-front end של המערכות האלה?

מצאתי את העמוד הזה שמציג רשימה של תוכנות אפשריות:

http://www.mp3car.com/software-and-software-development/34218-list-of-front-ends-other-useful-apps.html

אבל זאת רשימה טיפשית - יש שם דברים שבכלל לא קשורים לרכב אלא ל-HTPC (כמו למשל MediaPortal שאני משתמש בה בהנאה ב-HTPC שלי אבל לא ממש תתאים לרכב) ואני לא בטוח עד כמה היא מעודכנת, שכן ההודעה ההיא פורסמה בשנת 2004...

ראיתי את Centrafuse. לא התלהבתי במיוחד.

איזה עוד אופציות יש?

בנוסף לזה אני מניח שמדובר על ממשק שמאפשר את השליטה השוטפת במערכת (ניהול מוזיקה, וידאו, טלפון, GPS וכו').

מה לגבי שליטה בסאונד? אני מניח שזה נעשה דרך תוכנה נפרדת. כל הנושא של האקולייזר, הקרוס אובר, TC וכו'... איזו תוכנה מנהלת את זה? שוב, אשמח לשמות וקישורים ספציפיים.

אני פשוט פוזל לכיוון, והנושא של החומרה פחות מפריע לי (לא issue) אלא יותר מטריד אותי נושא התוכנה. אם אני אתקין מערכת כזאת על מכונה וירטואלית ואנסה אותה כדי לראות מה היא שווה - זה יעזור לי מאוד בהחלטה אם ללכת על זה או לא.

תודה :)

נ.ב.

לגבי שליטה מההגה - בהנחה שיש לי מתאם שליטה מההגה שמוציא את הסיגנל דרך חיבור mini plug רגיל ומתחבר לכניסת WR ב-HU (של פיוניר לצורך העניין) , האם יש חומרה/תוכנה שיודעת לקרוא את זה ולעבוד איתו?

אז ככה ,

בוא נתחיל הפוך - לגבי השליטה מההגה יש מתאם אוניבירסלי שנקרא joycon

תבצע חיפוש תמצא את כל המידע ו90 אחוז שהוא יתאים גם לך

יש 2 fe עיקריות היום :

cf שאמרת שלא התלהבת

rr או בארוך riderunner שמבוססת סוג של "קוד פתוח" , וסוג של פרוייקט קהילתי של זה - יש לזה הרבה יתרונות כמו קוסטומיזציה והתעסקות במערכת וחסרונות שאין לה יותר מדי eye candy וכו'

אתה יכול להתקין ולהתנסות איתה במחשב הביתי שלך אין עם זה שום בעייה

לא צריך vm ולא כלום

השליטה בסאונד תלויה בכרטיס קול שלך ומה אתה עושה איתו

בעיקרון שליטה מתקדמת מעבר לסתם אקולייזר ושטויות של ווינאמפ וכדומה , לא תוכל ( אלא אם תתכנת את זה בעצמך ) לבצע מתוך הfrontend

בהצלחה :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

היי, תודה!

לגבי המתאם הגה, אכן מצאתי אותו בחיפושים שונים וקראתי עליו.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160412111857#vi-content

לפי מה שאני מבין הוא מוציא USB (עם תוכנה תואמת), אבל אני לא בטוח לגבי מה שהוא מצפה לקבל בכניסה. את החיבור הישיר של הכבלים מה-CANBUS? ללא מתאם נוסף?

לגבי התוכנות,

אני אבדוק את riderunner.

לגבי השליטה, חיתוכים וכו' - זה בסדר אם זה לא יהיה דרך ה-FE אלא בתוכנה חיצונית שתעשה את כל זה. יש כזאת? :)

פורסם

תסתכל פה תראה אם יש לרכב שלך הסברים ספציפיים

http://rcjoyeng.cafe24.com/base_3/menu_11.php?menu=11

http://rcjoyeng.cafe24.com/base_3/menu_10.php?com_board_basic=read_form&com_board_idx=14&menu=10&&com_board_search_code=&com_board_search_value1=&com_board_search_value2=&com_board_page=&

אם לא אז יש מספיק מדריכים שנתקלתי בהם שיסבירו לך איך לחבר את זה

לגבי השליטה בכרטיס

שוב פעם כמו שאמרתי זה תלוי איזה כרטיס

לכל כרטיס יש את הדרייברים וההגדרות שלו

לכרטיסים מסויימים יש יותר מאחרים

ובנוסף אם הכרטיס תומך בasio ( וגם אם לא האמת אבל זה לא אותו הדבר ) אתה יכול לנהל את כל הכניסות והיציאות דרך vst host כמו audiomulch/console

ואז להוסיף אפקטים / חיתוכים / אקוליזציה ומה שאתה רוצה וכל השליטה היא גראפית דרך הvst host שאתה משתמש בו

זה נראה ככה מaudiomulch לדוגמא :

gabdmaacn.jpg

פורסם

לא הבנתי למה שזה יהיה תלוי בכרטיס.

לשום כרטיס קול (שמיועד הרי ל-PC ולא לרכב..) אין בדרייברים שליטה על דברים כמו חיתוכים, ושליטה על GAIN לפי כל ערוץ בנפרד.. הדברים האלה לא קיימים :/

לקבוע שיציאה אחת למשל תהיה על תקן הרמקולים הקדמיים ותעבוד עם HPF, והיציאה השניה תהיה על תקן יציאה לסאב ותעבוד עם LPF.. אם רוצים עבודה אקטיבית, אז בכלל.. כדאי שיהיה גם LPF וגם HPF לכל יציאה.

הדברים האלה חייבים להעשות ברמת תוכנה חיצונית, ולא הדרייבר המקורי, פשוט כי בו למיטב ידיעתי בשום חברה זה לא קיים, באופן טבעי.

אני מניח שמה שאני מחפש זה ה-vst host הזה.. אני אחקור על העניין :)

פורסם

זה קיים בכרטיסים אולפניים , פחות בכרטיסים ביתיים מן הסתם

תסתכל על כרטיסים של e-mu

לחלקם לדוגמא יש dsp פנימי שמאפשר שליטה והוספת אפקטים כאלה ואחרים בשימוש בכוח העיבוד של הכרטיס אפילו

החסרון בעבודה עם asio היא שכוח העיבוד נופל על המעבד

ואם המערכת לא מספיק חזקה , ברגע שתעמיס עליה מספיק אפקטים ותשתולל - יהיו לך קפיצות בסאונד וקרקושים כאלה ואחרים

אבל אין לך מה לדאוג ממש בעניין הזה - אפילו מערכות הatom היום יחזיקו אפקטים פשוטים כמו קרוסים נפוצים , אקוליזיציה נורמלית , גיינים וכו'

אם אתה רוצה להתחיל להתעסק עם פילטרי FIR אז תדע שתצטרך כוח עיבוד יותר גדול מatom פשוט

פורסם

היי,

אני רוצה לקחת בחזרה את מה שכתבתי קודם לכן על Centrafuse.

הורדתי את גירסת הניסיון של הגירסה החדשה שלה, 3.5, והמערכת - נדירה ביופיה ותכונותיה.

הסרטונים ביוטיוב לא עושים איתה צדק!

הורדתי גם את RideRunner והיא אכן נראתה דיי רע, כמו מערכת של אלפיין בערך :p

פורסם

enc0der , תנסה RR עם סקינים כמו ה elite lite או simplistique II ,ממש לא כמו מערכת של אלפיין,

60488d.jpg

אהבתי גם את LSX VOID 3.0 ,והוא ממש דומה ל Centrafuse

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם
לא הבנתי למה שזה יהיה תלוי בכרטיס.

לשום כרטיס קול (שמיועד הרי ל-PC ולא לרכב..) אין בדרייברים שליטה על דברים כמו חיתוכים, ושליטה על GAIN לפי כל ערוץ בנפרד.. הדברים האלה לא קיימים :/

לקבוע שיציאה אחת למשל תהיה על תקן הרמקולים הקדמיים ותעבוד עם HPF, והיציאה השניה תהיה על תקן יציאה לסאב ותעבוד עם LPF.. אם רוצים עבודה אקטיבית, אז בכלל.. כדאי שיהיה גם LPF וגם HPF לכל יציאה.

הדברים האלה חייבים להעשות ברמת תוכנה חיצונית, ולא הדרייבר המקורי, פשוט כי בו למיטב ידיעתי בשום חברה זה לא קיים, באופן טבעי.

אני מניח שמה שאני מחפש זה ה-vst host הזה.. אני אחקור על העניין :)

יש לך את הדרייברים של kx project

http://www.kxproject.com/

בזמנו לפני כ-7 שנים היה לי את ה-carpc הראשונים

אולי וותיקי הפורום זוכרים - בסובארו הלבנה

אז השתמשתי בדרייברים האלה

תתקין אותם במקום הדרייברים הקיימים

תוכל לעשות הכל - חיתוכים, השהייות ומה לא

פורסם
היי,

אני רוצה לקחת בחזרה את מה שכתבתי קודם לכן על Centrafuse.

הורדתי את גירסת הניסיון של הגירסה החדשה שלה, 3.5, והמערכת - נדירה ביופיה ותכונותיה.

הסרטונים ביוטיוב לא עושים איתה צדק!

הורדתי גם את RideRunner והיא אכן נראתה דיי רע, כמו מערכת של אלפיין בערך :p

כן cf יותר "יפה" מהקופסא אבל כמו שאמרו לך פה גם rr יכולה להראות מעולה וממש לא כמו אלפיין

תתנסה עם כל מיני סקינים תראה מה הכיוון שלך

אם אתה אוהב להתעסק בתוכנה / תיכנות אתה תשתעמם ותעצבן מאוד מהר על cf כי היא די מוגבלת , וכל דבר שתרצה לעשות שם שהוא קצת שונה ממה שיש בדרך בכלל לא יהיה קל לביצוע..

לעומת זאת בגלל שrr בנוייה על vb6 ויש לה מנגנון סקריפטים מאוד מאוד פשוט

מאוד קל לעצב סקינים , להטמיע תוכנות , ואפילו לכתוב פלאגינים

אני לא יודע אם cf גם תומכת בה אבל עם rr וautoit ( שזה סוג של תיכנות אוטומציות ממש ממש פשוט ) אפשר לעשות כמעט כל מה שבא לך אם זה לשאוב נתונים ואם זה לדחוף אותם לתוך הrr

ככה נגיד בעבר הטמענו את האמולטור של הigo ( כיום יש גרסאת pc אז אין צורך ) - בcf זה לא היה אפשרי

בגלל זה,ב-RR אפשר להחליף/לעצב סקין.

אופיר,מה קורה עם 2 ELITE LITE?

אני מחכה לו הרבה יותר ממך אחי

הבחור גאון מבחינת גרפיקה אבל כבר בא לי להביא לו מכות

שים לב כמה פעמים הגבתי שם באשכולות שלו ( הכינוי שלי בmp3car זה madboy ) , וביקשתי שישחרר את מה שיש כדי שנוכל להמשיך את העבודה שלו

יש לי כל כך הרבה דברים שבא לי ליישם בסקין הנוכחי אפילו ואני לא יכול רק בגלל שאין לי את הקבצי psd

יש לך את הדרייברים של kx project

http://www.kxproject.com/

בזמנו לפני כ-7 שנים היה לי את ה-carpc הראשונים

אולי וותיקי הפורום זוכרים - בסובארו הלבנה

אז השתמשתי בדרייברים האלה

תתקין אותם במקום הדרייברים הקיימים

תוכל לעשות הכל - חיתוכים, השהייות ומה לא

אלה דרייברים ספציפיים שמתאימים לכרטיסי קול ספציפיים ( כדוגמאת הaudigy 2 )

אי אפשר סתם לזרוק לבן אדם - תתקין אותם ותוכל לעשות הכל..

בכל מקרה כמו שאמרתי לכל כרטיס יש את הדברים שניתן לבצע לו ויש את הדברים שלא ניתן :)

פורסם

לגבי החומרה, אני תוהה..

יש ב-mp3car כל מיני מחשבים "מורכבים" עם ספק כוח בסגנון של זה: http://store.mp3car.com/ProductDetails.asp?ProductCode=PWR-026&CartID=2

שגם מתחבר לסוויץ' ומאפשר הדלקה וכיבוי מסודר יחד עם הרכב..

אבל כל המחשבים האלה שיש להם שם הם סוג של "mini-pc", ולא מחשבים "אמיתיים". כלומר זה לא מארז שאני יכול לחבר אליו כרטיס קול PCI - כי אין לו מקום לזה בכלל.

גם אצלכם זה ככה או שאתם משתמשים במארז "רגיל"? ואיזה ספק כוח? ואם זה ככה, אז איזה כרטיס קול? חיצוני עם USB?

אם כבר mini-pc, אז יש לי אחד כזה זמין. הוא מתחבר לחשמל עם ספק כוח חיצוני כמו שיש אצלהם (וכמו לפטופ לצורך העניין) אז אני מניח שהוא יתאים לספק-כוח-רכב הנ"ל, אחרי התאמה של סוג החיבור איכשהו.

אבל אז - אני מניח שאני צריך כרטיס קול USB, ואני קצת מוגבל ברכיבים נוספים (למשל יש לי כרטיס רשת אלחוטי ב PCI-E שאני לא ממש יכול להשתמש בו..).

מצד שני, גם במחשבים המורכבים של mp3car זה ככה.

אז.. מה יש אצלכם?

פורסם

carnetix באמת מיועדים לכל מיני מערכות מורכבות כאלה כמו שאמרת

אני חושב שmac-mini גם נכלל בקטגוריה הזאת

רובנו משתמשים בספקי m2/m4 של minibox

יש עוד ספקים של minibox שמתאימים לצריכות חשמל שונות

יש גם את opus שנחשבים ליותר אמינים

ויכול להיות שיש כבר חדשים ( אני לא ממש נוטה להתעדכן בתחום הספקים )

אני לא חושב שיש פרוייקט בפורום שמישהו בנה ממחשב מיני כזה או לפטופ

רובנו אם לא כולנו הרכבנו מערכות ביתיות לגמרי ( עם לוחות mini itx , micro ואפילו atx רגיל בחלקם )

וככה יש לך את אפשרויות ההרחבה שדיברת עליהן

מבחינת כרטיסי קול פעם היה נפוץ בעיקר הaudigy 2 , היום כבר יש מגוון רחב

אני אישית כרגע עובד עם e-mu 0404 pci כי אני צריך להוציא רק סיגנל סטריאו איכותי לms-8

היה לי בעבר audiotrak prodigy 7.1 hifi , ולפני זה audigy 2 - ואיתם ביצעתי עיבוד סאונד מלא ל7 ערוצי הגברה

יש אנשים שמשתמשים בasus xonar deluxe

ויש עוד כל מיני אופציות כי זה מאוד תלוי בצרכים...

תבצע חיפוש בפורום על car-pc אתה תמצא מס' build logs שיתנו לך את רוב המידע שאתה צריך

את השאר תוכל למצוא בmp3car

ומה שלא תמצא אתה מוזמן לשאול :)

• תוכן חדש...