Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה דרייברים ספציפיים שמתאימים לכרטיסי קול ספציפיים ( כדוגמאת הaudigy 2 )

אי אפשר סתם לזרוק לבן אדם - תתקין אותם ותוכל לעשות הכל..

בכל מקרה כמו שאמרתי לכל כרטיס יש את הדברים שניתן לבצע לו ויש את הדברים שלא ניתן :)

הדרייברים האלה עובדים עם כל כרטיס קול, והם נועדו במיוחד לכרטיסי קול שלא מסוגלים,כביכול, לבצע כל מיני דברים כמו השהיות ופילטרים.

תקרא קצת באתר ותראה שבאמת אפשר לעשות "הכל" - כל מה שצריך לאודיו לרכב - ניתוב יציאות, הגדרת פילטרים לכל יציאה, הגברה נפרדת לכל יציאה, אפקטים למינייהם ועוד ועוד.

אני אישית השתמשתי בהם ומדבר מניסיון

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי שאתה צריך לקרוא קצת

אני משתמש בהם כבר למעלה מ6 שנים אני יודע בדיוק מה הם עושים...

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

הכרטיס שעונה על הצרכים שלך :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם
נראה לי שאתה צריך לקרוא קצת

אני משתמש בהם כבר למעלה מ6 שנים אני יודע בדיוק מה הם עושים...

אחי אתה צודק, נזכרתי שהכרטיס שהיה לי זה SB Live

זה היה לפני 7-8 שנים ולכן שכחתי :roll:

פורסם

מישהו פה משתמש בשני כרטיסי קול במקביל?

הכוונה שלי היא להשתמש גם ביציאות סאונד של הכרטיס המובנה בלוח, וגם ביציאות של כרטיס חיצוני, כדי לאפשר מספר רב של יציאות ואז לעבוד באקטיבי + רמקולים אחוריים שיקבלו סאונד full range (או בחיתוך מסויים בתוכנה, אבל לא דרך המגבר) מהמובנה.

להשתמש רק בכרטיס אחד - פשוט לא נותן לי מספיק יציאות.

הכוונה שלי היא שברמת העיקרון שני הכרטיסים ינגנו במקביל את אותו הסאונד.

אח"כ אני כבר אפעיל דרייברים/תוכנות נוספות בשביל כל החיתוכים וההגבלות וכו' פר ערוץ, אבל קודם כל - ששניהם יפעלו במקביל.

אני יודע שזה לא אפשרי באופן סטנדרטי לשלוח את אותו output לשני כרטיסי קול שונים.

אני יודע שזה כן אפשרי בעזרת התערבות תוכנה/דרייברים.

אז תוך כדי שאני חופר בגוגל, למישהו כבר יש ניסיון בעבודה כזאת במקרה?

נ.ב.

חשבתי פשוט לדחוף מפצל ולשלוח את הפיצול לרמקולים האחוריים, אבל זה לא כלכך יסתדר עם העובדה שאני רוצה לבצע חיתוכים.

מצד שני, אם אני אעבוד במצב חצי-אקטיבי (מיד-באס בנפרד, מידים+טוויטרים ביחד דרך הקרוס הפאסיבי) אז אני אוכל לפצל את הסאונד של המידים+טוויטרים גם לרמקולים האחוריים להשלמה של הסאונד. החיתוך התחתון של התדרים הנמוכים לא אמור להפריע יותר מידי, במילא אין לרמקולים האלה יותר מידי באס. אז אולי זה יהיה פיתרון נוח ופשוט יותר.

ואז גם יספיק לי כרטיס קול 5.1 בלי בלאגן: 2 ערוצים למיד-באס + 2 ערוצים למיד וטוויטר שיפוצלו גם לאחוריים + ערוץ לסאב + ערוץ סנטר לאליהו הנביא :)

נ.ב. 2

תוך כדי שאני כבר מוותר על הרעיון , מצאתי לו פיתרון שהיה מונח בעצם מתחת לאף.

פשוט מאוד - לחבר כבל מה-output של הכרטיס הראשון ל-input של הכרטיס השני.

בצורה הזאת אני מגדיר במערכת ההפעלה שתשלח את הסאונד לכרטיס הראשון. הוא מפוצל לרמקולים אחוריים ב-full range וגם ל-line in של הכרטיס השני.

הכרטיס השני מוגדר לשאר המערכת, ומקבל את הסאונד שלו בעצם לא דרך התוכנה אלא בנפרד דרך ה-line in שלו.

זה should work... מצד שני לא בטוח שהאיכות תהיה מושלמת, וחבל. אז אולי נחזור לפיתרון הקודם.

פורסם

אני משתמש בכרטיס חיצוני עם 4 יציאות + כרטיס קול onboard שאני משתמש בשני יציאות נוספות שלו.

ב4 היציאות של הכרטיס החיצוני אני מגביר סט קומפונט 2WAY אקטיבי, ובעזרת הonboard אני מגביר את הסאב.

את החלוקה בין שני כרטיסי הקול אני עושה בעזרת תוכנת audiomulch שתומכת בזה, ובכל עיבוד הסאונד בעצם.

נ.ב

על תעשה את נ.ב2 ,בצורה הזאת אתה סתם ממיר אות מדיגיטלי לאנלוגי ובחזרה מספר פעמים ללא מטרה, זה ממש פשוט לבצע את זה בתוכנה.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

אז זה בעצם מה שאני מחפש, אחלה.

התקנתי את audiomulch אבל אחרי שהפעלתי אותה קיבלתי חלון מוזר עם כל מיני "אפקטים" ולא הבנתי מה התוכנה הזאת בכלל מנסה לעשות. לא ראיתי שם שום קשר לכרטיס הקול שלי או לערוצים שלו, ניסיתי לשחק עם זה אבל לא היתה לדברים האלה שום השפעה על הסאונד.. ולא ממש הבנתי מה אני עושה.

אני אחפור קצת ב-help ובסרטוני ההדגמה באתר שלהם בשביל להבין מה הולך שם :)

פורסם

ok, דבר ראשון תתקין גם VAC כדי לנתב את הסאונד מהwindows לתוך audio mulch.

דבר שני : פתח audio mulch , לך ל edit->setting->audio driver ,ושם אתה יכול לכוון לדוגמה ש AuxIn1 יהיה vac1

auxOut1 יהיה 2 ערוצים בכרטיס הראשון auxOut2 יהיה עוד 2 ערוצים נוספים בכרטיס הראשון וauxOut3 יהיה הכרטיס השני.

לאחר מכן תסתכל בצד שמאל למעלה יש auxiliary input ו auxiliary output ומתחת Auxin1 Auxin2 .. ו AuxOut1 AuxOut2.. בעזרת drag and drop תהעביר אותם לשטח שמימין ותחבר ביניהם ע"י העכבר (משיכה מאחד לשני).

אחרי שעשית את זה אתה אמור לשמוע סאונד בכל היציאות שהגדרת וחיברת לכניסות .

אני ישמח לעזור בשאלות שיגיעו אחרי שתעשה את זה :-P

דביר.

פורסם

מגניב, זה עובד :)

תוכל לכוון אותי לאיזה פלאגינים אני צריך לדחוף באמצע בשביל לשלוט על הסאונד כמו שבד"כ שולטים בו ברכב? HPF, LPF, GAIN, TC, וזהו בעצם..

תודה :)

פורסם

אני שמח שהצלחת :)

פלגינים :

LS Filter - פרוססור 4WAY מלא עם כל התכונות שהזכרת

RubberFilter - קרוס שיכול לחתוך מכל כיוון (Hi,Low,Band)בכל רמה (6db - 384db).

Eletri-Q- אקוליזר פרמטרי .

יש עוד מלא פלגינים שעושים עיבודי סאונד כאלה ואחרים שאתה יכול להוריד מ : kvraudio.com

פורסם

שלום לכולם,

נחמד היה לקרא את כל השירשור הזה -

בבקשה יש לי רק שאלה אחת - בעיניין קליטת רדיו מהאויר שלא באמצעות אינטרנט לצורותיה (סלולרי או WIFI) - לא הבנתי איך ...

יש לי ניסיון לא טוב עם מתאמי USB FM RADIO למינהם שלא שוים יותר מידי (קליטת FM גרועה וממשק אומלל) .

אשמך לקצת פירוט בעיניין.

תודה !!

פורסם

תבצע חיפוש על המילה dab

היה אשכול לא מזמן והסברתי שם את כל האופציות שככל שידוע לי לא השתנו מאז

אם יש לך שאלה ספציפית שאל :)

• תוכן חדש...