Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול כמה מכם בעלי המכוניות בנות 10+ (עד שנת 2000) משקיעים בתיקונים ואחזקת הרכב לשנה

אני כבר שבוע קורא את הפורום הטכני ולא ראיתי פוסט אחד של מכונית מה5 שנים האחרונות.

קראתי על עשרות המלצות להחליף רצועות טיימינג, רצועות מנוע, מצערות שהלכו, רדיאטורים וכו' וכל תיקון כזה זה בסביבות ה1500 ש"ח.

אני שואל דבר אחד- האם לא עדיף מבחינה סטטיטית לתת לאוטו לנסוע, מקסימום שמן מים וטיפולים זולים של בטיחות, עד שיתפוצץ ואז להביא אחד חדש ?

אני מדבר על מכוניות ששוות מתחת ל10.000 ש"ח משנים 93-2000 כמו שלהרבה אנשים כאן יש

פורסם

הרכב שאני מחזיק הוא מאזדה 626 מודל 99' שלפי מחירון יד 2 שווה 25 אלף שקלים.

עד לשנה האחרונה הרכב התנהג למופת.

לפני שנה בדיוק הוחלף רידיאטור חימום בעלות של כ-3000 שקלים ולפני חצי שנה בוצע טיפול 180 שכולל החלפת חגורת טיימינג ועלה באיזור ה-1500 שקלים כולל מותחנים.

צמיגים שגם זמנם הגיע הוסיפו 1800 שקלים לרבעיית גוד ייר (אני סולד מצמיגים סיניים ממותגים עלומים).

מצבר הוחלף לפני שבועיים בעלות של 450 שקל באוטו דיפו.

תושבות בולמים קדמיים הוחלפו בטסט בעלות של 800 שקלים ומיד לאחר מכן כיוון פרונט כנדרש (ממוחשב עדיף) ב-200 שקלים.

מלבד אלה הוחלפו תושבות מנוע לפני כ-4 שנים בעלות של כ-600 שקלים.

אני חושב שהרכב שלי מייצג דוגמה לרכב שטופל בצורה נאותה כל חייו, כלומר טופל בזמן ולפי ההוראות (במוסכי הרשת של היבואן) והקפדתי תמיד שהחלקים יהיו איכותיים ומתאימים לרכב. ברור לי שרכב בגיל כזה סובל מבלאי מסויים וצריך לקחת את זה בחשבון. אבל רכב שימשיך לקבל טיפול ראוי יכול להמשיך ולנסוע שנים רבות.

פורסם

הגישה של מייק נכונה, עם הסתייגות אחת - השלה היא מה תוכניותיך לגבי הרכב. אם מדובר ברכב המתוכנן למכירה בתטטוח קצר אפשר "להחליק" תיקונים לא חיוניים. אם בכוונתך להחזיק את הרכב עוד תקופה משמעותית אל תחסוך על טיפולים שוטפים, סביר שהרכב יגמול לך בפחות תקלות.

הדוגמא האשישית שלי - היתה לי קורולה 1998. לםפני כשנה וחצי ביצעתי לה טיפול גדול כולל טיימינג, בלמים ועוד כהנה וכהנה, עניין של כ-3000 ש"ח. השנה, כאשר תכננתי למכור אותה, משכתי אפילו את החלפת השמנים כמעט עד הזמן הנדרש (שנה מהטיפול הקודם) בתקווה שהרכב ימכר לפני תאריך זה, וכך היה - מכרתי את הרכב בהנחה קטנה לפני הטיפול. ממילא קונה לא סומך על המוכר ובד"כ יבצע יישור קו גם אם יש קבלות על טיפול לאחרונה. אילו לא הייתי מצליח למכור את המכונית בקלות סביר שהייתי מבצע טיפול, שהיה כולל עוד כמה מרכיבים, אבל מתעקש יותר על מחיר המכירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלנו מכוניות עוברות במשפחה בלי סוף וגומרות מאחרי החצר. כלכלית ,אוטו שקנית חדש כדאי או להחליף אחרי 6 שנים או להחזיק עד שייתפורר - אם אין לך את אלמנט ה"שופוני".משומש כדאי לקנות בן 3 . יש לנו רנו 5 91 עדיין במצב נסיעה אף שאין לנו צורך בו.לפני כשנה עשינו RESHUFFLE

אחרון כשאישתי קנתה חדש,הבן קיבל את ה-2003 שלה והעביר את הפג'ו שלו - הכל במשפחה - ככה קוטפים את פירות התחזוקה המסודרת . אין הפתעות . אורך חיי אוטו מתקצרים מהסוף - קח את זה בחשבון כשאתה קונה מליסינג שנראה חדש ואולי היה ג'יפ סופ"ש.אוטו בן 10 הייתי קונה רק ממי שאני יודע שהחזיק אותו כמוני לפחות, משלם לו מעל מחירון וממשיך לתחזק אותו לפי הספר, אבל מי מוכר כזה ?

פורסם

לי יש פז'ו 106 שנת 99 שנמצאת אצלי כבר 7 שנים, ואין לי שום כוונה להחליף אותה בטווח הנראה לעין.

האוטו שווה במחירון... כמעט כלום, ולמרות זאת מטופל במוסכים מורשים, בצורה מסודרת, ועם חלקים מקוריים.

מה שנחמד זה שהאוטו מחזיר אהבה, ואין בו שום דבר ש"מריח" כמו אוטו בן 12.

פורסם

כול אחד והמקרה שלו, במקרה שלי אני מתחזק את הרכב (אודי A4 שנת 95).

יש עניין של עלות תיקון, במקרה שהתיקון יהיה רציני גיר/מנוע אני יחשוב פעמיים אם לתקן או להתחיל לחפש רכב הבאה.

בנוסף רכב מהשנתון שציינתה אין מטרה להכניס למורשה, אפשר לחסוך בתיקונים במוסכים אחרים, גם ככה כיוון המחשבה שלי אומר לי לחסוך כי אין לי מטרה להגיע אם הרכב למספר אספנות :)

אודי A4

דימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכבים ישנים שנוסעים טוב(ועדיין לא צצו בהם בעיות שלתקן אותם זה מחירים אסטרונומיים) אני חושב שכדאי להשקיע ולא לתת להם למות. הכוונה להשקיע ולטפל בזמן, בחלפים מקוריים ונוזלים איכותיים.

בקטע הקוסמטי כדאי לחסוך אם כבר יש צבע שרוף ושריטות רבות, כי לצבוע רכב סטנדרטי בן 10 שנים ומעלה זה יקר מאד. רבע ממחיר הרכב ואפילו יותר. עדיף לחסוך סכום כזה לטיפולים שיבטיחו שהרכב יסע עוד כמה שנים.

בעיקרון, אני מאמין שצריך לשמור על הקיים ולא להזניח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מחזיק יותר מ3 שנים בהונדה אקורד שנת 94.

הייתה תקופה שהיו 3 נהגים על הרכב, ככה שהיה צריך לעשות טיפולים יותר תכופים מבחינת זמן.

מחישוב קטן ומהיר אני יכול להגיד בפה מלא ששמתי על הרכב בתחזוקה שלו קרוב ל25 אלף שקל, כולל החלפת גיר ומנוע ביחד.

זה נשמע הרבה, אבל הרכב שימש תקופה כרכב ראשי בבית ונסע הרבה.

כרגע רק אני נוסע על הרכב, ובקושי עושה 20 ק"מ ביום. אז אני מאמין שעלויות התחזוקה יהיו הרבה יותר פחות, במיוחד שאני אתחיל לעשות טיפולים בעצמי.

ולא, אין לי כוונה להחליף את הרכב לפחות ב4-5 שנים הקרובות. אז אני לא חוסך על הרכב. כי אני מאמין שאם אתה נותן לרכב את מה שמגיע לו, הוא ייתן לך בחזרה כמו שצריך.

שונא גזענים !.

פורסם

אני מחזיק שני רכבים משנת 91.

התחזוקה בין שניהם היא באזור ה17000 לשנה, בין השאר כי עם אחד מהם עשינו טעות ולקחנו אותו למישהו שרק עשה נזק אז עכשיו הוחלף מנוע, גיר ועוד מלא דברים.

כמה יעלה לי להחליף לשני רכבים חדשים? הרבה יותר!

אני משקיע כי אם נדפק לי משהו, האוטו שווה לי יותר נוסע מאשר לא נוסע.

פורסם

לפי השאלה אני מבין שהרכב מיועד להעברה מנקודה א לנקודה ב ולא בתור רכב שכיף לנהוג/נוסע עליו(במקרה השני התשובה ברורה).

אם אתה באמת רוצה להגיע מנקודה א ל ב ולא להתקע באמצע הדרך, כדאי להשקיע בטיפול שוטף לאותו הרכב.

לא חושב שיש צורך בכל החלקים המקוריים ושמנים מהמובחרים שבמובחרים, אך טיפולים שוטפים ותיקונים צריך לבצע.

לא תעשה טיפולים, התקלות יגיעו ויהיו הרבה יותר קשות ויקרות לטיפול, לדעתי.

בנוסף, אם תרצה למכור את הרכב הזה, בבדיקה יתקבלו תוצאות הרבה יותר יפות עבור רכב מטופל והסיכוי שימכר הרבה יותר גבוהה.

עריכה:

אבל זה פורום של אנשים שמבינים ואוהבים מכוניות.

בחיפושי אחרי רכב בן 10( לפני כחמש שנים), גיליתי שלא כך חושב עם ישראל.

עברתי עשרות מכוניות שהיו במצב גרוע יותר מרכב בן 13 ושעבר פי 4(450000 קמ), שהיה במשפחה וטופל באופן קבוע (ואפילו לא בשמנים איכותיים, אבל גם לא בזבל, וללא חלקים מקוריים).

פורסם

פוסטים מעניינים ביותר !

אז כמשהו שמגיע מנקודה א' לב' שאמור להיות כמה שיותר זול לאחזקה ולקניה, וכמו כן מהבחינה של פחד שיהרס (אוטו זול שנהרס - חפיף) אתם אומרים שכדאי לטפל ולהוציא כמה מאות בשביל שימשיך לנסוע.

ד"א- הרכב הוא פולו 97 עם 180 אלף קילומטר

לרכב מצערת חדשה, אגזוז חדש, טיימינג תקין, צלחות דיסק חדשות, חימום וקירור

ובנוסף צביעה מטאלית מלאה

האם המכוניות האלה מחזיקות 250-300 אלף קילומטר עם טיפולים שוטפים בד"כ ? (כמו הרבה אודי, מרצדס ווולבואים שאני רואה ?)

כי אם כן, אז שווה בהחלט להשקיע ב3 שנים הבאות ברכב זה

פורסם

חפש בסבלנות אוטו בן 10 מבן אדם שסיפורו,איך תיחזק (מגובה בניירת) ולמה מוכר אוטו כזה טוב משכנע ושמתעקש על מחיר.("הסבא מת ולכל המשפחה אין צורך, עברנו על כולם עד בני דודים שלישיים "- מוכח... שים לב - זה סיפור נוכלים פופולרי,אבל אפשר ליפול על אמיתי.) ,דווקא אחד ש"תקוע" ביד 2 הרבה זמן יכול להיות עסק טוב.ההבדל במחיר בין אוטו הכי זול להכי יקר לא גדול בגיל הזה , ההבדל בתמורה יכול להיות עצום.

פורסם
אני מחזיק יותר מ3 שנים בהונדה אקורד שנת 94.

הייתה תקופה שהיו 3 נהגים על הרכב, ככה שהיה צריך לעשות טיפולים יותר תכופים מבחינת זמן.

מחישוב קטן ומהיר אני יכול להגיד בפה מלא ששמתי על הרכב בתחזוקה שלו קרוב ל25 אלף שקל, כולל החלפת גיר ומנוע ביחד.

זה נשמע הרבה, אבל הרכב שימש תקופה כרכב ראשי בבית ונסע הרבה.

בחרת להשקיע 25K בגרוטאה מיושנת במקום לשדרג לרכב הרבה יותר מודרני ובטיחותי. אני הייתי מתבייש לכתוב את זה בפורום.

פורסם

מצד שני,חבר שלי נסע עד לאחרונה באאודי שהיתה כל השנים במשפחה,נסעה כחדשה. מישהו נתן לו מכה מאחורה. התיקון היה יותר מ-50% מערך הרכב, הביטוח הציע לו 6000 ש"ח כטוטל לוס ולקחת את הרכב. לא הסכים,יצא בנזק גדול.קח גם זאת בחשבון כשאתה משקיע ברכב ישן בהנחה שאפילו אם כלכלית זה לא הגיוני - אתה תיהנה ממנה.לא תמיד.

פורסם

תלוי איזה רכב... מה המצב שלו וכו.

אם בכוונתך להשקיע זה יותר מטיפולים שוטפים, בלאי טבעי וכו אז לדעתי לא כדאי.

טיפולים שוטפים זה חייב, לעבוד לפי הספר רכב(לא חייב במורשה), דברים של בטיחות גם חייב. יש דברים שאפשר להחליק במקום להחליף נוזל קירור כל 30 אפשר כל 60 וכו אם אין נזילות, כנל לגבי נוזל בלמים וכו.

לא אומר שזה הכי טוב לעשות ככה, אבל אם יש אנשים שלא מחליפים את הדברים האלה הרבה יותר מ 60 אלף ואין להם בעיות מיוחדות אז אפשר קצת להתגמש לדעתי.

ותעשה את החישוב שלך כלכלית.

תראה שתחזוקה של רכב ישן לא עולה על ירידת ערך של רכב חדש.

וזה בלי להכליל את הטיפולים של הרכב החדש

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...