Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הוצאתי רישיון B ואני אחרי תקופת המללוה..

האם זה נכון לקנות לאוטו ראשון אוטו חזק לדוגמא כמו איביזה קופרה?

או עדיף בהתחלה ל'נות משהו רגוע בשביל "להשתפשף" קצת כמו שאומרים..

כעיקרון ברמת התקציב זה או איביזה 1.6 2011 או איביזה קופרה 07-08..

מה אתם אומרים?

האיביזה 1.6 ממש חלשה כמו שאומרים? [אני מדבר על הידנית]

פורסם

זאת טעות חמורה [מנסיון] לקנות רכב גודש כרכב ראשון!

אני הייתי ממליץ לך על ה1.4 שלא תתפרע יותר מדי, ה1.6 אכן חזקה ותספק אותך מעל ומעבר.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

אם כל רכב ע"י התפרעות וחוסר ניסיון בנהיגה אפשר חס וחלילה לההרג בתאונה,או לגרום להרוגים מסביב.

ההבדל שעם קופרה זה יותר קל להתפרע,הרבה יותר מפתה והרבה יותר מסוכן.התוצאות יהיו בהתאם.

רק אתה מכיר את עצמך ויודע מה הגבולות שלך,או שתלמד בעתיד מהם הגבולות,מקווה בשבילך שלא בדרך הקשה.

לדעתי האישית אל תקנה רכב חזק כדוגמת קופרה אם אין לך שום נסיון בנהיגה,אתה עלול להפתיע את עצמך בצורה שלילית.

עדיף תתקדם לאט לאט בכוח הרכב בהתאם לניסיון ולתקציב.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אני לא רוצה להתערב בכוונותהם של הוריך לקניית רכב עבורך,

אך לדעתי קניית רכב חדש עבור נהג חדש,הוא דבר מיותר,

לדעתי תוכל לחסוך להוריך,ואולי לך כמה עשרות אלפי שקלים ולקנות רכב מהנה עם רוח צעירה,זריז ומדליק יד שנייה.

Porsche 944 turbo

פורסם

עדיך כמו שאתה אוומר להשתפשף קצת .

האיביזה 1.6 ידנית נראת עסקה טובה ולדעתי מבחינת עיצוב עדיפה על דגמי ה2007 גם עם זה דגם הקופרה,אבל זאת רק דעתי.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם
אני לא רוצה להתערב בכוונותהם של הוריך לקניית רכב עבורך,

אך לדעתי קניית רכב חדש עבור נהג חדש,הוא דבר מיותר,

לדעתי תוכל לחסוך להוריך,ואולי לך כמה עשרות אלפי שקלים ולקנות רכב מהנה עם רוח צעירה,זריז ומדליק יד שנייה.

תשמע, לדעתי אין שום סיבה שנהג חדש לא ינהג על רכב חדש. מה, בגלל שהוא נהג חדש והוא לא מנוסה אז הוא צריך לנהוג על גרוטאות? לא, אני לא מסכים עם התיאוריה הזו.

נהפוכו, במכוניות החדשות יש אביזרים שעשויים להקל על הנהג החדש ולעזור לו חס וחלילה במקרה של תאונה, מה שרכב ישן לא ייתן לו.

אפשר לקנות רכב יחסית זול, כמו i10 ידנית חדשה, שבמבצע של חבר אפשר לקבל אותה ב61 אלף שקל. גם אוטו נחמד עבור צעיר, גם ידני, גם חסכוני, גם חדש, גם מאובזר לא רע ודי בטיחותי.

אז נכון, אין לו את הפוזה של הסיאט והביצועים שלו נחותים ממנה, אבל בהחלט מדובר באופציה ראויה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מעטים מאוד הנהגים החדשים שקיבלו רכב ולא עשו טעות או 2 שהן קריטיות לרכב - קרי תאונה (גם נזק לפגוש זה מבחינתי תאונה) או משהו שגרם לבלאי גדול מהרגיל לרכב.

אין מה לעשות עובדתית שנהג חדש יותר מועד לפורענויות עם הרכב מאשר אחד שיש לו ניסיון של שנה-שנתיים על הכביש.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
מעטים מאוד הנהגים החדשים שקיבלו רכב ולא עשו טעות או 2 שהן קריטיות לרכב - קרי תאונה (גם נזק לפגוש זה מבחינתי תאונה) או משהו שגרם לבלאי גדול מהרגיל לרכב.

אין מה לעשות עובדתית שנהג חדש יותר מועד לפורענויות עם הרכב מאשר אחד שיש לו ניסיון של שנה-שנתיים על הכביש.

לא פותח פה לשטן או משהו, אבל אני כבר 9 חודשים על הכביש (וואו) ועד היום (טפו טפו טפו :D) ולא עשיתי שום נזק לרכב. בוודאי שלא תאונה. אי אפשר לעשות הכללות על כל הנהגים החדשים.

בלאי גדול מהרגיל? לא חושב.

ברור שנהג חדש חדש חדש מעורב יותר בתאונות והסיכוי שלו להפגע גבוה יותר, אבל יש גם נהגים חדשים שנוהגים לא פחות טוב מנהגים ותיקים עם 10 ו20 שנים על הכביש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אבל יש גם נהגים חדשים שנוהגים לא פחות טוב מנהגים ותיקים עם 10 ו20 שנים על הכביש.

לא היה ולא יהיה,

אין מה לעשות, ניסיון קובע הכי הרבה.

אין שום השוואה בין אינסטינקטים וצורת חשיבה על הכביש

של נהג מנוסה מאשר נהג מתחיל.

פורסם

לא צריך לנהוג על גרוטאות אבל תשאיר 40 K בצד ועל השאר קנה קופרה בשנתון יותר נמוך

אין צורך לקחת אוטו חדש לנבג חדש

פורסם

קח בחשבון עלויות ביטוח לא זולות לאיביזה קופרה משולבת נהג חדש.

לדעתי אם מעוניין במשהו ספורטיבי ,כדאי להתחיל עם משהו מתנהג מאשר חזק.

ככה תלמד טוב יותר והשגיאות יהיו סלחניות יותר.

להיכנס בעץ\קיר(חס וחלילה) בגלל רכב כוחני שגם מפתה לנהוג בו מהר וחזק.

שלא נדבר על הרישיון שנמצא בסכנה מתמדת מהחוק.

בדוק אלטרנטיבות צרפתיות הן הראשונות להתנהג.

פורסם

אולי כדאי לך לצבור עוד קצת נסיון על הרכב של ההורים, ורק אז להשקיע ברכב שלך?

לגבי בחירת רכב - מעבר לנושא הבטיחות שכבר הוזכר, האם בדקת את הצדדים הכלכליים? אם הרכב של ההורים שלך מבוטח רק לנהגים מעל גיל 50 (או אפילו 40) רק התוספת כדי לאפשר לך לנהוג תעמוד על כ-4,000-5,000 ש"ח לשנה, בהנחה שמדובר ברכב סטנדרטי. האם הבאת בחשבון הוצאה חודשית של לפחות 1,500 ש"ח לאחזקת הרכב (רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים שוטפים, תיקונים וירידת ערך הרכב)?

מעבר לכך - הוזכרה אימת החוק. תביא בחשבון שעבירות מהירות כלולות ברשימת העבירות החמורות אשר "מאפסות" את המונה של מצב "נהג חדש", ונהיגה ברכב המפתה לנהיגה מהירה עלול לגרום לך להזקק לטסטים חוזרים ולהשאירך בסטטוס נהג חדש שנים ארוכות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא היה ולא יהיה,

אין מה לעשות, ניסיון קובע הכי הרבה.

אין שום השוואה בין אינסטינקטים וצורת חשיבה על הכביש

של נהג מנוסה מאשר נהג מתחיל.

תשמע, אני מכיר נהגים מנוסים שנוהגים על הפנים, ונהגים חדשים שנסעתי איתם נוהגים הרבה יותר טוב מהם. איך תסביר תופעה כזו?

• תוכן חדש...