Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אומר שאין יוצאים מהכלל אבל איך שלא תהפוך את זה,

נהג שנמצא יותר שנים על הכביש, יותר מוכן למצבים מסויימים בכביש,

חושב בצורה אחרת, יותר מחושב, יותר מתורגל וכו'.

נהג חדש עדיין לא צבר מיומנות וניסיון שאפשר לרכוש רק בתרגול

ולא בלימודי הנהיגה.

אבל שוב, יש יוצאים מהכלל לכל דבר.

פורסם

יש נהגים שעוברים בטסט חמישי ויותר - הם צוברים לא מעט נסיון עם המורה.

ויש נהגים ותיקים חסרי ראיה מרחבית או קואורדינציה או ריכוז - וגורמים אלה מקזזים כל יתרון שמקנה להם הניסיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תשמע, אני מכיר נהגים מנוסים שנוהגים על הפנים, ונהגים חדשים שנסעתי איתם נוהגים הרבה יותר טוב מהם. איך תסביר תופעה כזו?

הנסיון לא משפיע כאשר נוהגים רגוע בלי להכנס לסיטואציות של כמעט תאונה.

במצבים של כמעט תאונה הנסיון מתחיל להשפיע ושם הוא הגורם שיכול להבדיל בין תאונה[באשמתך או לא] לבין יציאה ללא פגע.

חוץ מי זה,שהנסיון תורם לקריאה נכונה של המתרחש בכביש והכנה,כדי לא להכנס בכלל למצב לא נעים.

נהג נורמלי עם ניסיון,לא יבדוק את הגבולות שלו ושל הרכב שלו שאותו טרם הספיק להכיר בבת אחת,אלה יעשה זאת בהדרגה ושיקול דעת,מה שאי אפשר להגיד על חלק גדול מהנהגים החדשים,ברכב חזק ולא כל כך מתנהג כמו קופרה התוצאות לא יהיו סלחניות.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אתה מנסה לשכנע את עצמך שאין יותר נהג טוב ממך ואם זה יעשה לך טוב בלב כן אתה הנהג הכי טוב בעולם :lol:

תבין הכבישים פה זה מלחמת עולמות אם אתה טיפה מהוסס בנהיגה שלך ואתה מגלה שאתה נמצא בשדה הקרב שבו חותכים אותך מימין ומשמאל זה יותר גרוע מהסרט של ג'ייסון סטאת'האם

deathrace08.jpg

יש ויש חבר שלי מאז ועד היום במשך 6 שנים השבית 3 מכוניות ולדעתי אין מקומו בכביש, ולעומתו יש לי חבר שכל היום מאחורי ההגה בלי דוח או תאונה אחת ...

כל אחד זה משהו אחר, שורה תחתונה אם אתה מתעקש על רכב חדש אף אחד פה לא יכבול אותך באזיקים זה הרי הכסף שלך, רק לדעתי רכב ראשון קנה איזה רכב פשוט שלא יכאב לך במקרה של תאונות חניה וכד' או במקרה שיקרה לה משהו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
הנסיון לא משפיע כאשר נוהגים רגוע בלי להכנס לסיטואציות של כמעט תאונה.

במצבים של כמעט תאונה הנסיון מתחיל להשפיע ושם הוא הגורם שיכול להבדיל בין תאונה[באשמתך או לא] לבין יציאה ללא פגע.

חוץ מי זה,שהנסיון תורם לקריאה נכונה של המתרחש בכביש והכנה,כדי לא להכנס בכלל למצב לא נעים.

נהג נורמלי עם ניסיון,לא יבדוק את הגבולות שלו ושל הרכב שלו שאותו טרם הספיק להכיר בבת אחת,אלה יעשה זאת בהדרגה ושיקול דעת,מה שאי אפשר להגיד על חלק גדול מהנהגים החדשים,ברכב חזק ולא כל כך מתנהג כמו קופרה התוצאות לא יהיו סלחניות.

לטעמי הניסיון משפיע בכל מצב, אבל כמו שאמרת - במצבים שעלולים לגרום לתאונה לנהג מנוסה יש סיכוי יותר גבוה לצאת בלי פגע, אם כי גם נהג מנוסה יכול להיות מעורב בתאונה.

נהג נורמלי שגם אין לו ניסיון לא יבדוק את הגבולות שלו ושל הרכב... יש גם נהגים ותיקים שיבדקו את הגבולות והרכב שלהם. אני לא חושב שזה קשור.

עד היום יצא לי לנהוג על הרבה יותר מרכב אחד או שניים ויש לי שני רכבי קבע כפי שניתן לראות בחתימה, ואת אף אחד מהם אני לא בדקתי בגבולותיו...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תמיד יש יוצאים מן הכלל,בטוח שיש נהגים צעירים,שרק קיבלו רישיון ינסעו בזהירות וידעו לא לנסות דברים מעבר ליכולת הנהיגה שלהם.

מכיוון שאיני מכיר את פותח השירשור,עדיף ללכת על הסיכוי הגבוה יותר שהוא,כן להתפתות לבדיקת גבולות ולכן להמליץ להתחיל ברכב חלש משמעותית.

אני עד היום [7 שנים על הכביש] לא ממש בודק את יכולת ההיגוי של הקופרה תחת עמוס בסיבובים,את התוצאה אני יודע מראש והיא לא ממש נעימה.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תוכן חדש...