Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב עם צריכת דלק 1:20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה רכב צורך 1:20 בנזין/דיזל כאשר רוב הנסיעה היא כביש מהיר חיפה ת"א או כביש 6, מהירות ממוצעת 110

אני עושה 4000 ק"מ בחודש וזה כבד על הכיס.

מחפש רכב שיהיה גם משפחתי ולא קטנציק, תחזוקה נמוכה, אולי כדאי להוריד במהירות בכלל??

פורסם

אם אני לא טועה הפריוס עושה 1:20 רק אם רוב הנסיעות הן בעיר ולא בכביש מהיר כי אז נכנס לפעולה המנוע הבנזין

הסקסו היא קטנה ודי סיזיפית ממה שבדקתי בפעם האחרונה

יש המלצות טובות יותר? גם דיזל, התקציב הוא עד 100K

פורסם

אני לא יודע מה המחירון אבל תבדוק אופציה של מנועי TSI של VAG.

האוקטביה(החדשה) למשל מגיעה לצריכה של 1:17.

כמו כן, כל רכבי הדיזל של VAG, לא טורבו דיזל(TDI) אלא SDI.

יתנו לך צריכה של למעלה מ1:20.

קובי

פורסם
אני לא חושב שפריוס תהיה חסכונית מדי בנסיעות קבועות בינעירונית, תקנו אותי אם אני טועה...

עושה גם עושה. במיוחד הדור החדש.

אם אני לא טועה הפריוס עושה 1:20 רק אם רוב הנסיעות הן בעיר ולא בכביש מהיר כי אז נכנס לפעולה המנוע הבנזין

הסקסו היא קטנה ודי סיזיפית ממה שבדקתי בפעם האחרונה

יש המלצות טובות יותר? גם דיזל, התקציב הוא עד 100K

אהההה, 100K... תודה. אז אתה יכול להוריד את הסקסו שעולה 10K (וסיזיפית? אתה מתכוון ספרטנית). זה או פריוס דור קודם, או טורבו דיזל כלשהי. למשל מבית פולקסווגן (גולף), סיטרואן (C4), רנו (מגאן II), סקודה (אוקטביה) וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תבדוק את ה- C3 picasso.

מחיר חדש 100K. מיני ואן יפייפה מאובזר והכי חשוב על פלטפורמט הC3 המוצלחת.

כרגע מגיע רק בדגם הידני אם זה לא מרתיע. צריכת הדלק בהתאם, 1:20 לפי נתוני יצרן.

אהבתי נורא אבל לא בתקציב שלי

פורסם

כדי להתקרב לצריכה כזו עם רכב משפחתי - קודם כל תוריד את המהירות למשהו בין 90 ל-100, (כי להיות בממוצע 110 אתה נוסע גם מהר יותר ושם הבזבוז הגדול). רכב היברידי או דיזל יתקרב לצריכה כזו, אני בספק אם תתמיד בה.

הנהיגה חייבת להיות סבלנית, רגועה, פמפומים וליטופי דוושה קלים.

תראה, שבוע אחרי העלאת מחירי הדלק נהגתי (סניק 1.6) בכבישים בינעירונים לא עמוסים בצורה סולידית מאוד, ראיתי את המחשבון מראה 5 עד 6 ליטר ל-100 ק"מ (1:18 עד 1:20) והגעתי גם ל- 1:22 במהירות 88 קבועה.

היה מעניין ומשעשע לראות שלא כולם רצים.

רק מה? זה לא המצב ביום יום או בלילות. ככה שאם תסע מהר יותר - תשלם יותר. צורת נהיגה מחושבת תהיה חסכון משמעותי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

המון תלוי בשרירי רגל ימין. ככל שתרד במהירות צריכת הדלק תיפחת, ותאמין או לא לנסוע במהירות חוקית זה לא דבר נורא כמו שזה מצטייר, במיוחד למי שמחפש לחסוך בדלק.

ירידה מ 110 ל 90-95 תביא לירידה ניכרת בהוצאות הדלק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא יודע מה המחירון אבל תבדוק אופציה של מנועי TSI של VAG.

האוקטביה(החדשה) למשל מגיעה לצריכה של 1:17.

כמו כן, כל רכבי הדיזל של VAG, לא טורבו דיזל(TDI) אלא SDI.

יתנו לך צריכה של למעלה מ1:20.

בתקציב שלו יכנס רק רכב יד שנייה אבל זה לא משנה כי הנתון 1:17 זה לגמרי נתוני יצרן ואם הוא יסע על 110 הוא יכול לחלום על 1:17, במקרה הטוב 1:14

הפולו עם המנוע 1.2 אולי תעשה 1:17-18 בנסיעה על 85-90 בלי לחיצות יותר מידי ותוסיף על זה אוקטן 98 שיקר יותר על מנת להגיע לתוצאה כזאת בצריכה

ואחרי הכל היא תהיה קטנה מידי בשבילו.

אופציית הטורבו דיזל כבר יותר הגיונית

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

רוב הפאביות עם SDI הן ישנות וקרועות, הסקסו ישנות.

אם כבר - לחפש C3 טורבו דיזל או פאביות TDI 1.4 של 70 כ"ס שהן התחליף לSDI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באיזה רכב אתה נוהג כיום?

תעשה בדיקה לצריכת הדלק שלו במהירות של 90 קמ"ש ותראה אם הצריכה משתפרת משמעותית. אם לא תחליף רכב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא ברור לגבי גיר ידני, האם בא בחשבון?

אם כן, אני מצטרף על ההמלצה על C3 פיקאסו טורבו דיזל חדשה.

היא עולה קצת יותר מ 100 אלף ש"ח, אבל כדאי להוסיף עוד כמה אלפים ולקבל רכב עם אחריות ל 3 שנים.

אגב, תמורת כמה מאות שקלים אפשר לרכוש גם אחריות לשנה הרביעית (רק תבדוק את עניין הגבלת הקילומטרים לצרכי האחריות).

זאת אופציה בשביל "ראש שקט" מבחינת התקלות, לפחות ל 3 השנים הראשונות .

היבואן של קבוצת פולקסוואגן נותן רק שנתיים אחריות, לדעתי זה חיסרון בכמות הנסיעות הגדולה.

החיסרון של האופציה החדשה, כמובן, ירידת ערך.

ברור לך, שאחרי 4-5 שנים הרכב יהיה עם קרוב ל 200 אלף ק"מ, ומחירו יהיה נמוך ממה שאתה יכול אפילו לדמיין (אני מדבר מניסיון אישי).

לכן יש אפשרות שונה - ב 50 אלף ש"ח אתה יכול בעזרת הסבלנות למצוא מגאן טורבו דיזל ממודל 2008, יחסית שמורה.

מכונית מאוד חיסכוית, בטיחותית, ונוחה ביותר (גם חשוב לישיבה ממושכת), מרווחת למשפחה, בידוד רעשים מצויין, מנוע מוצלח מאוד (למרות שלא הכי חזק).

יישאר לך מספיק כספים בחשבון הבנק לתחזוקה שלא באחריות (בהשוואה למכונית החדשה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רנו מגאן במנועי ה1.5 דיזל יעשה בשבילך את העבודה הוא מרווח למשפחה נוח לנסיעה ומאוד חסכוני בדלק .

הדגמים האלו נמכרו גם עם גיר ידני/אוטומט ככה שיש לך האפשרות לבחור.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

• תוכן חדש...