Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג׳ו 307 xt מנוע 2 ל׳, בעיית שמן

sarochgal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

יש לנו במשפחה פיג׳ו 307 בעלת מנוע 2 ליטר מדגם xt אוטומטי. האוטו שנת 2002 ועבר כ90000 ק״מ.

בחודשים האחרונים האוטו החל ״לזלול״ שמן. בכמות של כל חודשיים נגמר השמן לגמרי במנוע.

ברור לי שזה לא דבר תקין ופניתי למוסך שנתן את דעתו ואמר שישנם 3 אופציות:

1. אוברול למנוע

2. מנוע חדש

3. מכירת הרכב

מתחת לאוטו אין שלולית שמן אחרי נסיעה ארוכה ככה שנזילה בעמידה אין, לא יוצא עשן מהאגזוז כהה שלא נראה לי שנשרף שמן,

ותא המנוע יבש ונקי משמן ככה שהמנוע לא משפריץ את השמן.

אז לאן השמן נעלם?ומה אתם מציעים הכי טוב לעשות להאוטו? האם נסיעה עם יד על הדופק של השמן וכל שבוע מילוי שמן מתקבלת?

תודה רבה לעוזרים!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

כמה קילומטרים נסעת בחודשיים האלה, וכמה שמן היית צריך להוסיף?

אני ממליץ לקבל חוות דעת ממוסך נוסף (אם תרשום מאיפה אתה, נוכל להמליץ על מוסך מתאים, לא בהכרח מורשה יבואן).

אני כן ממליץ עכשיו להוסיף שמן על בסיס שבועי, תוך כדי מדידה של מספר הקילומטרים מול כמות השמן שאתה מוסיף.

יש דבר כזה, צריכת שמן סבירה. בגבולות של עד חצי ליטר לכל 1000 ק"מ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסעתי בסביבות 2200 קילומטר ובמוסך מילאו לי עד הסוף שמן כי לא היה כלום,

כלומר לא הייתה אפילו טיפה על המד של בשמן.

אז במיכל שמן יש 4 ליטר בערך אז זה אומר ליטר ל550 ק״מ, שזה חא מעט.

אני מאזור המרכז.

יש עוד הצעות? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב,

יש לנו במשפחה פיג׳ו 307 בעלת מנוע 2 ליטר מדגם xt אוטומטי. האוטו שנת 2002 ועבר כ90000 ק״מ.

בחודשים האחרונים האוטו החל ״לזלול״ שמן. בכמות של כל חודשיים נגמר השמן לגמרי במנוע.

ברור לי שזה לא דבר תקין ופניתי למוסך שנתן את דעתו ואמר שישנם 3 אופציות:

1. אוברול למנוע

2. מנוע חדש

3. מכירת הרכב

מתחת לאוטו אין שלולית שמן אחרי נסיעה ארוכה ככה שנזילה בעמידה אין, לא יוצא עשן מהאגזוז כהה שלא נראה לי שנשרף שמן,

ותא המנוע יבש ונקי משמן ככה שהמנוע לא משפריץ את השמן.

אז לאן השמן נעלם?ומה אתם מציעים הכי טוב לעשות להאוטו? האם נסיעה עם יד על הדופק של השמן וכל שבוע מילוי שמן מתקבלת?

תודה רבה לעוזרים!.

בוקר טוב

אף אחת מהאופציות למעלה לא מתקבלת על הדעת, אם אין סימנים של בלאי מואץ במנוע ,

והוא קיבל טיפולים לפי הוראות היצרן.

בדרך כלל במקרים כאלה הסיבה לאכילת שמן היא מחזירי שמן של השסתומים שהתיבשו והפסיקו למנוע מעבר

שמן אל תאי השריפה, שם הוא נשרף ויוצא עם גזי הפליטה. אמנם במנוע כמו שלך זו עבודה לא קטנה , יש צורך

לפרק את גלי הזיזים ומערכת הזימון כדי להגיע אל השסתומים, מחיר של עבודה כזו יכול להגיע ל2000 ש"ח

אבל זה מה שצריך לעשות , וזה זול יותר מכל אופציה אחרת שהציעו לך.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. תודה רבה על הצגובות עזרתם לי מאוד במיוחד התגובה השלישית!

ב. הבנתי שהשמן נשרף עם הדלק כי לאן הוא עד יכל ללכת וזאת כנראה הבעיה.

טוב אני אקח את הרכב למוסך אחר יום שישי ונחקור ונסדר את זה לעומק..

נ.ב. כרגע דיברתי עם עוד בעל מוסך והוא אמר על סמך שמיעה של הבעייה שזה גם בעיה במנוע וצריך אוברול או להחליף 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...