Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אתכם,

כל הנושא הזה של חתונה ברבנות.

בינינו זה די פאסה כבר נכון?

אני שהצעתי לחברה שלי להתחתן לפני חודש עובד מאד קשה על מנת לשכנע אותה להתחתן רפורמית (עם גיחה לחו"ל כדי שיהיה רשום "נשואים" בת.ז)

היא קצת מפחדת מזה שזה "לא מקובל", היא לא רוצה להיות יוצאת דופן. אני מצד שני אומר לה שבמשרד שלי בת"א מרבית האנשים שהתחתנו בשנים האחרונות, התחתנו חתונה רפורמית.

הקטע הזה שהיא תהיה הרכוש שלי ברגע שנתחתן חתונה דתית כמעט ועבד כבר, אני צריך עוד איזה פאנץ' אבל.

מה דעת הקהל החילוני פה על הנושא?

יש איזה אלטרנטיבות אחרות לחילונים שפשוט לא רוצים לדרוך במוסד הזה שנקרא רבנות? :?

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי האישית, בלי שום קשר למוסד הדת המודרני (שללא ספק דוחה) וללא קשר לעסקנות הדתית-פוליטית המגעילה, אנחנו עדיין יהודים שחוגגים את חגי ישראל וצריכים לחוש גאווה על עצם היות העובדה שאנו יהודים.

למה טקס חתונה אינדיאני או אצטקי נראה לנו אקזוטי ומיוחד ודווקא מה שמיוחד ואקזוטי בדת שלנו, אנחנו דוחים אותו בשאת נפש?

בא אני אשאל אותך ככה, בשעה טובה ומוצלחת תתחתנו, לכשייולד לך בן זכר, תעשה לו ברית מילה? אם כן, למה בדיוק?

ונסיים בבדיחה רלוונטית לסיפור:

אחד מגיע לרבי ואומר לו "רבי, אל תשאל איזה בושות, אתה חייב לעזור לי, אלוהים אדירים, לאן אוליך את בושתי, הבן שלי התנצר ולא מוכן לשמוע יותר מהיהדות!"

אומר לו הרבי "שמע, הגעת למקום הנכון, גם הבן שלי אותו דבר בדיוק! איזה בושה, ואני רב העיירה, אוי גוואעלד!

אבל שמע, שבת הקרובה היא שבת מיוחדת, אני מתכונן אליה כבר חצי שנה, זאת שבת שנפתחים בה שערי שמיים והקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו שומע את תפילתך, אני אתפלל למען בני ואזכיר גם את בינך".

מגיע שבת, הרב רץ לבית הכנסת, מתפלל בדבקות ובאמונה שלמה ואכן פתאום באמצע התפילה מתגלה אליו אלוהים ואומר לו "רבי מנדל, כיצד אוכל לעזור לך?"

הרב מתחיל לפרוס את אשר על ליבו "אוי ה', איזה בושה, אני בכלל לא מסוגל לדבר איתך על זה, הבן היחיד שלי, התנצר ואינו מוכן לשמוע יותר מהיהדות, מה אעשה? לאן אוליך את חרפתי?"

אז אלוהים אומר לו "אה, עזוב אותך משטויות, גם לי יש אחד כזה בבית"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אפשר להיות יהודי טוב גם אם תתחתן חתונה אזרחית בקפריסין. אפשר לקחת את המשפחה הקרובה את החברים הטובים ואחרי זה לעשות מסיבה טובה לכולם בארץ.

אם אתם רוצים להיות יהודים תהיו יהודים ותחנכו את ילדיכם לעתיד להיות יהודים, לאהוב את המדינה ולכבד את המסורות היהודיות (החגים וההיסטוריה שמאחדת אותנו יחד) ובעיקר לכבד את בני כל העם שלנו ואת כל ידידי עמינו.

אין לזה לדעתי האישית שום קשר לחתונה יהודית דתית. יש הרבה יהודים כופרים גדולים ביותר שהתחתנו כדת וכדין אז מה ?

רק תקחו בחשבון שסיכוי נמוך מאוד שילדיכם יוכלו בעתיד להתחתן עם חרדים או דתיים מאוד.

לדעתי האישית חתונה רפורמית זה סוג של בדיחה ולכן או חתונה כדת וכדין או חו"ל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני לא מבין את הסלידה מהרבנות הדתית :roll:

לפני כמה חודשים הלכנו אני ואישתי (כיום) לפתוח תיק ברבנות.

כמעט ולא חיכינו בתור כדי לדעת מה צריך לעשות(רק חצי שעה).

ואז הגיעה תורה של הוצאת תעודת הרווקות, שילמתי סכום פעוט (רק 130 ש" אם אני זוכר נכון) הבאתי מיליון מסמכים (שלא הספיקו, ואז הייתי צריך לנסוע לרבנות ברחובות 3 פעמים כדי להוציא מסמכים של ההורים שלי עקב גירושין (בקטנה, רק 3 ימי עבודה "הלכו" על זה) ועל הדרך גם להביא 3 תצלומי פספורט.

לחזור לרבנות בעיר שלי (שטויות, שעות הקבלה שלהם מאוד גמישות, שעתיים ביום רק בשעות הבוקר וגם זה לא בטוח שיש שם מישהו) עם 2 עדים שמכירים אותי מצויין אבל שהם לא משפחה (פחחח יש לי עשרות מכרים כאלו) ואז הם צריכים לענות על שאלות מטומטמות כמו "איך אתה יודע שהחתן המיועד באמת יהודי?" או "איך אתה יכול לדעת בוודאות שהחתן המיועד רווק"

אחרי שהמבצע הקטן הזה נגמר וזכיתי בשעה טובה בתואר "רווק" קפצנו לרגע לרבנות בעיר שלה כדי לפתוח תיק נישואין.

כמובן שגם שם שעות הקבלה גמישות מאוד ואם אתה עובד מ8-17 אז לא תיפתח תיק ברבנות, גם שם החליטו שאני צריך כל מיני מסמכים שהרבנות השמידה אחרי הגירושין של ההורים שלי (כנראה שאני הראשון עם הורים גרושים שהחליט להיתחתן גם) וגם זה השמיד לי "בקטנה" עוד 2 ימי עבודה.

אחרי שקיבלתי מחדש את המסמכים המיועדים, שילמתי עוד כמה שקלים (רק 650 אם אני זוכר נכון) נתתי עוד כמה תמונות פספורט, מצאתי רק עוד 2 עדים גברים בלבד שמכירים את הכלה המיועדת ואת כל משפחתה אבל הם לא משפחה והגעתי עוד 4 פעמים לסניף הרבנות, הוצאתי אישורים מהאולם שהם כשרים, אישור מהרב שהוא עבר ברית מילה ועוד כמה שטויות הסרט מבחינתי נגמר :wink:

או אז הגיע עוד דרישה קטנה של הרבנות, הכלה המיועדת צריכה ללכת לשיעורים אצל הרבנית!

אהה זה כיף, בייחוד שאתה קרעת את התחת עד עכשיו והיא כמעט ולא היתעסקה איתם :twisted:

אז קובעים תור לרבנית שמסבירה שזה "מינימום" 2 פגישות בנות שעתיים כל אחת והיא יכולה רק בעוד חודש וחצי בשעה 10:30 בבוקר. נו שווייין, אז האישה לא תעבוד באותו יום.

כמובן שהיא חוזרת משם עצבנית ומנסה להוציא את זה עליך אבל סחבק כבר לא פראייר, נותן בה שאגה שתיסתום כבר ולוקח את הכלב לטיול של שעה והכל בסדר.

שיעור שני מגיע! כמובן שגם היום האישה מפסידה יום עבודה.

אחרי קדיחה של 3 שעות נגמר השיעור ואז הרבנית מודיעה לה חגיגית שהיא לא הספיקה ללמוד את כל החומר והיא צריכה לפחות עוד 2 שעורים לפני שהיא מקבלת את האישור ללכת למקווה.

כמובן מי נראה לכם צריך להיתעסק עם זה? נכון מאוד, אחיכם סחבק.

אז סחבק צריך ללכת לרבנית עם המבט הכי עצבני שלו, כפכפים, גופית סבא וסיגרית מרבלורו אדום בפה ולבקש יפה מהרבנית שתרד מאישתו לעתיד ותדחוף את השיעורים שלה לת*ת שלה ותשחרר אותנו כבר מעונשו של של זאת.

גם את זה עברנו בסופו של דבר (בקטנה, תאמין לי זה בקטנה) ואז צריך ללכת למקווה!

כמובן שגם לזה יש הכנות (קניות,קניות ושוב פעם קניות) וגם זה עולה כסף (30 ש"ח לשטיפת הכ*ס!) (בשלושים שקל אני שוטף את כל האוטו :evil:)

וזהו, יש לי אישור להיתחתן :roll:

באמת שאני לא מבין למה אנשים סולדים מהמוסדות הדתיים...

פורסם

למרות שהגזמת בצורה קיצונית (שלא להגיד מופרכת) בתאור ההליכים, לבר-מצווה למדת לשיר פרקים שלמים בהטעמת אשכנז ולברית המילה חתכו לך את הזין אז מה זה בשבילך קצת בירוקרטיה וריצות בשביל קצת יידיש-קאעייט? :wink:

פורסם
היא קצת מפחדת מזה שזה "לא מקובל", היא לא רוצה להיות יוצאת דופן.

תמצית ההוויה של החברה הישראלית.

התשובה הנכונה היא: מה ל-$(**)RF#)*$ אכפת לי/לנו מה חושבים/מה יגידו.

אבל תשובות נכונות זה משהו שאנשים מעדיפים שלא לשמוע.

נעבור לפרגמטיזם.

יש כמה שיטות לתקוף את הנושא.

קודם כול, זה דווקא די מקובל, וכל מי שיש לו איזו בעיה קלה בהוכחת יהדותו נאלץ בכל מקרה ללכת לקפריסין.

אגב, קפריסין זה יופי של מקום.

אם יהיה איזה רב רפורמי שיערוך את הטקס בארץ, רוב האנשים לא ישימו לב בכלל שיש פה משהו יוצא דופן,

ומי שלא יחטט לא יידע.

סיפורי זוועה על מה שמעוללים לנשים האומללות ברבנות לא חסרים ברשת, תיצור מקבץ של "המיטב".

תקשקש משהו על "תחילת דרך משותפת בפעולה אמיצה, משהו שמפריד אותנו, כזוג, משאר העולם".

חוץ מזה, יש לציבור זיכרון קצר ואף אחד לא יידע בכלל שלא התחתנתם ברבנות, כעבור כמה שנים.

בגירה:

ממך לא ציפיתי לתבוסתנות כזאת, אבל מילא.

סתם שתדע בנוגע לברית מילה, יש מספיק מוהלים בארץ שמלים בנים לאימהות לא-יהודיות, עם ברכות ובלי ברכות!

תן מזומן, קבל עורלה. (ובלי קשר, מוהלים עושים עבודה טובה יותר מרופאים, עניין של ניסיון)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לדעתי האישית, בלי שום קשר למוסד הדת המודרני (שללא ספק דוחה) וללא קשר לעסקנות הדתית-פוליטית המגעילה, אנחנו עדיין יהודים שחוגגים את חגי ישראל וצריכים לחוש גאווה על עצם היות העובדה שאנו יהודים.

אני לא מסכים. אנחנו חיים במדינה שרוצה ליקרוא לעצמה דמוקרטית (זה אומנם לא תואם כלל את המציאות, אבל לפחות כלפי החוץ), מדינה כזאת צריכה לכבד את הדיעות של האזרחים. יש אזרחים לא דתיים, שלא מאמינים בכל המצוות האלה ורואים באילוצים כפייה דתית. גם במדינות שניקראות נוצריות אפשר להתחתן חתונה אזרחית. כך שאין סיבה שבארץ יהיה אסור.

אני רואה בחתונה ברית של אהבה ולא ברית של דת. באהבה אין דת ולאום, כל עוד שני אזרחים רוצים להתחתן, המדינה צריכה לאפשר את זה. זה אבסורד שצריך לטוס לחו״ל כדי להתחתן. אם כבר נתנו לאנשים אזרחות, צריכים לאפשר להם גם להתחתן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בגירה:

ממך לא ציפיתי לתבוסתנות כזאת, אבל מילא.

תבוסתנות?:screwy:

אני מאוד מאוד גאה במקורותיי היהודים!

איפה הבעיה פה?

אני לא מסכים. ...כל עוד שני אזרחים רוצים להתחתן, המדינה צריכה לאפשר את זה. זה אבסורד שצריך לטוס לחו״ל כדי להתחתן.

אתה סתם נכנס לאמוציות אנטי ממסד-דתי ומתחיל להתלהם, אני בכלל לא נכנס לפינה הזאת, אני טוען שאם אתה יהודי גאה, אז יאללה, למה לא להתחתן בחתונה יהודית כשרה? (ובא נעזוב לרגע את כל אלא שלא מסוגלים, לא עליהם באנו לדבר כאן).

בסופו של דבר, תמצית ההויה הבסיסית ביותר שלנו היא היהדות (ושלא תבינו לא נכון, אני אדם חילוני לחלוטיון, אפילו אפיקויירס מוחלט אבל זה עדיין לא שולל את זה שאני יהודי בכל רמ"ח איברי ושס"ה גידי!!!)

יהדותנו משפיעה על כל מעשה ומהלך שלנו בחיינו, כל רגע, כל שניה.

אז לבוא במאורע כ"כ חשוב בחיינו ולזרוק את היהדות הצידה, לדעתי האישית, זה פספוס גדול.

פורסם

להיות יהודי זה זכות, זה לא חובה, מי שמרגיש שזה עול בשבילו, אז שיעשה טובה לעצמו ויתנצר,

נכון כמו בכל דבר יש בירוקרטיה, ואין מה לעשות,

יהודי זה לא רק מי שחתכו לו את המה שמו, או שהוא יהודי בגלל ההורים שלו, יהודי זה משהו מיוחד, התורה זה דבר חשוב, כל ההלכות ובמיוחד שבין איש לאשתו ביהדות, אני אומר לכם בוודאות ובבטחון מלא, שאם האנשים היום היו מחנכים את הילדים שלהם וחיים על פי הדרך שמנחה התורה וההלכה, ומתייעצים עם רבנים מומחים בכל מה שקשור לענייני זוגיות וגידול ילדים , ולא סתם רבנים מתחזים , כמו שאני יודע שתכף יבוא ויגדו פה, אלא רבנים שמומחים בתחום, אז המצב שלהם היה יותר טוב בהרבה,

כי כשאתה הולך ליועץ\יועצת נישואים שמייעצת לך מה לעשות ומה לא לעשות, וכשאתה שואל אותה אם היא נשואה , והיא אומרת לך שהיא רווקה עדיין או שיותר גרוע גרושה\גרוש אז לא נראה לי שיש לאותו "יועץ" מה לייעץ לי ,אם את החיים שלו הוא לא מצליח לנהל .

חתונה ביהדות זה דבר חשוב ונושא אחריות מאין כמוה, זה לא להתחתן כי היא "יפה " או כי הוא " מושך" , יש בזה הרבה מעבר, זה שני הפכים שצריכים לחיות ביחד 2 אנשים עם דיעות שונות והשקפות שונות , שצריכים להתחבר ולהביא ידלים לעולם ולחנך אותם וללמד אותם, מה יראו הילדים אם ההורים שלהם לא מסתדרים ? זה נראה לכם נורמלאי שיש הרבה גרושים בארץ? למה , בגלל שהזוג לא מודרך ?ולא יודע איך להתנהג?

תנסו לשמוע הרצאות באנטרנט של רבנים על הנושא, יש את הרב אבנר קוואס, בענייני זוגיות , הוא לא מדבר על היהדות במרכז ,אלא על חיי בני הזוג,

תשמעו את ההרצאה

ואז תחשבו, ( בראש חילוני כמובן) , אם הוא צודק או לא.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ורק למען הסר ספק, אין שום קשר אידיאולוגי או תיאולוגי בין התשובה שלי לבין התשובה של ESTK.

הוא בא מהצד הדתי, אני בא מהצד הלאומי/גזעי/שבטי.

פורסם

אתה צודק, אבל יש מי שעושה אחד, ולא עושה את השני, כך שבכל מקרה כל אחד בוחר מה שמתאים לו.

בנוסף, יש באי חתונה ברבנות משום מחאה אזרחית ראויה על כך שענייני אישות עדיין סובלים בארץ מהיותם כפופים לחוקי הדת, דבר שאין לו אח ורע בעולם המערבי.

ועם זאת, אני פחות מבין ממי שעושה ברית מילה באופן אוטומטי מאשר את מי שמתחתן ברבנות. חתונה ברבנות זה אקט טקסי, חסר משמעות פרגמטית אמיתית. ברית מילה, לעומת זאת, זהו הליך כירורגי בלתי הפיך. אין לי בעיה עם מי שבוחר לעשות ברית, אבל למה ברית מתקבלת באופן אוטומטי בעולם החילוני, וחתונה לא, אין לי מושג.

להיות יהודי זה זכות, זה לא חובה, מי שמרגיש שזה עול בשבילו, אז שיעשה טובה לעצמו ויתנצר

מהפח אל הפחת?!

למה?!

אני חי טוב מאוד בלי אלוהים, תודה רבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה טקס חתונה אינדיאני או אצטקי נראה לנו אקזוטי ומיוחד ודווקא מה שמיוחד ואקזוטי בדת שלנו, אנחנו דוחים אותו בשאת נפש?

מה בנוגע לטקס קלינגוני? פחות כואב מלעבור דרך הרבנות.

אין לי בעייה עם הטקס "שלנו". יש לי בעייה עם כל הבולשיט שמסביב לטקס הזה.

בא אני אשאל אותך ככה, בשעה טובה ומוצלחת תתחתנו, לכשייולד לך בן זכר, תעשה לו ברית מילה? אם כן, למה בדיוק?

אצל רופא, בבית חולים, כי זה יותר בריא.

אין לזה לדעתי האישית שום קשר לחתונה יהודית דתית. יש הרבה יהודים כופרים גדולים ביותר שהתחתנו כדת וכדין אז מה ?

רק תקחו בחשבון שסיכוי נמוך מאוד שילדיכם יוכלו בעתיד להתחתן עם חרדים או דתיים מאוד.

הו, שוד ושבר! אבוי! מה אעשה?! ילדיי לא יוכלו להתחתן עם חרדים! המילה "אדרבה" עולה לי לראש, אבל אני לא אגיד את זה.

לדעתי האישית חתונה רפורמית זה סוג של בדיחה ולכן או חתונה כדת וכדין או חו"ל.

אין חתונה אזרחית שתופסת כמו שצריך בארץ, אחרת לא היה צריך את חו"ל, וחבל.

סיפור שמגמד את כישרונו של פרנץ קפקא

כן, אני מצפה למשהו דומה לזה, רק שעם המזל שלי זה יהיה קצת יותר ארוך מזה.

תמצית ההוויה של החברה הישראלית.

התשובה הנכונה היא: מה ל-$(**)RF#)*$ אכפת לי/לנו מה חושבים/מה יגידו.

אבל תשובות נכונות זה משהו שאנשים מעדיפים שלא לשמוע.

אתה כל כך צודק, שאין לי מילים להדגיש את זה. שכולם יחשבו מה שהם רוצים.

(ובלי קשר, מוהלים עושים עבודה טובה יותר מרופאים, עניין של ניסיון)

פה אני חולק על דעתך, עם מקרה אישי ולא נעים שקרה לי מהמוהל הדפקט שהיה לי.בואו נגיד את זה ככה, אני לא הולך לקחת מוהל, לא משנה מה יהיה. רק רופא, בבית חולים.

אני לא מסכים. אנחנו חיים במדינה שרוצה ליקרוא לעצמה דמוקרטית (זה אומנם לא תואם כלל את המציאות, אבל לפחות כלפי החוץ), מדינה כזאת צריכה לכבד את הדיעות של האזרחים. יש אזרחים לא דתיים, שלא מאמינים בכל המצוות האלה ורואים באילוצים כפייה דתית. גם במדינות שניקראות נוצריות אפשר להתחתן חתונה אזרחית. כך שאין סיבה שבארץ יהיה אסור.

אני רואה בחתונה ברית של אהבה ולא ברית של דת. באהבה אין דת ולאום, כל עוד שני אזרחים רוצים להתחתן, המדינה צריכה לאפשר את זה. זה אבסורד שצריך לטוס לחו״ל כדי להתחתן. אם כבר נתנו לאנשים אזרחות, צריכים לאפשר להם גם להתחתן.

אתה צודק לחלוטין.

לפותח השירשור: קח אותה לחו"ל אם אתה יכול להרשות לעצמך. הכי פחות כאבי ראש. כמו כן מומלץ לבצע חיפוש פה בפורום, אני גם שאלתי כמה מהשאלות האלה לפני כמה חודשים ואני לא היחיד.

ותגובה של הרגע האחרון:

שאם האנשים היום היו מחנכים את הילדים שלהם וחיים על פי הדרך שמנחה התורה וההלכה.

אתה יודע מה? שיכנעת אותי. זה באמת יהיה הדרך הטובה והפשוטה לחיות.

אז, מה אני צריך לזכור כדי לחנך את ילדיי לפי התורה?

-רצח עם כולל נשים וילדים, זה בהחלט יפתור כמה בעיות, ילדים "מורעלים" שכאלה (זכור את אשר עשה לך עמלק).

-לעלות לגג, לתצפת על שכנות נשואות, וללכת לעשות להן "קצב" (דוד המלך והשרלילה שלא זוכר את שמה).

-לקשור את הילד למזבח ולבוא אליו עם סכין גדולה, כדי לבחון את אמונתו ( או שמא את אמונתי? אני לא זוכר את סיפור העקידה כמו שצריך).

-וכמובן, אני חייב לזכור, שזונות עוזרות למרגלים. לך תבין למה מוכרות מזון עושות את זה, בטח הכנסה מהצד.

את ילדיי אני אחנך לפי אמות המידה שלי, המוסריות שלי, המצפון שלי, והבנתי את הטוב והרע, ולא משהו שכתוב באיזה Fינג ספר מלפני -4589 שנה, שנשמע כאילו כתב אותו סכיזופרן חולה מין בעל תסביך אדיפוס והזיות פרנואידיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אצל רופא, בבית חולים, כי זה יותר בריא.....פה אני חולק על דעתך, עם מקרה אישי ולא נעים שקרה לי מהמוהל הדפקט שהיה לי.בואו נגיד את זה ככה, אני לא הולך לקחת מוהל, לא משנה מה יהיה. רק רופא, בבית חולים.

רגע, אז עם כל האידיאולוגיה שאתה מפמפם פה בשצף קצף, אז תסביר לי למה בכלל למול את הבן שלך?

מה בכלל לך ולזה?

ואל תגיד לי "אני לא רוצה שהוא ירגיש שונה במקלחות בצבא" כי זה בולשיט!!!

• תוכן חדש...