Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני במעמד של קניית רכב חדש מהחברה

כרגע הלבטים העיקריים הם שירוקו2.0 גולף gti או אוודי A31.8

רציתי לשאול קודם כל אם יש בעיה אקוסטית או קריטית אחרת עם המערכת של אחד הרכבים הנ"ל האם לאחד מהם יש עדיפות מבחינת אטימות מעבר סאונד והנדסה?האם יש הבדל בין רכב שהוא שלוש או חמש דלתות?

ולשאלת השאלות עם האאודי לדוגמא יש הצעה ב7,500 למערכת של bose ולגבי זה מספר שאלות גם כן:

1.האם מישהו מכיר את המערכת שמע או יכול לתת עליה פידבק?(המערכת למיטב הבנתי כוללת הכל סאב מגבר רמקולים וכד').

2.האם מישהו חושב יודע או בטוח שבסכום מעט נמוך יותר אפשר להביא משהו לא פחות איכותי מבחינת סאונד והכי חשוב מבחינת עבודה?

השיקול העיקרי שלי שזה בא מהחברה ואפחד לא מתעסק עם הרכב והם יודעים מה לעשות וזה לא תופס מקום מיותר בבגאז' או שזה בולט לעין.

אשמח לשמוע תגובות ואפילו המלצות למע' קומפלט שתתאים לרכבים אלו ב5-7K כולל עבודה נקיה מסודרת טובה ואמינה .

שוב תודה רבה ויום טוב.

פורסם

אאל"ט האאודי שקטה יותר, ובדגמים הגבוהים יותר יש תוספת של השקטת רעשי רוח/כביש בנסיעה, אולי זה רלוונטי גם לדגם שלך, בדוק זאת.

מערכת מהחברה או CUSTOM- מערכת מהחברה זה לשלם על ה"מקוריות" של המערכת, מערכת CUSTOM היא לקנות יותר באותו כסף, ולכן הפוטנציאל הקיים במערכת CUSTOM באותו המחיר, יהיה גבוה יותר.

נסה לדבר עם חבר הפורום גורל (כינוי "עתיד"), הוא רכש A4 לא מזמן שמגיעה איתה מערכת של BOSE בתיאור ממש דומה למה שאמרת, והוא חובב סאונד והיו לו סטאפים ברכב ברמות מחיר שונות, הוא יוכל לתת לך כמה נקודות למחשבה, או לעזור לך לגבש החלטה.

ב"ה, יש מתקינים ברמה גבוהה שמרכיבים מערכות בכל רכב, החל מפיאסטה שנת 88 ועד פורשה חדשות ורכבי אספנות מושקעים ועדינים.

הדרך הטובה ביותר לבחור רכיבים היא לשמוע סטאפים שהומלצו לך. רמקולים וסאב, זה בעיקר עניין של טעם, תנסה להתכוונן לכמה סטים ברמת מחיר שלך, לשמוע כמה מהם ולהחליט לפי זה שהכי קלע לטעם שלך. כשאהיה פנוי יותר, אוכל להמליץ לך על רכיבים טובים ששווים את הכסף ושיובילו אותך לתוצאה הטובה ביותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מעריך מאוד את התשובה המהירה

הבעיה היחידה שלי עם האאודי בגרסת החמש דלתות כאשר נסעתי עם סאןרוף פתוח וזה דבר שאני עושה הרבה שמעתי רעשי רוח מעיקים

אני לא יודע אם זה היה רגעי או שזה בגלל הסאן רוף הכפול שרק אחד היה פתוח .

לגבי המערכת:

עניין הטעם לא זר לי אני חובב סאונד אפעם לא החזקתי בעשרות אלפי שקלים מיותרים רק לתחביב הנ"ל וגם כשיש לי אני מעדיף לשים בצד יש גבול לכמה אנ ימוכן להשקיע אני טוען שהכל יחסי.

בחדר אצלי שהוא קטן יחסית מותקנת מערכת של מורל 5.1 החדשה שהשתיים הקדמיים שודרגו לסדרה הגבוהה יותר והמגבר הוא של פיוניר הRXV עם הHD המערכת עלתה אחרי הכל עם השידרוג וכבלים כ6000 פלוס התקנה.יצא לי זול .

אני חושב שזהו המחיר פחות או יותר שהייתי רוצה להשקיע ברכב..בכל זאת אני לא נוסע לנסיעות ארוכות שיתנו לי באמת לנצל את המערכת עד תומה..

אני מחפש מערכת טובה מדוייקת שלא תתבייש לדייק גם בווליום יחסית גבוהה שההוא לידי ברמזור ידע להעריך מוזיקה טובה אבל שהשכנה בקומה שלישית בבניין תוכל להרדים את התינוקת

מקווה שהבנת את הראש.

לגבי הבחור עם האאודי אני אנסה למצוא אותו בפרטית למרות שאין לדעת אם המערכת היא אותו הדבר ואם בתצורת הרכב שלי ושלו יש איך להשוות.

אני עדיין פתוח להצעות חברים ולסוגיית המערכת מהאאודי או קאסטום בתקציב.

פורסם

זו הפעם השניה שאני כותב לך תגובה ארוכה והיא נמחקת לי לפני הסוף :x.

אני מסכים איתך בהחלט שהכל יחסי ! ולכן צריך לדעת למקסם את התוצאה במסגרת המשאבים הנתונים.

קח בחשבון שתהיינה אוצאות שתגזולנה חלק ניכר מהתקציב לפני קניית הרכיבים עצמם:

1. מנחת- כדי לחבר מגבר לר"ד המובנה ברכב שלך אתה תצטרך מנחת, ורצוי אחד איכותי. מנחת יכול להגיע בכמה תצורות: מובנה במגבר (לא מומלץ בעליל), מנחת כחלק בפני עצמו (האופציה הנפוצה) מנחת כחלק ממעבד סאונד (לא זול). מנחת נפרד איכותי יעלה בסביבות ה- 400-700 ש"ח.

2. בידוד אקוסטי- שלא כמו בבית, הרכב הוא סביבה מאוד עוינת לסאונד, הכל מקרקש ורועד עד שאנחנו שומעים יותר הפרעות ממוזיקה. כדי למזער את רעשי הרקע, רצוי מאוד לבודד את הדלתות הקדמיות בחומר בידוד ייעודי לרכב. בידוד החלק הפנימי והאמצעי (בשפה עממית- 2 שכבות) בשתי הדלתות יעלה בסביבות ה- 1300-1500.

3. התקנה- חלק קריטי, חייבת להיות איכותית ומקצועית גם כדי למצות את יכולות הרכיבים שלך וגם כדי לשמוע על הרכב, תקינותו, בטיחותו ויופיו. התקנה איכותית ומקצועית באמת, ולא אצל איזה בית התקנות ממוצע שמתקתק רכבים ועושה לך "קומבינות" ברכב, אלא אצל מתקין מתקין מכובד, מומלץ ומקצועי, כולל חיווט בריא ברמה בסיסית טובה, תעלה בסביבות ה- 800-1000 ש"ח פחות או יותר.

כך ש- 2500-3000 ש"ח זה לפני קניית רכיבים.

כמה אתה מעוניין להשקיע נטו ברכיבים (קומפוננט, מגבר, סאב) ?

פורסם

את מטרת המנחת הבנתי

זה בכדי שלא יוציאו את המערכת הקיימת ויחליפו אותה בHU ?

פשוט חדש לי התחום במיוחד ברכבים חדשים.

ה3200 שהמסביב יוצא משאיר לי גג 4500 לרכיבים בכדי לא לעבור את המחיר שהם מציעים לי בחברה.

השאלה שלי אם באמת ניתן לבנות משהו איכותי עם דגש לאיכות ודיוק יותר מאשר על עוצמה מחרישה..

אני אוהב לשמוע חזק אבל גם אוהב את זה איכותי.

מה דעתך בעניין?כמובן שהשאיפה היא להוציא גם כמה שיותר פחות מ7.5K

פורסם

כן, זו מטרת המנחת.

לגבי רכיבים, שוב, הטעם האישי משחק פה אישיו מאוד גדול, אבל אנסה לתת לך כיוון מסויים:

קומפוננט-

נסה לשמוע את הקומפוננטים הבאים:

Morel Hybrid

Hertz Hi Energy

Hybrid Audio Clarus

SEAS Lotus Performance

DLS UP6I

Rainbo SLC

Focal K2P/KRX

מחירם נע באזור ה- 1500-2500 ש"ח, היה לי את ה DLS את ה CLARUS, ואת ה SEAS ברכבי, ואני יכול להגיד לך עליהם שהקלארוס עתיר בתדרי באס נמוכים, ה DLS די לינארי וה SEAS בעל הטוויטר הטוב ביותר מכל הרשימה, טווח מיד מאוד מפורט, ויכולות SQ מרשימות, ללא ספק היה הבחירה שלי למערכת איכותית, אם אתה רוצה להגיע לעוצמות גבוהות מאוד, אז הייתי בוחר אולי ב DLS. אם אתה רוצה לוותר על הסאב אז הקלארוס הוא בעל הדגש הנמוך הכי טוב.

מגבר-

רצוי שתקח מגבר 4 ערוצים כאשר 2 ערוצים ישמשו לסט הקדמי ו- 2 נוספים יגושרו לטובת הסאב.

מגבר מומלץ במסגרת התקציב (1000-1200 ש"ח):

JBL GT01004/75.4

Phoenix Gold Octane R8:0.4

Lightning Audio S4.600.4

ה JBL מאוד נפוץ, לפיניקס גולד זכור חסד נעורים מימים עברו, והלייטנינג אודיו הוא מגבר ייחודי שבנוי בתצורה של 2 ערוצים חזקים ושניים חלשים יותר, וכך הוא יכול להגביר באופן טוב יותר את הסט הקדמי, וסאב שהוא לא חזק במיוחד.

כאן כבר צמצמתי את הרשימה למה שהייתי הולך עליו ומראש הורדתי מגברים אחרים כמו הקיקר 350.4, רוקפורד, סרווין ווגה ואחרים.

סאב-

רצוי לקחת סאב כמה שיותר איכותי ומדויק, גם פה יש עניין של טעם אישי, אחד יעדיף סאב שיורד מאוד נמוך ועמוק, ואחד יעדיף אותו מאוד פאנצ'י, אחד יעדיף אותו חזק ומודגש, ואחד יעדיף אותו משתלב בשלמות עם הסאונד.

סאבים מומלצים בתקציב שלך:

Image Dynamics ID

Hertz ES

FOCAL V Series

Infinity Kappa

Ground Zero GZTW/GZRW

אלו סאבים מאוד מדוייקים בסביבות ה- 1000 ש"ח פלוס מינוס, יש סאבים זולים יותר כמו:

Cerwin Vega HED

Rockford P2

Kicker C12

יש אם את הסאב של פירלס, סאב איכותי מאוד ומדוייק מאוד, אך הוא לא נמכר בארץ וניתן לרכוש אותו בחו"ל ולשלוח לארץ, אחד מחברי הפורום עשה זאת השבוע וזה עלה לו בסביבות ה- 1200-1300 אאל"ט.

שים לב- לתיבה שתבחר לסאב יש השפעה גדולה מאוד על הסאונד, לפעמים יותר מלסאב עצמו, גם סאב פשוט יכול להישמע טוב בתיבה מותאמת ונכונה, וגם סאב עילאי יישמע גרוע בתיבה המתוכננת באופן שגוי.

לאיכות מקסימלית הבחירה שלי היתה הלוטוס פרפורמנס של SEAS, הפירלס מחו"ל, והלייטנינג אודיו או ה JBL (הפיניקס גולד קשה להשגה).

פורסם

לפי מה שראיתי מבחינת מחירים הגענו בדיוק למחיר הBOSE

יש לי עוד מספר שאלות

1 בהרכב שהצעת נכללים רק זוג קומפוננטים מה עם רמקולים למאחור?

2 האם להרכיב מערכת שנותן צליל מחברות שונות הוא רעיון טוב.?כל חברה והצליל המאפיין אותה בין אם הוא חמים קריר וכולי לא?

ממה שנאמר לי לגבי מערכות סראונד שחיפשתי לסלון ועדיין מחפש עדיף להשאר עם אותה החברה ולא לחפש רמקולים שונים לקדימה ולאחורה מכיוון ששילוב הצליל גם אם הם איכותיים יכול לצאת לא טוב.

ולאחר שאקבל תשובות אשמח לדעת האם לדעתך המערכת שהצעת תהיה איכותית וחזקה הרבה יותר מהBOSE או שמה הפער הוא לא אדיר ואולי עדיף לחסוך את הכאב ראש שבהתקנות רדיפה אחרי רכיבים ותקלות שאולי יתגלו בדרך?

פורסם

שוב, לא שמעתי את המערכת של BOSE, אך מניסיון עם מערכות מובנות או משודרגות מהחברה, מערכת CUSTOM או יותר נכון לקרוא לה בשמה המדויק, Aftermarket, באותו המחיר, תהיה איכותית יותר, חזקה יותר ויותר מותאמת לצרכים שלך.

לגבי רמקולים אחוריים ואפקט הסראונד:

אלא אם כן אתה מתכוון לראות סרטים ברכב, או שברצונך שהנוסעים מאחור יהנו מהסאונד גם אם זה בא על חשבון איכות השמיעה של הנהג, אז הייתי ממצליץ לך לרכוש גם אחוריים או שאולי אני היילי לוקח את המערכת המובנית כי אין לי יותר מדי ידע בסראונד.

אם אתה רוצה ליצור סטריאו ברמה גבוהה מאוד, כך שהבמה הקדמית תהיה הטובה ביותר, הרכיבים שהצעתי יהיו טובים מאוד.

פורסם

המטרה היא אינה סרטים והיושבים מקדימה הם החשובים העיקריים

המשלתי דוגמא פשוט מעולם הסראונד הביתי לגבי חלקים של חברות שונות.

ובהתקנה כזו הרמקולים שיש מאחורה ברכב פשוט ישארו מחוברים לHU המקורי ולא יעברו הגברה?

פורסם

לטובת היושבים מקדימה, סטריאו יהיה הדבר הנכון לעשות.

ניתן להגביר את האחוריים על הרדיו המקורי, אני אישית הייתי מנמיך אותם לחלוטין .

• תוכן חדש...