Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משומש 50-60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות רכב, ואשמח להיעזר בעצותיכם לקבלת החלטה.

מחיר: 55,000-60,000 כולל יישור קו

שימוש: אני סטודנט, אז כמעט כל הנסיעות שלי הן נסיעות קצרות (כפר סבא - הרצליה), עם גיחות לתל אביב אחת לחודש

צריכת דלק: עדיפות לרכב כמה שיותר חסכוני

ביצועים: לא קריטי מבחינתי, אבל שלא יהיה עגלה

שנתון: 2005-6 לכל הפחות, עדיפות ל2007-8

אמינות: חשוב מאוד, שיבקר כמה שפחות במוסך

עד עכשיו הרכב היחיד שתפס את עיני היה מיצובישי לנסר קלאסיק 2008, שראיתי שאפשר למצוא מליסינג נהג יחיד בטווח המחירים שלי. אני יודע שלרכבים מליסינג יש מוניטין של רכבים "קרועים" שעדיף כמה שיותר להתרחק מהם, האם זה נכון?

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

אם יש לך צורך ברכב גדול כמו הלנסר ? למה לא לקחת סופר מיני ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

התחלתי את החיפושים מסופר מיני, כאשר המאזדה 2 והסוויפט החדשה היו שתי הבחירות הראשונות שלי, אבל גיליתי ששתיהן מעל לסכום שבאפשרותי להשקיע.

אשמח לשמוע אופציות אחרות.

פורסם

אם אתה הולך על ליסינג תעשה את זה לפני סוף 2010 כי אז המחירים עולים (יש מחירון חדש של לוי יצחק)

יש אחלה רכבים בסוכניות, בעיקר אם אתה סטודנט והקילומטראז' לא ממש מפריע לך. חבר שלי קנה מזדה 3 באלבר, (יד ראשונה) והוא קיבל אחריות לשנה, ומטפל ברכב רק במוסכים מורשים, ככה שמבחינת האמינות הוא רגוע

פורסם

למה שהמחירים לרכבים משומשים יעלו בינואר 2011? אתה יכול להסביר את ההיגיון שלך?

לפי הדרישות, הרכב הכי מתאים למה שרשמת, זהו דייהטסו סיריון 2006+, אבל יכול להיות שאתה פשוט לא מתחבר למראה שלו.

אין סיבה רציונאלית לקנות לנסר, מאזדה 3 או רכב משפחתי אחר לסטודנט שנוסע בעיקר בעיר - הביטוחים יותר יקרים, צריכת הדלק יותר גבוהה, חניה פחות נוחה, מחיר קניה יותר גבוה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי הדרישות, הרכב הכי מתאים למה שרשמת, זהו דייהטסו סיריון 2006+, אבל יכול להיות שאתה פשוט לא מתחבר למראה שלו.

אין סיבה רציונאלית לקנות לנסר, מאזדה 3 או רכב משפחתי אחר לסטודנט שנוסע בעיקר בעיר - הביטוחים יותר יקרים, צריכת הדלק יותר גבוהה, חניה פחות נוחה, מחיר קניה יותר גבוה.

לגבי הסיריון - קלעת בול. הסתכלתי עליו בהתחלה, אבל הוא פשוט מכוער מדי ושמעתי שהוא לא מאוד נוח, שזה בעייתי בהתחשב בכך שהמסלול היומי שלי עמוס באמפרים.

כיום הרכב שלי הוא סוזוקי יורוסוויפט 2001. אני מאוד אוהב את הגודל של הרכב ולכן חיפשתי סופר-מיני או מיני וכמו שאמרתי, הבחירות הראשונות שלי היו מאזדה 2 או סוויפט החדשה, אבל הן נפלו בגלל המחיר.

העדיפות שלי היא לרכב קטן, בדיוק מהסיבות שציינת - ביטוח, דלק וחניה.

פורסם

פביה, איביזה, קליאו, פיג'ו 207, פונטו - כל אלה יכולים להתאים, וחלקם הגדול יהיה יכול נח ממאזדה 2 או סוויפט.

אם אתה נעול על רכב יפני, אשר לרדת בשנתון ולחפש טויוטה יאריס או הונדה ג'אז.

לגבי מיצובישי לנסר, בנוסף שהרכב הזה לא נוח, אתה בטח לא תרצה לגלות, שבסוג הנסיעות שלך תצטרך לשלם כל 8 קילומטרים על ליטר דלק (זה תקף גם לגבי רוב הרכבים המשפחתיים עם מנוע 1600 סמ"ק וגיר אוטומטי).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המלצה שלי :

אפשרות לגרנדה פונטו 2007 ידיני או אוטומט לבחירתך (לא לפחד מהרובוטי הוא ממש נחמד) אבל אם אין לך בעיה עם ידני אז הרווחת כי לא תיצטרך לידאוג לרובוט והמחירים בריצפה!.

או אפשרות לרכב חדש כמו סוזוקי אלטו ידנית (פיצפון ופשוט - היתרון היחידי זה דלק אחריות ואחזקה)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אכן הכיוון צריך להיות גרנדה פונטו, פנדה או סוזוקי אלטו באחריות.

אדם צריך לקנות רכב לפי הצרכים שלו - אם אתה נוסע בעיקר בעיר, מה שחשוב לך זה חיסכון בדלק ואתה נוסע רוב הזמן לבד - אין סיבה שלא תקנה אלטו חדשה מהניילון.

יש גם כאלה עם פחות מ-5000 ק"מ שנמכרות כבר ביד2, אם יש לך סכום במזומן תוכל לחסוך כמה אלפי שקלים ולקנות אחת משומשת שנסעה בדיוק חצי שנה על הכביש.

שווה בדיקה.

פורסם

יש לי רק שאלה אליכם, אני באמת לא מכיר את הרכב הזה (סוזוקי אלטו),

אבל סיריון נפסלה בגלל החשש לחוסר נוחות.

האם באמת אלטו יותר נוחה מסיריון?

אם התשובה שלילית, אני לא רואה היגיון להמליץ על אלטו שוב ושוב.

בטוח לא על הידנית לנסיעה בפקקים.

פורסם
המלצה שלי :

אפשרות לגרנדה פונטו 2007 ידיני או אוטומט לבחירתך (לא לפחד מהרובוטי הוא ממש נחמד) אבל אם אין לך בעיה עם ידני אז הרווחת כי לא תיצטרך לידאוג לרובוט והמחירים בריצפה!.

או אפשרות לרכב חדש כמו סוזוקי אלטו ידנית (פיצפון ופשוט - היתרון היחידי זה דלק אחריות ואחזקה)

שכחתי לציין במקור, אבל אני מסתכל על אוטומט בלבד. אני מודע לכך שהמחיר ותצרוכת הדלק עדיפים בגיר ידני, אבל אין לי כוח לגיר ידני בפקקים היום-יומיים.

הגרנדה פונטו נראית לי נחמדה מאוד ומתאימה לדרישות, אבל מה כוונתך בלא לפחד מהרובוטי? במה הוא שונה מאוטומט רגיל?

לגבי האלטו - ראיתי שמדובר במנוע 1000 סמ"ק. היא בכלל זזה?

פורסם
שכחתי לציין במקור, אבל אני מסתכל על אוטומט בלבד. אני מודע לכך שהמחיר ותצרוכת הדלק עדיפים בגיר ידני, אבל אין לי כוח לגיר ידני בפקקים היום-יומיים.

הגרנדה פונטו נראית לי נחמדה מאוד ומתאימה לדרישות, אבל מה כוונתך בלא לפחד מהרובוטי? במה הוא שונה מאוטומט רגיל?

לגבי האלטו - ראיתי שמדובר במנוע 1000 סמ"ק. היא בכלל זזה?

בנוגע לרובוטי של גרנדה שאמרתי לא לידאוג התכוונתי לשני דברים:

א: לא לידאוג שהוא רובוטי ולא אוטומט מהבחינה של נוחות החלפת ההילוכים וכו שהוא בסדר גמור וגיר מאוד מהנה בנהיגה גם בתור ידני וגם בתור אוטומט . ההחלפות חלקות והוא חיסכוני יותר מידני. לא כמו בקורולה רובוטית שבין החלפות הילוכים מורידים רגל מהגז והוא נדנדה חחח) בגרנדה זה חלק.

ב: נושא האמינות של הגיר שלא אמורה להפחיד אותך ( גם לי יש גרנדה רובוטית ובהתחלה הייתי בלחץ מנושא האמינות)

צריך ליבדוק את הרכב בצורה מקצועית שלא קרעו לו את הצורה. בינתיים אני לא הצלחתי לימצוא ברחבי הרשת בישראל בפורומים על בעיות של גירים רובוטיים אז אני רגוע.

בחו"ל יש יותר מידע כי הוא נימכר בכמויות גדולות יותר ושם אחת הסיבות לבעיה לכאורה הייתה שכולם בלי בעיה שמו גאנטים של 17~18 וחיזקו מנועים וכניראה הגיר לא עמד בעומס וגרם לצרות - בארץ ל"שימחתנו" לא מרשים לנו לבצע שינוי כזה חחח.

בקיצור אני ממליץ בלב שלם על הגרנדה הרובוטית כי במחיר שלו מקבלים רכב חדש יותר ורוב הסיכוים שמור יותר ....

בהצלחה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ראשית, תודה רבה לכל מי שעזר עד כה, נתתם לי הרבה חומר למחשבה.

אחרי יום ארוך של שיטוטים באתרי רכב בארץ ובחו"ל, הגעתי למסקנה שייתכן שהגרנדה פונטו לא ממש בשבילי, בעיקר בגלל עניין הגיר. אני בכל מקרה מתכוון לאתר אחת בשביל נסיעת מבחן, כדי להבין בעצמי מה העניין של הגיר, אבל בינתיים אני מעדיף להסתכל על אופציות נוספות.

פזלתי קצת לכיוון הפג'ו 206 והרנו קליאו III, שמלכתחילה פסלתי אותן כי תמיד לימדו אותי שרכב צרפתי לוקחים רק מליסינג, כדי להימנע מהבעיות המכניות שלהן, בעיקר בגיר לפי הבנתי.

האם זה נכון לגבי דגמי 2008 של שני הנ"ל?

מעבר לעניין האמינות, מה ההבדלים בין שתיהן ועל מי מהן הייתם ממליצים?

• תוכן חדש...