Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן קצר לאלפא ג'ולייטה 170

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר סיבוב האכזבה בג'ולייטה 120, זה שבעקבותיו הזמנתי בראבו, החלטתי לתת צ'אנס נוסף לדגם ולקחת ג'ולייטה 170 לנסיעת מבחן. הסיכויים לשינוי ההזמנה היו קלושים מלכתחילה, אבל רציתי לתת לאלפא הזדמנות לתקן את הרושם.

קודם כל, שמחתי לגלות כבר בדקות הראשונות של הנסיעה, שבעיות האיכות שהתגלו ב-120 נעלמו. ייתכן והסיבה היא בהיות אותה 120 "סדרת ייצור מוקדמת", או בהתעללות כזו או אחרת, הפאנלים הרופפים והרעשים המשונים נעלמו וה-170 הרגישה מוצקה ובריאה בהחלט.

המנוע. ובכן. איך לומר בעדינות... לא אהבתי. השהיית טורבו מורגשת בהשוואה ל-120, ויוצרת ממש תחושה של אי דיוק במינון הכוח לתוך ומתוך סיבובים; מן הסתם ניתן להתרגל לזה לאחר זמן אבל ברמה הבסיסית זהו אופי בעייתי ביותר. גם רצועת כוח צרה מדי, ללא מחץ כלל מתחת ל-3,500 ובלי הרבה טעם למשוך מעל 5,500, זו הפעם הראשונה שאני נוהג במכונית עם 6 הילוכים ידניים ומרגיש שחסר לי הילוך... ועל הצליל אני לא מדבר. סתם רעש.

השלדה - מוצקה, חזקה, יצוקה על הכביש ויושבת יפה. הכל טוב? לא ממש. משהו בחיבור בין השלדה, ההגה והבקרות לא עובד טוב. התוצאה - חוסר דיוק גם בהיגוי, ליתר דיוק בשליטה בתגובות השלדה והעברות המשקל, בנהיגה ספורטיבית. אני מניח שמי שמסתפק ב"סיבובים" שנתיבי איילון מציעים לא ירגיש זאת, אבל הניסיון לנהוג על המגבלות בכביש טכני מאכזב, חוסר התקשורת של ההגה וחוסר הדיוק של הרכב מייצרים חוסר בטחון. למען הסר ספק, לטובת המסנגרים על ההגאים המודרניים... הבעיה הרבה יותר בתגובות השלדה מאשר בתקשורת ההגה, ולו הרכב התנהג כראוי לא הייתי מלין על ההגה.

בסוכנות אמרו שלקוחות מאוד התרשמו מהרכב, מהכוח ומהאחיזה שלו. יכול בהחלט להיות. אבל ברכב ספורטיבי (להבדיל מרכב "ספורט") אני לא מחפש כוח, אני מחפש קלילות, חדות ודיוק. אני לא מצפה מקומפקטית מודרנית להתנהג כמו מיאטה דור 1... אבל בעצם למה לא?

בקיצור, הג'ולייטה איכותית, חזקה ומהירה, והמרכב הקשיח שלה מרגיש בטוח ואוחז. אבל בכל המקומות שהאלפא 156 הצטיינה - חדות, דיוק, תגובה, משוב - היא נאלמת דום. לאחר שהחזרתי את ה-156 לטרייד אין ועליתי על הקורולה, הרגשתי מוזר, כאילו שעברתי לעולם אחר ועמום יותר. אחרי שהחזרתי את הג'ולייטה למקומה ונכנסתי לקורולה - לא הרגשתי כלום. זה אומר הכל.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשבתי דווקא שתתחבר יותר לרכב הזה מאשר לבראבו. אבל טעיתי.

אני חושב שלו היתה גרסה של הרכב עם ה- 1.8T, שמרגיש ונשמע הרבה יותר טוב (אם לשפוט לפי הרגשתו בלנצ'יה), אולי הם היו "זוכים " בך שוב ;-). לגבי השלדה וגרורותיה, רשמי היו טובים יותר, אבל לא בחנתי אותה בכבישים מאתגרים, אלא רק ב"סיבובי האיילון". ובצדדיהם, אבל עדיין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בקיצור, אלפא הפכה לסוג של גולף (אל תעלב bar72...). חבל, כי לרכב היה פוטנציאל...

אגב, אני מקווה שאתה לא מצפה שבראבו היא יותר טובה :?

נ.ב. המנוע הזה, ה-1.4 של פיאט/אלפא, איכזב אותי כבר יותר מפעם אחת. ביחס ל-1.4 של פולקסווגן מדובר במנוע אנמי, חסר מחץ וחסר נשימה. הנתונים אמנם דומים, אבל הביצוע בפועל מאוד מאוד שונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, הבראבו לא פחות טובה. יש לה 3 יתרונות:

(א) המחיר.

(ב) היא מרגישה קלילה יותר. מן הסתם המחיר הוא באחיזה (אין לי ספק שהג'ולייטה יכולה לייצר G צדדי גבוה יותר, ויוצאת לתת היגוי מאוחר יותר) אבל כן, אני דפוק, אני מעדיף את זה ככה - מאותה סיבה שלא התחברתי ל-159 למרות יכולותיה העדיפות על 156 (ועכשיו אפשר גם לומר ללא ספק - ההיגוי והדיוק של 159 עולות משמעותית על קודמותיה כמו גם על הבאות אחריה).

(ג) לטעמי היא יפה יותר.

בג'ולייטה יש אוסף של יכולות גבוהות שלא התחברו בעיני כמו שצריך, הבראבו שלמה עם עצמה. החסרונות של הבראבו גלויים לעין וניתנים לשליטה, הג'ולייטה מנסה להסתיר את חסרונותיה והתחושה היא שהם על הסף של לצוץ לפתע, מעת לעת.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

לא חוכמה להציג את היתרונות הברורים מאליהם, כשבסקירה שלך של הג'ולייטה התמקדת בדברים אחרים שמפריעים לך. הבראבו חלשה יותר, האחיזה נמוכה משמעותית (היא מסופקת עם צמיגים סופר-ירוקים) והתנהגות הכביש היא על אותה הרמה, בגדול.

מצד שני, אני מסכים עם משפט הסיכום של ההודעה האחרונה שלך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא נעלבתי ;-)

לגבי ה- 159: ביצעתי השבוע נסיעה די ארוכה (אם כי שוב, ב"סיבובי האיילון" וסביבותיו ולא בכבישים מאתגרים) ב- Q4 3.2, ולא התרגשתי כמו שציפיתי. הצליל מאוד נעים וכיפי, אבל היכן המחץ? הוא מגיע רק במהירויות שיוט (שם הוא נוכח מאוד, אבל עד אז...).

פורסם

ההתרשמות שלי מהג'ולייטה היתה שונה, אמנם ההתרשמות הראשונית היתה דומה לשלך, אבל לאחר מספר שעות נהיגה, גם בכבישים מאתגרים יותר, די התרשמתי מהרכב כמכלול.

השאלה הנשאלת היא, כמה זמן נהגת על הרכב, ובאיזה כבישים?

אחרי נסיעה בג'ולייטה של כמה שעות טובות, חזרתי לנהוג ב-ZX שלי, והבנתי שאמנם ה-ZX מהנה יותר לנהיגה ספורטיבית (נפלאות השלדה, יחד עם היגוי יתר מתי שאחפוץ בכך), אבל בכל זאת אין להשוות רכב ישן לחדש והג'ולייטה כמכלול היא רכב די מהנה ביחס לרכבים חדשים.

מה שבהחלט מפריע בג'ולייטה מול ה-ZX שקשה מאוד להשיג היגוי יתר, בנסיעה הראשונה שלי די פסלתי אותה, בנסיעה השניה הבנתי שאני פשוט צריך לפנות פי 2 יותר מהר בשביל להוציא ממנה משהו בסגנון :wink:

יובל.

פורסם

דעה אישית היא דעה אישית - בזה כוחה וזכותה. על טעם ועל ריח אין להתווכח.

אבל משום מה, בעיתונות האנגלית (במהלך יולי ואוגוסט השנה) שיבחו מאוד מאוד מאוד את הג'וליטה.

הניסיון שלי מוכיח שאני מתחבר יותר לחוות הדעת המקצועיות של הצוותים האנגלים מאשר לחוות דעת האישיות של כותבי הפורום.

בכל מקרה אני חושב שבחירה ברכב שמתאים לך, זאת בחירה הכי נבונה ונכונה שלקוח יכול לבצע ולכן כל הכבוד על הבחירה בעקרונות שמתאימים לך.

פורסם

אני לא נוהג לרשום בפורום הציבורי היכן אני עושה נסיעות מבחן, די לומר שאני מניח שמחצית מחברי הפורום מכירים את הכביש, הוא היה די קרוב לתל אביב כדי להשאיר לי כחצי שעה ב"מסלול" ללא הפרעות (זאת בנוסף על זמן נסיעה באיילון), ובשעה שהייתי שם לא היו כמעט רכבים אחרים במקום. יש שם מגוון סיבובים ברדיוסים שונים, יש ישורת שאפשר להאיץ ו(לא פחות חשוב) לבלום, יש פנייה אחת חדה אך בעלת שטח בריחה רחב המתאימה לבחון מעבר מכוון מתת-היגוי להיגוי יתר, ויש מקום לעצור לתדלק :wink: ...בקיצור המבחן סביר יחסית לאורכו המוגבל.

אגב, לגבי הג'ולייטה בהשוואה לרכבים חדשים: ה-GTI דור 6 היתה הרבה יותר מהנה. זה אמנם לא דגם מקביל, GTI מקבילה ל-QV, אבל אני לא בטוח שיש הבדל מהותי במאפיינים הבסיסיים של הרכב בין ה-170 ל-QV. בכל מקרה, נשים כוח בצד, אם VW יכולים לייצר רכב מהנה אין סיבה שאלפא לא. הGTI היתה מדוייקת יותר, הדוקה יותר, מחוברת לנהג יותר ומגיבה טוב יותר.

SLS: במקרה ראיתי (אחרי שכתבתי את חוות דעתי) קטע של ויקי מ-fifth gear והתרשמותה דווקא היתה דומה לשלי. נכון שהרבה אחרים כתבו דברים טובים יותר.

פורסם
אני לא נוהג לרשום בפורום הציבורי היכן אני עושה נסיעות מבחן, די לומר שאני מניח שמחצית מחברי הפורום מכירים את הכביש, הוא היה די קרוב לתל אביב כדי להשאיר לי כחצי שעה ב"מסלול" ללא הפרעות (זאת בנוסף על זמן נסיעה באיילון), ובשעה שהייתי שם לא היו כמעט רכבים אחרים במקום. יש שם מגוון סיבובים ברדיוסים שונים, יש ישורת שאפשר להאיץ ו(לא פחות חשוב) לבלום, יש פנייה אחת חדה אך בעלת שטח בריחה רחב המתאימה לבחון מעבר מכוון מתת-היגוי להיגוי יתר, ויש מקום לעצור לתדלק :wink: ...בקיצור המבחן סביר יחסית לאורכו המוגבל.

אגב, לגבי הג'ולייטה בהשוואה לרכבים חדשים: ה-GTI דור 6 היתה הרבה יותר מהנה. זה אמנם לא דגם מקביל, GTI מקבילה ל-QV, אבל אני לא בטוח שיש הבדל מהותי במאפיינים הבסיסיים של הרכב בין ה-170 ל-QV. בכל מקרה, נשים כוח בצד, אם VW יכולים לייצר רכב מהנה אין סיבה שאלפא לא. הGTI היתה מדוייקת יותר, הדוקה יותר, מחוברת לנהג יותר ומגיבה טוב יותר.

SLS: במקרה ראיתי (אחרי שכתבתי את חוות דעתי) קטע של ויקי מ-fifth gear והתרשמותה דווקא היתה דומה לשלי. נכון שהרבה אחרים כתבו דברים טובים יותר.

הבנתי איפה נהגת, משהו כמו 15 דקות מדרומית לת"א :wink:

יכול להיות שהייתי מעדיף GTI אם היבואן שלהם היה מוכן לספק לי נסיעת מבחן בפעם הראשונה שביקשתי, לכן, בתור אחד שלא נסע על GTI אבל ישב בה באולם התצוגה, מצאתי אותה די משעממת.

גילוי נאות: בקרוב אהיה בעל ג'ולייטה 170....

יובל.

פורסם
זה אמנם לא דגם מקביל, GTI מקבילה ל-QV, אבל אני לא בטוח שיש הבדל מהותי במאפיינים הבסיסיים של הרכב בין ה-170 ל-QV. בכל מקרה, נשים כוח בצד, אם VW יכולים לייצר רכב מהנה אין סיבה שאלפא לא. הGTI היתה מדוייקת יותר, הדוקה יותר, מחוברת לנהג יותר ומגיבה טוב יותר.

ביקורת טיפוסית מחו"ל:

We’re happy to report that the Giulietta is a joy to drive, with excellent response from the engine, especially with the car’s DNA controller (Dynamic, Normal, All Weather) set to dynamic mode, which sharpens throttle response, reduces steering assist, and alters parameters for both the stability control system and electronically controlled diff. Cornering is flat, torque steer is minimal and the steering is wonderfully communicative, among the best electrically assisted systems I’ve experienced. Given the lack of body roll, ride quality is quite acceptable.
פורסם

יכול להיות שהייתי מעדיף GTI אם היבואן שלהם היה מוכן לספק לי נסיעת מבחן בפעם הראשונה שביקשתי, לכן, בתור אחד שלא נסע על GTI אבל ישב בה באולם התצוגה, מצאתי אותה די משעממת

ברכות! רכב חמוד ביותר. באיזה צבע הזמנת?

אגב, לא נתנו לך בכלל נסיעת מבחן ב- GTI, או שלא היתה להם ידנית?

ביקורת טיפוסית מחו"ל:

נו, אבל ביחס לאמות המידה:

Where Megane RenaultSports or Golf GTIs keep on giving no matter how much they're pushed, the Cloverleaf doesn't become better the quicker you go. The steering bucks around in your hands more and the damping can't keep up with the higher speeds. Go barrelling into a corner in the Alfa too hard and the car gets too nose heavy, with no sensation of the Cloverleaf pivoting around you like the best hot hatches have. The natural chassis balance isn't quite there

The Cloverleaf feels like Alfa has tried to make a Golf GTI rival, but it hasn't got there. To be fair, the Alfa does the Golf part of Golf GTI very well. It's comfortable and refined, you get a decent-looking car into the bargain. Plus, at £24,495 it's £385 cheaper than the five-door VW. But the GTI, bi-polar part of the Golf is missing. That final little bit of fun isn't there. Buy it because it's different, not because it's better

פורסם

יכול להיות שהייתי מעדיף GTI אם היבואן שלהם היה מוכן לספק לי נסיעת מבחן בפעם הראשונה שביקשתי, לכן, בתור אחד שלא נסע על GTI אבל ישב בה באולם התצוגה, מצאתי אותה די משעממת.

מזל טוב:lol:,מחכים לתמונות!

• תוכן חדש...