Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני נמצא ממש לפני קניית רכב חדש ואלו הם המועמדים הסופיים:

סקודה פאביה (הדגם הספורטיבי- 100 כ"ס בנזין), סקודה אוקטביה (GLX לא משנה הנפח) וסיאט איביזה ספורט (1.4, 100 כ"ס). במידה ואני לא אמצא משהו שאני רוצה מאלה בזמן סביר אני כנראה אקח מזדה לנטיס 04', ושם אין מה ליפול יותר מידי אז אין טעם להתייחס אלא אם יש משהו באמת מעניין להגיד.

השנתונים שאני ממש רוצה להשיג הם: פאביה 06', איביזה 05' ואוקטביה 05' (לפי הסדר הזה).

השנתון המינימאלי שאני מחפש הוא 04' לכול הדגמים.

השאלות:

חוץ מהקטע של בלאי, יש הבדל באמינות של הדגמים האלה בשנתונים השונים?

יש הבדל גדול באמינות בין הדגמים השונים בשנתון נתון?

מה העלות השנתית הממוצעת של אחזקה, טיפולים, תיקונים וביטוח על הדגמים השונים?

תודה רבה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
100 כ"ס). במידה ואני לא אמצא משהו שאני רוצה מאלה בזמן סביר אני כנראה אקח מזדה לנטיס 04', ושם אין מה ליפול יותר מידי אז אין טעם להתייחס אלא אם יש משהו באמת מעניין להגיד.

:)

צר לי לאכזב אותך קשות אך, דווקא במאזדה לאנטיס או בכלל ברכבים יפניים אפשר ליפול.

אם תקנה רכב שהיה בליסינג (תזהר,לא רשום ברישיון עדיין בשנתון הזה,שלא יעבדו עליך) או מהשכרה אתה עלול ליפול על רכב לימון כך שגם אם הרכב באופן כללי אמין,תמיד אפשר ליפול על משהו לא מוצלח.

רוב הרכבים של מאזדה בשנתון הזה היו ליסינג /השכרה ויהיה קשה למצוא אחת פרטית ושמורה היטב אם כי תמיד יש מציאות.

(הערה: היה כאן משתמש,שבשדק לאנטיס עם 70,000 יד 1 פרטית עם סאן רוף ובבדיקה הרכב יצא מפוצץ (סוחר).

אמינות של רכב (ואני אומר לך את זה דווקא כחובב יפניות ומניסיון) הדבר תלוי בתחזוקה של הבעלים הקודמים או המצטברים ובהרבה מקרים גם באלילת המזל:

אצלנו למשל-סוזוקי בלנו,שנקנתה ישר מהחברה קרעה לנו את הכיס עם 3 פעמים ראש מנוע ולעומת זאת מאזדה לאנטיס פרטית והונדה מליסינג של אלבר היו מצויינות וכמעט ללא תקלות פרט למצבר וצמיגים (הסוזוקי היתה אצלנו 6 שנים,המאזדה 3 שנים,ההונדה קרוב ל-4 שנים ועכשיו קנינו מלאלבר מאזדה 3 ספיריט).

לגבי תחזוקה- אכן דגמי VAG יקרים לאחזקה ומחירי החילפים שערורייתיים במקצת אבל גם במאזדה והונדה (מוסכים מורשי היבואן),עלות העבודה זהה פחות או יותר עם סטייה של 40-50 ש"ח גג לכאן או לשם.

לגבי ביטוח-אם אתה נהג חדש או צעיר בדוק לפני קנייה את עלויות ביטוח המקיף,כדי למנוע אח"כ הפתעות לא נעימות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה, אבל אני לא ממש רוצה שהדיון הזה ילך לכיוון של הלנטיס... מניסיון של 3 חברים שלי עם 4 לנטיסים (לפחות אחת מהן מליסינג), הם כולם היו מרוצים עד הגג, וליפול על סוחר או ערס שקרע את האוטו אפשר תמיד אז זה לא פונקציה...

אם זה עוזר לקטע של ביטוח- אני בן 26 עם רשיון קצת פחות מ-3 שנים, בלי תאונות או דוחות.

לגבי הרכבים שאני מחפש- אני רוצה לדעת מבחינה סטטיסטית כמה הם אמינים ואם יש הבדל בלי השנתונים שציינתי.

נגיד, בממוצע, באיזה קלומטראז' צריך להחליף את הקלאצ' או רצועות טיימינג, או לעשות איזה טיפול גדול אחר... אני לא רוצה לקנות רכב שנמצא 200 ק"מ מטיפול ענק ולהכנס להוצאות לא מתוכננות.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...