Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית ציוד לצבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרו לך אתה לא צריך ללכת ולקנות ולהשתגע עכשיו.

תיקח איתך את הדברים הרגילים, גם כי אתה עושה טירונות 03 וסביר להניח שלא תישאר שם יותר משבועיים נכון?

תיקח ציוד לשבועיים ואני גם בספק גדול אם תישאר שם שבת ראשונה(בדרך כלל יודעים שאנשים שכחו/לא ידעו שצריך להביא איתם X Y Z ולכן הם משחררים על מנת שאנשים ישלימו ציוד).

דברים שהם חובה:

כפכפים למקלחת.

מכונת גילוח- או לחלופין- תוציא פטור מגילוח רק לטירונות תאמין לי שזה הכי טוב, כשכולם בבוקר קמים ורצים להתגלח אתה יכול להתארגן בסבבה בלי לחץ.

לגבי התיק- זה לא באמת ישנה אתה תצטרך לקחת איתך 2, אחד לבגדים ואחד לשמיכה, כרית וציפית- או שתקנה שק שינה טוב ותכניס איתך לתיק(ישנם שקי שינה עמידים מאוד בקור והם מתקפלים לגודל ממש קטן.

אני מציע לך קודם לבקש מחבר שהשתחרר תיק לשבוע הראשון ואז תיראה אם תקבל תיק מהבקום או סתם קיטבג.

תיק רחצה אתה תקבל בבקו"ם.

אם הטלפון שלך יקר אז אני מציע לך לקחת איתך משהו פשוט יותר.

מנעולים - לתיק וגם מנעול גדול יותר לנשק.

תרסיס נגד יתושים, וזהו- אתה לא הולך לרוץ כל כך הרבה שאתה תקבל שפשפות למיניהם- כמובן שהכי טוב זה תחתוני בוקסר שהם לא יגרמו לך לשפשפות בכלל.

חולצות גופיות ומכנסי ריצה.

נעלי ספורט.

קובי

פורסם

חבל על הכסף המיותר שאתה תוציא עכשיו על ביגוד טרמי.

שירתתי בתור לוחם ובוודאות אני יכול לומר לך שאין צורך בביגוד טרמי בשווי מאות שקלים.

אתה מתגייס ביום חמישי, ז"א שעוד באותו היום אתה אמור לצאת חזרה הביתה ולהגיע ליחידה ביום ראשון. קח את זה בחשבון.

אין טעם לקנות מנעול לתיק- זה רק ליופי, מי שיחפוץ במה שיש לך בתיק יעלים לך את התיק או שפשוט יקרע אותו.

אין שום סיבה בעולם לקנות שק שינה!

לשבוע הראשון הייתי ממליץ לך לבוא בלי מצעים ולישון בשק שינה צבאי כדי שתבין מי נגד מי ואיפה מאכסנים את הציוד האישי בזמן שאתה בחופשת סופ"ש בבית.

לא להביא ציוד יקר.

תביא מגבות, לבנים, גופיות שוקי וגטקעס שוקי.

אני לא רואה שום סיבה להשתמש בגטקעס אלא אם אתה צפוי למצוא את עצמך מבלה לילה באיו"ש או בגולן.

אל תקנה שום תיק רחצה, תראה מה אתה מקבל בגיוס ואז תשלים מה שחסר.

גיוס קל!

פורסם
חבל על הכסף המיותר שאתה תוציא עכשיו על ביגוד טרמי.

שירתתי בתור לוחם ובוודאות אני יכול לומר לך שאין צורך בביגוד טרמי בשווי מאות שקלים.

+1 על הביגוד הטרמי. שירתתי גם בדרום הרחוק וגם ברמת הגולן בחום ובקור, ומעולם לא נזקקתי לביגוד טרמי. סתם חבל על הכסף.

מה גם שאת המשך שירותך תעשה בצריפין (שם לא צפוי קור מיוחד :roll: )

פורסם

אין צורך בביגוד טרמי, סתם בזבוז כסף עקב התלהבות. גם לא לדרמן.

אמנם עשיתי 02, אבל להלן כמה דברים לתשומת לבך:

- תביא 2 פלאפונים ישנים, או פלאפון אחד עם 2 סוללות טעונות. אצלנו, אנשים היו צריכים לבזבז שעות שינה יקרות בשביל להטעין את הפלאפון, חוץ מזה שגם היה טור לכל שקע. הבאתי 2 מכשירים, וכשנגמרה הסוללה החלפתי למכשיר השני. ככה מעולם לא הייתי צריך ללכת לפריקאסט ולהטעין.

- בבקו"ם אתה תקבל מגבת, סכין גילוח איכותית של ג'ילט, תיק רחצה קטן ועוד כמה דברים. הקיטבק מספיק טוב, לדעתי אין צורך בתיק.

- תביא טוש לכתוב את השם על הדברים שלך (מגבות, כפכפים). אנשים סתם לוקחים בלי לחשוב, ואז אתה מגלה שמישהו התנגב במגבת שלך...

- אני ממליץ לך להביא שקיות, אם אפשר בצבעים שונים, כדי למיין את תכולת התיק. לא יהיה לך הרבה זמן לחטט בתיק.

אני לקחתי שקית, שמתי בה בגדים, שקית שניה מדי א', שקית שלישית עם מסמכים רפואיים וכו'.

- אני לא יודע איך זה ב03, אבל אצלנו כל הציוד היה בלאי, כלומר סקאביאס משנת 1978, שקי שינה בני 10+ שמעולם לא כובסו, כך גם המזרנים וכל השאר. פשוט תביא שמיכה וסדין.

אל תדאג, כמו שאמרו לך, אחרי השבוע הראשון תבין כבר מה קורה.

Honda civic EJ6

פורסם

גיוס קל שיהיה לך, אני מתגייס קצת לפניך ב29 לנובמבר, להנדסה קרבית.

תקרא באתר "שבוז" מה צריך להביא איתך

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
אין צורך בביגוד טרמי, סתם בזבוז כסף עקב התלהבות. גם לא לדרמן.

חולק נחרצות על החלק המודגש.

לדרמן מיקרה היה אחת הקניות הטובות ביותר שעשיתי לקראת הצבא, והכלי הזה משמש אותי לא מעט גם באזרחות.

תכלס, גם ההשקעה עליו לא ממש גבוהה, ואם יש אפשרות למצוא מישהו שיביא לך מארה"ב או אולי לחפש באיביי, זה אפילו יוצא די זול.

קצת כסף עבור הרבה תועלת. עסקה משתלמת מאוד לדעתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה צודק שלדרמן זה אחד הכלים היותר שימושיים. אבל פה השאלה, למי זה שימושי.

למ"כ במג"ל, אני לא בטוח. לנשק/מכונאי/שטח בטוח שכן וזו עסקה מאוד מאוד משתלמת כמו שאתה מתאר אבל- אפשר גם בלי.

בתחילת השירות קניתי אולר (שהתיימר להיות סופר טול) מסכן ב75 ש"ח ששירת אותי נאמנה עד סוף השירות, בכבוד יחסית למחיר שלו. החסרון היחיד שלו היה זה ניסור עצים שלדרמן מסדרת וייב של חבר ששיפצר לידי עזר לי להשלים את המשימה.

חבל חבל על הכסף במיוחד כשהבחור פה יקבל דמי כיס(אני בחיים לא אקרא לזה משכורת) של 350 ש"ח בחודש.

פורסם

אני העברתי את מרבית שירותי הצבאי בבסיס ג'ובניקי במרכז הארץ, ומחצית מהשירות בתנאי בסיס פתוח. אני עדיין לא מצטער לרגע אחד על כך שהשכלתי לפנק את עצמי עם לדרמן.

אתה רק צריך לראות את הפרצוף של אותו אדם שבאמצע שומקום מחפש מברג או מספריים, ואני בנונשלנטיות שולף לו את הלדרמן שצמוד לצרור המפתחות שלי.

הנה אחד. פחות מ-$14 והוא שלך. תהנה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אתה צודק 100% אבל אתה עדיין צריך לזכור שמדובר במוצר של פינוק בלבד- ניתן להסתדר בלי או במשהו זול.

והדגם שאתה ממליץ עליו לא שווה את ה14 דולר האלו, הכי הרבה 10 שקלים. בשביל כלי פשוט כזה אין טעם לשלם על המותג ואפשר בקלות להסתפק במוצר מדבקה (חריטה במקרה דנן).

לסיכום, כלי עבודה סופר טול הוא בגדר MUST באם התפקיד שלך הוא לעבוד עם כלים(ממונעים)/נשקים/כל שירות אחר בעל אופי פיזי, אחרת פינוק נטו.

מה גם שבצבא דברים נוטים "להעלם" צריך לקחת את זה גם בחשבון ואם כלי כזה נעלם זה מאוד מאוד חבל ופי אלף יותר מרגיז, לעומת כלי זול שאם וכאשר "נעלם" מאחלים שימוש נעים להודיני הפלוגתי וממשיכים הלאה.

פורסם

smart-תודה גבר, בהצלחה בשירות מתגייס איתך חבר קרוב שלי ליאור זליג כניראה שתיהיו ביחד בטירונות ואולי בסדיר גם.

ד"א ראיתי שאתה מגיע למפגש מחר, תגיע עם הטראנס אם!(זה אני הגבתי לך שם חח).

פורסם
אתה צודק 100% אבל אתה עדיין צריך לזכור שמדובר במוצר של פינוק בלבד- ניתן להסתדר בלי או במשהו זול.

והדגם שאתה ממליץ עליו לא שווה את ה14 דולר האלו, הכי הרבה 10 שקלים. בשביל כלי פשוט כזה אין טעם לשלם על המותג ואפשר בקלות להסתפק במוצר מדבקה (חריטה במקרה דנן).

14 דולר בתרגום חופשי לעברית הם 50 ש"ח. עכשיו תחשוב כמה גבוהה ההוצאה הזאת ביחס לשאר ההוצאות שיש לקראת הצבא, ומה התועלת שלה ביחס אליהן.

עזוב, אני לא מתכוון להמשיך לנהל איתך את הדיון הזה. אם אתה רוצה להאמין שמדובר במוצר שמתומחר מעל לערכו האמיתי ושתועלתו מוטלת בספק - שיבושם לך.

לאחר כמעט 10 שנים שהכלי הזה תלוי לו על מחזיק המפתחות שלי (קיבינימאט, אני מזדקן!! :cry:), אני יודע שהעלות שלו החזירה את עצמה כמה וכמה פעמים.

פורסם

מומלץ להביא מפצל לחשמל, חבריך לצוות יודו לך יום יום.

מטליות יבשות (כאלה שאפשר להרטיב קצת עם מים), כפפות חד פעמיות (לניקיונות) נייר טואלט וג'ל לחיטוי ידיים מומלצים מאוד.

כותב שורות אלה כבר הספיק לקבל די תשבוחות על הבאת כל אחד מהנ"ל בתיק האישי שלו.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

בתור אחד שהוא מ"כ וגם כמוך התגייסתי ללא ידע בכלל על מה צריך/לא צריך לצבא.

ממליץ לקנות חולצות חמות היות והטירונות שלך תהיה בחורף(קו"ם ל"ה). לקנות זוגות של גרביים, G שוק קנית וזה טוב, לדרמן יכול לעזור אך לא חובה. טסטר אתה תקבל בבקו"ם ולי יצא להשתמש בו הרבה.

בקשר לפלא' - לי אישית יש את הנוקיה שמקבלים במסלול חיילים בחינם ואני מרוצה עד הגג. המלצה שלי - פלא' לא מתקדם אשר לא צורך המון סוללה. אמנם בבסיס עצמו זו לא בעיה היות ויש שקע ליד כל מיטה, אך בשבועות שטח אין איפה להטעין את הפלא'.

תביא שמיכה חמה היות וסקביאס זה לא משהו שהכי נעים לישון איתו בלשון המעטה.

אין צורך לקנות יותר מדי, אתה כבר תבין מה אתה צריך ומה לא כשתגיע לטירונות.

עוד דבר - אתה עובר את הטירונות בבהד 12 בצריפין.

אם יש לך עוד שאלות בנוגע לכל מה שקשור לתפקיד / טירונות תשאל בכיף אענה.

• תוכן חדש...