Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ברשותי רכב חדש, חצי שנה על הכביש, שרכשתי מהיבואן. קיימת אחריות של שנתיים עבור הרכב מטעם היבואן (היצרן).

כבר בעת קבלת הרכב, נכון יותר - לאחר יום או יומיים, גיליתי שישנו פגם בכיסא הנהג. אומנם פגם יחסית פעוט, לא כזה שמטריד את מנוחתי, אך עדיין פגם. מדובר למעשה בדופן השמאלית של ריפוד הכיסא, שהינה משופשפת מאוד, או ליתר דיוק - התפרים יוצאים ממקומם המקורי.

לצערי (ולטמטומי), כפי שציינתי, לא שמתי לב לכך מיד בעת קבלת הרכב (בזמן החתימה ש'הכל תקין'), אך הפגם הינו פגם שיצא כך מן המפעל (או מהיבואן). בכל אופן, לא ייחסתי לעניין חשיבות יתרה, מכיוון שחשבתי שמדובר בעניין פעוט. חשבתי לעצמי, שבטיפול הראשון, אראה זאת למוסך ובוודאי יתקנו את הפגם במסגרת האחריות.

הפגם אכן צולם במוסך, ונמסר לי שהתמונות יישלחו לחו"ל. חיכיתי שבוע, שבועיים, התקשרתי שלוש פעמים, סיננו אותי קצת (התעלמו למעשה), ורק לאחר שבועיים וחצי קיבלתי תשובה. התשובה הייתה שהפגם אינו במסגרת האחריות, שכן בחו"ל טוענים שהרכב לא יצא כך מהמפעל, וגם אם יצא, מדובר בשימוש מוגבר שגרם לכיסא להשתפשף.

נניח לעובדה שאת הרכב כן קיבלתי כך מהיבואן (כי ברוב טפשותי חתמתי בזמן המסירה שהכל תקין). על פי נסיונכם, האם האחריות אינה אמורה לכסות זאת? בכל זאת מדובר בפגם, שגם אם היבואן (או היצרן) טוען שהוא מתקיים עקב 'שימוש מוגבר', עדיין לא הגיוני שיתקיים לאחר נהיגה בת חצי שנה. אגב, הרכב הינו סיאט איביזה SC.

אודה לתשובותיכם, שבוע טוב.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עצוב מאוד אבל לא מפתיע-עוד אחד מסיפורי הזוועה של השירות "המהולל" של חברת צ'מפיון מוטורס".

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האחריות מכסה גם ליקויים מסוג זה, אבל באופן מוגבל. זאת אומרת שאם היבואנית סבורה שמדובר בבלאי ולא בפגם

ייצור, היא לא תפצה אותך. הגבול בין מה שיבואנית מגדירה בלאי סביר לליקוי בייצור, נתון לפרשנות ומשתנה בין

יבואניות שונות, בהתאם לרמת השירות שלהן.

בחרת לקנות רכב מצ'מפיון מוטורס, ולכן ככל הנראה יהיה לך מאוד קשה להוכיח שהפגם ברכב הגיע כך מהמפעל,

מה שיכולת לעשות בקלות ביום קבלת הרכב או שבוע-שבועיים לאחר מכן (כלומר, יום-יומיים לאחר מכן זה בהחלט

זמן טוב להראות להם את זה; לחכות לטיפול הראשון - לא זמן טוב).

כעת כל מה שנותר לך הוא לסמוך על הרצון הטוב של יבואנית שלא ממש ידועה בו. ובמילים אחרות - קצת נדפקת...

פורסם

רועי, תודה על תגובתך.

אכן, איני מעוניין 'לשחק' על העובדה שכך קיבלתי את הרכב, על טפשותי הגדולה אני לא מתכוון להלין מול יבואן רכב חסר התחשבות.

אני מנסה להוכיח שהבעיה אינה אמורה לקרות אחרי חצי שנה ו-15,000 קילומטרים (14,700 ליתר דיוק, כשנכנסתי לבצע את הטיפול הראשון).

למרות שמדובר בעניין פעוט (וגם על כך ניתן להתווכח, ישנם רוכשי רכב יותר פדנטים ממני), העיקרון מנחה אותי ללכת עד הסוף. ואני אלך עד הסוף.

אדווח לכשתתקבל התוצאה הסופית.

פורסם

בלובינסקי (יבואן פיז'ו וסיטרואן) מחליפים ספוג מושב קרוע ללא ויקוחים מיותרים לאורך כל תקופת האחריות.

פורסם

אכן זה אמור להיות באחריות יצרן.

ביונדאי טוסון ובסנטה פה היתה בעיה שהריפודים היו פשוט משתפשפים מהר מאוד ודוהים.

רכבים גם לאחר שנתיים הוחלף להם הריפוד ללא וויכוח, ומה עוד שבחלק מהרכבים גם הסמל של הסנטה פה ירד מהשטיחים

השטיחים הוחלפו גם ללא שום וויכוח ובעיה.

לפי דעתי עמוד על שלך ותבקש החלפה.

פורסם

גם בסקודה הוחלף ריפוד כסא לאחר שנה בגלל שפשוף שהבעלים הודה שנגרם עקב העובדה שהוא מרבה ללבוש מכנס עם סקוצ'ים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

האחריות היא מפגוש לפגוש

אמורה לכסות.

דבר עם צמפיון מוטורס עצמם

אם תרצה, אעביר לך את הטלפון הנייד של מנהל המכירות, תדבר איתו ישירות.

פורסם

קראתי אינספור שרשורים ותגובות על היבואן, אני בהחלט מבין מול מי אני עומד. רכשתי את הרכב בגלל אהבה ליצרן, פחות בגלל טיב היבואן. אני לא משלה את עצמי, מודע לחלוטין לכך שהסיכויים אינם לטובתי. מספיק היה לי לעיין באשכול הזה כדי לדמיין מריחת ואזלין. בדרך כלל אני מאמין באסקלציות מחושבות, מהנמוך לגבוה, שלב שלב.

במקרה הזה, המכתב הארוך והמנומק כבר נשלח למשרדי היצרן בברצלונה. הספיקו לי שבועיים וקצת של טרטורים כדי להבין שהגוף איתו אני מתמודד אינו מהמשובחים בענף מבחינת טיב השירות. ולא, אני לא מגרד באובססיה את ריפוד הרכב כדי להפריח לעיתונות הרכב הישראלית סיפור שמטרתו פגיעה במוניטין היבואן. מחר יום ראשון, הספרדים עדיין בסיאסטה. נמתין ליום שני, או לכל יום אחר במהלך השבוע. אני מאמין שאקבל תשובה, השאלה מה תהיה מהותה.

אחזור לדווח.

פורסם

054-3223521

גל, מנהל המכירות.

דבר איתו. הוא פנוי לשיחות של כל לקוח לגבי כל בעיה.

פרסום הטלפון שלו בפורום הינו באישורו.

פורסם
054-3223521

גל, מנהל המכירות.

דבר איתו. הוא פנוי לשיחות של כל לקוח לגבי כל בעיה.

פרסום הטלפון שלו בפורום הינו באישורו.

במידה ופרסום הטלפון שלו יועיל כמו במקרה של השרשור הזה, דיינו.

תוכל להמליץ לו גם להתחבר לפורום ולהשפיע מבפנים...

פורסם

מי שרוצה לעזור - מוצא דרכים לעזור. מי שלא רוצה לעזור, מוצא סיבות למה הוא לא יכול לעזור.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

שוב שלום,

כמובן ששום שיחת טלפון מצד המוסך המורשה לא הופיעה על צג הטלפון הנייד שלי, למרות שהובטח שיחזרו אליי

(או: עוד שבוע עבר בלי שמישהו יזיז ת'תחת שלו).

שלשום קיבלתי מייל מהיצרן על כך שהנושא נמצא בבחינה, ושבקרוב מישהו יועיל להזיז את התחת שלו וירים אליי טלפון.

זה אכן התרחש, היום בבוקר. נציג סיאט ישראל התקשר אליי, טען שהוא בדיוק מעיין במייל המפורט ששלחתי ליצרן הספרדי, ושאספר לו מה בדיוק הבעיה. לא הבנתי כל כך מדוע היה עליי לספר שוב את אותו הסיפור (רק בעברית), אם המסמך המפורט כבר מוצג בפניו ע"י היצרן הספרדי. בכל אופן, הבטיח שיחזור אליי בקרוב עם תשובות. נחיה ונראה.

אם הכיסא לא יוחלף, אלך גם לבית המשפט. כן, על דבר כ"כ פעוט.

ואם אפסיד במערכה כולה, הרכב הבא שארכוש לא יגיע ארצה על האונייה של צ'מפיון מוטורס.

לא מאיים, פשוט מציין עובדה.

אמשיך לעדכן בהתאם.

פורסם

צהריים טובים חברים.

הרגע קיבלתי טלפון ממחלקת השירות של צ'מפיון עם תשובה שלילית. הם טוענים שהם פנו ליצרן (שלחו לו תמונות של הנזק), שמצידו החזיר תשובה שמדובר בבלאי כתוצאה מ"שימוש אישי". בנוסף, מסרו לי גם שהם פנו למחלקה הטכנית שלהם, ואין להם בשורות מבחינת התיקון. משמע, לא הם ולא היצרן מוכנים לכסות את הנזק.

ובנקודה זו אני מבקש את עזרתכם.

האם אני יכול לבקש מצ'מפיון את החוזה שבו רשום בדיוק מה מכסה האחריות?

האם יש באפשרותי לפנות לערכאות משפטיות ולהוכיח שהדבר לא נעשה עקב "שימוש אישי" או "שימוש מוגבר"?

אני מבחינתי בוודאות סיימתי את הרומן הקצר שלי עם צ'מפיון מוטורס, הרכב הבא כבר לא יירכש אצלם.

אודה לתשובותיכם.

• תוכן חדש...