Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מקווה עבורך שלא נגרם נזק למנוע עקב ההתחממות.

גש למוסך או חשמלי רכב לבדיקת מעגל החשמלי של המאוורר, בשנים האלו קרוב לוודאי שהפעלת מאוורר המנוע, כאשר נוזל הקירור מתחמם, היא ע"י יחידת הבקרה של המנוע ולא ע"י יוניט תרמוסוויץ', אז אולי הבעיה היא בחיישן טמפ' של המנוע.

בסדר דניאל תודה רבה על כל העזרה !

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכלום.הקפצתי את הנושא שוב האוטו נסע כל תוקפת החורף ולא התחמם בימים שחם בחוץ האוטו מתחמם.ושמתי לב שהמאוורר לא נכנס לפעולה לבד, השאלה שלי מה אחראי לתת את הפקודה למאוורר שחום המנוע עולה ?

פורסם
מקווה עבורך שלא נגרם נזק למנוע עקב ההתחממות.

גש למוסך או חשמלי רכב לבדיקת מעגל החשמלי של המאוורר, בשנים האלו קרוב לוודאי שהפעלת מאוורר המנוע, כאשר נוזל הקירור מתחמם, היא ע"י יחידת הבקרה של המנוע ולא ע"י יוניט תרמוסוויץ', אז אולי הבעיה היא בחיישן טמפ' של המנוע.

שלום רב !

קרא שוב בפעם השלישית את דברי דניאל שהודגשו באדום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
[/color][/b]

שלום רב !

קרא שוב בפעם השלישית את דברי דניאל שהודגשו באדום.

בברכה

צביקה

שלום צביקה ותודה.את האמת האוטו של אחותי והיא מושקעת הרבה כסף במוסכים אז אני מנסה לחסוך לה בהוצאות.אתה יודע אולי איך אפשר לבדוק תקינות טרמוסטט ?

פורסם

יש 2 אפשרויות:

1- להניע את האוטו שהוא קר ולשים יד על הצינור היוצא מהמנוע לכיוון הרדיאטור (שם מותקן הטרמוסטט) ולהרגיש לאחר מספר דקות אם הוא מתחיל להיתחמם. אם הוא מתחמם לאחר מספר דקות זה אומר שהטרמוסטט ניפתח אבל לא תוכל בדיוק לדעת בבדיקה זו אם הטרמוסטט ניפתח במלואו או שתפוס על חצי פתיחה. כמו כן ברגע שהוא ניפתח והמיים עוברים לרדיאטור 2 דקות אחרי אמור מאוורר הרדיאטור להתחיל לעבוד(במצב עמידה).

2- זוהי הבדיקה המומלצת מבחינתי: להוציא את הטרמוסטט מהרכב ולשים אותו בכוס מיים רותחים ולראות אם הוא ניפתח.

:)
פורסם
יש 2 אפשרויות:

1- להניע את האוטו שהוא קר ולשים יד על הצינור היוצא מהמנוע לכיוון הרדיאטור (שם מותקן הטרמוסטט) ולהרגיש לאחר מספר דקות אם הוא מתחיל להיתחמם. אם הוא מתחמם לאחר מספר דקות זה אומר שהטרמוסטט ניפתח אבל לא תוכל בדיוק לדעת בבדיקה זו אם הטרמוסטט ניפתח במלואו או שתפוס על חצי פתיחה. כמו כן ברגע שהוא ניפתח והמיים עוברים לרדיאטור 2 דקות אחרי אמור מאוורר הרדיאטור להתחיל לעבוד(במצב עמידה).

2- זוהי הבדיקה המומלצת מבחינתי: להוציא את הטרמוסטט מהרכב ולשים אותו בכוס מיים רותחים ולראות אם הוא ניפתח

בסדר אני יבצע את הבדיקה הראשונה, ואם הצינור לא יתחמם בכלל זה אומר שהטרמוסטט לא תקין בכלל ?

לפי מה שאתה אומר המאוורר אמור לפעול ברגע שהטרמוסטט נפתח אוטומט .וזה לא קשור לחום מנוע ?

תודה רבה על העזרה אני ימשיך לעדכן פה מה קורה אורן !!

פורסם

אם הצינור אינו מתחמם לאחר מספר דקות משמע אומר שטרמוסטט תפוס סגור ומה שייקרה פשוט זה עודף רתיחה במיכל העיבוי עד כדי גלישת מיים אחוצה ולחץ על צינורות מערכת הקירור. אם הטרמוסטט ניפתח ורדיאטור תקין המאוורר יתחיל לעבוד על מנת להחזיר למנוע מיים קרירים יותר כך שבשלב שהמאוורר עובד 2 צינורות הרדיאטור גם האליון וגם התחתון צריכים להיות באותה טמפרטורת חום פחות או יותר. שוב אני מדגיש שברגע שכל זה קורה בנסיעה הרדיאטור מתקרר מהאויר החיצוני והמאוורר לא יעבוד. כמובן שאם תראה שחום המנוע מתחיל לטפס אל מעל החצי זאת אומרת שטרמוסטט כבר אמור להיות פתוח ואם קיים אצלך יוניט וונטה (טרמוסוויץ') היא מייד מזהה את טמפרטורת המיים ונותנת פקודה למאוורר להתחיל לקרר.

מקווה שהבנת את התהליך כדי לדעת על מה להיתמקד בדיוק.

פורסם
אם הצינור אינו מתחמם לאחר מספר דקות משמע אומר שטרמוסטט תפוס סגור ומה שייקרה פשוט זה עודף רתיחה במיכל העיבוי עד כדי גלישת מיים אחוצה ולחץ על צינורות מערכת הקירור. אם הטרמוסטט ניפתח ורדיאטור תקין המאוורר יתחיל לעבוד על מנת להחזיר למנוע מיים קרירים יותר כך שבשלב שהמאוורר עובד 2 צינורות הרדיאטור גם האליון וגם התחתון צריכים להיות באותה טמפרטורת חום פחות או יותר. שוב אני מדגיש שברגע שכל זה קורה בנסיעה הרדיאטור מתקרר מהאויר החיצוני והמאוורר לא יעבוד. כמובן שאם תראה שחום המנוע מתחיל לטפס אל מעל החצי זאת אומרת שטרמוסטט כבר אמור להיות פתוח ואם קיים אצלך יוניט וונטה (טרמוסוויץ') היא מייד מזהה את טמפרטורת המיים ונותנת פקודה למאוורר להתחיל לקרר.

מקווה שהבנת את התהליך כדי לדעת על מה להיתמקד בדיוק.

שלום לך.עשיתי את הבדיקה הראשונה שהצעת לי הדלקתי את האוטו בבוקר חיכיתי 5 דקות והצינור לא התחמם בזמן הזה, וחום המנוע היה ברבע שלו.רק לאחר נסיעה של 5 דקות בדקתי את הצינור שנכנס ל רדיאטור והוא היה חם,זה אומר שהטרמוסטט תקין לא ?

אבל המאוורר לא עבד הוא כבר היה אמור לכנס לפעולה ?

תודה רבה !

פורסם

בזמן שבדקת את הצינור העליון האם בדקת אם התחתון גם חם באותה מידה? ולא מחייב שהמאוורר יתחיל לעבוד מייד עם פתיחת הטרמוסטט כי אם היוניט וונטה שלך נימצאת ברדיאטור אז הוא צריך לזהות את הנוזל החם לפי הטמפרטורה שעליו הוא מוגדר ורק ברגע שהמיים נמצאים בטמפרטורה זו הוא ייתן את הפקודה למאוורר רדיאטור להתחיל לקרר.

• תוכן חדש...