Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתנה לחבר מטורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה תעזרו לי למצוא עבורו את המסלול והרכב הכי מטורפים שיש בארץ. משהו בלתי נשכח...

אם מישהו יודע קצת מחירים וכאלו זה בכלל פגז...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולשם האיזון: מומלץ לברר גם אצל חברת מסלולים ואצל חברת נהיגה בשליטה (ויש עוד חברות - פשוט להריץ חיפוש).

רוני

גילוי נאות: אני לא עובד באף אחת מהחברות האלו :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרצתי בגוגל.. אבל סמכתי עליכם שתמליצו מניסיון!!!

לפחות תגידו על איזה מסלול מומלץ ואם מישהו יודע מחירים.

ההצעה שקיבלתי עד כה:

מסלול 60 ק"מ בירושלים.. על מיצובישי אבו, 350 כח סוס.

שעתיים ב1700 ש"ח. או שלוש שעות ב2000ש"ח או ארבע שעות ב2700 ש"ח- כולל למידה תאורתית כזאת... לא מבינה בזה בכלל!! תעזרו בבקשה...

פורסם

היי דנה,

יוזמה מבורכת, אבל אם את לא מכירה אפילו את המושגים הבסיסיים בתחום, אולי כדאי שתחפשי מתנה אחרת.

אם החבר חובב רכב, הוא יכול למצוא מידע רב בנושא ע"י שימוש במנוע החיפוש של הפורום, ולהחליט בהתאם.

נכון להיום, אנחנו לא באמריקה ולא באירופה, ספורט מוטורי אינו חוקי בארץ והדרכות נהיגה מתקדמת מתבצעות

ע"י מספר מצומצם של בתי ספר. מסלול יש רק אחד, וגם חוקיותו עדיין לא ברורה (היה אמור להיפתח להדרכות

באוקטובר). כל הדרכה אחרת שתוצע לך תתבצע על כביש ציבורי, לא במסלול סגור, לכן כדאי לברר מה הכיסוי

הביטוחי שאותם נותני שירות מציעים. "חוויות" כאלה, המתבצעות מחוץ לסביבה הסטרילית של מסלול סגור (כפי

שנהוג לעשות בחו"ל) יכולות להיגמר טוב, או גרוע מאד. השליטה של המדריך ברכב הנהוג ע"י הלקוח במצב זה

היא מוגבלת, ואם מישהו מנהגי ישראל המחוננים מחליט לחתוך אותו ב-140 קמ"ש, קשה לצפות את התוצאות.

במידה ומשהו ישתבש בכביש הציבורי, לאמבולנס יקח זמן להגיע, הוא לא יעמוד שם בסטנד-ביי כפי שקורה בד"כ

בהדרכות המתבצעות במסלול יעודי. עד שישתנה המצב בישראל, וספורט מוטורי יהפוך לנחלת הכלל, כל "מסלול

מטורף" שיציעו לך יהיה כרוך בסיכון לא קטן, וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון.

בהצלחה.

פורסם

קודם כל טוב שאתה מידע אותי בסיכונים.

עם זאת, רוב החברות שמציעות את שירותי הנהיגה המתקדמת ניראות לי חוקיות ובטיחותיות.

לעלות על רכב עם פי 3 כח סוס ממה שאנחנו רגילים זו כבר נהיגה מטורפת,

אף אחד לא מתכנן נהיגה מסוכנת לצורך העניין.

ההפך הוא הנכון, הוא נהג טוב ויהיה לו כיף לשפר את יכולות הנהיגה הבסיסיות שלו בעזרת טיפים והדרכה טובה.

אגב, לא הבנתי מה קשור "לא מכירה אפילו את המושגים"-- אוי יו יו.. עוד לא עשיתי דוקטורט על ספורט מוטורי אז לא מומלץ לי לרכוש חבילה כזאת עבור בן הזוג שלי... צר לי, בכל הנוגע לרכב אני לא מתיימרת ללמוד ולנסות להבין, סומכת על הייעוץ של המומחים- החבר'ה שמדשדשים כאן...

פורסם

לא הבנת את הכוונה שלי לגבי הכרת המושגים, כנראה שלא התנסחתי בצורה ברורה.

מה שהתכוונתי לומר זה שבארץ, ובמיוחד בפורום כמו שלנו, יש ידע רב לגבי הנושא. המשתמשים כאן צוברים את הידע הזה

לאורך שנים של גלישה בפורום, באתרי רכב והתעניינות כללית בתחום. לפיכך, את העצות הם נותנים בד"כ על סמך הידע

שלהם, ולא תמיד מבינים שלאדם מן השורה (כמוך) אין את אותו בסיס לקבלת החלטות. במילים אחרות, מישהו פה עלול

לתת לך עצה טובה, אבל להזניח משהו שנראה לו טריוויאלי, כי "כולם יודעים את זה". את, שלא יודעת את זה, עלולה

ללכת לפי אותה עצה ולגלות את הפרטים הנוספים בהמשך, מה שעלול לגרום לאי נעימות.

במדינות אחרות, הנגישות של התחום הזה לציבור הרחב הרבה יותר גבוהה. לצורך העניין, לקנות "יום מסלול" זה כמו לקנות

חלב בסופר או לקחת סרט בבלוקבסטר. כל אדם מן השורה יכול לעשות את זה, ולדעת שהוא יקבל את כל המידע הנחוץ

ומה שדרוש ע"מ לקנות ולהשתמש במוצר. בישראל, המצב שונה. מה שאת עושה בפניה לפורום זה בערך כמו ללכת

לפורום של התאחדות הרפתנים ולבקש עצה לקניית אותו קרטון חלב. הם יספרו לך אלף ואחד דברים שאת לא חייבת

לדעת, אבל ישכחו לציין שהחלב הוא 3% למשל, כשאת מחפשת 1%. זה הרעיון בגדול.

לכן אמרתי, אם החבר הוא מה"קהילה", אלה שאוהבים את התחום ומכירים את הרקע לנושא הספורט המוטורי והדרכות

הנהיגה בארץ, אז סבבה - יש לו את כל המידע כאן או בפורומים הנוספים. אבל אם צריך לקבל החלטה כלקוח מבחוץ

שרק מעוניין בקצת אקשן, אז אני לא בטוח שכאן תוכלי לקבל את המידע שאת מחפשת. לכן הצעתי לוותר על העניין.

בכל אופן, מקווה שתהיה לכם חוויה נעימה, בלי קשר למה שתבחרו בסוף.

פורסם

יש שני כיוונים שמומלץ ללכת עליהם, אם מדובר על חווית נהיגה נטו ולא "קורס נהיגה מתקדמת" שלרוב נעשה על הרכב הפרטי. אחד הוא המיצובישי איוו, שתספק המון אחיזה וכוח. השני הוא מאזדה מיאטה שתספק שעשועי הנעה אחורית (אבל פחות כוח). את המיאטה מומלץ לעשות במסלול סגור בשביל ליהנות באמת ולשמור על בטיחות ראויה. יכול להיות שזה גם יעלה פחות (לי 2000 שקל נשמעים כמו המון ל-3 שעות, אבל אולי אלו המחירים כיום...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כל השירשור הזה נשמע ומריח לא טוב

תפעילו חוש שישי.

מסכים עם דני. חבר'ה, בימים אלו של רדיפות וציד מכשפות כשאנחנו יודעים היטב מי ומה נמצא בפורומים ומחפש מידע, יש לנקוט משנה זהירות! כולם רוצים לעזור אבל בדרך הם עלולים לפגוע בקרובים אליהם.

• תוכן חדש...