Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הרי ברור שברמת אבזור כזו ועם כזו יחידת הנעה מחירים כמו 130-140 אלף שקלים הם לא ריאליים. רוני

אני חושב שמה שהבחור התכוון זה, שרמת האבזור דווקא לא מצדיקה את המחיר, משום ש 130/140 זו רמת המחיר לרמת האבזור הזו (פחות או יותר, אבל מאוד קרוב) ברכבים "רגילים". להיפך, ברכבים ה"רגילים" גם תקבל חלון בגג (מה לעשות, פריט יקר) וכאן לא. יחידת ההנעה כבר כן מצדיקה את המחיר. על כל פנים, כך אני רואה את הלנצ'יה החדשה.

האם - לדעתך כמי שבוחן הרבה רכבים - היא עדיפה על הלאון FR שמציעה אבזור וזריזות דומים, במחיר מאוד דומה? (אני מניח שהיא מרווחת יותר, אבל מה לגבי פרמטרים אחרים?) מעניין אותי מאוד לשמוע את דעתך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמת שאלה הזויה.

הרכב אולי שנוי במחלוקת, אבל להשוות אותו לרכב ליסינג מאוס שבכל רגע נתון אם תירק לכיוון מסויים, תפגע באחד כזה ?

אני לא חושב שהמטרה היא למכור כמויות גדולות של הדלתא בכל מקרה.

נ.ב. אני לא יכול לרשום חוות דעת אישית על הרכב מכיוון שעדיין לא נהגתי בו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני חושב שמה שהבחור התכוון זה, שרמת האבזור דווקא לא מצדיקה את המחיר, משום ש 130/140 זו רמת המחיר לרמת האבזור הזו (פחות או יותר, אבל מאוד קרוב) ברכבים "רגילים". להיפך, ברכבים ה"רגילים" גם תקבל חלון בגג (מה לעשות, פריט יקר) וכאן לא. יחידת ההנעה כבר כן מצדיקה את המחיר. על כל פנים, כך אני רואה את הלנצ'יה החדשה.

האם - לדעתך כמי שבוחן הרבה רכבים - היא עדיפה על הלאון FR שמציעה אבזור וזריזות דומים, במחיר מאוד דומה? (אני מניח שהיא מרווחת יותר, אבל מה לגבי פרמטרים אחרים?) מעניין אותי מאוד לשמוע את דעתך.

אי אפשר לשפוט את הרכב רק לפי רמת האבזור. חייבים לשקלל את המנוע, ומנוע כזה עולה יותר ממנוע 2.0 ל' פשוט. ועדיין, עובדה היא שלרכב הזה כמעט אין מתחרים ברמת הביצועים באותו מחיר. זה לבדו כבר שווה יותר מה-130 שעולה מאזדה 3, נניח.

בנוגע לאבזור. בוא נראה מה מקבלים: סטריאו עם שליטה מההגה, מחשב דרך, מראות נסגרות חשמלית, מושבי חצי-עור, בקרת שיוט ובקרת אקלים מפוצלת. ברמה המאובזרת מקבלים גם גג שמש, מושבי עור מלא וחישמול לקדמיים, והיא עולה עוד 25 אלף שקלים.

תוסיף לזה איכות חומרים ועיצוב, תוסיף מרווח מאחור ותוסיף גיר 6 הילוכים (שאין ברוב המשפחתיות). תקבל לכל הפחות חבילה מעניינת. אם נקח למשל את הגולף אהובתך - במחיר דומה היא מספקת רק 160 כ"ס ורמת אבזור לא גבוהה משמעותית (וכן, אני יודע שיש מסך מגע :-P ).

בנוגע לעדיפות על לאון FR - לא יודע, לא השוויתי בין השתיים, אם כי זו השוואה מעניינת. אני יכול רק לומר שהדלתא מציגה מול הלאון הרבה יותר ייחודיות, לטוב ולרע. ארחיק אפילו ואומר שעקב הבינוניות הכללית של הלאון, אם הדלתא לא טובה משמעותית אז לטעמי זו תעודת עניות עבורה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא יש לה פתח מיזוג מאחור, לא ברור לי למה הוחלט כאן שאין.

אני נהגתי ברכב הזה כבר במאי, זו היתה היחידה הראשונה שהגיעה לארץ כשהם עוד בדקו את העניין.

גם נהיגות ההתרשמות שכבר נעשו בארץ מאששות את מה שהרגשתי בעצמי.

הרכב אמנם חזק יציב ומרגיש בטוח אבל אין בינו ובין מכונית ספורטיבית כלום, כך שהשוואה ללאון FR ממש לא נראית לי נכונה.

גם ברמת האבזור הנמוכה יותר הרכב מרגיש מאוד עשיר, הרבה יותר מכל מתחרה אחרת באותם סדרי גודל של מחיר/גודל.

לעניין תמחור, אני אישית מאוד הופתעתי מהמחירים שהם פרסמו ולטובה. הרכב עולה בחו"ל (מודעות מכירה באינטרנט לא משהו רשמי) בין 22 ל30 אלף יורו שבחשבון גס מאוד אמורים להיות מתורגמים למעל 200K ש"ח בארץ ביבוא אישי.

נכון שבארצנו הקטנה תצורת חמש דלתות ישר מכניסה לקטגוריה של משפחתית קומפקטית אבל הרכב הזה, מכל הבחינות האחרות פרט לקיומו של בגאג' נפרד, מתחרה בקטגוריה של "מכוניות המנהלים" ולא בקטגוריה של קומפקטיות. בקטגוריה הזו התמחור שלו הופך ליותר אטרקטיבי.

פורסם

בנוגע לעדיפות על לאון FR - לא יודע, לא השוויתי בין השתיים, אם כי זו השוואה מעניינת. אני יכול רק לומר שהדלתא מציגה מול הלאון הרבה יותר ייחודיות, לטוב ולרע. ארחיק אפילו ואומר שעקב הבינוניות הכללית של הלאון, אם הדלתא לא טובה משמעותית אז לטעמי זו תעודת עניות עבורה...

רוני

אז יאללה, תרימו את הכפפה ותעשו השוואה בין הדלתא לרכבים נוספים באותה סקלה של ביצועים/מחיר. נכנסות שם גם A3 1.8T מאובזרת (אולי לא פורמאלית, אבל לי הציעו אותה במחיר של הגולף 160), VRS. יש פה מיקס מעניין. האוקטביה יותר מרווחת מ- A3 אבל פחות "יוקרתית"; הלאון FR "קרבית" ואני אישית אוהב את ההגה שלה; סדרה 1 שאני לא מוצא לה טעם אבל אולי אתם כן; הג'ולייטה המעניינת; שירוקו; וכו'. מבטיח לרכוש את הגיליון ;-)

פורסם

שמישהו ינסה לקנות תמא טורבו או קאפה טורבו במחיר מחירון ...

חובבי ההגה מזמן כבר גילו את הפוטנציאל המטורף של מכונית מנהלים בגרוש וחצי שאפשר להוציא ממנה 300-500 כ"ס בהשקעה לא גדולה.

פורסם
להבדיל המחבר'ה האחרים, אני לא אתקוף אותך אלא אנסה לענות. מבקשים 170K על רכב מאובזר וזריז.

אין ספק שהוא מאוד זריז - אחד הזריזים ביותר למעשה על כבישי ארצנו (במסגרת התקציב) אם לא הזריז ביותר (על הנייר: 7.4 שניות למאה).

לגבי אבזור - אני מבין מה אתה אומר, משום שאף שהוא מגיע "מאובזר", האבזור קצת חלקי, וצריך לשלם עוד כמה עשרות אלפי ש"ח כדי לקבל את הרמה המאובזרת יותר. לפי המידע מהחברה, יש מיזוג מפוצל ליושבים מקדימה, אבל אין ליושבים מאחור. יש רדיו דיסק MP3, אבל אין צ'ינג'ר. יש מראות חשמליות, אבל אין סאן רוף (אלא בגרסה היקרה יותר, ואני מסכים שב- 170K יש ציפיה גם לסאן רוף מרכב בסגמנט הזה, ועובדה שגם ב- BMW 1 וגם ב- A3, בתקציב הזה - שלא לדבר על גולף, מזדה 3 ופורד פוקוס, למשל - תקבל סאן-רוף; זה נראה יותר כמו ניסיון של היבואן להרוויח על חשבון הצרכן, משום שאין הרבה הבדלים מהותיים אחרים בין בדגמים (מי רוצה מושבים מחוממים בארץ הקודש?), ומי שקונה רכב כזה בד"כ ירצה סאן-רוף). יש פנסי ערפל אבל אין משענת יד מאחורה (טריוויאלי בהרבה רכבים זולים יותר), וכו'. אז אם הוא כ"כ מרווח מאחור - למה הוא לא מספק להם נוחות כגון מיזוג ומשענת כבר ב- 170K? שאלה טובה.

גם הפרסומת שלהם באתר הישראלי די מפגרת, אבל ניחא.

ולכן, היו כאלה שחשבו שהם לא יצליחו לעמוד ביעדי המכירות שלהם, אלא באמצעות הוזלות למיניהן, שחרור רכבים דרך סוחרי רכב, וכו'. נחיה ונראה.

עריכה: הרכב עוד לא נמכר חודש וב- buy & drive כבר יש כאלה למכירה דרכם...

The BMW 550 in europe sold also without sunroof,so? There are a lot of people who deslike sunroof. It's not fair tocompare the Lancia to the A3 or 1 series BMW, because Lancia as a standard on this price has a very powerfull engine and what the Golf, A3 and 1 series gives to you, power of DL 86? so giveme a break!

And also, yes it's not fine that here are not an armrest on the back, but on BMW 5 series 2003 there was not front(!) armrest, only like as an option.

So let's be fair!

If I was living in Israel now and have the money, the Delta allready was on my park slot, it's cost less than in europe!

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

ושוב אני, כמו תוכי אילם, מפנה אתכם, גבירותי ורבותי לשירשור באותו נושא בדיוק שהתנהל לו כאן אך לפני שבועיים שלושה. שם נטחן כבר הכל ולעייפה, לרבות "אובדן הערך האובדני" של הדלתא, שידידנו המלומד כאן שומר אולי כשורת המחץ לסיכום טענותיו, בנוסף ל"מגרעות" האיומות של האוטו הזה שאפילו "סנרוף" אין לו בגירסה הזולה.

פורסם
The BMW 550 in europe sold also without sunroof,so? There are a lot of people who deslike sunroof. It's not fair tocompare the Lancia to the A3 or 1 series BMW, because Lancia as a standard on this price has a very powerfull engine and what the Golf, A3 and 1 series gives to you, power of DL 86? so giveme a break!

And also, yes it's not fine that here are not an armrest on the back, but on BMW 5 series 2003 there was not front(!) armrest, only like as an option.

So let's be fair!

If I was living in Israel now and have the money, the Delta allready was on my park slot, it's cost less than in europe!

אני רואה שהאנגלית שלך לא משהו, אז אענה לך בעברית. אם מקדמים את הלנ'ציה כרכב מפואר, אז בא נבדוק מה יש ומה אין לו. זה בדיוק מה שעשיתי ועל זה התלונן פותח השרשור. המנוע שלו כנראה מאוד מרשים - וכתבתי שעל זה באמת המחיר שלו מוצדק. כי על האבזור לבדו אפשר לקבל יותר בפחות. תלמד לקרוא לפני שאתה כותב.

לגבי ה- A3, חבל שאתה מפגין בורות. ה- A3 1.8T היא לא ממש סובארו משנות ה- 80, והיא באה עם אבזור עדיף על זה של הלנ'ציה, באותו מחיר (אם רק תבקש). לשגות באשליות של מה היית קונה אם ... זה כיף גדול.

פורסם
ושוב אני, כמו תוכי אילם, מפנה אתכם, גבירותי ורבותי לשירשור באותו נושא בדיוק שהתנהל לו כאן אך לפני שבועיים שלושה. שם נטחן כבר הכל ולעייפה, לרבות "אובדן הערך האובדני" של הדלתא, שידידנו המלומד כאן שומר אולי כשורת המחץ לסיכום טענותיו, בנוסף ל"מגרעות" האיומות של האוטו הזה שאפילו "סנרוף" אין לו בגירסה הזולה.

כבר נרשמת ללימודי המשפטים? בדיוק ראיתי היום כמה עורכי דין שעסקו בדמגוגיה למען לקוחותיהם (לא שהיבואן הוא לקוח שלך, כמובן). התגובות שלך הולכות ומדרדרות מפעם לפעם.

אתם כולכם תקפתם בחור שפרסם כאן שהוא לא מבין למה 170K על אבזור שהוא מקבל גם במזדה. אני ניסיתי להראות שיש משהו בדבריו, אבל טענתי שהמנוע מצדיק את המחיר. אז אולי תרגע קצת? מה הפעם לא בסדר? או שפשוט תרוץ ותקנה (לנצ'יה, כמובן). לא הזכרתי גולף אפילו פעם אחת בשרשור זה, והשרשור האחר, אגב, לא עסק בהשוואת אבזור. אבל לא נבלבל אותך שוב בעובדות. אתה יודע הכל.

אגב, היבואן הוא שמפרסם את הרכב כרכב פאר - אז למה לא הגיוני להשוות אבזור? סאן-רוף הוא לא חזות הכל. אבל הוא דוגמה לאבזור יחסית יקר (מעל 10K), שמגיע בד"כ בדגמי יוקרה או בדגמים פשוטים יותר אבל ברמת הגימור הגבוהה, וכאן חסכו אותו ממך. אם היבואן היה מפרסם את הדלתא כרכב ספורט זה משהו אחר, אבל נדמה לי שגם הוא יודע שמדובר על רכב מאובזר + פלפל, ולא על רכב ספורטיבי. אבל אתה - אתה הרי יודע יותר טוב ממנו.

פורסם
אי אפשר לשפוט את הרכב רק לפי רמת האבזור. חייבים לשקלל את המנוע, ומנוע כזה עולה יותר ממנוע 2.0 ל' פשוט. ועדיין, עובדה היא שלרכב הזה כמעט אין מתחרים ברמת הביצועים באותו מחיר. זה לבדו כבר שווה יותר מה-130 שעולה מאזדה 3, נניח.

צודק.

אבל תביא בחשבון שהמנוע המשוכלל הזה הוא חרב פיפיות, אם הרכב והמנוע יפגינו רמת אמינות סבירה אז הכל יהיה בסדר, אבל אם יתחילו בעיות עם המנוע שהשירות לא ידע להתמודד איתן במהירות - אז המנוע המשוכלל יהפוך תוך זמן קצר מנכס לנטל.

השם לנצ'יה הוא שם בעייתי משהו, מחד הוא עושה צמרמורת לחובבי הרכב (גם לי) הזכרונות מהבטה קופה בכל זאת עושים משהו, מאידך מדובר ברכב עם מוניטין בעייתי מאוד ואני עדיין זוכר את הטלפונים של אחי שהיה מזעיק אותי לעזרה בשל ציריה מתפרקת...

לכן, ישנו סיכוי לא קטן שהחברה הזו תצא בארץ לדרך חדשה, אולם - בקלות רבה המותג הזה עלול גם להגיע לקבורה סופית.

באופן אישי לא הייתי משקיע כסף טוב ברכב הזה עם כל הסוכריות שהוא מביא איתו, ממש לא בא לי להיות שפן נסיונות.

פורסם
כבר נרשמת ללימודי המשפטים? בדיוק ראיתי היום כמה עורכי דין שעסקו בדמגוגיה למען לקוחותיהם (לא שהיבואן הוא לקוח שלך, כמובן). התגובות שלך הולכות ומדרדרות מפעם לפעם.

אתם כולכם תקפתם בחור שפרסם כאן שהוא לא מבין למה 170K על אבזור שהוא מקבל גם במזדה. אני ניסיתי להראות שיש משהו בדבריו, אבל טענתי שהמנוע מצדיק את המחיר. אז אולי תרגע קצת? מה הפעם לא בסדר? או שפשוט תרוץ ותקנה (לנצ'יה, כמובן). לא הזכרתי גולף אפילו פעם אחת בשרשור זה, והשרשור האחר, אגב, לא עסק בהשוואת אבזור. אבל לא נבלבל אותך שוב בעובדות. אתה יודע הכל.

אגב, היבואן הוא שמפרסם את הרכב כרכב פאר - אז למה לא הגיוני להשוות אבזור? סאן-רוף הוא לא חזות הכל. אבל הוא דוגמה לאבזור יחסית יקר (מעל 10K), שמגיע בד"כ בדגמי יוקרה או בדגמים פשוטים יותר אבל ברמת הגימור הגבוהה, וכאן חסכו אותו ממך. אם היבואן היה מפרסם את הדלתא כרכב ספורט זה משהו אחר, אבל נדמה לי שגם הוא יודע שמדובר על רכב מאובזר + פלפל, ולא על רכב ספורטיבי. אבל אתה - אתה הרי יודע יותר טוב ממנו.

ושוב אתה זועם ומנסה להתייחס לגופי במקום לענין וזה עצוב. ולמה להתייחס באופו סתמי וחסר הדבק הגיוני לרמת הטיעונים שלי במקום לגוף הענין, ולשאול בצורה קנטרנית המתיימרת להיות מעליבה מתי אני נרשם ללימודי משפטים, שככל שידיעתך מגעת קיימת האפשרות שסיימתי אותם עוד לפני אנשים שחלק מכינוים הוא המינוח האנגלי לתיחום עיסוקם, החלו בהם. לא מיותר חברי המלומד ?

ולגוף הענין ואם אפשר בקצרה בכדי לא להכביד, חלילה להרגיז. ככל שאני יכול לראות אתה יוצא במין מסע צלב מוזר כנגד הדלתא, פעם כנגד ההגיון הכלכלי שברכישתה, פעם כנגד יכולותיה הדינמיות ואיכותה הכללית, ועכשיו נזכרת שגם האיבזור שלה די עלוב. וזה מצער כיון שאיני יכול להשתחרר מהתחושה שבעצם אינך מכיר כלל את האוטו הזה, ודאי לא את יכולתו, אני מסופק אם ראית אותו במציאות. אני בעוונותי נהגתי בו ( בגירסת הדיזל ובמשך לא מעט קילומטרים וזמן ) ומאוד התרשמתי לטובה. אשר למחיר, כבר אמרו כאן חכמים ממני, שזה מקרה די נדיר בו המחיר של האוטו כאן דומה מאוד למחירו באירופה ומבחינה זו לפחות הוא שווה בדיקה רצינית ולא התגוללות מהסוג שאתה מנהל כאן תוך השוואה שאינה רלבנטית למכוניות כמו ה 1 של ב.מ.וו או ה A3 של אודי או פוקוס או גולף. לך איש צעיר, הצץ בו, תזמין נסיעת מבחן, תיסע, תהנה ( אני מקווה ) ואז תשב בנחת עד שהוא יצוץ כדבריך בטרייד אין כזה או אחר ותוכל לנהוג באוטו באמת משובח בתמורה לנזיד עדשים.

פורסם

אתה די מתמיד בטיעונית המקושקשים, שתומכים בעמדותיך הלא מבוססות. אמרתי כאן - עמוד אחד קודם (לא דורש הרבה קריאה ממך) - וחזרתי גם בעמוד זה. אני חושב שהמנוע מצדיק את המחיר (בשבילך הדגשתי, שלא תפספס). זה בכלל לא מסע צלב. אבל תראה מה כתב מעליך דורקי, ואולי תבין למה התכוונתי בשרשור אחר לגמרי.

ועדיין, אתה לא מתייחס לדברים שכתבתי - אבל כותב שאני זה שלא מתייחס לדבריך (שזו כמובן שטות גמורה). עזוב עו"ד - ראש ממשלה אתה יכול להיות. לא קוראים לך אולמרט במקרה?

פורסם

אני עדיין לא מבין מה ההתלהבות ממאזדה 3 2 ליטר

נסעתי על אחת כזאת אתמול אחרי שנה שלמה שאני עובד בליסינג פעם ראשונה והרכב נוסע בדיוק כמו מאזדה 5 הכוח מגיע רק מ4\5 טורים המאזדה 6 מרגישה הרבה יותר חזקה (הכוח זמין כבר מ3).

לאחר כל התגובות שקראתי בפורום במשך הרבה זמן שמשבחים את הכוח של הספיריט אני התבעסתי מאוד .

דרך אגב נסעתי על ספיריט חדשה שהלכה לטיפול 15.

נ.ב

בראבו זה הרכב הכי משתלם להשכרות וליסינג !

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

די חבר'ה, מספיק לריב. נראה שבמקרה הזה לפחות זה די מיותר.

בנוגע למבחן השוואתי - זה בהחלט נשמע כמו מבחן מעניין ואני אעביר את זה הלאה, רק שאל תצפה לקבל את כל המכוניות הללו ביחד במבחן - כזו כמות היא די נדירה (ומבחנים שנעשים על מספר רב של מכוניות, לרוב הם שטחיים למדי).

עם זאת, לעניות דעתי מבחן בין הדלתא ללאון FR הוא בהחלט מעניין. לא יודע אם מתאים להוסיף לשם ג'ולייטה או A3, אבל לך תדע, אולי זה אפשרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...