Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעולה! תמיד יהיה אפשר לקנות דלתא\בראבו יד שניה במחירי מציאה הכל תודות לחובבי היפניות, תודה לכם!

יש בזה משהו.

אם תראו כמה פיאט כרומה יש למכירה ביד2 דרך סוכני מכירות, תהיו בשוק. היבואן ניסה לשווק פה רכב כלאיים (מנהלים/סטיישן)עם מנוע גדול אבל לא זריז במיוחד, ומה לעשות שזה לא התחבר לשוק הישראלי. גם הדלתא היא סוג של כלאיים: זריזה מאוד אך לא ספורטיבית, יוקרתית למראה אך במבנה שלא מקובל בשוק הישראלי. מחד, הוא לא קורץ לאלה שרוצים ספורטיבי כמו בעבר - משום שהוא לא; מאידך הוא עוד לא יוכל לקרוץ לרודפי היוקרה משום שהוא עוד לא שם. לכן, אני חושב שהתמחור שלו ביחס למנוע הוא דווקא מעניין, אבל השאלה היא בעוד חצי שנה כמה נראה דלתא כאלה אצל סוחרים, כשכבר עכשיו יש מודעה אחת כזו, והרכב לא משווק אפילו חודש. אני נוטה להסכים עם הערכתם של אלה שגרסו כי היבוא של לנצ'יה הוא יותר כדי לחסום את קרייזלר. ולפי מה שקראנו: בקרוב לא רק לנצ'יה עם סמל של קרייזלר, אלא גם סוזוקי עם סמל VW ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לוגו של חברה מסמל את המסורת והמטען האסוציאטיבי שכל יצרן דואג לטפח. מי שמוכר לנו מרצדס טורח לספר את סיפור האגדה על בת המפיץ שהעניקה לרכב את שמה, הבימרים הם חווית הנהיגה המושלמת ואת הדימוי הזה טורחים לטפח במשך דורות - למרות שאין הרבה קשר בין דגם עדכני לדגם שיוצר לפני שני דורות ומעלה.

ללוגו של לנצ'יה נדבק בארץ דימוי בעייתי מאוד ולא בקלות ניתן יהיה להסיר אותו, למרות שברור לכולם שאין שום קשר בין הלנצ'יות משנות השמונים לזו הנוכחית.

עם הדימוי הזה חובת ההוכחה היא על היצרן ועל מחלקת השירות של היבואן שנדרשת לטפל בצורה מושלמת בלקוחות החברה, שכן השוק לא יתן לחברה הרבה הזדמנויות לתיקון.

סדרת תקלות שאצל טויוטה שורטות את הדימוי, יגרמו ליצרן אחר כמו לנצ'יה לפשיטת רגל, כי טוב שם טוב משמן טוב.

ומילה אחת אחרונה - מכיוון שאדוני ואני לא נגיע לעמק השווה - אתה לא חייב לטרוח ולענות לי, יום טוב לך.

ראה נא, אין מחלוקת על זכותך המלאה לנהוג כפי שאתה כפי שאתה נוהג, לחכות ולראות אם מכונית מסוימת מצדיקה או מסלקת את חששותיך לגביה ולשקול רכישתה רק לאחר שכדבריך "לחים של אחרים נסרטה או לא בנסיון הגילוח". הענין הוא לחלוטין אחר ונוגע לסיבה בשלה מתעוררים אותם חששות. אתה, כמו גם אחרים כאן, סבורים שמותג שלדידכם נכשל בעבר, פסול עד שיוכיח כי "תיקן את דרכיו". אני סבור אחרת, אין היום מכוניות גרועות, פשוט אין ( למעט מקרים של כשל תכנוני או פגם ביצור, ראה טויוטה ואחרים ), יש ענין של התאמה לצרכים, תקציב, והעדפה אסטטית, מותגית או אחרת, זהו. כל התיחסות מהסוג שאתה מאמץ אינה יותר מדעה קדומה חסרת ביסוס הגיוני.

פורסם

אני חושב שהפרמטר החשוב ביותר אליו יש לשים בעת קניית רכב הוא עצם קיומו או חסרונו של צ'יינג'ר שמנגן MP3 (ולא לשכוח מסך מגע). אכן, היום קיימות מערכות שמאפשרות באמצעות הבלוטות' לשלוט על אייפוד או אייפון שיש לו הארד דיסק שיכול לאחסן כמות גדולה הרבה יותר של שירים מאלו שניתן לשמור על כמה דיסקים סטנדרטים, אבל היות ומנטלית אני חי בשנת 1998 אני חייב צ'יינג'ר כדי להרגיש שאני מקבל את מיטב התמורה עבור כספי (אבל חשוב שיהיה לו מסך מגע, סה"כ אני מחובר לדור הנוכחי).

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אני חושב שהפרמטר החשוב ביותר אליו יש לשים בעת קניית רכב הוא עצם קיומו או חסרונו של צ'יינג'ר שמנגן MP3 (ולא לשכוח מסך מגע). אכן, היום קיימות מערכות שמאפשרות באמצעות הבלוטות' לשלוט על אייפוד או אייפון שיש לו הארד דיסק שיכול לאחסן כמות גדולה הרבה יותר של שירים מאלו שניתן לשמור על כמה דיסקים סטנדרטים, אבל היות ומנטלית אני חי בשנת 1998 אני חייב צ'יינג'ר כדי להרגיש שאני מקבל את מיטב התמורה עבור כספי (אבל חשוב שיהיה לו מסך מגע, סה"כ אני מחובר לדור הנוכחי).

מצחיק איך אנשים שאין להם מה לומר מתייחסים למשהו האחד שעליו עוד הם חושבים שיש להם מה להגיד. ברור שהדברים האלה הם לא חזות הכל, אבל הם עולים כסף. לא מעט כסף, אם תבקש אותם כתוספת. אחרת - כולם היו משתמשים בזה.

אתה יכול לצחוק עליהם עד מחר, אבל תפעול ה- IPOD שלך הרבה יותר מסוכן מאשר תפעול רדיו הרכב, שנמצא מול העיניים (פחות או יותר), עם כפתורי מגע גדולים וברורים. אגב, איך אשתך משמיעה לילדים את הדיסקים של פרפר נחמד שאתה העתקת ל- IPOD, כשאתה לא באוטו? יש לה גם IPOD? ואתה רגוע שהיא משחקת איתו בזמן נהיגה?

שלא לדבר על כך שאם אתה מזלזל בזה, סימן שמעולם לא עשית שימוש בדיבורית עם מסך מגע, משום שהיא עשרות מונים עדיפה מבחינת שימושיות ובטיחות על כל דבר אחר. אבל אתה - "חבר טוב" של רועי - תזלזל בדברים שאין לך - זו דרך טובה להדחיק.

אגב, רק כדי לסבר את אזנך (הלא-כרויה ממילא, אבל ניחא), יש גם SD, שתהיה רגוע. אבל רק בני 30 ומטה יכולים לעשות בו שימוש. האחרים פשוט לא מבינים מה זה.

פורסם

הלנצ'יה תמא זכתה כאן להצלחה לא מבוטלת בתחילת שנות ה 90', בעיקר על חשבון הוולבו 740\940 הכבדות והעצלות, ולמרות המוניטין המפוקפק של החברה, וזה אגב נוגע בעיקר לעיניין ההחלדה המהירה ולא לבעיות מכאניות, והעובדה שמדובר היה במכונית לא זולה, הצלחתה בהחלט הפתיעה.

מאז לכתה של התמא בסוף 94' לנצ'יה החלה להעלם בהדרגה מהשוק הישראלי, בעיקר עקב התחזקות האופוזיציה הגרמנית, ולפחות לפי הרושם שהותירו התמא והקאפה, ללנצ'יה לא צפוייה בעית תדמית קשה, למעט הניסיון להחיות מותג שנעדר מהארץ כמעט עשור.

ההשוואה לפיאט כרומה אינה במקומה; הפיאט כרומה גמלונית למראה ותומחרה כמו מאזדה 6 או פורד מונדיאו, וביחד עם העובדה שמדובר שביצרן שמעולם לא זכה להצלחה בפלח השוק הנ"ל, הכישלון היה צפוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מצחיק איך אנשים שאין להם מה לומר מתייחסים למשהו האחד שעליו עוד הם חושבים שיש להם מה להגיד. ברור שהדברים האלה הם לא חזות הכל, אבל הם עולים כסף. לא מעט כסף, אם תבקש אותם כתוספת. אחרת - כולם היו משתמשים בזה.

אתה יכול לצחוק עליהם עד מחר, אבל תפעול ה- IPOD שלך הרבה יותר מסוכן מאשר תפעול רדיו הרכב, שנמצא מול העיניים (פחות או יותר), עם כפתורי מגע גדולים וברורים. אגב, איך אשתך משמיעה לילדים את הדיסקים של פרפר נחמד שאתה העתקת ל- IPOD, כשאתה לא באוטו? יש לה גם IPOD? ואתה רגוע שהיא משחקת איתו בזמן נהיגה?

שלא לדבר על כך שאם אתה מזלזל בזה, סימן שמעולם לא עשית שימוש בדיבורית עם מסך מגע, משום שהיא עשרות מונים עדיפה מבחינת שימושיות ובטיחות על כל דבר אחר. אבל אתה - "חבר טוב" של רועי - תזלזל בדברים שאין לך - זו דרך טובה להדחיק.

אגב, רק כדי לסבר את אזנך (הלא-כרויה ממילא, אבל ניחא), יש גם SD, שתהיה רגוע. אבל רק בני 30 ומטה יכולים לעשות בו שימוש. האחרים פשוט לא מבינים מה זה.

הנה יקירי, תראה איזה דברים יפים אפשר לעשות עם אייפוד היום :

אשתי התיאורטית אפילו לא צריכה לגעת באייפוד! הכל מתבצע מההגה :)

ותראה מה זה, זה אפילו מתבצע ברכב של האיטלקים יצרני הרכבים המחלידים שאין להם שוק, ולא אצל היצרנית המעטירה מאשכנז :shock:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
הנה יקירי, תראה איזה דברים יפים אפשר לעשות עם אייפוד היום :

אשתי התיאורטית אפילו לא צריכה לגעת באייפוד! הכל מתבצע מההגה :)

ותראה מה זה, זה אפילו מתבצע ברכב של האיטלקים יצרני הרכבים המחלידים שאין להם שוק, ולא אצל היצרנית המעטירה מאשכנז :shock:

אתה באמת חולה באותה מחלה של רועי - להשיב בלי קשר לעובדות. זו כבר מגפה. ואני מתייחס להדגמה שהבאת, שרק מחזקת את דבריי:

א. אתה צריך למצוא מקום להניח בו את ה- IPOD. בסרטון המקום לא נראה לי אידאלי, משום שהוא יכול לעוף בכל הרכב.

ב. אתה צריך גם כבל. אני מקווה שהוא לא ייתפס לך ברגל או ביד כשתחליף הילוכים או תנסה ללחוץ על הברקס. (אולי יש פתרון אחר - אני מתייחס למה שהבאת - לא ברור לי מה הטעם בבלוטות' אם צריך כבל. ניחא) והכי טוב: הבחור בעצמו אומר שיש בעיה שהמכשיר מתעופף לו ברכב :-) אבל אתה מחוסן מפני עובדות. הבאת סרטון! ניצחת!

ג. WOW, אפשר לשלוט על הווליום והחלפת השירים מההגה. את זה היה אפשר לעשות כבר מאז שאתה היית בצבא, נראה לי. האם אפשר לראות את שמות הספריות? את שמות השירים? כן, תוך סיכון לך ולסובבים אותך, הורדת מבט למטה (למספר שניות, לא הצצה חטופה למזגן), ותקווה שהאייפוד שלך נמצא היכן שהשארת אותו קודם. מבריק.

ד. ואם זה לא מספיק, המשתמש עצמו כותב: it's not easy to control. שלא לדבר על ההסבר שהוא נותן למה צריך כבל וה- BT לא מספק...

בקיצור, הבאת גיבוב של שטויות שלא עונה לשאלות האמיתיות. או שאתה רועי בתחפושת או נדבקת. זה יפה שאתה מרגיש צורך להגיב - אבל תגיב לעניין ומדוייק.

תנוח דעתך, לא אמשיך להגיב לשטויות שלך, אבל היה חשוב לי להעמיד דברים על דיוקם למעו קוראי העתיד (ולמען הייקיות כמובן ;-) )

לדעתי האישית צריך לנעול לפני שעוד שטויות תפורסמנה פה (נניח: הכי בטיחותי ונוח זה לעבוד עם MP3 מלפני עשור, כי הוא מתחבר לקיה ריו שלי; אז מה אם הכפתורים קטנים ואני צריך להסיט את המבט ל-5 שניות כל פעם, ב- 80 קמ"ש זה די בטיחותי).

פורסם

אוי לא, המעריץ המובהק של לנצ'יה שכמעט (כמעט! היה כל קרוב!) וקנה דדרה לא יגיב לי, איך אמשיך לחיות את חיי...

פורסם

תמורת כ-130,000 שקלים אני יכול לקנות מאזדה 3 חדשה עם מנוע 2.0 ליטר עם כול התוספות

מנוע 2000? השתגעת? רק 1600 מר ישראלי!

יש רכבים שצריך לשלם עליהם יותר מעל המאזדה הזאת והתמורה והאיכות כמובן באה בהתאם למחיר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יש רכבים שצריך לשלם עליהם יותר מעל המאזדה הזאת והתמורה והאיכות כמובן באה בהתאם למחיר.

מאזדה 3, 2 ליטר עולה כ- 138 א' ש"ח.

אתה מוכן להסביר לי בפשטות, לא בסיסמאות למה הלנצ'יה עדיפה?

הבנו שהמנוע שלה משוכלל יותר דבר שיקר יותר לייצור, מאידך היא לוקה באבזור (למשל - אין לה גג שמש).

בקיצור - לאן הולך הכסף?

פורסם

אני מנסה בכנות להבין את פשר הטיעון שלך ואיני מצליח. שהרי לאן נניח הולך הכסף ב.ב.מ.וו 320 עם כמעט 50 כ"ס פחות מהדלתא, מומנט נחות משמעותית, ביצועים עלובים ביחס ואפילו איבזור נחות אבל כ 140K שקלים יותר, או לקסוס 250IS נניח עם עוד 8 כ"ס, אבל מומנט נחות, וביצועים בהתאם ובכדי להעדיף אותה על הדלתא תצטרך להוסיף כ 110K בשקלים? ואם תרצה לקסוס עם ביצועים כמו של הדלתא תצטרך כבר ללכת על לקסוס GS 300 ושם להפרד מעוד איזו מאיה, ואגב למעט האחרונה, שתי הדוגמאות האחרות גם פחות מרווחות מהדלתא. וההשוואה לאלו הרבה יותר רלבנטית מאשר ההשוואה המגוחכת והמגחכת למזדה 3 שהבאת. ואני מניח שתשאל איך אני בכלל מעז להשוות את הדלתא ליצירות הפאר המוטוריות שהבאו כדוגמה, אז זהו שאני סבור שמדובר בהשוואה בהחלט רלבנטית, אפילו אם היה מדובר באותה רמת מחיר, קל וחומר שמחירה של זו האחרונה הוא כפי שהוא.

אם אתה מוכרח גג נפתח תוכל לקבל אפילו שניים כאלו לזכרוני בגירסה היקרה יותר של הדלתא, ועדיין להשאר בבחינת המחיר הרחק מאחורי המכוניות שבאמת בהן היא מתחרה. נכון שלא הכל כמובן מתחיל ונגמר במנוע וברשימת האיבזור, צריך גם לנהוג, ולהרגיש, אני מניח שאם תעשה זאת תבין באופן נכון יותר מדוע ההשוואה שאתה מנסה לעשות פשוט אינה נכונה.

פורסם
מאזדה 3, 2 ליטר עולה כ- 138 א' ש"ח.

אתה מוכן להסביר לי בפשטות, לא בסיסמאות למה הלנצ'יה עדיפה?

הבנו שהמנוע שלה משוכלל יותר דבר שיקר יותר לייצור, מאידך היא לוקה באבזור (למשל - אין לה גג שמש).

בקיצור - לאן הולך הכסף?

עלות היצור הינו נתון פנימי ואף סודי שממש איננו רלוונטי לנו כצרכנים. ניתן להניח כעלות היצור עצמו (חומרי גלם, משכורות, חשבונות חשמל במפעל וכדומה) הינו החלק הקטן במחיר. החלק הגדול הינו התכנון והפיתוח. ככול שמיוצרים יותר יחידות מהדגם הספציפי, כך קטן החלק היחסי של התיכנון והפיתוח. אני יכול אף להעיז ולנחש כחומרי הגלם בלצ'יה יקרים יותר משל המאזדה, אך בקרת האיכות אצל היצרן היפני טובה ויקרה יותר. כך שממש לא ניתן לדעת מי מהשתיים עלתה יותר ליצרן.

מה שכן ניתן לדעת אלה הם המחירים לצרכן בעולם. אז כאן אין כל ספק שלנצ'יה יקרה הרבה הרבה יותר. בארץ עם תוספת הפרמיום הנהוגה, אמורה הדלתא להיות יקרה עוד יותר. אז זהו הנתון אשר לא ניתן להתעלם ממנו. אך הוא איננו חזות הכל. לצרכן הנבון עלולים להיות שיקולים שונים ומשונים. כך למשל - האים הוא זקוק לרכב יוקרה כגון לנצ'יה כאשר החזקתה לבטח לא תהיה זולה ואם נניח כי רוב הזמן הוא עומד בפקקים, (כמוני למשל) - לכן אין לו כל צורך ב-200 כ"ס. האים הוא יהיה מוכן לספוג את ירידת הערך אשר צפויה לדלתא. מאידך יתכן מאוד כי החזקת הרכב היוקרתי עלולה לשפר את תדמיתו בעיניי הלקוחות והשותפים העיסקיים וכך העניין ישתלם לו. או נניח שהצרכן הינו איש נהנתן והוא מעדיף להחזיק ברכב שעושה טוב בלב כי הרי החיים הם קצרים והוא גם אוהב את תשומת הלב של באי הכבישים, ואז מאזדה פשוט איננה בא בחשבון.

כאשר משקללים את רוב השיקולים הנפוצים ניתן להגיע למסקנה כי מזדה 2 ליטר איננה כדאית לצרכן החסכן והעומד בפקקים. עדיף מבחינתו כבר 1.6 ליטר, או בכלל איזו יונדאי משומשת. ומי שרוצה כוח מנוע ולא משנה לו עלויות הדלק, כבר יוכל לדלג על ירידת הערך וכבר לבטח ירצה גם להרגיש טוב ברכב, וירצה שישימו עליו לב וכו וכו. וכך הוא יוכל ולחייך כל הדרך לעבודה או הביתה בלנצ'יה. אגב, לדעתי האישית מאזדה 2 ליטר בכלל רכב די מיותר.

פורסם
אגב, לדעתי האישית מאזדה 2 ליטר בכלל רכב די מיותר.

לרוב התזה שלך הסכמתי , הסיום היה כושל .. בן כושל ( הרצועה )

נבאחו: הוא לא כושל

סולומוניקו: כושל בן כושל

סלמוניקו השלישי הארכיולוג

וזה כי :idea:

מליון סינים טועים :roll:( זה מושג לשוני שלי )

כמה רכבי 2 ליטר , מיוצרים או נמכרים ע"י - וכמה ע"י מאזדה - כולם לא חכמים , ולדעתך אתה הגאון התורן :lol:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עם כל הכבוד - לא הצלחתי לעקוב אחרי הקשר שבין הרכבים לבין בידור מהסיג הנמוך.

כמה רכבי 2 ליטר , מיוצרים או נמכרים ע"י - וכמה ע"י מאזדה - כולם לא חכמים , ולדעתך אתה הגאון התורן :lol:.

אני בספק אם נמכרו מיליון מאזדות 3 2 ליטר לא רק בסין אלה בעולם כולו. בסה"כ מאזדה הינו יצרן די קטן שעיקר שווקו צפון אמריקה (מנועים 2.5 ליטר ויותר, עולם שלישי, מזרח יארופה וישראל - 1.6 ליטר). ואם ב

מיליון סינים.

רמזת לעמך ישראל - אז שוב טעות בידך. הקטגוריה של משפחתיות קטנות 2 ליטר ממש איננה פופולרית, כי הרי עמך ישראל איננו פראייער ובתוספת מחיר קטנה כבר מעדיף משפחתיות בינוניות (כפי שנקרה ה"מנהלים"). כך שמאזדה 2 ליטר איננו רכב נפוץ, כל שכן בהשווה לאחותה בת 1.6 ליטר.
פורסם

אייל

האם כמות מצביעה על איכות, אולי על בינוניות שמספקת לאנשים בינוניים שהם רוב האוכלוסיה.

ואין רע בבינוניות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...