Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר זכיתי לבלות מספר שעות מאחורי הגה הדלתא בגרסתה המקומית.

אם יש משהו שבולט ברכב הזה, הרי זה משהו שמכונה בלעז feelgood factor. המכונית עושה לך טוב, נעים לשהות בה, המושבים רחבים ונוחים, החומרים נעימים לעין ולמגע. ברור לך שהדשבורד מקורו בבראוו, אך גרפיקה וחומרים שונים גורמים לו להיראות אחרת. אגב, במושב האחורי בגרסת הבסיס, יש משענת יד מרכזית וגם פתח למיזוג ליושבים שם. גרסה זו, לטעמי, מאובזרת היטב ומושבי העור/אלקנטרה שלה נוחים יותר ממושבי העור של הגרסה היקרה.

דינמית, הדלתא מוכשרת, אך אינה מבריקה - ובוודאי שאינה עומדת בסטנדרט של גולף GTI סימן 6, אם מישהו תהה. המתלים שלה רכים יחסית ונוחות הנסיעה טובה ב-90% מהזמן, לרבות על פסי האטה, עד שפוגשים במכסה ביוב בולט או שקוע. אחיזת הכביש גבוהה דיה, ההגה החשמלי סביר, ההתנהגות צפויה ובטוחה אך הניהוג חסר השראה מיוחדת. האם זה רע? תלוי למי. כצפוי, חשים מעט בזויות גלגול.

יחידת הכח טובה, אך התחושה הסובייקטיבית היא של רכב שמאיץ למאה לאט יותר מהזמן המוצהר. מדידות אקראיות שעשיתי איששו את התחושה בהפרש של כחצי שניה עד שנייה. מתסכלת במיוחד היציאה מהמקום ב-off boost, עד שמר טורבו מתערב ואומר את דברו. תאוצות הביניים כצפוי, נהדרות - וגם לא היו לי טענות לגיר.

שווה 170 אלף? לא לכל אחד, אבל למי שמחפש מכונית מהירה, נוחה ומסוגננת, המעידה על בחירה אינדיבידואליסטית, התשובה חיובית. טרם נהגתי בלאון FR, אך מול גולף TSI160, נחותה מעט הדלתא דינמית, אך היא הרבה יותר מעניינת ממנה כמכונית - ונעימה יותר לשהייה בה, קל וחומר במושב האחורי המרווח והנוח.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קצת מזכיר לי דיונים שהיו בנושא הסופרב. פורשה GT2 RS למשל, מגיעה ללקוח עירומה כביום היוולדה במפעל

עם רצועות עור כידיות הדלת, אז? מאזדה 3 יותר טובה? כל רכב יש לו את הייחוד שלו. אבזור מודרני, לרוב, זה יחסית כסף קטן עבור היצרן לעומת מנוע משובח, שילדה, מתלים וכו'. העלות לבחינה, ייצור וכיול של רכיבים אלו היא בעשרות מונים יקרה לעומת עוד כפתור בדשבורד שעושה קפה עם שתיים סוכר.

ומעבר לכל זה, נכון שיש מדדים כלליים באמצעותם אנו משווים כלי רכב האחד לשני, אך בסופו של דבר יש גם טעם אישי והוא זה שקובע. איזשהו פקטור שמביא אותנו לבחור דווקא ברכב א' ולא ברכב ב'. אצל אחד זה יהיה כמה שיותר אבזור, אצל אחר זה יהיה המנוע וביצועים בקו ישר ואצל אחד צריכת הדלק ואצל סוזוקי אלטו?.. אין לי שמצץ של מושג מי יודע מדוע ולמה:)

פורסם
אתה די מתמיד בטיעונית המקושקשים, שתומכים בעמדותיך הלא מבוססות. אמרתי כאן - עמוד אחד קודם (לא דורש הרבה קריאה ממך) - וחזרתי גם בעמוד זה. אני חושב שהמנוע מצדיק את המחיר (בשבילך הדגשתי, שלא תפספס). זה בכלל לא מסע צלב. אבל תראה מה כתב מעליך דורקי, ואולי תבין למה התכוונתי בשרשור אחר לגמרי.

ועדיין, אתה לא מתייחס לדברים שכתבתי - אבל כותב שאני זה שלא מתייחס לדבריך (שזו כמובן שטות גמורה). עזוב עו"ד - ראש ממשלה אתה יכול להיות. לא קוראים לך אולמרט במקרה?

אדוני ואני לא נגיע כנראה לעמק השווה, לכן אתייחס לתימוכין שחיפשת אצל דורקי, מחד הוא חושש שמא המנוע יעשה בעיות, חשש אולי מובן, אבל רלבנטי לגבי כל אוטו חדש עם מנוע חדש, אז מה הוא חידש לנו כאן, באמת שאיני יודע. אשר להשלכות ההיסטוריות של אמינותם המפוקפקת של מוצרי לנצ'יה בעבר הרחוק על מכונית כמו זו בה אנחנו דנים, מכונית שכנראה מלבד הלוגו אין לה שום דבר עם המכוניות ההסטוריות של לנצ'יה (לטוב ולרע ), כאן אנחנו כבר נכנסים לטריטוריה שאתה, ידידי המלומד כה אוהב, הלא היא הדעה הקדומה. ושוב, אינך מכיר את כלל את האוטו הזה, לא נהגת בו או אף נסעת בתוכו וכל מסכת הנימוקים שלך, הן באשר לאמינותו, הן באשר לאיכותו, הן באשר למחירו, ניזונים מהלוגו "המפוקפק" בעיניך. כנגד הגישה הזו, לפיה האלפות החדשות כנראה מחלידות, הסיטרואנים מכלות בומבות כל שני וחמישי, את הסוסיתות אוכלים גמלים ועוד כהנה וכהנה, אני יוצא. במיוחד כשנסיוני הפרטי עם האוטו הזה, כה שונה. וזה בהחלט מצער מכיון שכל שנותר לך הוא חוסנה של הבינוניות הממוצעת ( רק בכלי רכב כמובן ), שם אתה מנחש שלא תתקל בהפתעות.

פורסם
צודק.

אבל תביא בחשבון שהמנוע המשוכלל הזה הוא חרב פיפיות, אם הרכב והמנוע יפגינו רמת אמינות סבירה אז הכל יהיה בסדר, אבל אם יתחילו בעיות עם המנוע שהשירות לא ידע להתמודד איתן במהירות - אז המנוע המשוכלל יהפוך תוך זמן קצר מנכס לנטל.

השם לנצ'יה הוא שם בעייתי משהו, מחד הוא עושה צמרמורת לחובבי הרכב (גם לי) הזכרונות מהבטה קופה בכל זאת עושים משהו, מאידך מדובר ברכב עם מוניטין בעייתי מאוד ואני עדיין זוכר את הטלפונים של אחי שהיה מזעיק אותי לעזרה בשל ציריה מתפרקת...

לכן, ישנו סיכוי לא קטן שהחברה הזו תצא בארץ לדרך חדשה, אולם - בקלות רבה המותג הזה עלול גם להגיע לקבורה סופית.

באופן אישי לא הייתי משקיע כסף טוב ברכב הזה עם כל הסוכריות שהוא מביא איתו, ממש לא בא לי להיות שפן נסיונות.

בחרב פיפיות אתה מתכוון לבעיות אשר היו ועדין קימות בשילוב של ה TSI+DSG , או שאתה מניח שמנוע הטורבו + מגדש על של VW יהיה אמין יותר מזה של הלנציה ?

הכל ספקולציות אשר מסתמכות על דעות מיושנות אשר היו על המותג בעבר , לטעמי קיבעון ודעות קדומות ותו לא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אדוני ואני לא נגיע כנראה לעמק השווה, לכן אתייחס לתימוכין שחיפשת אצל דורקי, מחד הוא חושש שמא המנוע יעשה בעיות, חשש אולי מובן, אבל רלבנטי לגבי כל אוטו חדש עם מנוע חדש, אז מה הוא חידש לנו כאן, באמת שאיני יודע. אשר להשלכות ההיסטוריות של אמינותם המפוקפקת של מוצרי לנצ'יה בעבר הרחוק על מכונית כמו זו בה אנחנו דנים, מכונית שכנראה מלבד הלוגו אין לה שום דבר עם המכוניות ההסטוריות של לנצ'יה (לטוב ולרע ), כאן אנחנו כבר נכנסים לטריטוריה שאתה, ידידי המלומד כה אוהב, הלא היא הדעה הקדומה.

לוגו של חברה מסמל את המסורת והמטען האסוציאטיבי שכל יצרן דואג לטפח. מי שמוכר לנו מרצדס טורח לספר את סיפור האגדה על בת המפיץ שהעניקה לרכב את שמה, הבימרים הם חווית הנהיגה המושלמת ואת הדימוי הזה טורחים לטפח במשך דורות - למרות שאין הרבה קשר בין דגם עדכני לדגם שיוצר לפני שני דורות ומעלה.

ללוגו של לנצ'יה נדבק בארץ דימוי בעייתי מאוד ולא בקלות ניתן יהיה להסיר אותו, למרות שברור לכולם שאין שום קשר בין הלנצ'יות משנות השמונים לזו הנוכחית.

עם הדימוי הזה חובת ההוכחה היא על היצרן ועל מחלקת השירות של היבואן שנדרשת לטפל בצורה מושלמת בלקוחות החברה, שכן השוק לא יתן לחברה הרבה הזדמנויות לתיקון.

סדרת תקלות שאצל טויוטה שורטות את הדימוי, יגרמו ליצרן אחר כמו לנצ'יה לפשיטת רגל, כי טוב שם טוב משמן טוב.

ומילה אחת אחרונה - מכיוון שאדוני ואני לא נגיע לעמק השווה - אתה לא חייב לטרוח ולענות לי, יום טוב לך.

פורסם
באופן אישי לא הייתי משקיע כסף טוב ברכב הזה עם כל הסוכריות שהוא מביא איתו, ממש לא בא לי להיות שפן נסיונות.

האם זה נכון לכל רכב חדש או רק בגלל הלוגו המפוקפק כדבריך.

מזל שבכל מקום יש אחרים שמוכנים להעיז.

בתנך קראו לו נחשון בן עמינדב.

שם גם כתבו

"פוקד עוון של אבות על בנים".

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בחרב פיפיות אתה מתכוון לבעיות אשר היו ועדין קימות בשילוב של ה TSI+DSG , או שאתה מניח שמנוע הטורבו + מגדש על של VW יהיה אמין יותר מזה של הלנציה ?

הכל ספקולציות אשר מסתמכות על דעות מיושנות אשר היו על המותג בעבר , לטעמי קיבעון ודעות קדומות ותו לא.

האם זה נכון לכל רכב חדש או רק בגלל הלוגו המפוקפק כדבריך.

רק בגלל הלוגו המפוקפק ובלי כל קשר לאיכות הרכב שאותו אינני מכיר כלל.

שוב אבהיר את דברי, למותג הזה יש בעיית תדמית שנמצאת במישור השיווקי, לפי הבנתי את הבעיה מדובר באתגר לא פשוט להתמודד עימו.

מותג כזה שחובת ההוכחה עליו, כל פיפס קטן יזכה לביקורת שתעשה עם זכוכית מגדלת, אם יהיה קצת יותר מפיפס - אזי ניתן להניח שהדבר יתן נוק-אאוט לנסיון להחיות את המותג בארץ.

אין בדברי שום ביקורת על הרכב ועל יכולותיו שיתכן שהן משובחות ויתכן שלא - פשוט אינני יודע - שכן כל דברי מכוונים אל המישור השיווקי ואליו בלבד.

סתם חומר למחשבה: מדוע החברים כאן נהנים לחסות בצילו של הלוגו כשזה נוח ומשרת את התדמית הרצויה להם, אבל ממהרים להתנער ממנו כשהסמל הופך לפתע לנטל מכביד עם דעות קדומות לא מחמיאות במיוחד?

פורסם
רק בגלל הלוגו המפוקפק ובלי כל קשר לאיכות הרכב שאותו אינני מכיר כלל.

שוב אבהיר את דברי, למותג הזה יש בעיית תדמית שנמצאת במישור השיווקי, לפי הבנתי את הבעיה מדובר באתגר לא פשוט להתמודד עימו.

מותג כזה שחובת ההוכחה עליו, כל פיפס קטן יזכה לביקורת שתעשה עם זכוכית מגדלת, אם יהיה קצת יותר מפיפס - אזי ניתן להניח שהדבר יתן נוק-אאוט לנסיון להחיות את המותג בארץ.

?

דורקי

איך יוכיח אם אתה לא נותן לו צ'אנס.

על ידי שנחשון ירכוש אותו וישה ירכוש אותו ורק אחרי 3 שנים שהכל יהיה פצצה אז דורקי ירכוש אותו.

אלך איתך יותר רחוק כי יש כשל לוגי בדבריך.

אין לו לוגו, אבל רכב שכל כתבי הרכב אלה שמבינים ואלה שפחות ,גמרו עליו ההלל, לא ניתן לו צ'אנס.

מבחינתי אין לו בעיית תדמית שלילית בלבד, אלא חיובית מנסיון מהנה של מספר שנים עם לנצ'יה ביטא. התדמית השלילית נמצאת במוחך ואולי בעוד מוחות.

ראה איך סקודה הפכה מרכב מוקצה לרכב מבוקש, וסקודה לא זכורה לחובבי הרכב הישראליים אלא אם הם בני גילי שעוד זכו לראות ולנסוע בסקודות משנות הארבעים של המאה הקודמת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני משוכנע גם שמתח הרווחים ב-170K (והיא בטח תימכר בפועל בפחות) הוא לא גדול באופן יחסי, אבל ליבואן אין שום סיבה להכניס רכב לשוק רק בשביל להפסיד עליו.

יבואן אשר דואג יותר מדי למתח רווחים ללא אסטרטגיה לטווח ארוך עלול להפסיד בקרב על השוק והיו כבר דברים מעולם. אגב, את החלק הארי של הרווחים הוא עלול להכניס ממכירת החלפים. כך שלפעמים החדירה לשוק משתלמת אפילו תוך מכירת כלי רכב אפילו בהפסד. כל שכן המחיר לצרכן נקבע בהתיעצות וש"פ עם היצרן. ומכלל אל הפרט. בעתיד הקרוב יהיה ליין דגמים משותף לפיאט ולקרייזלר, וכתוצאה עלול להתרחש הקרב בין היבואניות על המקום תחת השמש. והצרכן הקטן עלול להרוויח בגדול.

אם וכאשר הדלתא תופיע במגרשים במחירים של מאזדה 3 + יהיה זה פיתוי לא קטן לדעתי... רק שאני באופן אישי לא צריך רכב כו חזק, ומה גם שגמרתי אומר שלא לרכוש יותר רכב חדש כל עוד אני גר היכן שאני גר :-P

פורסם

מעולה! תמיד יהיה אפשר לקנות דלתא\בראבו יד שניה במחירי מציאה הכל תודות לחובבי היפניות, תודה לכם!

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
דורקי

איך יוכיח אם אתה לא נותן לו צ'אנס.

על ידי שנחשון ירכוש אותו וישה ירכוש אותו ורק אחרי 3 שנים שהכל יהיה פצצה אז דורקי ירכוש אותו.

אלך איתך יותר רחוק כי יש כשל לוגי בדבריך.

אין לו לוגו, אבל רכב שכל כתבי הרכב אלה שמבינים ואלה שפחות ,גמרו עליו ההלל, לא ניתן לו צ'אנס.

בעוונותי אני מעדיף להתגלח על זקן של אחרים.

יבואו אמיצים כמו ישה, ינסו את הרכב ואת השירות שלו, יהיה טוב אני אגיע לסוכנות אחרי שלוש שנים בלב קל וארכוש את הרכב ללא חשש.

לא יהיה טוב, עדיף שהנסיון יעשה ע"ח ה- 170 א' ש"ח של ישה... :wink:

לגבי רכב ללא לוגו, בהיבט השיווקי החדירה חייבת להעשות עם מחיר אטרקטיבי במיוחד. מעניין שאחד הסיפורים הזכורים בהסטוריה של שוק הרכב הישראלי, הוא הסיפור על השיווק של רכב לא ממותג במחיר נמוך להפליא שכל אחד יכול, רכב שבאופן מפתיע נשא גם הוא את השם דלתא... :roll:

פורסם

אין ספק שהם יצטרכו להתאמץ יותר מאשר מותג חדש לחלוטין.

בקטע של התמחור נראה לי שהם כבר בסדר.

בקטע של השירות, אם לשפוט לפי השיפור המתמיד בשירות של אלפא אז גם שם הם בדרך הנכונה.

יש גם את הקטע של טיפול ושימור לקוחות מעבר לשירות במוסך. גם כאן, אם לשפוט לפי אלפא אז הם נמצאים בליגה אחרת יחסית ליבואנים אחרים.

יש גם כמובן את הרכב עצמו שמשדר יוקרה ברמות גבוהות בהרבה מהעלות שלו.

אבל בסופו של יום מה שיקבע כמובן זה מבחן התוצאה.

פורסם

דורקי, אני מסכים איתך בנוגע ללהתגלח על אחרים.

וזה לא נכון רק ללנצ'יה, מבחינתי כל רכב שהוא לקנות אותו בשנתו הראשונה זה להיות שפן ניסיונות.

אחרי שהרכב רץ בשוק ורואים שהכל בסדר, אין מניעה לקנות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אין ספק שהם יצטרכו להתאמץ יותר מאשר מותג חדש לחלוטין.

בקטע של התמחור נראה לי שהם כבר בסדר.

בקטע של השירות, אם לשפוט לפי השיפור המתמיד בשירות של אלפא אז גם שם הם בדרך הנכונה.

יש גם את הקטע של טיפול ושימור לקוחות מעבר לשירות במוסך. גם כאן, אם לשפוט לפי אלפא אז הם נמצאים בליגה אחרת יחסית ליבואנים אחרים.

יש גם כמובן את הרכב עצמו שמשדר יוקרה ברמות גבוהות בהרבה מהעלות שלו.

אבל בסופו של יום מה שיקבע כמובן זה מבחן התוצאה.

אחרי שמנית את השינויים החיוביים שחלו בסמל"ת שדורקי לא מודע להם, וטוב שכך:-D

ופרט ליוקרה יש לה גם 200 סוסים איטלקיים מתחת למכסה.

הערכה שלי התוצאה תהיה חיובית.

ונחזור לימים בהם אלפא לנצ'יה היו מקור שמחה לבעליהם, ולקנאה מצד אלה שלא היה בידם לרכוש את היצירות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אדוני ואני לא נגיע כנראה לעמק השווה, לכן ... בהחלט מצער מכיון שכל שנותר לך הוא חוסנה של הבינוניות הממוצעת ( רק בכלי רכב כמובן ), שם אתה מנחש שלא תתקל בהפתעות.

לפי עצת רופאי (היפנים, אגב ;-) ), אמנע להבא מלענות להגיגים שלך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...