Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאצ' ותקתוקים בפיז'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. ברשותי פיז'ו 306 שנת 95, לפני שקניתי אמרו לי בבדיקה שיש נזילת שמן מתיבת הילוכים. וגם צריך להחליף קלאצ'

במוסך אמרו לי שאם מחליפים את הקלאצ' אפשר להחליף גם את המחזירי שמן ואז גם לא יהיה נזילה של השמן מנוע.

האם זה נכון?

מה הדחיפות להחליף את הקלאצ' אם אני עדיין נוסע, זה יכול לגרום נזק?

2. אני שומא תקתוקים, ברעש כמו של האיתות אבל לא לפי קצב מסויים, מה זה יכול להיות?

3. איז סוג שמן מנוע הכי טוב לרכב?

פורסם
1. ברשותי פיז'ו 306 שנת 95, לפני שקניתי אמרו לי בבדיקה שיש נזילת שמן מתיבת הילוכים. וגם צריך להחליף קלאצ'

במוסך אמרו לי שאם מחליפים את הקלאצ' אפשר להחליף גם את המחזירי שמן ואז גם לא יהיה נזילה של השמן מנוע.

האם זה נכון?

מה הדחיפות להחליף את הקלאצ' אם אני עדיין נוסע, זה יכול לגרום נזק?

2. אני שומא תקתוקים, ברעש כמו של האיתות אבל לא לפי קצב מסויים, מה זה יכול להיות?

3. איז סוג שמן מנוע הכי טוב לרכב?

השמן שנוזל לך נוזל בין הגיר למנוע שזה אומר שצריך להחליף מחזיר שמן אחורי (הוא יושב מאחורי גלגל התנופה) וזהו כמובן שמן מנוע ולא שמן שנוזל מתיבת ההילוכים (שמן גיר). על מנת להחליף מחזיר שמן זה יש צורך בלהוריד את הגיר מהרכב. בהורדת הגיר נחסף לך דיסקת הלחץ ורפידת הקלאצ' שישובים על גלגל התנופה. כמובן שאם הרפידת קלאצ' גמורה יש להחליפה. כל עוד הקלאצ' מתפקד כמו שצריך ואין החלקות למיניהם או חוסר סחיבה או שהקלאצ' מאוד גבוה אז אין צורך להחליף ואפשר להמשיך לנסוע ללא כל בעיה. מבחינת החלפת מחזיר השמן האחורי אליו המוסך היתכוון זה כבר שיקול כלכלי שלך, ולמען האמת זוהי בעייה דיי נפוצה בהמון רכבים ולא הייתי ממהר לסדר זאת אם אין נזילה ממש רצינית ואיבוד שמן רציני.

בעניין התיקתוקים, תן יותר מידע - מתי הם נישמעים? באיזה סיטואציות? בנסיעה רצופה? כאשר הקלאצ' לחוץ/לא לחוץ?

:)
פורסם

תודה רבה,

התקתוקים נשמעים בזמן נסיעה, אבל בזמן שאני מאותת הם מפסיקים ואז שומעים את הרעש הרגיל של האיתות, וכשאני מסיים את האיתות הם חוזרים.

חשוב לציין שהתקתוקים לא נשמעים כל הזמן אלא רק לפעמים, ואחרי כמה דקות הם מפסיקים.

פורסם
מתחת להגה בצד שמאל

נשמע כמו הריליי של האיתות.

לפני שאתה מחליף אותו, כשהתקתוקים האלה קורים לך, תלחץ קלות על כפתור האיתות חירום (ארבעה מאותתים)

ותראה אם התקתוקים מפסיקים.

אם כן, אתה צריך להחליף את הכפתור איתות חירום (משהו כמו 70 ש"ח מקורי של פיז'ו במוסך, בלי עבודה).

אם זה ממשיך, כנראה שהריליי תקול.

משהו כמו 50 ש"ח (יש לי אחד אם אתה צריך, אני מאיזור כפ"ס-פ"ת).

פורסם

לא הבנתי מה זה הריילי של האיתות, ומה זה הדבר השני, כשאני מאותת או שם אורות חירום נהיה הרעש הרגיל של האיתות בקצב קבוע, וזה לא בקצב קבוע.

פורסם
לא הבנתי מה זה הריילי של האיתות, ומה זה הדבר השני, כשאני מאותת או שם אורות חירום נהיה הרעש הרגיל של האיתות בקצב קבוע, וזה לא בקצב קבוע.

אני חוזר שוב.

כשיש לך את התקתוק בקצב הלא קבוע, תשחק עם הכפתור איתות חירום.

אם התקתוק הלא קבוע נפסק, אז ככל הנראה הכפתור איתות חירום הוא הבעייתי.

אם התקתוק ממשיך בקצב לא קבוע, ככל הנראה ריליי איתות לא תקין.

• תוכן חדש...