Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגיוני שב-2004 פולו בנזין ידנית עלתה 100K ש"ח?

ב-2004 במחיר הזה היה אפשר לקנות דירה, לא?

דירות תומחרו ככה אולי בדולרים :-)

פורסם (נערך)
(אלא אם כן מדובר על רכב עם SCR או מזרקים נפרדים בתוך DPF וכרגע זה רק ברכבים יקרים מאוד).

מה זה SCR?

עריכה: מצאתי.

הפחתה קטליטית סלקטיבית (SCR)

באזור הערבוב, גזי הפליטה מרוססים ב- AdBlue. בהגיעם לקטליט, תחמוצות החנקן (NOX) הופכות ביעילות לחנקן בלתי מזיק ומים.

זה אומר שבטכנולוגיה זו ניתן להפוך מנועי דיזל למזהמים כמו בנזין ואף פחות?

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם

לא יודע אם מזהם יותר או פחות אבסולוטית, מה שאני כן יודע זה שמכוניות דיזל עם טכנולוגיה זו ירדו לפי הנוסחה שבשימוש בארץ לקבוצת זיהום 5-6, מה שמאפשר גם להוזיל את המחיר שלהן. ללא הטכנולוגיה הזו מנועי דיזל לרוב היו בקבוצות הגבוהות 13-15.

פורסם

כך שבעיקרון, אני חושב שלדיזל יש הצדקה היום בעיקר למי שרוב הנסיעות שלו בין עירוניות (אלא אם כן מדובר על רכב עם SCR או מזרקים נפרדים בתוך DPF וכרגע זה רק ברכבים יקרים מאוד).

אז למה נהגי מוניות (שברובם נוהגים בעיקר בתוך העיר) כמעט נוסעים אקסקלוסיבית על דיזל?

פורסם

עכשיו ניתקלתי בשרשור.

רציתי להעיר על כמה דברים:

לעניין הרעש הריח והלכלוך בזמן טיפולים, זה עניין של טעם אישי, אני מאוד אוהב את הרעש והריח של הדיזל.

בנוסף, עמדתי במעבר חציה ליד מונית B CLASS חדשה ולא עשתה יותר רעש ממנוע בנזין.

דבר שחסר לי בנהיגה בבנזין לעומת דיזל זו ההצאה, אין כמו מומנט של דיזל.

יצא לי לנהוג על דיזליות, ML320 CDI, C\E CLASS 2100, קורדובה 1900TDI.

ויצא לי לנהוג על בנזין (בקרוב אמור לנהוג על כמה חזקות יותר מהממוצע)

כל פעם שאני עולה על בנזין אני מתבאס ומתגעגע לדיזל.

אני אישית מאוד אוהב דיזל, הסיבה היחידה שאני לא קונה היא שאני נוסע 7-10 בשנה בלחץ, והרוב

זה נסיעות יחסית קצרות וכמו שכבר נאמר לא טוב למנועי דיזל.

ארחיב קצת על ה- SCR, לפחות אצל אהובי פיג'ו סיטרואן.

האוריאה יושבת בשקית כמו של קטטר ליד הגלגל הימני האחורי (ליד הטנק דלק) והשקית מכילה ליטר של נוזל. (ככה ב- 301)

כל דגם, שנה ותוואי נסיעה גורמים ללוחות זמנים שונים של החלפה.

שנגמרת האוריאה נדלקת נורת תקלה והמנוע נכנס ל- SAVE MODE, לאחר ההחלפה צריך לאפס את התקלה במחשב,

היא לא מתאפסת לבד (לפחות ב- 301).

בעל מוסך אמר לי שב- BMW שהמנוע נכנס ל- SAVE MODE, צריך לאחר מכן לקודד את המחשב מחדש, וזה לא מעט כסף.

אגב האוריאה נראת כמו פולידין, עד כמה שידוע לי יש בה אמוניה, המסקנה שאם גנמר לכם באמצע נסיעה אפשר

להוציא את הזרנוק שלנו ולמלאות את השקית.:lol:

רועי

פורסם (נערך)
אז למה נהגי מוניות (שברובם נוהגים בעיקר בתוך העיר) כמעט נוסעים אקסקלוסיבית על דיזל?

יש גם לא מעט היברידיות ויש גם רכבים ממונעים על גז (לפעמים זה גם וגם). מי שנוסע עם מונית ללא SCR בעיר, המנוע אצלו סובל מתופעות כמו סולר בשמן (זה מדלל את השמן שזה דבר רע), כמה שאני יודע למעט במרצדסים שיש להם SCR ו/או מזרק נפרד בתוך הDPF. מסתבר שגם בדגמי הHDI יש מערכת SCR, מה שאומר, אפשר להשתמש ברכב כזה גם בעיר, אבל למעט פיג'ו 301 מעטות, הרכבים עם HDI כמעט ולא עובדים בארץ במונית (פה ושם יש סיטרואן C4 גם, אבל מעט מאוד).

לא חסרות הונדה אינסייט מוניות למשל.

למה? בגלל שפעם כל המוניות היו דיזל. אבל באותה תקופה לא היה DPF, EGR ושאר דברים מזיקים למנוע הדיזל.

ברכבים כמו אוקטביה, מגאן/פלואנס, קיה ריאו (לא יודע לגבי שאר דגמי קיה שעובדים במונית, אבל אני מניח גם) על מנת לבצע רגנרצייה לDPF, מזריקים סולר נוסף בפעימת הפליטה ומעלים EGT (טמפרטורה של גז פליטה), ואז נשרפים החלקיקים הלכודים בתוך הDPF. תהליך לקוח כ10~15 דקות, מתבצע כל כמה מאות קילומטרים. אם מכבים את המנוע לעיתים קרובות (מערכת START STOP שאני מודה מקרב ליבי לVAG שיש כפתור ביטול), זה מקשה על תהליך רגנרצייה.

הבעיה היא שמנוע שורף גם שמן (כל מנוע) ובמנוע טורבו עם הזמן זה מחמיר כאשר הטורבו נשחק ומתחיל לזרוק שמן, תוצרי בעירה של השמן גם נלכדים בDPF, אבל תהליך הרגנרצייה לא מסוגל לשרוף אותם ולכן עם הזמן זה בלתי נמנע שפילטר הDPF ייסתם. במוקדם או במאוחר זה יקרה בכל רכב דיזל המצוייד בפילטר. ברכבים קלים הפילטר לא פריק, החלפתו יקרה מאוד. טכנית ניתן לבטל את הפילטר וגם את EGR ובכך לעזור למנוע, ביצועים וצריכת הדלק (עם שינוי תוכנה מתאים). אבל זה לא חוקי.

מה שמחמיר עוד יותר את המצב בשימוש עירוני בדיזל, זה הרבה יותר שעות מנוע שנעשות על אותו שמן מדולל.

רוצים את זה בעוד יותר קשה? במודלים החדשים יותר בדיזל הפילטרים של DPF ותקנות זיהום אויר הרבה יותר אגרסיביים, התוצאה כמובן לא מוסיפה בריאות למנוע. ובכלל DPF זה (כמעט) כמו לשים פקק בצינור פליטה.

תוסיפו לזה שדיזל, במיוחד במגז אויר קר - לוקח לו יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה (בעירה בטמפרטורה נמוכה יותר והEGR רק תורם לזה עוד יותר).

כך שנכון להיום, שימוש ברכב דיזל בתור מונית בעיר - אני חושב שזהלא הדבר האידיאלי לעשות (אלא אם כן הרכב כבר "הסבה").

יש כמובן מרצדס, אבל היא יקרה מאוד וגם בעיר היא פחות חסכונית ממוניות דיזל בעלי מנועים קטנים יותר.

אני חושב שבשימוש עירוני להייבריד יש יתרון עצום לאומת הדיזל ולא רק בחיסכון, אלא גם בפליטת מזהמים (להבדיל ממערכות START STOP ש"הוספו" היצרנים לרכבים הרגילים, בהייבריד מדובר על מערכת שמתוכננת ככה מהתחלה ומתאימה יותר לשימוש כזה).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...