Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי ההנאה - עד שלא נהגת ברכב אל תשמיץ סתם, אין לי נסיון ברכבי בנזין מוגדשים אבל יצא לי לנסוע ברכבים ספורטיבים יחסית (גולף V6 משופצרת של חבר, קליאו ספורט ועוד...) ומכולן, על אף הנחיתות ההספקית נהנתי יותר לנהוג על הA3, ולא מעט בגלל המנוע (ולא למרות)

למה? המומנט... אוי המומנט...

הקטע המעניין הוא שבעלי המכוניות הנ"ל גם כן נהנו לנסוע על האודי לפחות כמו על הרכב שלהם, זה הגיע למצב שבעל הV6 אמר שהוא חייב לעשות איתי פתיחות כי הוא בטוח שהA3 לוקחת ("כמה כוח, לא מובן לי איך זה רק 9.4 שניות ל100" - "יחסי העברה קצרים" עניתי... הוא חייך)

דווקא כן יצא לי לנהוג על רכב די דומה, איביזה TDI הספק של 130 כ"ס ומומנט עוקר סלעים של 31 קג"מ.

אבל מה זה שווה שכל הכייף נגמר עוד לפני שהוא התחיל, ב4000 סל"ד המנוע מת.

היו לי 2 רכבי דיזל בעבר (לא מוגדשים) המעבר לבנזין לא מגודש היה נפלא.

לפני הGTI נסעתי על איביזה TDI כדי לנסות, אבל זה לא זה

אולי הA3 שלך תהיה מהירה מרכבים אחרים, אבל משהו בפאן חסר

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• 4 שנים מאוחר יותר...
  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה שכבר דנו בה הרבה מאוד, אבל בגלל משהו אישי, אני צריך תשובה רשמית לשאלה.

אז מה יותר מזהם, ולא רק בפליטת CO2: דיזל או בנזין?

תודה רבה לעונים!

:wink:

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

ראיתי את האשכול הזה, אבל אני צריך השוואה של מי יותר מזהם ראש בראש, ומאיזה בחינות.

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

אני מחפש מידע על מה יותר כדאי - רכב בנזין או דיזל, כשמלמעשה ההתלבטות שלי היא בין דאצ'יה לודג'י (7 מקומות) 1.2 טורבו בנזין, או 1.5 טורבו דיזל.

הדיזל יקר יותר ב-20,000 ש"ח.

אני יודע שזה משמעותי להחלטה - אני נוסע כ-30,000 ק"מ בשנה.

איך אני יכול לדעת איזה משני המנועים יהיה לי משתלם יותר לטווח של 4-5 שנים? איך אפשר לדעת איזה משני המנועים יהיה אמין יותר לאורך זמן, ישרוד יותר קילומטראז'?

אשמח לכל עזרה או מידע. תודה!

פורסם

לכזה ק"מ עדיף הדיזל,מנועי רנו הדיזלים אמינים,חיסכונים וזריזים.

גם בזמן מחירה לק"מ גבוהה בדיזל יתיחסו פחות כ"בעיה" לעומת בנזין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מנוע 1.5 דיזל של רנו הוצג לפני יותר מ 10 שנים. הוא קיים בקנגו, מגאן, פלואנס, סניק ועוד, החל משנת 2002 בערך. כמובן בגירסאות שונות.

בטיפול נכון (שימוש בשמן מנוע ושאר המתכלים לפי דרישות יצרן והחלפה בזמן) הוא אמין ומגיע לק"מ גבוהים ללא בעיות.

מנוע 1.2 טורבו בנזין קיים רק כשנתיים ואין לו את הרקורד הזה. אי אפשר לדעת איך הוא ישרוד 300.000 ק"מ או יותר.

במכירה בעוד 5 שנים יהיה קל יותר למכור דיזל עם 150.000 ק"מ מאשר בנזין עם 150.000 ק"מ.

אני הייתי לוקח דיזל, אבל הפרש במחיר קניה מאוד גבוה וזה דורש מחשבה נוספת.

פורסם

צריך לבחון גם הבדלים בגרת טיפולים (אם יש) ועלות טיפולים שברכבים עם מנוע דיזל גבוהה יותר ממנועי בנזין, נוסף לכך תבדוק הבדלים בעלויות הביטוח.

בוקי צודק, משמעותית יותר קל למכור רכב דיזל עם 150,000 מאשר בנזין.

אבל בסוף היום מחשבות על מכירה עתידית הן בגדר הימור והמציאות יכולה לנשוך חזק בכיס.

מציע שתעשה טבלה מסודרת של עלויות שנתיות של כל אחת מהאפשרויות, תקח נתוני צריכה לא מהיצרן אלא ממשתמשים, עלות טיפולים תקח לפי פעם בשנה אם לא חמור מכך עבור המנוע הספציפי, נדמה לי שקרסו מפרסמים מחירי טיפולים באתר שלהם.

פורסם

אגב, עוד שיקול שלא ציינת אבל דווקא הוא עלול להיות משמעותי למדי - זמינות.

לפי מה שהבנתי היום מדאצ׳יה, כל מלאי הלודג׳י דיזל כבר נמכר חצי שנה קדימה. יש לך אפשרות לחכות בכלל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אמנם כל מה שאמרו פה נכון, אבל, לדעתי הלא מקצועית כלל, לא שווה להחזיק רכב כזה 5 שנים.

אם יש 7 מקומות אני מנחש שישמש משפחה עם ילדים/ תינוקות (או לחילופין הסעת נוסעים?).

במקרה כזה כל הפנים יראה כמו אחרי מלחמה עוד 5 שנים. עדיף למכור תוך שלוש שנים.

למעשה בהפרש של 20K עדיף לחטוף את ירידת הערך הגבוהה הראשונית ולקנות בנזין לשנתיים וחצי/ שלוש.

ואז לקנות רכב חדש.

פורסם

רואים שדעתך לא מקצועית.

אז בעצם הוא יפסיד הרבה על ירידת ערך בשנים הראשונות, גם לא יקבל חיסכון של דיזל.. אז מה בעצם הוא יחסוך בהצעה שלך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
צריך לבחון גם הבדלים בגרת טיפולים (אם יש) ועלות טיפולים שברכבים עם מנוע דיזל גבוהה יותר ממנועי בנזין...

אין שום סיבה שבעולם שמנוע טורבו דיזל יהיה יקר יותר לאחזקה ממנוע טורבו בנזין הזרקה ישירה.

אם כבר, בדיוק ההפך!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, כתבתי את זה כי אני באמת לא יודע כי מעולם לא אחזקתי רכב דיזל.

אין לי מושג אם לפות"ש יש ניסיון כזה, לכן המלצתי שיבדוק עלויות לפני כן.

אם לך יש נתונים קונקרטיים אשמח לדעת.

• תוכן חדש...