Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

ברשותי רנו מגאן דיזל ידני מודל 2006 עם יותר מ 300000 ק"מ ונוסע כמו חדש אני מבסוט ממנו ונוסע מעל ל 1000 ק"מ על מיכל אחד

מה לא נאמר על מנועי דיזל בעולם...

1)מנוע שמחזיק הרבה זמן

2)מנוע אם טווח נסיעה ארוך יותר (בטיפולים נכונים ובזמן)

3)אמינות גבוהה יותר.

3)צריכת דלק נמוכה מאוד משמעותית לעומת הבנזין.

ואני יחסית נוסע בשנה בערך 15000 אבל לא יודע אם כדאי לקנות רכב דיזל , אני רוצה לחסוך בעלויות (ביטוח טסט טיפולים והכי חשוב הדלק) האם כדאי לרכוש רכב דיזל כמו לדוגמא רנו פלואנס דיזל רובוטי ? מאשר רכב מיני/סופר מיני אוטומט אני לוקח בחשבון להכנס לתחנת דלק כל חודש בממוצע עם הרנו פלואנס לעומת אם אקנה רכב קטן אוטומט להכנס לתחנת דלק כל שבוע-שבועיים..

האם השיקול נכון ?

תודה רבה.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטיפולים בדיזל בד"כ יקרים יותר. בנסועה נמוכה זה בהחלט יכול לקזז את החסכון בדלק.

לחסכון בדלק בנסיעה עירונית - עדיף הברידי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עוד נקודה.

גם לאבי הייתה מגאן דיזל ידנית 2005, וצריכת הדלק שלה זכורה לי גם לטובה.

מה שכן ירידת הערך של הרכבים האלה היא די גבוהה ואם תשווה אותה נגיד לירידת ערך של טויוטה קורולה החסכון בדלק שוב מתקזז.

אם אתה מכוון לפלואנס יד 2 שכבר חטפה את רוב ירידת הערך אז הנקודה הזו פחות משמעותית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נקודה נוספת שלדיזלים החדשים יש פילטר חלקיקים DPF. הרכב מנקה אותו כל פרק זמן מסויים. בנסיעה שרובה עירונית וקצרה, הרכב לא יוכל ביעילות לנקות את הפילטר. הפילטר יסתם, החלפה שלו יקרה מאוד.

צבי, למה הטיפולים של דיזל יקרים יותר? היו לי מספר רכבי דיזל ולא שמתי לב להפרש לרעת הדיזל. דווקא להיפך, כי לא צריך להחליף פלאגים, אלא רק שמן ופילטרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

יצא לי לנסוע (בתור נוסע לא נהג) ב-2 רכבי דיזל, אחד עם 250 אלף והשני עם 450 אלף, חשוב לציין שלשניהם הופיעה נורת "מנוע", אך זה לא הנושא.

הסתכלתי על מד הסל"ד והרכבים אכן לא עברו את ה-2000 סל"ד, אך הרכב היה זריז מאוד והאיץ בצורה שהרגישה שכוח זה אחד הדברים שהם חוד החנית ברכב.

(הרכבים היו מרצדס C200 וסקודה אוקטביה [הסקודה הייתה בעל גיר DSG עם 450 אלף ק"מ]).

חשבתי לעצמי, אם רכב כזה מחזיק יותר, הדלק שלו זול יותר והחסכון גם כן (לפי הבנתי בכבישים מהירים), למה העולם מעדיף בנזין על דיזל ?

אשמח לשמוע על כך.

פורסם

באירופה כן מעדיפים , בארץ הפכו את זה ללא כלכלי לפני שנים הרבה היו קונים דיזל.

אני אישית מחזיק גם טורבו בנזין וגם טורבו דיזל עם נפח זהה, הדיזל בשרני הבנזין מהיר.

פורסם

א. פעם סולר היה תחת פיקוח ומחירו היה כ-1-3 שקלים לליטר.

ב. הפיקוח הוסר וכיום מחירו של הסולר, ללא הנחה, עומד על כ-16 שקל לליטר.

ג. עד שנה מסוימת, היתה תוספת תשלום ברישוי השנתי, על רכבי דיזל.

כלומר, רכב רנו קליאו עם בנזין ורנו קליאו עם דיזל, משלמים מחיר שונה ברישוי.

ד. תוכנית זיהום האוויר, של משרד התחבורה, גורם לעליית מחירים לרכבי דיזל, כחדשים.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

בעבר לפני הטכנולוגיה " מסילה משותפת טורבו דיזל" דיזלים סיפקו הספק מגוחך והיו איטיים ורועשים מאוד.

בישראל בדיוק כמו שהונדה רוכבת על הסיוויק של 91 כך גם שאר המותגים נהנים ממוניטין לא רלוונטי.

פורסם
זה מזהם ומסריח ומתאים למשאיות ואוטובוסים, לא לרכב יומיומי.

לא פוליטיקה.

מי קבע שזה לא מתאים לרכב יומי?.

אני נוסע על היטי ועושה 1:11.

אני רוצה לנסוע על יטי ולעשות 1:18 עם דיזל, אז למה זה לא מתאים?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

תודה רבה על התשובות.

פוליטיקה, פוליטיקה ושוב פוליטיקה, הבנתי את הראש, הריי איך המדינה שלנו תרוויח ? למה שנקנה רכב שיהיה זול יותר מבחינת הוצאות ?

עצוב.

פורסם

אני לא יודע על אילו רעידות אתה מדבר או על אילו רכבים נסעת.

היתה לי רנו קאנגו שנת 2000, במשך 6 שנים.

מנוע 1.9 דיזל, רגיל ללא טורבו.

הוציאה 65 כ"ס אבל היתה שדה, רכב מעולה, שקט, לא רעד ולא כלום.

אבי ואחי רכשו עתה, סיטרואן C5, אחד 2006 עם 180 אלף ק"מ והשנייה 2011 עם 110 אלף קילומטר.

אני לא שומע שום רעש, לא מרגיש שום רעש ולא חווה שום הפרעה כלשהי.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...