Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הרכב עבר כיוון פרונט במכון לאחר החלפת צמיגים וישנן כמה תוצאות בדף הבדיקה

שלא ברור אם הן תקינות או לא ואשמח לקבל חוו"ד על תוצאות אלו:

מצורף קובץ.

כמו כן, אשמח לדעת אם ברכב זה הקמבר / קסטר ניתנים לכיוון?

תודה רבה מראש לעונים.

FRONT.JPG

פורסם

התוצאות לא טובות

במיוחד הקמבר בצד אחד שחורג מהמתוכנן שיכול לגרום לשחיקה בצד אחד של הצמיג ולמשיכה בהגה.

הקסטור שזו הזוית שאחראית בעיקר על חזרת ההגה האוטומטית למרכז גם לא תקינה אולם היא לפחות ניראית זהה בשני הגלגלים ועם זה היה אפשר אולי לחיות אם רק הקמבר היה תקין.

אני בספק אם ניתן לכוון במשהו את הזוויות האלו.

הפרונט אצלך חטף מכה או בלאי וצריך לבחון ולמדוד בעיין מקצועית את חלקי המתלה והשלדה ולראות מה התעקם או התבלה ומה אפשר לעשות.

אל תתפתה לקיצורי דרך כמו כיפוף ולחיצה של חלקי מתלה שמכונים מסוימים עשויים להציע לך, זה גם לא תמיד מועיל וגם עלול ליצור נזק לחלקי המתלה.

פורסם

די הופתעתי לשמוע שתוצאות מאוד לא טובות,

מדובר על רכב שנרכש מיד ראשונה מליסיניג (50K ק"מ) ועבר בדיקה בשני מכונים שונים (אחד של החברה ואחד שאני לקחתי),

בשני המקומות לא ציינו שהייתה תאונה משמעותית אלא צוינו תיקוני צבע ומעיכות קלות בפח בעלי משמעות נמוכה.

לא ניתן כלל לתקן סטייה בזוית הקמבר?

תודה!

פורסם

קסטר קדמי תקין לחלוטין והקמבר שמאל קצת חורג. מאחור יש חריגות גבוהות של קבמר אך מאוזנות, שמצביעות על מדידה לא נכונה ככל הנראה. איפה זוויות התבדרות קדמית ואחורית?

אלו תופעות יש בהתנהגות הרכב?

פורסם

אין לי איך להעלות את המסמך המקורי מכיוון שאין ברשותי סורק,

לגבי נתוני הייצרן, בדקתי שוב במסמך ואלו הנתונים שמופיעים שם במדויק.

הסטייה הזו מנתוני הייצרן אכן מאוד משמעותית?

אני ינסה אולי לצלם את הדף ולשלוח בכל מקרה.

פורסם

לא מסתדר לי הקמבר מאחור. לדעתי נתוני היצרן שהמכשיר מציג לא תואמים לדגם הרכב המדוייק. נסה לברר אולי במוסך מורשה או להשיג באינטרנט את נתוני היחוס המדוייקים.

פורסם

גם לדעתי הנתונים לא משקפים את האמת ויכול להיות שפשוט לא איפסו את הגלגלים אחרי הרכבת המכשיר.במרבית הרכבים הפרטיים היום לא ניתן לכוון קסטר קמבר ע"י ברגי כיוון יעודיים ולכן המכונים משתמשים באמצעי קימוט על הבולם או קדיחת חורים והתאמת ברגים אקצנטריים,לטעמי עדיף פשוט להחליף בולמים וכריות.

פורסם

להחליף בולמים וכריות? מדובר על הוצאה לא קטנה בכלל.

זה אמור לפצות על הסטיות בזוויות הקמבר / קסטר?

הרי אם יוחלפו אצטרך לבצע שוב כיוון פרונט, לא?

פורסם

רגע אחד לפני שאתה רץ להחליף חלקים שאולי כלל לא יפתרו את הבעיה (ועוד לא ברור מה הבעיה, משיכה, היגוי לא חוזר תקין...).

בהנחה שהקמבר האחורי תקין וזה רק עניין של נתוני יחוס שגויים, יש רק חריגה בקמבר קדמי שמאלי שיכולה להפתר לדעתי בקלות ע"י שחרור ברגי הערסל והבולמים וחיזוקם מחדש, כאשר הרכב על ליפט מסילות. ישאר לעשות כוון שפור ולהערכתי המידות יכנסו לסטנדט ללא החלפת חלקים. אולי ידרש התאמה קלה ע"י הטטית הערסל שצד אחד קדימה וצד שני אחורה, זה בטח עדיף על החלפ או עיקום חלקים.

• תוכן חדש...