Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חודשים וחצי שאני שומר על האוטו מכל מפגע וכל דבר, היום המר הגיע.

אני לתומי בדרך להחנות את הרכב ברחוב קטן, ממולי מגיע מישהו ממש חסר סבלנות, בעודו רואה שאין לו איך לעבור, נעצר לרגע.

הוא עם חלון פתוח, אני אומר לו "תחכה! אתה לא עובר!!"

והוא בשלו, נוסע...אני שומע את הפח בוכה לעזרה, יוצא החוצה, והוא מנסה לברוח!

אני רודף אחריו, כמו סומלי רץ יחף (הייתי עם כפכפים..) על הכביש החם, ומנסה לפתוח לו את הדלת. הוא מאיץ, נועל אותה ולא מותיר לי סיכוי.

את המספר שלו אני זוכר. את הקקמייקה שהוא נסע בה ושיפשף אותי אני זוכר..

אבל מה נותר לי לעשות?

הפח התקמט מעט והצבע נפגם, הפגוש נראה זוועה - הצבע הלך לגמרי וגם הפגוש התעקם טיפה.

פחח שהוא חבר שאני מכיר העריך את הנזק בתיקון קל יחסית של כמה מאות שקלים..

עכשיו זה פרוצדורה - צריך ללכת להגיש תלונה על נזק, עד שאני אקבל את הפרטים שלו יעבור יובל כנראה, ואז אני יכול לגשת לביטוח שיתבע אותו, וגם הוא יכול שלא להודות..אין לי תמונה, אין לי כלום. רק אני וחברה שלי שהיינו ברכב וראינו את זה מול העיניים, והוא שהיה לבד ברכב.

יש לי 2 אופציות, האחת היא ללכת לפחח ולתקן. הוא עושה עבודה טובה אבל בכלזאת כואב לי הלב רכב חדש, האם הצבע יהיה בול כמו שהיה וכו'..רכב קודם שתיקן לי יצא פיקס. אבל היה בן 5, זה קצת שונה...

האפשרות השניה היא לחכות למשטרה, ואז לביטוח, לעבור הרבה תררם מסביב..ואולי בנס, אוכל לתבוע אותו על הנזק דרך הביטוח ולבצע את התיקון דרך סיאט.

אבל השאלה שלי היא...האם יש הבדל? האם סיאט יעשו משהו שונה מאשר הפחח? הרי אני מניח שפגוש לא יחליפו על דבר כזה, ולא נגרם שום נזק מלבד זה....

תמונה מצורפת לראיה.

13620292.jpg

פורסם

היית אומר כשהוא ניסע לברוח שהוא עלה לך על הרגל.. רק ככה זה הולך בארץ. המשטרה בעצם אומרת לך "לסגור חשבון" לבד

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בדיעבד הייתי כנראה גם צריך להסתובב עם לום בבגאז', כדי שמניאק כזה יבוא אני אלמד אותו לקח ככה שגם מנעול דלת לא יעזור לו, אבל כרגע זה כבר אבוד...ללכת לרחוב יפו בירושלים להגיש תלונת נזק...כשהם עובדים שעתיים ביום שלוש פעמים בשבוע...לא פשוט. גם בימים שלא מתאימים לי בכלל..

השאלה שלי כרגע יותר נוגעת לענין התיקון, הרי זה סיפור לא פשוט, הוא יכול שלא להודות, למצוא אותו זה סיפור..ותיקון דרך סיאט יעלה כמובן הון עתק, כי ..ככה זה...ראיתי ביונדאי, אין סיבה שפה יהיה שונה..

אין לי בעיה שיעלה הון, כדי שהכלב הזה ישלם על מה שעשה, אבל אני אתקן שם רק אם באמת אוכל לתבוע את הביטוח שלו ושהכל יעבור חלק. וכמו שאני מבין, זה סיפור ממש לא פשוט. גם כנראה שאין לו שום ביטוח פרט למקיף - אוטו דיי ישן..

תיקון דרך פחח הוא זול ואני יכול לסגור אותו בעצמי - כמה מאות שקלים כמו שכבר אמרתי. בלי יותר מדי כאב ראש מסביב. יום עבודה.

אבל האם זו הדרך הכדאית עבור האוטו שלי? הרי הוא חדש, האם על תיקון כזה סיאט יעשו אחרת? בסופו של דבר הם גם יקחו אותו לפחח וזהו..לא?

מוסך סיאט שאני מטפל דרכו הוא מוסך המכונית בי-ם, לצורך העניין.

פורסם

התכוונת שאין לו ביטוח זולת ביטוח חובה. אם תתבע אותו אישית אולי תזכה אבל לך תביא אליו הוצל"פ כדי לראות את הכסף...

אנשים מנוולים יש כמו חול, אבל לך תדע אם היית בא עליו עם לום הוא לא היה דורס אותך, יורה בך או סתם מוציא תעודת שוטר.

לגבי התיקון איני יודע, נראה מה יגידו המומחים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לגבי הלום..זה יותר הכעס שלי מדבר כרגע מאשר ההגיון..בודאי שאתה צודק.

כמובן שהתכוונתי לחובה. (אני לא חזק בענייני ביטוחים)

פורסם

בדיוק כזה דבר היה לי כשהרכב היה חדש (1000 ק"מ על השעון) - איזה עצבים חטפתי! אבל זה קרה כשהרכב חנה, ראיתי את זה בבוקר.

נתתי כמה שקלים לבן דוד שלי שיתקן את זה...

פורסם

זו תאונת נזק,אך עדיין זו עבירה פלילית.

אני חושב שעם הגשת התלונה למשטרה,תוכל לקבל את פרטי בעל הרכב.אם לרכב שפגע בך יש גם נזק,ותוכל לאתר את מיקומו,תוכל לצלם את הנזק,מה שיוכל לעזור אם תגיע לתביעה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
בדיוק כזה דבר היה לי כשהרכב היה חדש (1000 ק"מ על השעון) - איזה עצבים חטפתי! אבל זה קרה כשהרכב חנה, ראיתי את זה בבוקר.

נתתי כמה שקלים לבן דוד שלי שיתקן את זה...

STIO בן דוד שלך פחח במושבים מעלינו נכון?

אבן הותירה שלוש חורים מגעלים במכסה מנוע ברכב של הורים שלי.

אתה חושב שהוא יכול לסדר את זה ככה שלא יבחינו בהבדלי צבעים (הרכב לבן) ובלי להסיר לצמיתות את הריפוד של המכסה מנוע?

רומן.

פורסם

אל תגיד שאין לך הוכחות

כי אם תמצא את הרכב שלו ואצלו גם נשאר הנזק אז יש לך הוכחה

וגם אם לא אתה וחברה שלך הייתם ביחד, ויש נזק לרכב ויש לך את התלונה שהגשת.

פורסם

אם זה אכן נזק של כמה מאות ש"ח ואם אתה מאמין שלפוגע אין ביטוח מקיף (רק חובה) והרכב שלו נראה כמו הצרות שלנו

אז יקח לך הרבה זמן לראות ממנו את הכסף, במקומך כבר הייתי מתקן את הרכב על חשבוני ושוכח מהסיפור.

אכן מבאס, גם לי יש רכב יחסית חדש שהיה שמור ולא עבר חודש וכבר מישהו שיפשף לי קלות את הפגוש בחניה,

הצבע גם ירד (רואים שחור כמו בתמונה שלך) ולא יודע אם שווה לי לתקן את זה כי אנשים בארץ לא יודעים לחנות/לנהוג

ומתישהו זה שוב יקרה בטח :-(

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

איזה בעסה

חבל על העצבים אני תמיד הייתי מתעצבן בכול רכב חדש

לאנשים פשוט לא אכפת !

כל אחד פותח לך את הדלת עד שהדלת שלך מתעקמת ומקבלת מתנת מזכרת צבע והאוטו שעמד לידך

שלא נדבר על אלה שחונים כל כך צמוד שאפילו סומלי לא יצליח להיכנס לרכב

תאמין לי פשוט חבל על העצבים תשאיר את זה ככה

גם ככה אם תתקן יבוא איזה "מרפי" ושוב תקבל מכה באותו מקום

יוסי:wave:

פורסם
מוסך סיאט שאני מטפל דרכו הוא מוסך המכונית בי-ם, לצורך העניין.

מוסך המכונית הוא מוסך מצויין למכונאות. אין לו מח' פחחות, הוא נותן את העבודה לפחח חיצוני.

ומנסיון שלי, אל תנסה את זה בכלל.

לצורך פחחות פנה למוסך צ'מפיון המרכזי, יש שם צוות מקצועי.

• תוכן חדש...