Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לשמן מנוע - Golf GTI 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שהMotul פופולרי ומומלץ,

מה ההבדל בין 8100 X-cess ל-Specific 505 01?

(ה-Specific קצת יותר יקר, ראיתי באתר הישראלי של מוטול שיש להם Specific לVW.)

שניהם אגב מאושרים ע"י VW.

באיזה שמן משתמשים המוסכים של צ'מפיון?

מגיע לי טיפול ראשון על חשבונם ואני מתלבט האם לקנות את השמן בעצמי כי זה הדבר האחרון שאני מעוניין לחסוך בו.

מהם השמנים הכי טובים שאפשר להשיג בארץ אשר יישמרו על המנוע וייספקו ביצועים? (בלי התחשבות במחיר)

בנוסף חשובה לי האותנטיות של השמן, ממה שקראתי יש כל מיני ערבובים בארץ ואני לא רוצה להתעסק בזה.

תודה רבה,

--רן.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זו שאלה שגם אני עדיין לא מצאתי אליה תשובה , לכן בטיפול האחרון המשכתי להשתמש ב MOBIL S בו השתמשתי ב GTI הקודמת שהבנתי שהוא מתאים וראוי.

שקלתי להשתמש ב ELF סינטטי מלא אבל הבנתי שהוא לא באמת מלא לאחר קצת קריאה באינטרנט

כמו כן הבנתי שה LM 5-40 הסגול הוא לא מספיק טוב לרכבים שלנו.

אבל גם לי בא לתת משהו יותר טוב לרכב שלי ואשמח גם להמלצות.

לדעתי נקבל תשובה טובה יותר בפורומים בחו"ל כי הרכב שלנו יחסית נדיר בארץ ועוד יותר נדיר בין משתמשי הפורום הזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, ממה שבדקתי בפורומים בחו"ל ישנה גם עמימות בנושא למרות שהבנתי שלהם יש אפשרות לשלוח דגימה לניתוח?!

לא הגעתי לאיזשהם מסקנות חותכות, אנא שתף אם תגלה משהו קונקרטי.

קראתי המלצות טובות על ה-8100 X-cess Motul מכאלה שניסו כמה שמנים אחרים (אפילו הMobil) והרגישו שיפור.

דברים רעים לא מצאתי עליו שזה גם משהו.

מחירו כ-220 ש"ח ל4 ליטר, זה מספיק או שכדאי לקנות עוד ליטר?

(לפי המחירון באתר הישראלי של מוטול)

פורסם
אייל, ממה שבדקתי בפורומים בחו"ל ישנה גם עמימות בנושא למרות שהבנתי שלהם יש אפשרות לשלוח דגימה לניתוח?!

לא הגעתי לאיזשהם מסקנות חותכות, אנא שתף אם תגלה משהו קונקרטי.

קראתי המלצות טובות על ה-8100 X-cess Motul מכאלה שניסו כמה שמנים אחרים (אפילו הMobil) והרגישו שיפור.

דברים רעים לא מצאתי עליו שזה גם משהו.

מחירו כ-220 ש"ח ל4 ליטר, זה מספיק או שכדאי לקנות עוד ליטר?

(לפי המחירון באתר הישראלי של מוטול)

4 ליטר לא מספיק. תקנה עוד אחד.

ואתה בטוח שזה המחיר? נשמע לי קצת זול בשביל מוטול....

-----

פורסם

קסטרול 10\60 הרבה חברה משופרים נוסעים איתם בחול .

יש גם אגיפ אבולושון 5\40 מעולה

תבררו בפרומים בחול תחפשו חברה מאזורים עם אקלים חם וקשה כמו פה ,המלצות של האנגלים למשל לא יתאימו לפה ,אותו דבר צפון אמריקה .

פורסם
4 ליטר לא מספיק. תקנה עוד אחד.

ואתה בטוח שזה המחיר? נשמע לי קצת זול בשביל מוטול....

עמרי, תודה אקח את זה בחשבון.

ככה הם רשמו במחירון באתר:

http://www.motul.co.il/images/price-2004.html

עכשיו לגביי ההתלבטות הבאה שלי: מתי כדאי להחליף שמן ופילטר(טיפול ראשון) ? ב15K או ב10K או ב7.5K ?

הרכב נוסע בעיקר נסיעות עירוניות, הרבה Stop&Go וננהג חזק.

פורסם

505 01 זה תקן של VAG לרכבי דיזל עם מנועים מנופחים.

אני משתמש בשמן של 5W40 EUROL לE90 שלי, בעל תקינה 505.1 בנוסף הוא מאושר ע"י BMWLL-04 .

הבנתי שגם צ'מפיון אימצו את השמן הזה כמותג הבית.

השמן יותר צמיגי משמן 5W40 רגיל, נגיד כמו של MOBIL.

אין לי שום הוכחה מדעית, בקשר לטיבו אבל סה"כ אין תלונות.

עושה את העבודה בצורה מצויינת, לא ראיתי סימני בוצה או רעשי מנוע או משהו בסגנון. אולי קצת עלייה בצריכת דלק, אבל אני לא ידוע אם זה קשור כי במילא בקיץ אני כל הזמן עם מזגן מה שבחורף לא.

השמן הקודם גם היה EUROL ,אבל בצמיגות 5W30 ששמו לי בקמור.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני משתמש בשמן של רויאל פרפל 5-40.

מחיר- 43 ש"ל לליטר באריזות של ליטר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

רן, אני קיצרתי מרווחי טיפולים בצורה יזומה, מכל 15K לכל 10K . זה יעשה רק טוב.

המחירים שאני מכיר למוטול מגרדים את ה400 שקל וזה קצת מוגזם.

רויאל פרפל זו תעלומה בשבילי כי זה שמן "מחתרתי" כמעט באף מקום לא שמעו עליו ולא ניתן להשיג אותו. השאלה מה היתרון שלו?

VALVOLINE גם שמנים מצויינים.

MOBIL זה טוב - אבל דגמים של 1. דגמי S הם "פשוטים".

לא יודע מה איתך, אבל לא הצלחתי למצוא MOBIL 1 5-40 בארץ... רק 0-40

MOBIL S הוא שמן מצויין שאני והבעלים הקודמים של הרכב הקודם שלי השתמשנו בו לכל אורך הדרך (ולראייה כשהרמנו מכסה שסתומים על מנת להחליף אטם אחרי 120K ק"מ מנוע נראה חדש ורון יכול לאשר), עומד בתקנים, יצרן איכותי . סיכון יחסית נמוך.

מה החסרון? שהוא בא ב4 ליטר וצריך 5....

505 01 זה תקן של VAG לרכבי דיזל עם מנועים מנופחים.

אני משתמש בשמן של 5W40 EUROL לE90 שלי, בעל תקינה 505.1 בנוסף הוא מאושר ע"י BMWLL-04 .

הבנתי שגם צ'מפיון אימצו את השמן הזה כמותג הבית.

השמן יותר צמיגי משמן 5W40 רגיל, נגיד כמו של MOBIL.

אין לי שום הוכחה מדעית, בקשר לטיבו אבל סה"כ אין תלונות.

עושה את העבודה בצורה מצויינת, לא ראיתי סימני בוצה או רעשי מנוע או משהו בסגנון. אולי קצת עלייה בצריכת דלק, אבל אני לא ידוע אם זה קשור כי במילא בקיץ אני כל הזמן עם מזגן מה שבחורף לא.

השמן הקודם גם היה EUROL ,אבל בצמיגות 5W30 ששמו לי בקמור.

גורם מקצועי אמר לי שEUROL לא מתאים למנועים האלה. הוא מתאים לרוב רכבי הקבוצה אבל במקרה הספציפי שלי - לא.

באמת רשום עליהם שצ'מפיון אישר אותם לשימוש. השאלה אם הם באמת חקרו את הנושא הזה.

גם יש 2 סוגים של EUROL 5-40.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי מספיק להשתמש בשמן סינטטי מלא של AGIP או של CASTROL.

לא צריך להשתגע...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אייל, מוביל 1 לא מיוצר ב-5W40.

אני חושב ש-0W40 במקום זה מעולה.

גם הוא בא במיכלים של 4 ליטר.

מחיר הכי זול במצאתי הוא כ-260 ש"ח למיכל.

אני בטוח שרויאל פורפל זה שמן לא רע.

ככל הנראה הם לוקחים שמן של יצרן גדול ומוסיפים לו כמה תוספים ועוד קצת שמן נחשים.

במחיר הזה הוא נראה דיל מעולה.

איפה רוכשים?

קאסטרול זה סבאבא - אבל גם הוא לא זול. לא זול בכלל......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שקלתי להשתמש ב ELF סינטטי מלא אבל הבנתי שהוא לא באמת מלא לאחר קצת קריאה באינטרנט

אכן, כתוב עליו "בטכנולוגייה סינטטית" או "תערובת סינטטית"... כל השחזות הלשון האלו משמען רק אחת - לא סינטטי מלא !

כאשר שמן הוא באמת סינטטי מלא - יהיה כתוב "Fully" ולא שום התחכמות אחרת. בדקתי את הנושא לעומק אצל מספר יצרני שמנים.

VALVOLINE גם שמנים מצויינים.

MOBIL זה טוב - אבל דגמים של 1. דגמי S הם "פשוטים".

מחזק מאוד לגבי Valvoline, ישנם חבר'ה רבים שמתחרים עם רכבים שמשתמשים רק בשמנים שלהם בחו"ל ומספרים רק טובות עליהם.

כמו שנכתב, סדרת S הינה פשוטה יותר מסדרת 1 של Mobil, אבל - איש הישר בעיניו יעשה...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...