Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים שלי!

היום אני פונה אליכם בשמה של אמא שלי.

בשנה וחצי האחרונות היא נוהגת על ג'יפ קאיה סורנטו, 2500, שנת 2003 וכלשונה: "הרכב מסורבל לי, ענק לי ובגדול אני לא צריכה טנק כזה."

הצעתי שאולי נחליף לה את הג'יפ, אבל יש כמה דרישות מצד אמא (וגם מצידי, שאני משתמש בו מדי פעם)

אלה הדרישות של אמא: שהרכב לא יהיה גבוהה, כי זה מקשה עלי לעלות ולרדת ממנו (הערה שלי, אמא יחסית נמוכה, וקשה לה לטפס לתוך הקאיה הענקית), שגלגל ההגה יהיה קטן יחסית (כי קשה לי בפניות, פרסות ועוד) וקל לתימרון.

לא רוצה דיזל, כי גם ככה נוסעת רק בתוך העיר ולא הרבה כמו פעם (כך שרק רכב בנזין יילקח בחשבון)

חובה ארבע דלתות בלבד, כדי שאוכל להעמיס ולהוריד את התינוקות (שומרת ומסיעה מדי פעם את הנכדים שלה, אז רכב 2 דלתות לא מקובל, גם לא בחינם)

עכשיו נעבור לדרישות שלי:

מנוע 2000 לפחות. שנתון הגיוני, מאחר והרכב הוא 2003, מחפשים להתקדם קצת בשנתון, 2007 זה המינימום, אולי 2006 במצב הגיוני.

קילומטרז סבבה, לא מעבר ל-150-170 אלף קילומטר (חובה שהרכב יהיה שמור)

בלוי יצחק הציעו לי 68 על הקאיה של אמא שלי, עם השנתון וכ'ו, אם היו מציעים לי להחלפה במשהו הגיוני, הייתי מסכים, אבל במה למשל בהתאם לפרמטרים שאני מציב?

חשבתי אולי טריוס יתאים לה. שטח פעם בשנה, 4 דלתות, דומה טיפה לג'ימני שלי.

אולי גראנד ויטרה משנתון הגיוני.

השגות בעניין? רעיונות?

אודה לכל עזרה.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

היי שוב חברים!

אך ורק ג'יפ וזאת משום שלכולנו במשפחה יש ג'יפ, ומדי פעם נוסעים לטיולים משותפים.

אמרתי אולי באמת נקנה פרייבט טובה, אבל כשאנחנו בשטח, יש המון משתתפים (בני דודים, חברים שלהם ועוד) ואנחנו רוצים שכולם יבואו.

פעם זה היה פאזה של (על אותו הרכב בדיוק) יותר ג'יפ, פחות פריבט.

עכשיו הפאזה השתנתה, היא רוצה יותר פרייבט מאשר ג'יפ, אבל שעדיין, כשיהיה ג'יפ, שלא יבאס אותה בשטח.

אפילו גראנד ויטארה 4 דלתות, טריוס, איזה עוד ג'יפים מלבדם מחזיקים במנוע 200 לפחות?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

כתבת שטח פעם בשנה. בשביל פעם בשנה צריך באמת רכב בזבזני, יקר יותר, מסורבל, גבוה ופחות בטיחותי? קחו את הג'יפ של אבא. שתי החלופות שציינת גם הן גבוהות יחסית והן פחות טובות בכביש מכל פרייבט. מביניהם לך על הויטארה החדש, הוא יותר טוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי הדרישות ניראה שאכן גולף תיהיה האופצייה המתאימה. מצטרף להמלצת חברים.

גולף קיים עם מבחר גדול מאוד של מנועים, כולל 2000 ומעלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היי שוב חברים!

אך ורק ג'יפ וזאת משום שלכולנו במשפחה יש ג'יפ, ומדי פעם נוסעים לטיולים משותפים.

אמרתי אולי באמת נקנה פרייבט טובה, אבל כשאנחנו בשטח, יש המון משתתפים (בני דודים, חברים שלהם ועוד) ואנחנו רוצים שכולם יבואו.

פעם זה היה פאזה של (על אותו הרכב בדיוק) יותר ג'יפ, פחות פריבט.

עכשיו הפאזה השתנתה, היא רוצה יותר פרייבט מאשר ג'יפ, אבל שעדיין, כשיהיה ג'יפ, שלא יבאס אותה בשטח.

אפילו גראנד ויטארה 4 דלתות, טריוס, איזה עוד ג'יפים מלבדם מחזיקים במנוע 200 לפחות?

אמא שלך, כמו גם האמהות של כולנו וגם הילדים, צריכים כולם להבין שרכב שאינו גבוה ושיהיה קל לתמרון אינו יכול מעצם הגדרתו להיות מה שקרוי ג'יפ. ואותם יצורי כלאיים שאינם מאוד גבוהים ומתנהגים יותר כמו פרייבט מאשר כמו ג'יפ, הם אלו שיבאסו אותה בשטח.

פורסם

היי, טריוס זה לא כלי לשטח, אין לו הילוך כוח ואין מהלכי מתלה.

ויטרה זה איכשהו נשמע כמו פשרה מעולה, השאלה כמה כסף יש לכם להשקיע, או שאין כלום ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

המשפחתית הכי נמוכה ובעלת ההגה הכי קטן היא ההונדה סיוויק, הבעיה שהיא יחסית יקרה למתחרות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
היי, טריוס זה לא כלי לשטח, אין לו הילוך כוח ואין מהלכי מתלה.

ויטרה זה איכשהו נשמע כמו פשרה מעולה, השאלה כמה כסף יש לכם להשקיע, או שאין כלום ?

ברור לי, בדיוק כמו לך אור, שטריוס זה לא כלי לשטח.

לקחנו בחשבון את הגראנד ויטארה 4 דלתות, לקחנו בחשבון אפילו ניסאן טראנו (אלוהים כמה אני שונא את הרכב הזה).

אנחנו מדברים על רכב שיימכר (הקאיה) נגיד ב- 55, 60K. יש בצד נניח עוד 20K אולי 25K נעגל קצת פינות ונסגור על 85K וזה עוד בלחץ.

85K, ארבע דלתות בלבד, לא דיזל, אוטומט בלבד, עם יכולת שטח סבירה ולא מבאסת (תנסו לא להגיד לי ניסאן טראנו) ושנתון לפחות 2006 (כי הסורנטו שלה 2003 ו"אם כבר אתה מחליף לי את הרכב אז נתקדם קצת בשנתון")

מדמיינים איזשהו רכב? בא לכם בעין/בראש?

פורסם

טריוס זה 1.5.

ואני במקומך קונה משפחתית ופעם בשנה משכיר האמר לשטח וזה יוצא הרבה יותר משתלם והגיוני.

וגם יש לי הרגשה שה"שטח" שהוא מדבר עליו זה שטח שגם גולף יכולה לעבור.

פורסם

חח נקסימי למה מלכלך?

אני כותה רכבי שטח, והם עונים לי גולפים למיניהם ועוד.

ג'יפ, המילה הזו מוכרת לכם?

רכב שטח?

רק רכב שטח, קצת פחות ענקי מהקאיה סורנטו.

תקראו היטב את ההודעה האחרונה שלי, לא זו, הקודמת.

ולא משפחתית בשום אופן.

רק רכב שטח.

האמר זה לא רעיון מוצלח.

• תוכן חדש...