Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו לחץ הניפוח בטנדר מוסו 2.9D 03?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

**למען ההגינות,פתחתי שרשור זהה בפורום הטכני,אבל נראה שכאן אולי זה המקום היותר נכון לשאלה הזו**

השאלה בכותרת,

מידות הצמיג הן 255/75R15.

בתודה מראש,

ADZ

עריכה:הרכב משמש לצרכי עבודה.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

לחץ הניפוח הוא 30 מקדימה ומאחורה.

אם אתה עובד בעומסים/משקלים גדולים אז הלחץ שונה אבל לא זכור לי ברגע זה מה הלחץ.

אבדוק מחר בספר הרכב ואפרסם.

דרך אגב, טנדר מוסו ספורט שנת 2003?

חשבתי שתחילת יבוא הייתה רק ב 2005 עם מספר רכבים מאוד מצומצם שנמכר בסוף 2004.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira-תודה על התשובה.

לגבי שנת הדגם-כשכתבתי את השאלה לא היו אצלי רשיונות הרכב(רכב עבודה) וחשבתי בטעות שמדובר בשנתון 03.היום בדקתי ואכן השנתון הוא 05.

לגבי לחץ הניפוח:בספר רכב וגם באוטודטה רשום 28 psi ללא הגדרה האם עומס ריק חלקי או מלא,אבל במבט על הצמיג זה נראה מעט מדי.ביום ו' האחרון הוחלפו שני הצמיגים האחוריים לאחר שאחד מהם כשל (בום!) במהלך נסיעה(לפני אותה נסיעה,ארוכה במושגי מקום העבודה,נבדקו בין היתר לחצי האויר והיו בין 28 ל-30,ע"פ הדרוש).בפנצ'ריה מילאו 34 psi בצמיגים החדשים,ואכן בלחץ זה לא נראית קריסת דופן בצמיג כפי שנראתה בלחץ של 28.

עכשיו,מניסיונך וניסיון של חברים נוספים,מהו הלחץ הממולץ,לאו דווקא הרשום,בצמיגי רכב זה לצרכי עבודה(עמוס לפחות חלקי ונסיעות ברובן על כביש ומיעוטן בשטחים חקלאיים).

ועוד הערה קטנה:באוטודטה עד שנת 99 הרכב מופיע תחת Ssangyong,מ 99 עד 04 תחת daewoo ומ 05 לא מופיע באף אחד משניהם.מישהו יודע תחת איזה יצרן מופיע הרכב משנת 05?

תודה,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בשנת 1997 מפעל סאנגיונג נרכש ע"ידייהו ואף שווק בארץ כדייהו.

בשנת 2000 דייהו פשטו את הרגל וסאנגיונג חזרו להיות יצרן עצמאי וב 2004 נרכשו ע"י הענק SAIC הסיני.

היום החברה מתאוששת מפשיטת רגל ועתידה תלוי בעיקר בהצלחתו של הקורנדו החדש שהוצג לאחרונה.

2011-ssangyong-korando-c-Front-Side-View.jpg

בקשר ללחצי הניפוח, לחצי הניפוח הנכונים לצמיג שברשותך מוטבעים על הצמיג עצמו.

באופן כללי, הלחץ הדרוש הוא 30.

מילוי של 34 PSI אולי יעלים את השקיעה אבל יגרום לצמיג קשיח מאוד ולרכב קופצני מאוד שזה בדיוק ההפך מהמאפיינים הבסיסיים של המוסו.

פורסם

bagira תודה על התשובה.

לגבי לחצי ניפוח,מי משני הצמיגים,צמיג ראדיאלי (סוליה מחוזקת ודופן לא) או צמיג דיאגונאלי (דופן וסוליה מחוזקים) רגיש יותר לקריסת הדופן ובמידה ואין נתוני יצרן הרכב(ע"ג הצמיג רשומים ערכי מקס' בלבד),לאיזה לחצים מומלץ להגיע (אפילו ע"פ "העין") ע"מ לשמור על הצמיג ולמנוע פנצ'רים ונזק לצמיג גם במחיר נוחות נסיעה ואפילו אחיזת כביש-הרי בסופו של דבר מדובר ברכב עבודה ולא רכב לצרכי ספורט.

בתודה מראש,

ADZ

פורסם

מה "לא רכב לצרכי ספורט"? :shock:

אתה טוען שעבדו עליי?

לרכב קוראים סאנגיונג מוסו ספורט! :lol:

באופן כללי, חוק אצבע בנוגע ללחצי ניפוח בצמיג זה פשוט לקרוא מה כתוב על דופן הצמיג וכמו כן להוועץ בספר הרכב, לרוב, 2 הנתונים יהיו זהים.

פורסם

זה בסדר,לא רק עליך עבדו..גם על אלו במקום העבודה שלי שלמרות כל האזהרות קנו את הדרעק הזה לפני מס' שנים כרכב יד שניה כשהיה יסוד סביר להניח שהיד הראשונה די תחמנית.ספורט עלק.."איך עבד עלי.."(ויקטור חסון).

לגבי הלחצים-אבדוק שוב מה רשום על הצמיג.בספר הרכב ובאוטודטה אין התייחסות למצב העומס וכבר ברור לי ש-28 PSI במצב של עומס חלקי ומעלה לא מספיק.

תודה בכל מקרה.

ADZ

פורסם

אתם לא מרוצים מהרכב?

פורסם

אני הייתי ממלא לפחות 40 PSI.

בעקבות עומס (נוסעים+ציוד וכו').

מה גם במידות צמיגים כאלו + משקל כבד של הרכב לא הייתי לוקח סיכון.

כמו שבפורד קונקט לחץ צמיגים אופטימלי הוא באזור ה-46 PSI.

פורסם

ל- bagira: רובנו(אלו שלא היו מעורבים בקניה ואובייקטיביים ולא צריכים לתרץ..) לא מרוצים ממנו מהסיבות הבאות:

1. המחיר שבו הוא נקנה היה גבוה,נדמה לי באזור ה-60K.לא עבדתי במקום באותה תקופה אבל ממה ששמעתי זה פחות או

יותר היה המחיר..

2 . עלות חלפים ואחזקה יקרה,קשה למצוא חלפים חליפיים באיכות סבירה והמקוריים יקרים,חסרים מוסכים כלליים שמכירים את

הרכב והמורשה יקר.

3. תקלות חשמל מעצבנות,לדוגמא-לרכב יש נטייה כשסוגרים את הדלת מבחוץ לנעול את הנעילה המרכזית ואז,אם שכחת

להשאיר חלון פתוח אתה נשאר בחוץ כשהמנוע עובד,ח"ח רגישים ועוד.

4. מנגנון ההנעה הקדמית(פועל על ואקום אם איני טועה) רגיש לתקלות - גם פעולת השילוב וגם לאחר שכביכול השתלב אתה

לא באמת יודע האם הוא פעיל או לא.לפחות פעם בשנה יש צורך לתקן אותו,כמובן במורשה,והמחיר בהתאם.

5. גיר בעייתי-קשה לרכב להאיץ גם אם אינו עמוס,בעלייה,אפילו מתונה,הרכב מתקשה לעבור את ה-60-70 קמ"ש.אם על כל

דפיקה שאני שומע מהגיר לפי תלונות שאני קורא בפורום על גירים אוטו' ההייתי צריך להכניס אותו למוסך הרכב היה גר

במוסך.בנוסף,מקריאה כאן בפורום הבנתי שקשה להשיג את השמן גיר הדרוש ואני מניח שהמוסך שלנו(לא מורשה,אלא זה שמקום העבודה עובד איתו בשוטף,וע"פ צורך מפנה למורשה) שם שמן גיר חליפי/רגיל ולא את בדיוק מה שהיצרן דורש וכנראה שיש לכך קשר להתנהגות הגרועה של הגיר.

6. צריכת דלק גבוהה,למרות שלאחר שינוי ל"א מורגש שיפור מסוים גם בנסיעה עצמה (האצה ומהירות) וגם בצריכת הדלק.

7. ארגז קטן.

8. ה-ABS משגע אותי בנסיעה בשטחים רטובים/עם בוץ.יש צורך לנסוע מאד לאט ולבלום ממרחק רב אחרת אתה בתוך איזו תעלה או שיבר או אני לא יודע מה..

בסופו של דבר,מניסיוני,כרכב עבודה הוא אינו מוצלח.

חשוב לציין שאצל היד הראשונה הרכב גם שימש כרכב עבודה והוא גם לא היה מרוצה ממנו ובעזרת כמה "נשמות טובות" הצליח "לדחוף" אותו למקום העבודה הנוכחי שלי.

ל- talraz:

נראה לי שלחץ של 40 PSI קצת מיותר/מוגזם.נישאר באזור ה- 34 PSI,אבל תודה בכל מקרה.

ADZ

• תוכן חדש...