Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי סובארו B4 2007

"הבעיה" היא שבעליות האוטו מושך הילוכים לסל"ד גבוה עד כ-5 טור,

וכדאי שההילוך יעבור צריך להרפות מהגז.

רציתי לדעת אם זה אופייני לרכב זה או שזאת תקלה?

פורסם

אתה צודק במה שאתה אומר,

אבל בצורה קיצונית אם אני לא מרפה מהגז הוא פשוט ממשיך עד ה6500 טור

ללא דוושה לחוצה, ורכב עם מנוע 2.0 לא צריך להתאמץ כך.

פורסם

יש לך רגל ממש כבדה אם כך,

להגיע לסלד של 6K זה עקב לחיצה חזקה על הגז וכתוצאה מכך האוט יורד להילוך שלישי או שתיים וחצי ולכאורה מתאמץ.

אני מניח שגם צריכתל הדלק שלך משהו כמו 1 ל9-10 ק"מ.

פורסם

אני אדגים לך את המצב שקורה לי,

תחילת נסיעה בעלייה ממוצעת ובנסיעה רגועה, מהילוך ראשון עובר רגיל בסביבות ה-3 טור,

לאחר מכן בין השני לשלישי גם בסביבות ה-3 טור ורק בהילוך שלישי האוטו מושך את הטורים ורק

לאחר שאני עוזב את הגז הוא עובר לרביעי וממשיך כרגיל.

כל זה קורה אך ורק בעלייה במישור הכל כרגיל

פורסם

הכל עניין של צורת נהיגה.

נסה לנהוג ברכב שונה משלך ותראה האם ה"בעיה" מתחרת גם שם או להיפך, תן לאדם אחר לנהוג ברכבך ואז...

פורסם

ברשותי גם B4 עם שנתון זהה, ועוד חשבתי שאצלי הוא מושך הילוכים.

אצלי מעביר בערך ב 3000~.

לפי דעתי זוהי רק צורת הנהיגה שלך, מכיוון שלהגיע ל 5000-6500 סלד צריך ללחוץ על הדוושה.

גם אם הוא "ימשוך" לך את ההילוך ולא יעביר הוא צריך להתקע גג על 3 וחצי 4.

להגיע ל 6500 זה דוושה לחוצה עד הסוף כל הזמן.

ואם אתה באמת עם דוושה לחוצה עד הסוף ואתה מעביר הילוכים בסלד שאמרת אז הצריכה שלך צריכה לעמוד על משהו כמו 1:6,. בנסיעה ביןעירונית(מבדיקה שערכתי).

מה שמוזר לי זה שאתה אומר שבהילוך ראשון, שני הוא מעביר לך ב 3000 וכשאתה באותה עוצמה של לחיצה על הגז בהילוך שלישי מעביר לך ב 5000+? זה לא הגיוני בשום דרך.

כנראה שאתה מגביר את הלחיצה, אם לא אז יש לך בעיה במחשב.

וגם בעליות של ירושלים הוא מוריד אצלי להילוך 3 והסלד נע בין 3000-4500 עד שהוא מעביר לרביעי.

דרך אגב עדיף לך לנעול אותו בעליות בהילוך שלישי ככה שלא תשגע את המנוע והצריכה תהיה עדיפה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

שמע, עליה לא תוכל לעלות בהילוך 4 ברכב שלך. על תשלה את עצמך לגבי "ללא דוושה לחוצה, ורכב עם מנוע 2.0 לא צריך להתאמץ כך" הרכב הוא עגלה. בגדול יש לך בסובארו -3- הילוכים בגיר האוטומטי ואיתם תוכל להאיץ ולעלות עליות. הילוך -4- נועד לשיוט רגוע במישור והוא איננו הילוך בכלל, אלא אוברדרייב. אז תרגיע את עצמך, הרכב עובד תקין לחלוטין.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
שמע, עליה לא תוכל לעלות בהילוך 4 ברכב שלך. על תשלה את עצמך לגבי "ללא דוושה לחוצה, ורכב עם מנוע 2.0 לא צריך להתאמץ כך" הרכב הוא עגלה. בגדול יש לך בסובארו -3- הילוכים בגיר האוטומטי ואיתם תוכל להאיץ ולעלות עליות. הילוך -4- נועד לשיוט רגוע במישור והוא איננו הילוך בכלל, אלא אוברדרייב. אז תרגיע את עצמך, הרכב עובד תקין לחלוטין.

מה אתה אומר???

סובארו b4 זה עגלה, אני ממש מתרשם מהאבחנה המקצועית שלך- פשוט לא יאמן איזה חוכמה יש פה בפורום

יש לרכב הזה "רק" 165 כ"ס.

ולשאלתו של פותח התרד- תוריד את הרגל מהגז וההילוך יתחלף ככה אמורה לעבוד תיבת ההילוכים הזו

פורסם
מה אתה אומר???

סובארו b4 זה עגלה, אני ממש מתרשם מהאבחנה המקצועית שלך- פשוט לא יאמן איזה חוכמה יש פה בפורום

יש לרכב הזה "רק" 165 כ"ס.

לא מענין כמה כ''ס יש לו ב-6,500 סל''ד. לי יש, אגב, אותו המנוע באימפרזה שמפיק 160 כ''ס.

מתי שתרצה תביא את ה-B4 שלך לכיוון ירושלים ואני אשתעשע איתך ואראה לך עד כמה היא עגלה. אני לא אביא רכב ספורט, אלא רק kia rio ידנית מנוע 1.5 הנעה קדמית עם צמיגים "14. תוכל למחוק את ה-165 כ''ס שלך מהרשיון.

מה רע בשליט?

אתה מודע לשטות העצומה שכתבת?

ברכב הזה הילוך -4- זהה להילוך -5- ברכב בעל גיר ידני ואינו הילוך של ממש, אלא אוברדרייב בגלל יחס העברה הנמוך שלו. יחס העברה שלו נמוך מ-"1" ושווה ל-0.69

בנוסף לכך ב"הילוך" -4- מהר מאוד ננעל ממיר המומנט מה שמונע שימוש בעומס אפילו קל, שלא לדבר על עליות.

פורסם
לא מענין כמה כ''ס יש לו ב-6,500 סל''ד. לי יש, אגב, אותו המנוע באימפרזה שמפיק 160 כ''ס.

מתי שתרצה תביא את ה-B4 שלך לכיוון ירושלים ואני אשתעשע איתך ואראה לך עד כמה היא עגלה. אני לא אביא רכב ספורט, אלא רק kia rio ידנית מנוע 1.5 הנעה קדמית עם צמיגים "14. תוכל למחוק את ה-165 כ''ס שלך מהרשיון.

מה רע בשליט?

ברכב הזה הילוך -4- זהה להילוך -5- ברכב בעל גיר ידני ואינו הילוך של ממש, אלא אוברדרייב בגלל יחס העברה הנמוך שלו. יחס העברה שלו נמוך מ-"1" ושווה ל-0.69

בנוסף לכך ב"הילוך" -4- מהר מאוד ננעל ממיר המומנט מה שמונע שימוש בעומס אפילו קל, שלא לדבר על עליות.

אתה מגזים. הרכב לא מטוס, אבל כן יש לו כח.

יאללה תבוא עם הקאיה שלך 1.5 לעליות של ירושלים.

תהיה לבד בלי מזגן. אני יבוא עם רכב מלא ומזגן על פול והסובארו עדיין תעשה לך רכבת.

רכב חזק לא מודדים רק בגלל התאוצה שלו. למה אתה נהג מירוצים?

מרגישים את זה במיוחד בדרך חזרה מאילת איפה שכל העליות, שכל המשפחתיות הרגילות תקועות ולא זזות והסוברו מאיצה יפה מאוד.

חוץ מזה שהסובארו פותחת קצת לאט, 4*4 והיא כבדה. אחרי ההתחלה היא מאיצה מצויין ובכלל במהירויות הגבוהות היא מאיצה הרבה יותר יפה.

דווקא מחובב סובארו כמוך לא צפיתי לראות תגובה כזו

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

עדיין, נראה שאתה יודע מקריאת חומרים, ועדיין אין לך מושג.

אובר דרייב זה מושג שיווקי, ותו לא.

זה הילוך לכל דבר ועניין. כל יצרן משווק את ההילוך הסופי אחרת. במיצובישי זה OD במזדה זה HOLD, בקיצור, הבנת את הכוונה.

השימוש לא נמנע בעליות, ולא בעומסים, זה תלוי בין היתר במצב מצערת. לדוגמה, בעליה קלה, אם הגז לחוץ עד הסוף אז הוא לא יכנס לרביעי, אם הוא אפילו ברבע, הרכב יגיע למהירות שמתאימה ל4, ואז המהירות תרד והגיר יוריד חזרה ל3, ככה חוזר חלילה.

אגב, אם תעביר אצלך למצב ספורט, הממיר מומנט ינעל בכל הילוך כדי לדמות מצב של יותר הילוכים, כך התאוצה יותר טובה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
אתה מגזים. הרכב לא מטוס, אבל כן יש לו כח.

יש לו כוח סביר למשקל של כמעט 1.5 טון ומנוע 2.0 אטמוספרי מסכן. בנוסף לכך גיר אוטומטי קונבנציונלי עתיק עם יחסי העברה ארוכים מאוד.

יאללה תבוא עם הקאיה שלך 1.5 לעליות של ירושלים.

מתי שתגיד. עדיף בימי חול אחרי הצהריים. תתקשר איתי במייל כדי לקבוע.

תהיה לבד בלי מזגן.

אני אהיה עם מזגן.

אני יבוא עם רכב מלא ומזגן על פול והסובארו עדיין תעשה לך רכבת.

היא לא תזוז בעליה.

אתה בכלל מבין על מה אתה מדבר?

תשווה קצת את הנתונים ולא תרצה לבוא.

מומנט נ-B4 שלך: 196/3200 קג''מ

165 כ''ס ב-6400 סל''ד

מומנט בקאיה שלי: 235/2000 קג''מ

110 כ''ס ב-4000 סל''ד

מרגישים את זה במיוחד בדרך חזרה מאילת איפה שכל העליות, שכל המשפחתיות הרגילות תקועות ולא זזות והסוברו מאיצה יפה מאוד.

סובארו b4 עולה את כל העליה מים המלח לכיוון מצפה ירחיו ב-140 קמ''ש ולא תאיץ יותר. זה כל הכוח שיש לה. בדקתי אותה יפה מאוד, עם תאוצה כמו שצריך והילוך שלישי במקסימום סל''ד אפשרי.

את אותה העליה מאזדה3 1.6 מסכנה עולה על 125-130 קמ''ש בשיא הכוח שלה.

לא הבדל גדול. בכלל לא.

דווקא מחובב סובארו כמוך לא צפיתי לראות תגובה כזו

אני חובב סובארו, אבל לא משלה את עצמי. וזה מצחיק לראות אנשים שמשלים את עצמם.

מנוע 2.0 אטמוספרי על גיר אוטומטי זה כלום. ממש כלום. לא כוח ולא פוזה. למה אפשר לצפות ממנה?? תגיד לי למה.

פורסם

דווקא בעליות של יריחו כשאני במזדה 3 "מסכנה" מהשכרה, חבר שלי עם פורד קונקט עם צ'יפ מלאה ציוד והבוס שלי עם B4 מליסינג, הסובארו דפקה לנו רכבת עד ירושלים, אני והפורד קונקט עברנו בודאות את ה140 בעליות האלה והסובארו תפרה אותנו בלי למצמץ.

כנראה בדקת אקזפלר שחוט.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תוכן חדש...