Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה

קודם כל תודה רבה על כל התגובות!

מחר אני ינסה להשיג מכונת פוליש לנסות לסדר את הפדיחה.

למי שענה ש נייר 600 הרס לי את הפנס אז זה טעות כי לא פעם קראתי בפורום שחברה פו השתמשו בנייר וזה הצליח להם.

באיזה לקה להשתמש? ואיפה קונים את זה?

שבוע מבורך לכולם! 

מגאן קופה 16v 2000

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סליחה, שכחתי לענות לשואלים:

קניתי את החומרים בנפרד.

סליחה שאני שואל שוב אבל באיזה לקה להשתמש? ואיך לישם את החומר?

מגאן קופה 16v 2000

פורסם

מהניסיון שלי עם השיטה הזו (ויצא לי דיי טוב), נסה להמשיך לעבוד עם הפוליש! הידיים שלי דיי נקרעו בשלב הפוליש, אבל כמה שהמשכתי התוצאה נראתה טוב יותר. אם אתה לא מבחין בשיפור, אולי כדאי שתנסה פוליש אחר.

פורסם

אני מביא לכם פה ציטוט של בעל מקצוע לכל מי שכתב לי להשתמש בלכה.

"האם לאחר השיוף ניתן להשתמש בשכבת לקה שמגיעה בספרי? האם היא תחזיק מעמד ולא תתקלף?

בשום פנים ואופן לא להשתמש בספרי לכה הם מכילים ממיסים אשר יפגעו בפנס לצמיתות ולא יהיה ניתן לחדשם לעולם"

הכותב הוא CarTaract לכל מי שמכיר.

מגאן קופה 16v 2000

פורסם

גבר

הלכת, קנית חומרים בנפרד עשית וטעית.

אני קניתי קיט ב100 ש"ח עם מספיק חומרים ל 8-10 פנסים וזה כולל לכה מיוחדת ולא ספריי שמבהיר ומגן על הפלסטיק.

פורסם
גבר

הלכת, קנית חומרים בנפרד עשית וטעית.

אני קניתי קיט ב100 ש"ח עם מספיק חומרים ל 8-10 פנסים וזה כולל לכה מיוחדת ולא ספריי שמבהיר ומגן על הפלסטיק.

אבל הוא צריך רק לשני פנשים והוא בטוח הוציא פחות כסף.

אז...מי טעה? :wink:

פורסם

תעבוד עם ניירות עדינים יותר, תשייף בתנועות מעגליות.

מניסיון שלי:

נקה את הפנס עם מעט מים ויבש.

ניירות מ600 ועד 2000 (אם יש מספר גבוהה יותר גם טוב), את עובד עם כל נייר בסדר עולה ועובר מנייר לנייר ברגע שהפנס כולו הוא באותו המרקם

חצי בקבוק חתוך בשביל להרטיב את הנייר בכל פעם

פוליש טרטל (כתום)

וקס טרטל בסיום התהליך

אחרי ביצוע נכון, העניין מחזיק אצלי בשני רכבים כבר כמעט שנה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אבל הוא צריך רק לשני פנשים והוא בטוח הוציא פחות כסף.

אז...מי טעה?

נכון אבל א.יש לי כמה מכוניות ב. זה לא מתקלקל וג. איך תשיג את הלכה המיוחדת?

פורסם
אבל הוא צריך רק לשני פנסים והוא בטוח הוציא פחות כסף.

אז...מי טעה?

נכון אבל א.יש לי כמה מכוניות ב. זה לא מתקלקל וג. איך תשיג את הלכה המיוחדת?

בלי לכה ובלי משהו אחר שנגמר ב- "קה" :lol:

עובד אצלי בשני רכבים כבר כמה שנים.

עוד לפני שבכלל יצאו כל ה"ערכות" האלה.

פורסם

לא יודע מה איתכם אני עשיתי פוליש משחת שיניים ,הפנסים היו דהויים ועכשיו הם חדשים לגמרי וחלקים !

פותח השרשור נסה להגיע לנייר הכי רך שיש ואז לעבור למשחת שיניים אולי יעזור.

אם מההתחלה הייתה משתמש במשחת שיניים לא הייתה צריך את כל הניירות וזה בעלות של כמעט חינם .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
לא יודע מה איתכם אני עשיתי פוליש משחת שיניים ,הפנסים היו דהויים ועכשיו הם חדשים לגמרי וחלקים !

פותח השרשור נסה להגיע לנייר הכי רך שיש ואז לעבור למשחת שיניים אולי יעזור.

אם מההתחלה הייתה משתמש במשחת שיניים לא הייתה צריך את כל הניירות וזה בעלות של כמעט חינם .

עם פלואור או בלי? :shock:

חברים אתם צריכים להבין מאיפה נובעת הבעיה של עכירות הפנס.

הפנס עשוי פוליקרבונט (PC), זהו חומר פלסטי בעל תכונות אופטיות אשר מתקרבות לזכוכית ובעל חוזק מכאני טוב.

החיסרון, עמידות נמוכה בממסים ובתנאי סביבה הורסת, דבר זה גורם לעיכול של השיכבה החיצונית במשך השנים ולירידה בשקיפות.

כיום ישנם טיפולי פני שטח וציפויים שונים שניתן לבצע ל-PC בכדי לאפשר לו לעמוד בכבוד בפני ממסים (כגון אצטון), הנ"ל מייקרים את המוצר ולכן ישנן חברות שלא עושות אותם כמו גם בחלקים תחליפיים (תחליפי בהגדרתו באיכות נמוכה יותר, אני עובד בתחום הפלסטיקה לתעשיית רכב).

לגבי לכה, יש לכה אקרילית אשר לא מכילה ממסים ולכן ככל הנראה תהיה בטוחה לשימוש על גבי PC.

אבל ממש לא צריך לעשות שימוש בלכות, ניירות שיוף ושאר ירקות.

לדעתי הטיפול שאנשים עושים כאן הוא במשקל "להפעיל פטיש אוויר בחנות חרסינה"...

ממש אין צורך באגרסיביות הזו, כל מה שצריך לעשות הוא להוריד שיכבה מיקרונית של פלסטיק (מפני השטח).

בעבר היה לי שברולט מאליבו שסבלה קשות מקטרקט והטיפול היה פשוט מאוד, ביצעתי פוליש עדין מאוד עם משחה שנקראת COLOR BACK של הצב המווקסס. עבודה של 10 דקות על כל פנס והפנסים חזרו למצב כמעט חדש (וזה בפנס שבאמת היה במצב גרוע).

יש לציין שהטיפול זמני וכעבור שנה +/- התופעה התחילה לחזור, אך בגלל פשטות הטיפול לקח לי 5 דקות להחזיר שוב את המצב לקדמותו.

(כל הטיפולים הם ברובם זמניים והתופעה תחזור במשך הזמן, אלא אם כן נעשה שימוש בציפויים פולימריים כלשהם)

פורסם

כל גימור שמסתיים בווקס / פוליש / משחת שיניים / חמאת בוטנים / ממרח שוקולד הוא פתרון שלא מעכב את המשך הרס הפנס ואז בפעם הבאה כבר אי אפשר יהיה לשחזר אותו למצב של "חדש".

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, מאיפה לך שהציפוי שמשתמשים בו אותה חברה שמוכרת פה בפורום

הוא טוב מכל דבר אחר ?

סך הכל אחרי הליטוש כמו כל משהו שהוא מעט שומני יחזיר לפנס את השקיפות המושלמת שלו

לטווח הרחוק נדע רק בטווח הרחוק

פורסם

אני עושה פוליש כל שנה עם המשחת שיניים והכל בסדר.

אם אני יפסיק להתעצל ויתחיל לעשות ווקס אחרי הפוליש הפנס יחזיק גם יותר משנה שקוף.

אני לא רואה סיבה למה להשקיע 170 שקל בניקוי "מקצועי"..

עשיתי לפני כמה שנים בטסט עם כל הערכה וכו' אחרי בדיוק חצי שנה הכל חזר...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...