Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אהההההההה, פיספסת !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאתה נוהג במסלול קארטינג, אתה דרוך ב 100 אחוז, אתה חובש קסדה, כפפות, יושב לך בבאקט סיט ומתכונן לדבר הזה שנקרא מירוץ.

נהיגה ברובה אינה כזו, נהיגה היא לפעמים דבר מונוטני ,ב90 אחוז מהזמן, אתה לא מוכן לקרב שאתה נוסע בכביש .

לכן רמת הריכוז שלך היא נמוכה בעשרות מונים מרמת הריכוז שלך בתחרות.

דבר נוסף, קארט לא מתנהג כמו מכונית ולהיפך, את זה אסור לך לשכוח.

בקארטינג אין רמזורים ואופנוענים, לרוב הכלים שם נתונים זהים בדיוק לשלך,, כמעט ואין חוקים ורוב הנהגים הם אנשים שיודעים את המקצוע ויודעים להגיב נכון בזמן מרוץ, בניגוד לכביש שם נהג בפאניקה יכול לעצום את העיניים ולסתום את האוזניים במצב חירום.

בוא ננתח שנייה את הארוע.

יש כנראה שתי אפשרויות.

1. הבן אדם ידע שהוא גונב אדום.

2. הבן אדם פשוט לא שם לב.

אם הוא ידע שהוא גונב אדום אז הוא הוא אכן היה צריך להיות מוכן לעובדה שמישהו יגיע משמאלו ואולי מימינו בנתיב הבא, אבל גם אז, הבחירה של הנהג לחתוך ימינה לא בהכרח שגוייה, יכול מאוד להיות שזה היה הדבר הנכון לעשות (תכף נדבר על זה)

אם הוא לא ידע, אני מתאר לעצמי שכל העניין הזה בא לו בהפתעה גמורה , מתי לאחרונה נסעת במזלול קארט ומישהו מהצד קפץ לך לכביש ? ?

ואחרי כל זה , מה שאתה אומר זה שטות כ"כ גדולה.

אני חושב שצריך להיות פיזקאי מדהים בשביל להגיע למסקנה אם נכון היה לנסות לברוח ימינה או שמאלה לפי שתי תמונות.

יכול בכלל להיות שאם הוא היה חותך שמאלה, הוא היה גורם נזק גדול יותר.

אין לך נתוני מהירות, תאוצה, זווית, מרחק, בעצם, אין לך שום כלי שבעולם כדי לקבוע אם מה שהוא עשה זה הדבר הנכון.

אתה סתם מתרברב, בדיוק כמו שעשית ש"ניתחת" במיומנת יתרה את התמונה שסער מחליק עם ה AX.

נכון שלומי וזה בדיוק מה שאני באתי להגיד.

:mm_yeah:

מסכים!

,ועוד משהו לאדום ירון הגאון שלנו מנתח תאונות בדימוס.

בוא תראה אני מגיל 11 על אופנועים שבגיל 18 קרה את המקרה המצער על כל השנים שלי באופנוע וכל השליטה ומה-לא עשיתי,הגיעה בחורה בצומת במקרה דומה לזה ופיצצה אותי ל 8 חודשים בבית חולים,אז תפסיק לקשקש שאתה גאון ושעברת הדרכה בקאטינג עם כל הניסיון הזה שיש לך בקראטינג אף לא חתם לך שתיהיה מספיק ומהיר ומתחשב בתאונה.

ותאמת? זה המון עניין של מזל אני יודע שחלק לא יסכימו אבל הכל תלוי מאיפה מגיע ואיך מגיע וזה מזל וזה לא הוחלט מראש זה RANDOM.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה קרה נדפקתם ????????

תפסיקו עם הקארטינג ועם הכביש !!!!!!!!

מה שקרה לא קשור לקארטינג ובטח ובטח לא לנהג הכי טוב בעולם !

לירון , אני לא מאחל לך שתיקלע לסיטואציות כאלה !

היה לבחור כאן איזה 2 שניות מקסימום להגיב , מתוכם 3/4 שניה של "רק לקלוט" מה קרה !!!!!

מה נשאר שנייה ורבע להגיב......

כמה נהגים כבר יכולים להגיב בשנייה וחצי כמו שצריך ?

אז ירוני אתה צודק , כולם יתחילו להתחרות בקארטינג בשביל להגיב טוב יותר בכביש !

אין לאנשים משפחה או צרות של להאכיל כמה אנשים ..... יאללה לזרוק הכל ! צריך להיתאמן בקארט !

הסיבה העיקרית שמבדילה נהגים מנהגים מעולים ( כולל במירוצים !!! ) זה דבר שנקרא : קור רוח !

יותר מאינסטינקטים , יותר מניסיון , יותר מידע !

את כל ה - 3 אתה יכול לרכוש , קור רוח.... אתה נולד עם זה !

זה מה שאומרים : או שיש לך את זה או שאין !

יכול להיות שיש לך את זה , יכול להיות שלא . אני לא מכיר אותך מספיק טוב בשביל לדעת . אני רק יודע שמה שנאמר כאן , הוא אחד הדברים הכי מטומטמים שהצליחו להיאמר !!!! ובמיוחד לא במקום הנכון ! ( במקרה הזה אני עם שלומי וישי !!!!!!!!!!!!!!!! )

הדיון הזה הפך להיות משהו מטומטם !

אני לא מתכוון לריב עם אף אחד ואני מאוד מקווה שלא נפגעו מזה אנשים , במיוחד ירון ! שאני מקווה שאתה יודע שאני מעריך אותך .

ושוב , אני עם שלומי וישי כאן ! זה לא היה צריך להיאמר כאן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
נהג מטומטם זה עוד טוב...... אני לא רוצה להגיד מה שבא לי להגיד עכשיו !!!!

לפי התמונה זה צומת בית ליד . נכון ?

מתי זה קרה ?

ואללה צומת בית ליד

פורסם

שאחרי פעם ופעמיים, ושלוש, ו20 שאתה נוהג ומתרגל מצבי חירום באופן קבוע באמת יהיה איזה משהו (כדור פרווה למשל) שיפתיע אותך?

מי לדעתך ינהג בטוח יותר? נהג שיש לו 5 שנים נסיון ולימודי הנהיגה שלו מסתכמים ב28 שיעורים אצל הרצל המורה השכונתי, או, נהג שיש לו 5 שנים נסיון, טובי הנהגים לימדו אותו מגיל צעיר על המסלול, והוא נוהג לתרגל מצבי חירום באופן קבוע?

תגיד לי אתה מי יהיה מוכן יותר טוב לכתם השמן הבא בכביש ?

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ירון, זה לא שאני מזלזל בחשיבותו של נסיונך על המסלול בשיפור יכולתך כנהג על הכביש.

אבל היוהרה של לפעמים מפחידה אותי.

אני חושב שחלק מלהיות נהג טוב (באופן יחסי) זה להודות שאף אחד לא חף מטעויות כולנו כאן בפורום (הנהגים המנוסים והחדשים המיומנים והבלתי מיומנים) עשויים למצא את עצמנו במצב חרום שבו ניתוח רטרואקטיבי של המצב יראה שיכלנו לפעול טוב יותר.

גם נהגים מקצועיים מנתחים את טעויותיים באמצעות צילומי הוידאו וכך משפרים את עצמם.

בעיני חלק מלהיות נהג טוב זה להודות שאינך חסין טעויות.

הענווה מגבירה את הערנות ומוסיפה מקדמי בטחון נחוצים בנהיגה.

אני מקווה שאתה מקבל את הביקורת ברוח טובה, אין בכונתי לזלזל בכישוריך.

פורסם
שאחרי פעם ופעמיים, ושלוש, ו20 שאתה נוהג ומתרגל מצבי חירום באופן קבוע באמת יהיה איזה משהו (כדור פרווה למשל) שיפתיע אותך?

מי לדעתך ינהג בטוח יותר? נהג שיש לו 5 שנים נסיון ולימודי הנהיגה שלו מסתכמים ב28 שיעורים אצל הרצל המורה השכונתי, או, נהג שיש לו 5 שנים נסיון, טובי הנהגים לימדו אותו מגיל צעיר על המסלול, והוא נוהג לתרגל מצבי חירום באופן קבוע?

תגיד, ואיך נהג מעולה כמוך נכנס עם הגלגל במדרכה ?

ועוד בכיכר, סטרילית, בלי שום דבר שהפתיע אותך , איך זה קרה ?

ואין אתה מסביר את העובדה שלמרות היותך נהג מירוץ מדופלם, כל מנחת שאי פעם עשינו היית ראשון בזמנים (שהופכים את לוח התוצאות, היית ראשון) .

גם אני מגיב באותו מטבע.

פורסם

אין שום סיבה בעולם שבגללה נהג "צריך" לעבור רמזור באדום - שלא במתכוון (למעט תקלה טכנית ברכב).

הסבר :

בצמתים כמו זו שבה צולמו התמונות (משמע צומת גדולה) הירוק מהבהב 3 פעמים לפני שמתחלף לצהוב.

3 היבהובים של הירוק = 3 שניות.

האור הצהוב ברמזור דולק כ- 3 שניות.

המצלמה מצלמת שניה לאחר שהרמזור התחלף לאדום.

סה"כ :

7 = 1 + 3 + 3

מאחר ומדובר בדרך שבה מותרת נסיעה במהירות של 90 קמ"ש, וידוע שרכב עובר כ- 25 מטר בשניה במהירות זו, נקבל :

175מטר = 25מטר * 7 שניות

5 7 1 מ ט ר !!!!!!!!!!!!!!!

אין שום הסבר למצב שבו נהג עובר באדום כי הוא לא הספיק לעצור בתוך 175 מטר ברמזור שמתחלף !!

אם רכב עובר 25 מטר בשניה ב 90 קמ"ש והוא במצב של האטה, משמע שבכל שניה שתחלוף הוא יעבור פחות ופחות מרחק.

אז למה לעזאזל אנשים עוברים באדום ?????????????

כי אנשים עושים לעצמם מעין סוויץ' בראש שבו מהרגע שהם החליטו לעבור את הרמזור, אז הם יעברו ויהי מה !! הם יאיצו, ויעברו גם כשיראו שאין שום סיכוי לעבור לפני האדום. זה - המצב הכי מסוכן !!

וזה ככל הנראה גם מה שקרה בתמונות הללו.

דני G.

פורסם

תגיד, ואיך נהג מעולה כמוך נכנס עם הגלגל במדרכה ?

ועוד בכיכר, סטרילית, בלי שום דבר שהפתיע אותך , איך זה קרה ?

ואין אתה מסביר את העובדה שלמרות היותך נהג מירוץ מדופלם, כל מנחת שאי פעם עשינו היית ראשון בזמנים (שהופכים את לוח התוצאות, היית ראשון) .

גם אני מגיב באותו מטבע.

ואיך שר ושופט בפורום הזה שוכח שפלג מים נזל מהכיכר באותו יום? תמצא לי הוכחות שכתבתי אחרת. חוצמזה- אמרתי שאני לא עושה תאונות?

ותביא לי הוכחה שהייתי אחרון.

בהנחה שהשתתפתי לרוב עם משפחתומטית 1600, אני חושב שהמיקומים שקיבלתי מכובדים.

עכשיו תסביר לקשה הבנה כמוני מה זה קשור לשאלות ששאלתי

קשקשן.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

זה קשור לתשובות שרשמת, לא לשאלות .

מההודעות שלך נוצר הרושם כאילו אתה מוכן באופן מוחלט לכל מצב חירום, הנה אחד שלא הצלחת לצאת ממנו.

אז תפסיק לבוא בטענות לאנשים שקורא להם משהו כאילו לך זה לא היה קורא בגלל שאתה תותח קארטינג.

אין קשר בין הדברים וה"תאונה" שקרתה לך היא הדוגמא המושלמת.

בקשר לתוצאות במנחתים, עזוב, אני לא ארחיב.....

הדבר היחיד שנותר לי להגיד לך זה שתפסיק להתרברב , זה הכל.

מלראות תמונה אחת, אתה לא יכול לדעת אם בנאדם מחזיק את ההגה טוב או לא.

מלראות תמונה אחת, אתה לא יכול לדעת אם הבנאדם היה צריך לשבור ימינה או שמאלה ולא משנה כמה תותח קארטינג הוא.

פורסם

אני לא כ"כ זכיתי לעקוב אחרי הת'רד הזה ולצערי לא היתי כאן בלהט הקרב, אבל אני יכול להוסיף נקודת מבט אישית:

1 קח נהג על קארט ותן לו לעשות מסלול שהוא מכיר היטב.

2 קח נהג על מכונית מוקשחת ותן לו לעשות מסלול.

3 היחס בין מסלול הקארטינג למסלול האספלט יהיה זהה לחלוטין,בכוחות הג'י ובסיבובים.

4 יחס המשקל להספק יהיה זהה.

5 לכששני הנהגים יסיימו את המסלול, כל אחד בזמן ההקפה שלו, עולה השאלה:

למה בחליפות של ספארקו אין פתח לקקי??? בן אדם לחוץ לחרבן.הנהיגה עושה אותו עוד יותר לחוץ והוא לא רוצה לפספס אפילו שניה על המסלול.אז הוא הולך לשירותים רק כשיש איזה רגיעה ואז הוא מוריד את כל החרא הזה !!! והשרוולים נוגעים בפיפי של כל מי שהיה שם 10 דקות קודם!!!! זה חולני!!!!! יובל מלמד!!! אם אתה שומע אותי, תגיד לספארקו לעשות ריצ' ראצ' לקקה!!!!!!!!!!!!!!

זהו. בקארטינג אני חרא.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
אין שום סיבה בעולם שבגללה נהג "צריך" לעבור רמזור באדום - שלא במתכוון (למעט תקלה טכנית ברכב).

הסבר :

בצמתים כמו זו שבה צולמו התמונות (משמע צומת גדולה) הירוק מהבהב 3 פעמים לפני שמתחלף לצהוב.

3 היבהובים של הירוק = 3 שניות.

האור הצהוב ברמזור דולק כ- 3 שניות.

המצלמה מצלמת שניה לאחר שהרמזור התחלף לאדום.

סה"כ :

7 = 1 + 3 + 3

מאחר ומדובר בדרך שבה מותרת נסיעה במהירות של 90 קמ"ש, וידוע שרכב עובר כ- 25 מטר בשניה במהירות זו, נקבל :

175מטר = 25מטר * 7 שניות

5 7 1 מ ט ר !!!!!!!!!!!!!!!

אין שום הסבר למצב שבו נהג עובר באדום כי הוא לא הספיק לעצור בתוך 175 מטר ברמזור שמתחלף !!

אם רכב עובר 25 מטר בשניה ב 90 קמ"ש והוא במצב של האטה, משמע שבכל שניה שתחלוף הוא יעבור פחות ופחות מרחק.

אז למה לעזאזל אנשים עוברים באדום ?????????????

כי אנשים עושים לעצמם מעין סוויץ' בראש שבו מהרגע שהם החליטו לעבור את הרמזור, אז הם יעברו ויהי מה !! הם יאיצו, ויעברו גם כשיראו שאין שום סיכוי לעבור לפני האדום. זה - המצב הכי מסוכן !!

וזה ככל הנראה גם מה שקרה בתמונות הללו.

דני G.

התשובה פשוטה :

"למה מה קרה אם תחכה שנייה אחת ,אני שנייה גונב פה את הרמזור.יהיה בסדר..." :?

הבעייה כפולה : כל החארות שחושבים שלא יקרה כלום אם הם ימשיכו בצומת כאילו לא קרה כלום , ועוברים על חשבון הירוק של מישהו אחר.

בנוסף , כל אלה שלא מבינים שירוק הוא אישור לנסוע ,לא חובה לנסוע.

בדר' אפריקה למשל - קוראים לרמזור ROBOT. כי מבינים שזו רק מכונה מטומטמת.

היא לא תמנע ממישהו לא לנסוע כחוק ,וככזאת מתייחסים אליה.

באיטליה שגור המשפט : "אם האור ברמזור אדום אני עובר ,אין בעייה . אבל בירוק אני עוצר ,אולי אחי בא באדום..."

פה לעומת זאת , אנשים טסים לתוך הצומת (במיוחד אופנועים) בלי להסתכל קדימה כדי לראות אם הדרך פנוייה.

ראיתי במו עיניי תאונה זהה לזו.

נכון - מי שאשם בתאונה הוא זה שגנב את הרמזור האדום.

אבל מי שנפגע וסובל הוא רוכב האופנוע במקרה הזה , או נהג המכונית במקרה אחר , שנכנס לצומת בלי להסתכל...

פורסם

שיהיה, לצערך המחלוקת בין רועי לביני נפתרה בפרטי (ריבי שחצנות שכאלו שיש לנו כל כמה חודשים).

מצורפות תוצאות המפגש האחרון של הפורום שלנו במנחת.

לעיונך, אגב אקצר ואומר- מקום 3 מתוך 9 ב"לא ספורטיביות", מקום 11 מתוך 19 כולל כל המכוניות.

כולם:

2838 זרזיר

2847 רוני

2863 אלי

2894 ג'רמי

2891 ערן

2954 יגאל

2978 ישי

2981 שלומי

3019 אוהד

3056 לזרוביץ

3125 ירון

3132 יגאל

3185 דין

3191 גידי

3225 לירן

3325 אביעד

3457 חיים

3491 אייל

4288 יותם

לא ספורטיביות:

2894 ג'רמי

3019 אוהד

3125 ירון

3132 יגאל

3185 דין

3191 גידי

3325 אביעד

3491 אייל

4288 יותם

אחרון מהסוף אמרת?

מצורפות תוצאות תחרות הפורומים, לעיונך, עדיין ממצב של אנדרדוג- אמנם לא אימפרזה 1600 אוטומטית, אבל 85-90 קילו כן.

דירוג שם פורום תוצאה

1 ניר טל YNET 48.47

2 אלירן ביטון Speedtraps/STI 48.54

3 ירון זלינגר תפוז אופנועים 48.65

4 חן רוזן YNET 48.71

5 אלי אבוחצירא Speedtraps/STI 48.76

6 ג'רמי קרונין YNET 48.77

7 דרור זילברמן תפוז אופנועים 48.81

8 יאקי מזור Max Tuning 48.90

9 עופר זרזיר CarsForum 48.92

10 רונן זיסו Max Tuning 48.94

11 און יעקובסון עיתונאי רכב 49.03

12 אורון CarsForum 49.04

13 יוסי ביטון Speedtraps/STI 49.15

14 דני P Max Tuning 49.21

15 סקניה תפוז אופנועים 49.30

16 אורן Speedtraps/STI 49.40

17 אריק תפוז אופנועים 49.50

18 נוימן ב Topspeed 49.74

19 ירון זורע YNET 49.80

20 ערן שטרית CarsForum 49.86

21 אריק רוזנבלום עיתונאי רכב 49.87

22 יניב ספידמאסטר Topspeed 49.97

23 דני שטיינמן עיתונאי רכב 49.97

24 ZMAN CarsForum 50.17

25 עידו Topspeed 50.24

26 אושר Max Tuning 50.26

27 נוימן א Topspeed 50.31

28 איל בין ארי עיתונאי רכב 50.47

(תוצאות 4 המהירים מכל פורום)

לחברי הפורום האחרים: לצערי הייתי צריך להוכיח משהו שלא רציתי.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
לחברי הפורום האחרים: לצערי הייתי צריך להוכיח משהו שלא רציתי.

לצערך, הוכחת בדיוק מה שאני אומר.

דר"א, את המסלול הזה הצלחת לעבור כמו שצריך רק בפעם החמישית שלך עליו, זה בסדר, קורה לכולם, אבל זה מסלול שאתה בנית :roll:

אבל לא נורא, יאללה, נרד מזה, עשית את הפאדיחות שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...