Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אהההההההה, פיספסת !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לירן

ומה אם העניין נעשה ב"תום-לב"? נכון, מדובר במקרה מאוד חמור.

אבל מה אם הבלמים של נהג\ת הAX הלכו? הרי זה לא שמה שיש לAX יכול להחשב ברצינות כבלמים :D:wink:

וברצינות - לא צריך להרוג בנאדם בגלל שהוא הרג אחר ובטח כשזה לא נעשה בזדון...

עונש מוות הוא עדיין לא חוקי במדינת ישראל, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לירן

ומה אם העניין נעשה ב"תום-לב"? נכון, מדובר במקרה מאוד חמור.

אבל מה אם הבלמים של נהג\ת הAX הלכו? הרי זה לא שמה שיש לAX יכול להחשב ברצינות כבלמים :D:wink:

וברצינות - לא צריך להרוג בנאדם בגלל שהוא הרג אחר ובטח כשזה לא נעשה בזדון...

עונש מוות הוא עדיין לא חוקי במדינת ישראל, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי.

ברור , מה שנאמר נאמר עקב זעזוע ו"בלהט הדברים"

הרי גם הסברתי לאיציק בהודעה שהגבתי לו..

מה גם שלפעמים אנו בני האנוש משתמשים במטאפורות חריגות כדי להדגיש

הרגשה מסויימת ....

לירן , האגודה להשמת עונש מוות לגונבי חלקי רכב!

:wink:

פורסם
אם הקטנוען היה נכנס בצהוב שלו (ז"א צהוב גם של הרכב) המצלמה לא היתה מצלמת.

ד"א שימו לב שנהג הסיטרואן הקטנה מנסה להתחמק נגד כל הגיון דווקא ימינה כשהקטנוע עובר משמאל לימין.

מר מומחה לתאונות...אולי תגיד לי אתה מה תעשה במצב לחץ אולי תשבור שמאלה לכיוון שממנו בא הקטנוע ורואים כמה הוא קרוב אליו והוא ביכלל רק ביגלל שהוא פנה ימינה הרוכב יצא בנס בפציעות קלות.

תפסיק לקשקש במצבי לחץ 96 אחוז מהאנשים טועים כי הלחץ מרתיע.

שתיהיה במצב כזה ויגידו לך יכלת לעשות ככה וככה נדבר .

בשביל מה אתה חושב אדון אלון אלפא 75 אני מתחרה בקארטינג מגיל 12?

כדי שהרפלקסים שלי יטעו תחת לחץ?

בנאדם שכל חודש מתחרה לא נכנס ללחץ משום מצב חירום על הכביש.

אני אישית גם לא עובר באדום ויודע מה קורה מסביבי בכל רגע נתון.

אין לך מה להשליך עלי מהמקרה הזה.

מתערב איתך שאם שנינו נעלה על הסקיד-קאר התגובות שלי יהיו טובות ומהירות בהרבה.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אז אתה נכלל ב4% האלה שכן יפעלו טוב תחת לחץ.

מישהו דיבר עליך באופן אישי? מישהו דיבר על כל הנהגים? לא!

הוא בכוונה ציין רוב ולא הכל.

ולענין, מקרה מזעזע שהשפיע לא פחות על הנהג שדרס כמו על הרוכב שנדרס. אין זה גורע מאשמתו כמובן אבל אני בספק אם הנהג הזה יחזור להיות מה שהוא היה לפני התאונה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
לאור השגיך בקארטינג ירון, אולי תשתף אותנו מה בדיוק בנהיגה בתנאים סטריליים לחלוטין מכין אותך למקרי חרום על כביש ציבורי?

אני מניח שזו שאלת תם.

תנאים סטריליים מאוד זה לנהוג 20 ס"מ אחד מהשני 7 נהגים בדבוקה במקביל/מעל/באלכסון אחד על השני ב163 מטר של קארטינג נתניה?

בכביש אני שומר מרחק -לא שומר מרחק של פיסטוק אחד מהשני כמו במירוץ, מה שמשאיר לי זמן תגובה שאני יכול לסרוג תוך כדי הבלימה.

אני יודע שאין לך נסיון בתנאים האלה, אבל כשלך ילך גביע של מקום ראשון בגלל נהג ש20 ס"מ לפניך עשה ספין בהיירפין אתה תבין על מה אני מדבר.

תשאל את דני G, אני בטוח שהוא יוכל להוסיף לך בעניין שתחרות היא ממש לא נהיגה בתנאים סטריליים.

להבדיל מהפרובקטור, שחושב ש90 בכביש החוף היו מצילים אותו, אני בטוח שאם רובנו היינו עוברים דרך מסלולי הקארטינג בילדות היינו סופרים הרבה פחות תאונות בפורום.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ואיך כל הריב על הנוצות היפות של זורח קשור לת'רד הזה ?

תפסיקו להוציא דברים מהקשרם.

ירון, אם אתה רוצה להתפאר ולהתהדר בכישורי הנהיגה המופלאים שלך, פתח ת'רד חדש ותכתוב שם אני תותח 1000 פעם, תפסיק להכניס תיקונים והשתחצניות בכל הזדמנות שרק יש לך.

ובאופן כללי, קצת מעצבן שכל ת'רד מתחיל ב X ונגמר בכל מיני דברים אחרים שלא קשורים והאמת, דיי לעוסים כבר.

אז בבקשה, מעכשיו, נא להישאר בתוכן של ההודעה הראשונה.

פורסם

האם בקארטינג טעות של רגע תעלה לך בחייך? בחיי מכוניתך שעליה אתה משלם ממיטב כספך? האם מישהו אחר, הולך רגל למשל יכול להפגע?

האם מעבר למכוניות שמלפניך יש עוד מישהו שנמצא על המסלול?

כתמי שמן? מים? הולכי רגל מאחורי טנדרים? תנועה בכיוון הנגדי?

מרוץ הוא הכי סטרילי שיש, גם אם יש מתחרים על המסלול שאפשר להכנס בהם - אין זה שקול ולו במאום לתחושה שמגיעה ברגע שהמוח שלך קולט שאתה עומד לפגוע במכונית אחרת במהירות גבוהה \ בהולך רגע \ רוכב אופניים.

אני באמת מקווה בשבילך שהבטחון העצמי המופרז קמעה הזה יעזור לך ולא יהיה למפרע בשעת אמת אם חו"ח תגיע.

פורסם

לצערי קשה להרגיש בנח להמשיך לדבר על זה בת'רד הזה בגלל ששלומי לא אוהב את זה, אבל בכ"ז אענה ישירות.

בתחרות (שים לב שאני לא אומר קארטינג, כדי חלילה לא להתהדר בנוצות :twisted: ), לא נלקחים מרווחי ביטחון, אני מניח שאתה יודע את זה.

המקסימום זה אולי התרחקות קלה בין כמה ניצים שאתה רואה שעוד רגע כולם על הדשא/בכיוון ההפוך לתנועה/נעצרו בגלל תאונה.

האם מעבר למכוניות שמלפניך יש עוד מישהו שנמצא על המסלול?

כתמי שמן? מים? הולכי רגל מאחורי טנדרים? תנועה בכיוון הנגדי?

אתה חושב שלקארטים אין נזילות שמן?, דלק? שהם חסיני העולם לתקלות, לפאנצ'רים מפתיעים בדיוק בפרבולה ב60 קמ"ש? לציריות שנגזרות? סמנים אחוריים שרואים נהג מאחוריהם ומתבלבלים?

אתה חושב באמת שאין מצב שתרגיש שעוד שניה אתה מתנגש במירוץ?

לא צריך לעלות בשביל זה למירוץ אמיתי, אפשר לקחת סתם מקצה של 10 דק' עם עוד אנשים בנתניה ולהבין את זה.

אולי אני לא מתבטא הכי טוב שיש (לצערי), אבל אני מנסה להדגיש את הנקודה שמירוצים משפרים יכולת, מירוץ כל חודש הוא כמו תרגול שבוע שבוע במנחת של הדברים שלמדת בקורס לנהיגה מתקדמת, זה אפילו בלייב, ובמקום פילונים שתעיף לאוזבקיה עילית יש מתחרים.

ולעניין פחות מעניין- אתה ושלומי פותחים את הדיון במלחמה נגדי ואתם טועים לגמרי. מתערב איתך שאם היו קוראים לי דני G והייתי אומר לך את הדברים האלה היית מגיב אחרת ובכל מיני כאלה :mm_yeah: .

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ירון, אתה חי בסרט.

נהיגה וקארטינג זה לא אותו דבר.

ההשתחצנויות האלה ממש לא במקום, אז אתה נהג קארטינג טוב. נראה מה תעשה כשסבתא זפטה תקפוץ לך בפתאומיות לכביש בלי להסתכל יחג עם הנכד שלה.

שלא נדבר על זה שעודף הביטחון העצמי הזה יכול לגרום לך בקלות להיכנס למצבים שאתה ממש לא תוכל לצאת מהם... בכביש זה קטלני.

אני לא מתכוון להגיב יותר בנושא, אתה יכול לבחור לנסות ללמוד מההודעה הזאת ואתה יכול להצטדק. הבחירה היא שלך.

ישי, חזר הרגע מנחשונים ועשה כבר בסיבוב הראשון את התוצאה הכי טובה של כל היום מתוך מעל 100 אנשים שעלו למסלול.

בסיבוב השני ירדה מהתוצאה עוד שנייה שלמה......

אני???

משתחצן??????????????????????????????????? :oops:

מה פתאום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

שאתה נוהג במסלול קארטינג, אתה דרוך ב 100 אחוז, אתה חובש קסדה, כפפות, יושב לך בבאקט סיט ומתכונן לדבר הזה שנקרא מירוץ.

נהיגה ברובה אינה כזו, נהיגה היא לפעמים דבר מונוטני ,ב90 אחוז מהזמן, אתה לא מוכן לקרב שאתה נוסע בכביש .

לכן רמת הריכוז שלך היא נמוכה בעשרות מונים מרמת הריכוז שלך בתחרות.

דבר נוסף, קארט לא מתנהג כמו מכונית ולהיפך, את זה אסור לך לשכוח.

בקארטינג אין רמזורים ואופנוענים, לרוב הכלים שם נתונים זהים בדיוק לשלך,, כמעט ואין חוקים ורוב הנהגים הם אנשים שיודעים את המקצוע ויודעים להגיב נכון בזמן מרוץ, בניגוד לכביש שם נהג בפאניקה יכול לעצום את העיניים ולסתום את האוזניים במצב חירום.

בוא ננתח שנייה את הארוע.

יש כנראה שתי אפשרויות.

1. הבן אדם ידע שהוא גונב אדום.

2. הבן אדם פשוט לא שם לב.

אם הוא ידע שהוא גונב אדום אז הוא הוא אכן היה צריך להיות מוכן לעובדה שמישהו יגיע משמאלו ואולי מימינו בנתיב הבא, אבל גם אז, הבחירה של הנהג לחתוך ימינה לא בהכרח שגוייה, יכול מאוד להיות שזה היה הדבר הנכון לעשות (תכף נדבר על זה)

אם הוא לא ידע, אני מתאר לעצמי שכל העניין הזה בא לו בהפתעה גמורה , מתי לאחרונה נסעת במזלול קארט ומישהו מהצד קפץ לך לכביש ? ?

ואחרי כל זה , מה שאתה אומר זה שטות כ"כ גדולה.

אני חושב שצריך להיות פיזקאי מדהים בשביל להגיע למסקנה אם נכון היה לנסות לברוח ימינה או שמאלה לפי שתי תמונות.

יכול בכלל להיות שאם הוא היה חותך שמאלה, הוא היה גורם נזק גדול יותר.

אין לך נתוני מהירות, תאוצה, זווית, מרחק, בעצם, אין לך שום כלי שבעולם כדי לקבוע אם מה שהוא עשה זה הדבר הנכון.

אתה סתם מתרברב, בדיוק כמו שעשית ש"ניתחת" במיומנת יתרה את התמונה שסער מחליק עם ה AX.

פורסם
נראה מה תעשה כשסבתא זפטה תקפוץ לך בפתאומיות לכביש בלי להסתכל יחג עם הנכד שלה.

את הדבר הנכון, בלי להסס ובלי להתבלבל, כי אני מתורגל לכך ומתרגל על בסיס קבוע.

אם הוא לא ידע, אני מתאר לעצמי שכל העניין הזה בא לו בהפתעה גמורה , מתי לאחרונה נסעת במזלול קארט ומישהו מהצד קפץ לך לכביש ? ?

יש דבר שנקרא פיטס, יש דבר שנקרא יציאה ממנו, יש נהגים שיוצאים בדיוק לקו הנכון שלך אפילו אם אתה מתקרב אליהם במהירות פי-10 גבוהה.

אמנם מישהו מהצד לא קופץ, אבל מתי בכביש מישהו הסתחרר לך 20 ס"מ מהפגוש הקדמי?

אולי אתם נפגעים בגלל איזשהם תאונות שעשיתם, אני לא יודע וגם אני וגם אמא שלי וגם קולין מקריי עושים תאונות (טפו טפו טפו), לא הצלחתם למנוע איזשהו מצב מסוכן וכשנכנסתם למצב המסוכן לא ידעתם איך לצאת ממנו, או שגיתם בתגובה, את כל זה הקארטינג מחדד, מהירות התגובה ונכונותה.

האם אתה שלומי/רועי/ישי/כל אחד אחר פה בפורום, לא ישלח את הילד שלו מגיל 8 למסלול הקרוב לביתו כדי לתרגל שליטה ולשפר יכולת שתעזור לו מאוד בכביש לכשיגיע לגיל 17 ויוציא רשיון?

או שתסתפקו במה שהמדינה מספקת לכם?

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אני חושב שגם אם כן היו לך מקרים שהופתעת על ידי סיחרור של נהג 20 ס"מ מהפגוש שלך זה מממש לא קרוב לכביש אמיתי ( לדעתי כמובן...) מהסיבה הפשוטה שכלי הרכב שלך הוא:

א. יותר איטי בד"כ.

ב. הרבה יותר קל וקצר.

ג. ניחן בהיגוי ישיר.

הדברים הנל' מאפשרים לך בתגובה ממש פשוטה ובלי תופעות לוואי רבות להימלט מסיחרור 20 ס"מ מהפגוש שלך. מה שבפרייבט קצת קשה...

ראלימן

לצערי לא אוכל להיכנס לדיון הזה יותר מדי מפאת חוסר ניסיון, רק רציתי להדגיש שבקארט התגובה היא הרבה יותר קלה בגלל כמה וכמה יתרונות שיש לקארט על פני הפרייבט.

קורס 154 RESTEPA.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...