Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נתקלתי בסרטון הבא:

DbbvAFKDELg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אפילו שמדובר בסרטון קצר וברור, אני אסכם בקצרה את המדובר כדי שנוכל לדון בדברים שנראים לי משונים:

1. תאונה חזיתית היא בגדול התאונה הקשה ביותר.:shock:

2. הפתרונות (גם למניעה וגם להתחמקות) שמוצעים בסרטון לא תמיד עובדים.:-(

3. צריך להביט למרחק (עובדה ידועה מעולם הנהיגה המתקדמת) ולשמור על ימין ועל מרחק כדי למנוע את ההתרחשות או לתת אפשרות למענה טוב יותר בזמן אמת.

4. עם זיהוי הבעיה במרחק יש לבלום מהר וחזק וברגע האחרון כשאין ברירה לחתוך לימין בניסיון לעבור את הרכב הבא ממול או לפחות להתנגש במשהו בשוליים ולא ברכב שבא ממול. באופן כללי, להימנע מסטייה שמאלה לעבר מרכז הכביש למקרה שהרכב ממול יחזור לנתיבו בדקה התשעים או שרכב אחר יגיע משם.

השאלה שלי היא קודם כל לגבי הנקודה הראשונה: האם, במקרה שבו אני והרכב הבא ממול הורדנו הרבה מהירות, וכאשר מדובר ברכב קטן ולא במשאית מפלצתית, באמת עדיין עדיף לזנק לעבר כל מיני מרעין בישין שמחכים בשול הדרך? (כגון הההתהפכות לתעלה שמוזכרת שם במפורש, למשל)

בנוסף, אני מבין שבנוגע להתחמקות מאובייקט דומם בלימה קודמת לתמרון הגה ממגוון סיבות, אך בנוגע לרכב הבא מנגד זה נשמע לי משום מה פחות מוצלח, בייחוד הקטע של "לחכות לרגע האחרון", מה גם שיכול להיות שמדובר בנהג שסטה מנתיבו הישר מולי בעיקול כלשהו. יותר מזה, גם לפי החבר'ה במסלולים הפתרון אינו כולל בלימה:

vGi1MiBLHLs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

חיפוש בפורום ובאינטרנט בכלל לא הועיל הרבה, וכיוון שמדובר במצב מסוכן מאוד שקורה במדינתנו הקטנטונת, חשוב לדעתי לברר את המחלוקת, מה גם שאת זה גם בקורס כלשהו אי אפשר לתרגל. (הרי לא ישימו אותי ברכב במסלול התנגשות עם רכב אחר)

חן

פורסם

השאלה שלי היא קודם כל לגבי הנקודה הראשונה: האם, במקרה שבו אני והרכב הבא ממול הורדנו הרבה מהירות, וכאשר מדובר ברכב קטן ולא במשאית מפלצתית, באמת עדיין עדיף לזנק לעבר כל מיני מרעין בישין שמחכים בשול הדרך? (כגון הההתהפכות לתעלה שמוזכרת שם במפורש, למשל)

אני מניח שאפשר לעשות סימולציות מחשב די מפורטות ולתת לכל נהג טבלת תרחישים מדויקת שתציין באילו מקרים כדאי לסטות לשול ובאילו מקרים להתנגש חזיתית. במקרה של חשש להתנגשות חזיתית הנהג יוציא את הטבלה מתא הכפפות, יבדוק מה דגם הרכב שעומד להתנגש בו, יסרוק את שולי הכביש בחיפוש אחר מפגעים ויחשב את האלטרנטיבה העדיפה.

אבל עד שהמוח האנושי ידע לעשות את כל זה מהר מספיק (או שמרצדס ימציאו מערכת בטיחות חדשה שתעשה את כל זה בעצמה), צריך ללכת על הרע במיעוטו.

בנוסף, אני מבין שבנוגע להתחמקות מאובייקט דומם בלימה קודמת לתמרון הגה ממגוון סיבות, אך בנוגע לרכב הבא מנגד זה נשמע לי משום מה פחות מוצלח, בייחוד הקטע של "לחכות לרגע האחרון", מה גם שיכול להיות שמדובר בנהג שסטה מנתיבו הישר מולי בעיקול כלשהו.

אתה אמור לחכות לרגע האחרון כי תמיד יש סיכוי שהנהג ממול יתעורר, יבין שסטה לנתיב הנסיעה שלך ויתקן את נתיב הנסיעה שלו. אתה לא רוצה לנקוט באמצעים דרסטיים לפני שאתה בטוח במאת האחוזים שאין אופציה אחרת.

אני, באופן אישי, נוהג להיצמד לימין (ואף לרדת מעט לשול הסלול) כאשר אני מזהה מולי סיטואציה שעלולה להתפתח לכדי פלישה לנתיב הנסיעה שלי (למשל שיירה שנוסעת אחרי משאית איטית או נהג שמזגג מולי בנתיבו) אבל מכאן ועד ירידה לתעלה בצד הכביש הדרך ארוכה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה.

כלומר, שיטת הפעולה בסרטון הראשון היא הנכונה, והשיטה השנייה שגויה (ברוב המקרים)?

אגב, לגבי היצמדות ימינה (מה שגם אני ציינתי קודם) אני מסכים: עדיף להקדים תרופה למכה ועל ידי ציפייה ומיקום נכון בנתיב להתכונן כך שמצבים לא יסלימו לכדי מצב חירום, לקח שלדעתי לא תמיד עובר במהלך קורס מגרש. עם זאת, זה לא תלוי רק בי אלא גם בנהג המעופץ שבא ממול.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם פעם אבא שלי התחמק ממשאית בשיטה השנייה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הכי חשוב בואו נשתדל לא להגיע לסיטואציות כאלה, נתחיל בזה, תהיו ערניים שימו לב למה שאתם עושים, לא צריכה להיות סיבה שתגיעו לנתיב שלא שלכם, אם זה לביצוע עקיפה שימו לב שבאמת אתם לא מסכנים אף אחד בעקיפה שלכם, אם עוקפים אותכם, בלי תחרויות מיותרות, תאטו תנו לרכב להכנס לפניכם, אפילו אם זה הוא המשוגע והוא האשם.

לפני שבוע בערך, תאונה חזיתית ככל הנראה דיי קטלנית גרמה לפקק של כ-2 ק"מ בתוך היישוב, הדבר נגרם ככל הנראה מעקיפה בפס לבן, מה שיותר מטריד מזה, זה שבעודי חוזר הביתה ראיתי בדיוק באותה נק' שעוד יש זכוכיות על הכביש, כ-5 מכוניות שפשוט חצו שם פס לבן, זה הטריף אותי, זה בדיוק לפני עליה, בן אדם שנוסע על הנתיב שלו לא יכול לראות מכונית שעוקפת שם, והוא פשוט מגיע למצב שכשהוא כבר רואה את המכונית הוא פשוט חסר אונים.

אנשים שמרו על עצמכם ועל המשתמשים בדרך, חשוב להיות סבלניים ולא לעשות שטויות, כדי שלא נגיע בכלל למצב שנצטרך לזרוק את עצמנו לתוך תעלה.

פורסם
אני לא יודע מה איתכם פעם אבא שלי התחמק ממשאית בשיטה השנייה.

דבר חשוב לתחום זה הוא שכאשר משהו עובד במקרה מסוים לא הופך את זה לנכון.

סירטונים ממש טובים

טוב מאוד, שיערתי שהת'רד יפיק גם תועלת במובן הזה.

הכי חשוב בואו נשתדל לא להגיע לסיטואציות כאלה

צודק. כפי שציינתי, יש להביט למרחק, לשמור מרחק וימין, לנסוע במהירות מתאימה לתנאי הדרך, להיזהר בעקיפות ולזהות נהגים בעיתיים במרחק.

פורסם
אם עוקפים אותכם, תאטו תנו לרכב להכנס לפניכם

זה לרוב מה שאני עושה כשרכב עוקף אותי ומישהו צץ ממול.

השאלה, מה הרכב העוקף אמור לעשות בכזה מקרה, במידה ושנינו בולמים?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שתי השיטות נכונות, השיטה הראשונה (להזרק לתעלה) יותר קיצונית ויש להשתמש בה כמפלט אחרון.

להכנס חזיתית ברכב אחר זאת ההחלטה הכי גרועה שאתה יכול לקבל מכיוון שאינך יכול להעריך מה מהירותו ופשוט יקרה אסון.

בנוסף, ישנם מקרים בהם הנהג העוקף מוצא את עצמו מולך ומקבל את ההחלטה השגויה לעבור עוד נתיב שמאלה, זאת אומרת לשול שלך על מנת להמנע מתאונה,ההחלטה היא שגויה מכיוון שהוא לא מבין שגם אתה עלול לברוח לשול שלך ואז יהיה את המקרה הקלאסי של התנגשות ברחוב בין שני אנשים כאשר כל אחד מנסה לעבור ונתקע בשני.

בשביל למנוע מצבים כאלה, כאשר מגיע רכב בעקיפה מולי מרחוק אני נצמד לצד הנתיב בצורה שמרמזת לצד השני שזה שלי ולשם אני בורח במקרה והסתבכה לו העקיפה, השיטה הזאת מורידה את מפלס הלחץ בכביש לכל הנהגים המעורבים כי הם רואים שהצד השני קלט שיש כאן עקיפה ממולו ושיש מקום לעוד רכב במקרה הצורך.

למה חשוב להוריד את המתח בכביש? כי רוב האנשים עושים טעויות מטופשות כאשר הם בלחץ ואתה לא רוצה להיות בסביבה כאשר זה קורה.

פורסם

אבל בשיטה הראשונה אתה צריך מיד לבלום. למי שאין ABS ישנה כאן סתירה. מה גם שבפעולה השנייה בפירוש מדובר על טכניקת התחמקות (כלומר על ניסיון ממש לעבור ליד הרכב העוקף). יתרה מזאת, אתה אמור להיות צמוד לימין לכתחילה, זה נזכר בסרטון. בנוסף, המטרה של לבלום ולחכות היא שיש מצב שהוא יוריד מהירות ואף יחזור לנתיבו, כך שרק הקטע של לחתוך לשוליים הוא באמת מפלט אחרון (מתוך רצון לעבור ליד הרכב הבא ממול, או להתנגש במשהו בלית ברירה).

אגב, להוריד מהירות (לפני הפניית ההגה) יש מספר סיבות:

1. להתחמק עם ההגה במהירות זה לא דבר קל: אתה תנעל את המבט על האובייקט ותמצא את עצמך נוסע אליו\לא תדע לאן להתחמק (ובינתיים תמשיך להתקדם) או שמתוך פניקה תתחיל לעשות כל מיני שטויות עם ההגה והבלמים. אתה בעצם נכנס לעולם שכולו רע: לך תדע ממה מחכה לך אחרי התמרון הראשון...עוד תמרון? בלימת חירום? תת היגוי? היגוי יתר? חזרה משול העפר? במצב של התחמקות ממכשול סטטי אלו לפעמים דברים יותר גרועים מלהיכנס במכשול הראשון.

2. ברגע שאתה מוריד מהירות בקצב של בלימת חירום, בעצם הרווחת עוד זמן תגובה עבורך ועבור שאר משתמשי הדרך (הנהג אחריך, לצידך וממולך, שהוא המכשול לרוב).

3. להוריד מהירות כדי לרכך כל מכה אפשרית זה תמיד דבר טוב. בנוסף, זה מאפשר לך להתחמק באופן הרבה יותר יעיל ומדויק לאחר הורדת מהירות והעברת משקל לפנים. כלומר, אם תנסה להתחמק עם ההגה במהירות יכול להיות שעד שהרכב ינוע מספיק הצדה כבר תפגע במכשול.

עכשיו מצאתי מאמר המקביל לסרטון, בו מוסבר בקצרה למה לבלום קודם: "חשוב לבלום [מוזכר גם בסרטון] כדי לאפשר לרכב ירידה קלה יותר לשוליים והפחתת עוצמת הפגיעה במידה ושוליים אינם פנויים". אבל עדיין, רק לי "לחכות לרגע האחרון" נשמע קצת מוגזם?

פורסם

שאלה בנושא, אם עכשיו השתמשתי במפלט האחרון ועפתי לתעלה, מי בדיוק ישלם על זה? הריי הבן אדם שעשה עקיפה מסוכנת/הגיע לנתיב שלי בגלל שהוא אדיוט, הוא אשם, אבל יכול מאוד להיות שהוא פשוט יברח מהמקום...

דבר כזה נחשב כנגדו לפגע וברח? כי בתכלס הוא לא פגע בי, אבל בגללו האוטו שלי מרוסק בתוך תעלה, ומי יודע אולי חס וחלילה אפילו נפגעתי פיזית

פורסם

עדיף לך נזק כספי לרכב ושהוא יברח מאשר התנגשות חזיתית שיש יותר סיכוי שתיפגע קשה \ תיהרג.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
שאלה בנושא, אם עכשיו השתמשתי במפלט האחרון ועפתי לתעלה, מי בדיוק ישלם על זה? הריי הבן אדם שעשה עקיפה מסוכנת/הגיע לנתיב שלי בגלל שהוא אדיוט, הוא אשם, אבל יכול מאוד להיות שהוא פשוט יברח מהמקום...

דבר כזה נחשב כנגדו לפגע וברח? כי בתכלס הוא לא פגע בי, אבל בגללו האוטו שלי מרוסק בתוך תעלה, ומי יודע אולי חס וחלילה אפילו נפגעתי פיזית

אם החיים שלך לא שווים את התיקון של הרכב זה בעיה אחרת..

עשיתי קורס "נהיגה מתקדמת" עם הB4(יחסית פשוט, קבלנו אותו מתנה עם הרכב), אחד מהתרגילים היה בריחה ממכשול עם עם בלימת חירום.

ממה שלמדתי שם(ועשיתי) זה שזה אפשרי לבלום בלימת חירום ובאותה הרגע גם לתמרן עם האוטו לכיוון שרוצים, למה לא הזכירו את זה שם?

אחרי הכל לבלום ורק אז לתמרן יהיה פחות יעיל. אם כבר מחליטים לרדת לתעלה \ לשוליים עדיף שזה יהיה בבלימה ככה שהמהירות שתרד לשם תהיה נמוכה.

ואני לא מדבר לדפוק בלימת חירום כשחצי מהרכב על אספלט וחצי על עפר כי אז זה באמת מסוכן(ע"פ פיזיקה) לא יודע אם המערכות בטיחות החדשות שיש ברכבים אמורות למנוע את הסיכון שבזה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
עדיף לך נזק כספי לרכב ושהוא יברח מאשר התנגשות חזיתית שיש יותר סיכוי שתיפגע קשה \ תיהרג.

השאלה אם יש אפשרות להאשים אותו בפגע וברח, אחרי הכל במקרה כזה לי יש מזל שאני ראיתי את הסרטון, מה עם משפחה עם ילדים שתהרג בגלל שהמנוול חסר סבלנות ולא רצה לחכות לעקיפה בטוחה? מגיע לו שיענש...

פורסם

היכלות לבלום בזמן תמרון תלויה במספר גורמים: מיומנות הנהג והכשרותיו, נוכחותן של מערכות אלקטרוניות (ABS, EBD ו-ESP) ויעילותן, ומצב תחזוקת הצמיגים והבולמים. ברכב ללא ABS, לא ניתן לבלום בכל הכוח ולהתחמק בו"ז, אך אפילו ברכב עם ABS עדיף קודם לנצל את המרחק האפשרי בקו ישר להורדת מהירות ואז להחליט לאן לברוח. ברכב עם ABS או ברכב תקין ללא ABS אין בדרך כלל בעיה בבלימה על דו-משטח.

לגבי העניין החוקי -- אין לי תשובה, אך זה לא מה שמעניין אותי כשמשאית באה אלי. אני ניסיתי את הפתרונות השונים (לא לחשוש, ב-LFS:-D) ונראה שהשיטה הראשונה אכן עדיפה (ניתן היה להתחמק ימינה בקלות, אך הדבר הרבה פעמים גרם לאבדן שליטה והיגוי יתר שהתפתח לפגיעה במהירות גבוהה בגדר או ברכב שבא אחרי הרכב ממנו התחמקתי, מה גם שהשול לצד המסלול ענק ביחס לכביש). צריך לציין שקרה בשיטה הראשונה שפגעתי בגדר או שזנב הרכב פגע ברכב הבא ממול, אך הדבר אירע במהירות נמוכה בהרבה.

• תוכן חדש...