Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגביי הצמדות ימינה, הכוונה שלי היא להבהיר בצורה חד משמעית לצד השני שמגיע מרחוק שזה הצד שלי ושם זה הצד שלו, ואני עושה את זה בצורה מופגנת ע"י הורדת המהירות וממש נסיעה על הפס הצהוב+.

מסכים לגביי הבלימה, הכי חכם זה לקזז במהירות כמה שאפשר (תוך כדי עירנות לסביבה), על אחת כמה וכמה כאשר יש ABS.

לא מסכים לגביי המפלט האחרון, שהוא לרדת מהכביש במקרה הקיצוני ביותר.

ולבסוף, הכי חשוב להיות עירני, תמיד לתכנן ולהיות מוכן כדי לא להיות מופתע, כך תחסכו זמן יקר.

אבל בשיטה הראשונה אתה צריך מיד לבלום. למי שאין ABS ישנה כאן סתירה. מה גם שבפעולה השנייה בפירוש מדובר על טכניקת התחמקות (כלומר על ניסיון ממש לעבור ליד הרכב העוקף). יתרה מזאת, אתה אמור להיות צמוד לימין לכתחילה, זה נזכר בסרטון. בנוסף, המטרה של לבלום ולחכות היא שיש מצב שהוא יוריד מהירות ואף יחזור לנתיבו, כך שרק הקטע של לחתוך לשוליים הוא באמת מפלט אחרון (מתוך רצון לעבור ליד הרכב הבא ממול, או להתנגש במשהו בלית ברירה).

אגב, להוריד מהירות (לפני הפניית ההגה) יש מספר סיבות:

1. להתחמק עם ההגה במהירות זה לא דבר קל: אתה תנעל את המבט על האובייקט ותמצא את עצמך נוסע אליו\לא תדע לאן להתחמק (ובינתיים תמשיך להתקדם) או שמתוך פניקה תתחיל לעשות כל מיני שטויות עם ההגה והבלמים. אתה בעצם נכנס לעולם שכולו רע: לך תדע ממה מחכה לך אחרי התמרון הראשון...עוד תמרון? בלימת חירום? תת היגוי? היגוי יתר? חזרה משול העפר? במצב של התחמקות ממכשול סטטי אלו לפעמים דברים יותר גרועים מלהיכנס במכשול הראשון.

2. ברגע שאתה מוריד מהירות בקצב של בלימת חירום, בעצם הרווחת עוד זמן תגובה עבורך ועבור שאר משתמשי הדרך (הנהג אחריך, לצידך וממולך, שהוא המכשול לרוב).

3. להוריד מהירות כדי לרכך כל מכה אפשרית זה תמיד דבר טוב. בנוסף, זה מאפשר לך להתחמק באופן הרבה יותר יעיל ומדויק לאחר הורדת מהירות והעברת משקל לפנים. כלומר, אם תנסה להתחמק עם ההגה במהירות יכול להיות שעד שהרכב ינוע מספיק הצדה כבר תפגע במכשול.

עכשיו מצאתי מאמר המקביל לסרטון, בו מוסבר בקצרה למה לבלום קודם: "חשוב לבלום [מוזכר גם בסרטון] כדי לאפשר לרכב ירידה קלה יותר לשוליים והפחתת עוצמת הפגיעה במידה ושוליים אינם פנויים". אבל עדיין, רק לי "לחכות לרגע האחרון" נשמע קצת מוגזם?

• תוכן חדש...