Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צרפתים..... אחחחח

1. באיזה חומר כדאי "להחליק" את מסילות החלון?

WD-40 נוסה, השפעתו נעלמה תוך זמן קצר

2. לאחרונה, מד הדלק ברכב נשאר כל הזמן על רבע מיכל, אך כאשר כמות הדלק יורדת מתחת לרבע, הוא מתחיל לרדת יחד איתה

האם ניתן להסיק מכך שהבעיה היא היתקעות מכנית, ולא במעגל החשמלי?

ועוד דבר, כשאני ממלא דלק אני אף פעם לא מצליח למלות מיכל שלם שלם (70 ליטר), לדעתי יש אפשרות שהמיכל צבר משקעים עם הזמן, האם כדאי לפרק אותו ולנקות?

יובל.

פורסם

גבר הרבה חברה אמרו לי שיש להם בעיות במחוג דלק.

אצלי אחרי מילוי מלא,הוא מראה בסדר גמור.

אבל לאחר עשריים דקות הוא נמצא על הריצפה.

במפגש PSI דיברתי עם אחד שמספר שכל כמה זמן (חודש)הוא היה מתקן אותו עד שקיבל עליו עצבים ומאז הוא דפוק.

פורסם

איך אתה מצפה למלא את כל ה-70 ליטר? אתה ממלא רק כשהמיכל ריק לחלוטין?!?!?!?

תמיד יש רזרבה מסויימת אחרי הטווח האדום בשעון, ובנוסף גם פתח היניקה של הדלק מהמיכל הוא לא לגמרי בתחתית כדי לא לשאוב ג'יפה.

בכל מקרה - אני לא ממליץ לחכות לסוף המיכל עד שממלאים. זה סתם סותם את הפילטרים הדיזות/מזרקים, ואין בזה שום צורך.

ובמיוחד אם ברשותך רכב לא חדש דנדש מהחברה, אז בטח יש בתחתית המיכל גם מים, חלקיקי חלודה, בוץ, גללי עיזים, אפר וולקני ושאריות מייקאפ. אז אם אתה עצלן כמוני ולא מתכוון לנקות את זה בקרוב, אל תסע עם מיכל ריק.

פורסם

"ובמיוחד אם ברשותך רכב לא חדש דנדש מהחברה, אז בטח יש בתחתית המיכל גם מים, חלקיקי חלודה, בוץ, גללי עיזים, אפר וולקני ושאריות מייקאפ. אז אם אתה עצלן כמוני ולא מתכוון לנקות את זה בקרוב, אל תסע עם מיכל ריק."

ענקקקקק :roflmao::roflmao::roflmao:

פורסם
איך אתה מצפה למלא את כל ה-70 ליטר? אתה ממלא רק כשהמיכל ריק לחלוטין?!?!?!?

תמיד יש רזרבה מסויימת אחרי הטווח האדום בשעון, ובנוסף גם פתח היניקה של הדלק מהמיכל הוא לא לגמרי בתחתית כדי לא לשאוב ג'יפה.

בכל מקרה - אני לא ממליץ לחכות לסוף המיכל עד שממלאים. זה סתם סותם את הפילטרים הדיזות/מזרקים, ואין בזה שום צורך.

ובמיוחד אם ברשותך רכב לא חדש דנדש מהחברה, אז בטח יש בתחתית המיכל גם מים, חלקיקי חלודה, בוץ, גללי עיזים, אפר וולקני ושאריות מייקאפ. אז אם אתה עצלן כמוני ולא מתכוון לנקות את זה בקרוב, אל תסע עם מיכל ריק.

:D:D

תתפלא, מכיוון שהמחוג דלק מזייף בטירוף, והנורה שכחה את מקומה, יצא לי למלות על מיכל ריק לגמרי (פעם אחת אומנם, לפני כחצי שנה....)

בקיצור, כדאי לפתוח ולנקות לא?

יובל.

פורסם
ופה השאלה שלי היא איך מוציאים ומנקים? איציק יכול להדגים לנו?

חחח, איציק הוא לא מר "במקרה הכינותי מראש מיכל דלק"

בעיקרון בכל רכב זה שונה, וכתוב הכל בספר של היינס לגבי אותו רכב

מבחינת הניקוי עצמו צריך להשתמש אולי בממיסים למיניהם, אני אשמח לשמוע עצה לגבי זה

יובל.

פורסם

אגב, גם אצלי הזיוף הוא קולוסאלי. שנתיים הייתי בטוח שיש לי מיכל של באיזור ה-35 ליטר. לפי הכמות שהייתי ממלא כל פעם.

יום אחד בדקתי בהיינס וגיליתי שיש לי מיכל של 50 ליטר. 15 ליטר זיוף!

ולענייני ניקוי - אני מתכנן לא לפרק אלא להגיע אליו מהפתח של מנגנון מד הדלק בחלק העליון שלו.

מתחת לריפוד של תא המטען יש פתח בקוטר 10-15 ס"מ שמאפשר גישה למצוף ולמנגנון, אז כשאסדר את זה אני פשוט אנקה אשאב משם את הג'יפה, אשפשף טוב טוב אמלא מעט דלק ואשאב גם אותו החוצה, עד שיהיה יחסית נקי.

בטח יש דרך טובה יותר, אבל אם אני במילא הולך לפתוח את המנגנון אז אני אעשה את זה כך.

פורסם

חבר'ה, לא להתעסק עם ניקוי מיכל הדלק !

למה ?

1. יהיה לכם מאוד מאוד קשה להגיע לתוצאות מעולות. אם לא הגעתם לתוצאות מעולות, תרגישו זאת בסתימות דלק (קרבורטורים / אינג'קטורים) וחור גדול בכיס (וגם קצת מבוכה)

2. זה מסוכן. אחרי הכל, מדובר בדלק ולא במים עם סבון.

3. אין לכם את הכלים הדרושים לניקוי המיכל. ברגע שהתחלתם לשפשף ולנקות למעשה "הרמתם" שכבה של ליכלוך שרק השד יודע איך תצליחו להיפטר ממנה בקלות. אל תשכחו שהגישה פנימה היא דרך החור של משאבת הדלק, לא "להיט".

4. אם בכל זאת החלטתם לנקות (לא שאני נגד,להפך...גם אני חשבתי לעשות זאת בעצמי), תקחו לעצמכם הרבה זמן והרבה סבלנות. עד שלא ניקיתם הכל כמו שצריך אל תחזירו שום דבר למקומו.

ועוד משהו אחרון חביב:

אף פעם אל תסמכו על החיווי שבין ה FULL ל EMPTY אצלכם... מה זה אומר:

כמו שאמרה פעם be_roo ב"תפוז", מד הדלק נותן חיווי תקין רק כאשר המיכל מלא או ריק (ז"א נקודת ה FULL או ה EMPTY אצלכם) - כל מה שבאמצע הוא בסה"כ "השערה".

אם יש לך מיכל דלק של 50 ליטר וכשהמחוג עומד יציב על E - EMPTY אתה ממלא ~40 ליטר, סימן שהכל תקין (תמיד יש במיכל 7-10 ליטר רזרביים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הבעיה אצלי היא שאני ממלא על מיכל ריק לחלוטין (מנוע נכבה כבר), רק 60 וקצת ליטרים, במקום 70.... ככה שה"טעות" לא נובעת מזיוף, או רזרבה

ומה בנוגע לגירוז המסילות?

יובל.

פורסם
איציק, הבעיה אצלי היא שאני ממלא על מיכל ריק לחלוטין (מנוע נכבה כבר), רק 60 וקצת ליטרים, במקום 70.... ככה שה"טעות" לא נובעת מזיוף, או רזרבה

ומה בנוגע לגירוז המסילות?

זה שהמנוע נכבה יכול להיות בגלל לכלוך שנשאב - וגם אם הוא נכבה, זה עדיין לא אומר שמיכל התרוקן טוטאלית, יבש כמו הנגב, אלא בהחלט יכול להיווצר מצב שבסיבוב/עליה/ירידה הוא יכבה הרבה לפני כן.

להערכתי - הכל אצלך תקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - קודם כל, תודה על העצה. אני אחשוב על זה שוב, למרות שנראה לי שבסוף אני לפחות אשאב את המים שבטח יש לי למטה מהתעבויות.

ובכל מקרה - מה אני עושה עם כל הג'יפה? נותן את זה למוסך? כמה יעלה לי?

אה, ואגב - אני צריך לזכור להגיד לאשתי שתחביא לי את הסיגריות כשאני מתעסק עם הדלק. זה אינסטינקט אצלי להדליק אחת כשאני עוצר לחשוב באמצע פירוקים.

פורסם

עניתם על אחת שכחתם מהאחרות :p

מה בנוגע להחלקת המסילות..... WD-40 מחזיק לזמן קצר,

באיזה חומר כדאי להשתמש, האם יש תרסיס גריז או משהו, ואיפה ניתן להשיג

איציק זז-קל הזה יכול לעזור? (לעומת WD-40)

יובל.

• תוכן חדש...