Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה טורבו GT - ניקוי טנק דלק

=Adi=
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

אני מוכרח לנקות את טנק הדלק אצלי ברכב,

כרגע פירקתי את 2 משאבות הדלק, רוקנתי את המיכל מדלק וניקיתי עם סמרטוט וספריי קרבורטורים,

אך ישנם עוד מקומות שאני לא מצליח להגיע אליהם,

ומי שיודע טנק הדלק מבפנים חד כתער!

כולי כבר חתוך ושרוט,

לכן אני מעוניין למלא את טנק הדלק במים בעזרת צינור גינה ולהוסיף טבליית כלור מהבריכה,

הרעיון הוא למלא במים עד שכל הליכלוך יצא החוצה,

מה דעתכם?

תודה מראש לעונים,

סופ"ש נעים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביקשת דעה: אתה מגזים :)

לי אישית יש עקרון שאני לא משקיע בניקוי חפצים יותר זמן ממה שייקח להם להתלכלך חזרה - אני נדהם למשל איך אנשים מפרקים ושוטפים תריסים במים וסבון (לפחות שעה) כאשר תוך דקות הם יגיעו לאותו המצב שאיבוק של 5 דקות בעזרת מברשת יכול לעשות.

ובחזרה למיכלי דלק - אני בקרוב אשתמש בתוסף (44K?) לניקוי, לאחר שהמוסכניק שלי הרגיע אותי שאין בכך כל סכנה (חששתי מסחיפת משקעים לשסתומים) - ברור שזה לא כמו "אינפוזיה" כוללת, אבל זה GOOD ENOUGH - שוב, לדעתי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכם על התגובות,

kookoo קראתי את המאמר הזה אתמול בלילה, משם בא לי הרעיון למלא עם צינור גינה, מה דעתך?

maxkohl מסכים איתך, באמת הייתי מגזים אם הייתי מנקה בגלל מיתוס המשקעים,

אבל הסיפור הוא אחרת לגמרי,

הייתי בחו"ל שבוע שעבר וביקשתי מאחי שיניע את הרכב בשבילי בכל ערב,

כעבור יומיים, הוא היה צריך למלא קצת דלק ולא הרשתי לו לנסוע עם הרכב לתחנה הקרובה,

הליצן הזה מילא מיכל 5 ליטר של בי ג'י בונד בדלק ותדלק איתו את הרכב,

הוא טוען שהוא ניקה את המיכל לפני כן עם טינר,

אבל לדעתי היות ודלק הוא חומר ממיס, כל שאריות הבי ג'י בונד (דבק קרמיקה) שלא ירדו עם הטינר הגיעו לתוך טנק הדלק שלי,

אחי מתאר שאחרי כמה דקות של משחקי סל"ד הרכב התחיל להשתנק ולגמגם,

כמו כן משאבות הדלק "צרחו" בגלל חוסר הספיקה,

כשחזרתי הביתה פירקתי את 2 המשאבות ונדהמתי לגלות שהפליטר שלהן עמוס בדבק קרמיקה,

כמו כן בהצצה לתוך המיכל ראיתי עוד שאריות מהדבק, אני חושב שבאותו הרגע ירדו לי כמה שנים מהחיים!

ניקזתי את כל הדלק בעזרת משאבה והתחלתי לנקות את המיכל עם ספריי קרבורטורים ומטלית

(מים לא ממיס את החומר הזה, זהו דבק חזק מאוד)

עדיין ישנם נקודות שאני לא מצליח להגיע אליהם, לכן במקום כל שבועיים לפרק את משאבות הדלק חשבתי אולי לדחוף צינור גינה למיכל ולזרוק טבליות חומצה לבפנים,

מה דעתכם עכשיו אחרי ששמעתם את הכל הסיפור? (מלבד שאחי אידיוט, למרות שגם אני יצאתי דביל שהבאתי לילד בן 17 לשחק לי עם הרכב)

תודה רבה לכם, בשורות טובות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם קראת את המאמר שהסביר כיצד מנקים את המיכל דלק(שים לב שמדובר על מיכל דלק מלא של מים רותחים בתוספת כמות לא מבוטלת של חומר פעיל. אני אישית חושב שמדובר ברעיון לא פרקטי בעליל(אלא אם כן אתה עובד במכבסה :roll:).

במי צינור ישנם משקעים שיגרמו לך לפרק את המשאבות עוד פעם-פעמיים.

כל הכבוד לאחיך שהגדיל ראש לנקות את המיכל, חבל רק שהוא לא היה מספק חכם לבדוק שהמיכל נותר ריק וקצת הגיון ממתי טינר ממיס הכל?! עם כל הכבוד לטינר המהולל צריך להשקיע מאמץ בשביל לנקות איתו דבק.

העצה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא מראה עם מפרק ופנס בשביל לבדוק היכן נשאר חומר ולנסות להגיע עם היד, איפה שרחוק מידי מקל שהקצה שלו עטוף בסמרטוט.

אם אתה בכל זאת מתעקש על ניקוי מלא, קנה חומר יעודי לניקוי ובקש עזרה מהמכבסה הקרובה, אני מאמין שבעלות של שקלים בודדים והרבה בדיחות הם יסכימו לעזור לך.

בהצלחה ותעדכן מה החלטת לעשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שהוריד מיכל דלק מהרכב וניקה אותו.

לפי דעתי:

מים זה רעיון גרוע במיוחד,אתה צריך לנקות אותו עם בנזין בלבד,פשוט לערבב את המיכל עם ליטר או 2 ולרוקן,וככה לחזור על הפעולה כמה פעמים.

מים זה רעיון גרוע!

אם אתה רוצה באמת להשקיע כמו שצריך, לך לחנות לכימיקלים ותקנה מתאנול, ואיתו תנקה את המיכל.(אבל תצטרך לשים משהו על הפנים כי זה ריח לא בריא.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעקבות החתכים והשריטות החלטתי לשים כפפות ארוכות כמו שמשתמשים להפריית פרות :lol:

ולהמשיך בניקיון הטנק עם מטלית וספריי.

החלטתי לרדת מנושא הצינור והטבליות (נשמע כמו פרסומת להריון) ולהתמיד בשיטה הראשונה,

על כל פנים אני אנקה את פילטר המשאבות אחת לשבועיים ואחליף פילטר דלק אחת לחודש,

ככה במשך חודשיים רק כדי להיות רגוע,

הדלק ששאבתי יצא לבן!

הדבק הוא חומר גמיש, דחיס ובנוסף לכל הוא מתמוסס במגע עם דלק,

לכן האם לדעתכם צריך לדאוג אם (חלילה) חדר מעט למנוע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה להניע את האוטו ערב ערב אם אתה בחו"ל רק לשבוע?או במילים אחרות מה יקרה אם לא תניע את האוטו במשך שבוע?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף לשאלה מעליי.

כל ערב זה הגזמה. כולה טסת לשבוע.

אגב, אם דבק הגיע לאינג'קטורים, הם קודם כל יסתמו לפני שזה יגיע למנוע.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף לשאלה מעליי.

כל ערב זה הגזמה. כולה טסת לשבוע.

אגב, אם דבק הגיע לאינג'קטורים, הם קודם כל יסתמו לפני שזה יגיע למנוע.

הדלק ששאבתי יצא לבן, זה כבר לא גוש שצף לו בטנק הדלק שיכול להיעצר באחד הפילטרים,

נוצרה שם כבר תערובת, לכן אני שואל.

אז במידה וזה חדר מבעד לפילטרים במשאבות, מבעד לפילטר דלק שבתא המנוע ומבעד למסננים הקטנים שבאינג'קטורים יכול להגרם נזק למנוע? או שדלק לחוד ואפילו תוסף BG44K יפתחו את כל המעברים וינקו את חלל הצילינדר כאילו שלא היה דבר?

ביקשתי ממנו שיניע בכל ערב מכיוון שבאותו יום שנסעתי ניקיתי את סעפת היניקה,

ופחדתי שספריי הקרבורטורים ישאיר משקעים עקב נסיעה מועטה.

רציתי שכל הטינופת שהספריי ניקה תצא החוצה, ולא תעמוד במקום,

מכיוון שאחרי שבוע זה כבר היה מתייבש ונהפך לגוש.

בדיעבד הרעיון הדבילי הזה עלה לי ביוקר,

אבל שטויות, אני מסתכל על חצי הכוס המלאה, יצא לי להכיר את כל מערכת הדלק אצלי טוב טוב ולמדתי דבר או שניים :wink:

תודה רבה על העזרה חברים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
תודה רבה לכם על התגובות,

kookoo קראתי את המאמר הזה אתמול בלילה, משם בא לי הרעיון למלא עם צינור גינה, מה דעתך?

maxkohl מסכים איתך, באמת הייתי מגזים אם הייתי מנקה בגלל מיתוס המשקעים,

אבל הסיפור הוא אחרת לגמרי,

הייתי בחו"ל שבוע שעבר וביקשתי מאחי שיניע את הרכב בשבילי בכל ערב,

כעבור יומיים, הוא היה צריך למלא קצת דלק ולא הרשתי לו לנסוע עם הרכב לתחנה הקרובה,

הליצן הזה מילא מיכל 5 ליטר של בי ג'י בונד בדלק ותדלק איתו את הרכב,

הוא טוען שהוא ניקה את המיכל לפני כן עם טינר,

אבל לדעתי היות ודלק הוא חומר ממיס, כל שאריות הבי ג'י בונד (דבק קרמיקה) שלא ירדו עם הטינר הגיעו לתוך טנק הדלק שלי,

אחי מתאר שאחרי כמה דקות של משחקי סל"ד הרכב התחיל להשתנק ולגמגם,

כמו כן משאבות הדלק "צרחו" בגלל חוסר הספיקה,

כשחזרתי הביתה פירקתי את 2 המשאבות ונדהמתי לגלות שהפליטר שלהן עמוס בדבק קרמיקה,

כמו כן בהצצה לתוך המיכל ראיתי עוד שאריות מהדבק, אני חושב שבאותו הרגע ירדו לי כמה שנים מהחיים!

ניקזתי את כל הדלק בעזרת משאבה והתחלתי לנקות את המיכל עם ספריי קרבורטורים ומטלית

(מים לא ממיס את החומר הזה, זהו דבק חזק מאוד)

עדיין ישנם נקודות שאני לא מצליח להגיע אליהם, לכן במקום כל שבועיים לפרק את משאבות הדלק חשבתי אולי לדחוף צינור גינה למיכל ולזרוק טבליות חומצה לבפנים,

מה דעתכם עכשיו אחרי ששמעתם את הכל הסיפור? (מלבד שאחי אידיוט, למרות שגם אני יצאתי דביל שהבאתי לילד בן 17 לשחק לי עם הרכב)

תודה רבה לכם, בשורות טובות.

:-D:-D:-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...