Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב של אישתי (W202 M112 שנת 98 ) אמור לעבור טיפול 15K. לאחר המחיר הלא נמוך במיוחד, אותו שילמתי לטיפול זהה ברכבי לפני כחודשיים, החלטתי לרכוש את השמן מהפרסי ואת החלפים בחנות כך שהמוסך יבצע את ההחלפה והבדיקות בלבד.

היכן ניתן לרכוש חלפים מקורים למרצדס באיזור המרכז? אני זקוק למסנן שמן ומסנן אווירמקוריים של מרצדס.

באותו נושא. הייתי מעונין להחליף את הבולמ"ז ברכבי, שעברו כבר 135K, לבולמים חדשים ורצוי קשיחים יותר כדי לקבל תחושה טובה יותר בפניות. המוסכניק שלי טוען כי לא לא קימים בולמ"ז טובים יותר מהבולמים המקוריים של מרצדס. הוא הציע לי להחליפם בעלות של 500 ש"ח לבולם (ללא עבודה).

1. האם המחיר נשמע סביר לבולמים מקוריים של מרצדס?

2. האם ניתן למצוא בולמ"ז איכותיים משופרים לרכב זה (W202 W202 M112 שנת 98 ) ?

3. האם החלפת הבולמים בבולמים משופרים דורשת טיפול נוסף (כיוון פרונט) או החלפת חלקים נוספים?

פורסם

מסנן שמן+אוויר אתה יכול לרכוש תוצרת חברת MANN-FILTER או SCT Germany שניהם ייצרני OEM עבור חברת מרצדס ואיכות המסננים כמו מקורי.

קיימים בולמי זעזועים בעלי תכונות ספורטיביות עבור הרכב שלך השאלה האם הם קיימים במלאי בארץ.

הייצרנים המומלצים הם: SACHS,BILSTEIN,MONROE

אני אישית לא הייתי רוכש בולמי זעזועים לרכב שלך באופן פרטי ומביא אותם למכונאי בכדי שיתקין אותם ברכב.

למה ?

לרכב שלך קיימים מספר סוגי בולמים עם ספקיציות שונות ואופן רתימה של הבולמים שונה, לכן במידה וטעית במק"ט של הבולמים שמתאימים לרכב שלך אז אכלת אותה, במיוחד אם הייבוא הוא פרטי עבורך.

איזה כייף לי :)

פורסם

חיים, באיזור רחוב יצחק שדה בת"א קיימים שתי בתי מסחר העוסקים בייבוא חלקים למרצדס אבל שכחתי את שמם (לא תפספס אותם מכיוון שקיים שילוט מאיר עיניים).

פורסם

תודה רבה, מרק. הרמתי טלפון ל"דקר" חלקי חילוף למכוניות ויש להם את הפילטרים (120 ש"ח לפילטר אוויר של Mann ו 60 ש"ח לפילטר שמן)

בנוגע לבולמ"ז.

-האם מחיר של 500 ש"ח נשמע סביר לבולם מקורי של מרצדס? לי זה נשמע זול מדיי...

-היכן ניתן למצוא ספרות/מידע המכילה את מק"ט הבולמים שמתאימים ל W202 M112 שנת 98?

-כששאלתי את המוסכניק בנוגע לבולמים משופרים הוא התעקש על בולם מקורי של מרצדס, לכן נראה כי אצטרך להשיג אותם באופן עצמאי. האם ישנו מקום מומלץ בעל ידע (מספיק ידע טכני כדי שיוכל למצוא בולמ"ז משופר עם מפרט חיבורים הזהה לבולמ"ז המקורים) העוסק ביבוא בולמים איכותיים?

פורסם

הבולם המקורי של מרצדס הוא של בילשטיין, תתקשר למאגר בראשון, הם מייבאים בולמים כאלו, תנסה שם , אולי תביא ביותר זול.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם

המחיר של בולם מקורי נשמע לי יותר מידי זול מכיוון שבולם תוצרת Bilstein עבור הרכב שלך עולה בחו"ל כ-100 דולר.

http://www.nextag.com/F4-B36-1854-H0-656280206/prices-html?nxtg=77a60a280510-FD093DF78F049A29

http://translate.google.co.il/translate?hl=en&sl=fr&u=http://cgi.ebay.fr/Amortisseurs-SACHS-Arri%25E8res--MERCEDES-W202-Classe-C-CLK_W0QQitemZ260528460993QQcmdZViewItemQQimsxZ20091226%3FIMSfp%3DTL091226197001r26741&ei=ZsqUS9fYO9Wr4Qby4qCbDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAYQ7gEwADgU&prev=/search%3Fq%3DMERCEDES-BENZ%2B2023200231%26start%3D20%26hl%3Den%26sa%3DN

אני יכול לנסות למצוא עבורך מק"ט של הבולם המקורי אבל לפני שאתה מזמין בדוק היטב את ההתאמה.

פורסם

שוב תודה, מרק.

-בדקתי את הבולם של בילשטיין (Bilstein F4-B36-1854-H0) ומופיעים באתר המכירות מספר דגמים דומים, מ- 1854 עד 1857. מה ההבדלים ביניהם?

-אשמח מאוד אם תוכל לנסות למצוא לי את מק"ט מרצדס של הבולם המקורי.

-התקשרתי למאגר בראשון ונאמר לי הם מוכרים את דגם 1856 בלבד.

-באתר של בילשטיין חיפשתי לפי: MERCEDES-BENZ ->C-CLASS SALOON W202-> C 240 (202.026)-> Suspension->Shock Absorber והגעתי למשפחת בולמים המתחילה ב

B36-1856 (http://www1.carparts-cat.com/webkat.asp?SID=0194902412103349018004&ROOT=1)

לפי מה שהבנתי ישנם ה B4 Gas ה B6 SPORT וה B8 SPRINT. דגם ה F4-B36-1854-H0 אינו מופיע שם.

-דיברתי עם המוסכניק והוא טוען כי בולם מקורי של מרצדס עולה 1200 ש"ח ואילו תחליפי איכותי של חברת מאש (?) עולה 720 ש"ח. בנוסף, לטענתו, כל הבולמים זהים פיזית מבחינת ההרכבה והשוני הוא בהתנהגות השיכוך/עמידה בעומסים בלבד.

פורסם

סוג הבולמים המותקן ברכב שלך ספציפית ניתן לבדיקה אצל הייבואן לפי מספר שילדה של הרכב שלך.

צירפתי עבורך רשימה של מק"טים מקורים של הייצרן (לך תדע איזה מק"ט קיים ברכב שלך).

לפי הבנתי הבולם הסטנדרטי ברכב שלך הינו מק"ט - BILSTEIN - B4 Gas-B36-1856

לא הבנתי למה המכונאי שלך דרש בהתחלה מחיר של 500 שקלים לבולם ?

555.pdf

פורסם

-תודה על המסמך אך לאחר שדיברתי עם "כלמוביל", נאמר לי כי בולמים לדגם שלי (202.026) מופיעים במקט"ים הבאים:

בולמ"ז קדמי: 2023233900

בולמ"ז אחורי: 2023262700

בולמ"ז אחורי עם בקרת גובה: 2023200113

היכן ניתן לתרגם מקט"ים אלה למק"ט בילשטיין?

-המכונאי טוען כי המחיר שנתן לי הוא לבולם תחליפי רגיל ומחירו כ 500 ש"ח.

- במפרט של בילשטיין מופיעות מספר משפחות בולמים. הדגמים הרגילים COMFORT © - B4 ודיגמי הספורט SPORT (S) - B8.

למיטב הבנתי ה B6 Sport - Sports suspension ואילו דיגמי ה B8 Sprint - Shortened נמוכים יותר, האם כדאי לבחור בבולמים הנמוכים יותר בהנחה שהדרישות שלי הן הצמדת חרטום טובה יותר והיגויי רגיש ומדויק?

-האם בחירה ב B8-B36-185X-H0 או ב B6-B36-185X-H0 (כאשר ה X הוא 6 לבולמ"ז קדמי ו 7 לבולמ"ז אחורי) היא החלפה של אחד לאחד או שידרשו שינויים נוספים בזמן ההחלפה?

פורסם

היי חיים,

מצאתי עבורך רק את המק"ט של בולם אחורי של חברת בילשטיין.

באתר של בילשטיין בדקת אפשרות של מציאת בולם לפי מק"ט ייצרן ?

אני אישית לא הייתי מחליף בולמים מקורים לבולמים סופרטיבים מכיוון שבהרבה מיקרים בולמים ספורטיבים משודכים למערכת מיתלים מתאימה.

שאלות כאלו נראה לי שמתאימים לפורום שיפורים ששם יש מומחים לנושאים של שידרוג בולמים.

2023262700.pdf

פורסם

שוב תודה מרק.

מאוד אשמח אם תוכל למצוא גם את המק"ט של בולמ"ז קידמי של בילשטיין (איפה אתה מוצא את זה???)

באתר של בילשטיין בדקת אפשרות של מציאת בולם לפי מק"ט ייצרן ?

למרבה הצער, לא. גם חיפוש בגוגל (מק"ט ייצרן + "בילשטיין") לא ממש נותן תוצאות, למעט אתר רוסי...

אני אישית לא הייתי מחליף בולמים מקורים לבולמים סופרטיבים מכיוון שבהרבה מיקרים בולמים ספורטיבים משודכים למערכת מיתלים מתאימה.
נראה לי כי אתה צודק. בחיפוש בפורומים של מרצדס בחו"ל ראיתי שההמלצה היא דווקא לעבור לבולמי HEAVY DUTY (HD) - B6 (במקום המקוריים COMFORT © - B4) ולא לספורטיביים מיכוון שהבולמים הספורטיביים (B6 Sport או B8 Sprint - Shortened) דורשים החלפת קפיצים.

שאלות כאלו נראה לי שמתאימים לפורום שיפורים ששם יש מומחים לנושאים של שידרוג בולמים.
הועבר אתמול.
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

המאגר מייבא בילשטיןן?? זה חידוש.

מנסיון לא קטן במרצדסים מכל השנים, כדאי בילשטיין או קוני (שמשום מה לא התייחסו אליו כאן) מרצדס חדשים באים לפעמים גם עם זקס, אני אישית לא אוהב אותם במיוחד.

קוני אצל א.ס. וורטהיים, בסביבות 800 ש"ח לבולם.

אין צורך להחליף שום דבר במיתלים אם אתה עובר לבולם קשיח יותר. אני אישית ממליץ אם כי זה לא לטעמו של כל אחד. קוני צהוב או בילשטיין צהוב יעשו עבודה מעולה.

אין שום יתרון בקניית בולם "מקורי" של מרצדס. תכל'ס, אין דבר כזה זה רק עולה יותר.

אני אישית קונה את הבולמים רק בחו"ל. אחרי משלוח ומכס זה עדיין יותר זול. תחפש בסבלנות באי ביי עד שתמצא אדם פרטי שמוכר, אבל תבדוק בני כמה הם. בולמים ששוכבים על המדף יותר מידי זמן מתבלים.

שחכתי, קוני ולפעמים גם בילשיין בדרך כלל מתכוונים כך שתוכן לקבל את צורת הנסיעה שתהיה הכי מתאימה לך.

לא כתבת למה אתה רוצה להחליף, 135 נשמע לי קצת מוקדם (תלוי כמובן איפה ואיך נסעו ברכב)

בהצלחה

פורסם

בגדול, כפי שכתבתי בשירשור בולמ"ז (משופרים?) למרצדס C240 שנת 98 (W202 M112) (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=311189) שמתי לב כי הרכב שלי אינו חד ומדויק מבחינת היגוי וכי זוויות הגלגול של הרכב בפנייה גדולות מדיי, עד כדי כך שאני מאבד את תחושת היגוי בפניות חדות. לאישתי ישנו את אותו רכב ואצלה ההתנהגות בו הרבה יותר "חדה" לכן חשדתי קודם כל בבולמ"ז.

בהתחלה חשבתי להחליף לבולמ"ז של בילשטיין מסדרת B6 Sport - Sports suspension אבל לאחר התייעצות עם "פיט-סטופ" נאמר לי כי בעיית זוויות הגלגול וההיגוי הלא מדויק לא יפתרו כאשר אחליף את הבולמ"ז לדגם ספורטיבי יותר מיכוון שבעיית זוויות הגלגול המוגזמות נובעות מקפיצים רכים יחסית ומצמיגים צרים, כתוצאה מכך, בזמן סיבוב חד כל הפרונט המחובר לכביש מתעוות וגורם להיגוי לא מדויק ולכן רצוי להחליף את הקפיצים המקורים של הרכב בקפיצים מוקשחים ולהקטין את חתך הצמיגים. וזה המצב בו אני נמצא כרגע.

המאגר מייבא בילשטיןן?? זה חידוש.

זה מה שנאמר לי.

שחכתי, קוני ולפעמים גם בילשיין בדרך כלל מתכוונים כך שתוכן לקבל את צורת הנסיעה שתהיה הכי מתאימה לך.

ישנם בולמ"ז מתכווננים לבילשטיין אלא שהם גם נמוכים יותר (דורשים להחליף את הקפיצים המקורים של הרכב בקפיצים מונמכים) וגם יקרים בצורה מטורפת, קרוב ל 600$ בחו"ל לבולמ"ז.

לא כתבת למה אתה רוצה להחליף, 135 נשמע לי קצת מוקדם (תלוי כמובן איפה ואיך נסעו ברכב)

אורך חיים ממוצע של בולם הוא כ 120K-140K לפני שהוא מתחיל לאבד ביצועים. כמובן שלרוב בולם נחשב עדיין לתקין גם אחרי 200K (כלומר, לא נוזל...) אבל ההתנהגות שלו היא כמו מרגרינה. לי, תחושת הכביש מאוד חשובה ולכן הרגשתי מהר מאוד כי הוא מתחיל לאבד ביצועים אצלי ברכב.

• תוכן חדש...