Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואני רק עכשיו נכנס לעניין האודיו והידע שלי פשוט מוגבל אני צריך ייעוץ לגבי כיוון נכון של המגבר.

מדובר במגבר פשוט, 4 ערוצים אני יביא פרטים לפי ZAP :

מפרט טכני:

- מגבר לרכב 4 ערוצים.

-ניתן לגישור ל 2/3 ערוצים.

- הספק מטורף של 2200W

- 4X550 וואט לערוץ מקסימום

- הספק נקי 4X100 אר.אמ.ס לערוץ

- הספק נקי 4X180 אר.אמ.ס לערוץ ב 2 אוהם.

- הספק נקי 2X250 אר.אמ.ס ב 4 אוהם.

- 2 יציאות קדם מגבר RCA נוספות לשירשור מגבר נוסף.

- ניתן לחבר בקלות 4 זוגות.

- קרוס אובר מנווט תדרים על כל יציאה.

- ניתן לחיתוך ערוצים בתדר גבוה או נמוך

- LPF / HPF פילטר

- יכולת עבודה 2-16 אוהם

- טווח תדרים של התדרים הגבוהים 40HZ-300HZ

- טווח תדרים של התדרים הנמוכים 40HZ-300HZ

- אחוז עיוות 0.05%

- רגישות כניסה 0.2-5V

- טווח היענות 10HZ-40KHZ

- יחס אות לרעש 100DB

- יציאת PREOUT לשירשור מגבר נוסף

- 2 פיוזים להגנה בפני עומס

- מנגנון המנתק את המגבר במקרה של עומס

- מנורת פיקוד

- ניתן לווסת את הרמקולים כך שיוציאו את כל התדרים כולל באסים ( full range )

סה"כ הכל פה ג'יבריש בשבילי מלבד הנתונים של ה RMS.

אני מאמין שזה מעט אופטימי בשביל המגבר אבל זה לא רחוק, הוא עושה עבודה טובה.

יש לי כמה כפתורים עגולים לשחק איתם להגברה הנמכה וכו' של הצלילים, איתם אני יודע לשחק אבל מתחתם יש לי כפתורים ויש בהם משהו כזה.

כפתור אחד יש לו אפשרות של HPF או FULL

כפתור אחד יש לו אפשרות של 0/6/12

פתור אחד יש לו אפשרות של HPF או LPF או FULL

למישהו יש מושג איך מכוונים? המגבר עובד ב 2 גישורים רק לקומפוננטים של סאונדסטרים 130 RMS.

אגב מישהו יכול להסביר לי על הדרך את המושגים, מה זה אוהם , מה זה ה 10HZ , 40HZ וכאלה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מלבד ה LPF לא מצאתי משהו יותר ספציפי לגבי השאלות שלי.

זה דובר גם על קומפוננט עם סאב בכל אופן,

המגבר אצלי יגביר רק קומפוננט, אז מה הוא צריך להיות בדיוק? LPF? HPF? או ש FULL כדי שדרך הרדיו דיסק אני יכוון את הDB ואת ה treble וכו'?

פורסם

איזה רדיו דיסק יש לך,האם האקולייזר תומך בשליטה על האלמנטים בניפרד? (לפי HZ לא לפי לעלות טראבל,באס,מיד וכדומה!)

אם אין אפשרות ברדיו דיסק,להגברה של קומפוננטים אתה צריך להשים את הקרוס ב HPF ולחתוך ב60-100 HZ (תשחק עם זה ותיראה מה נישמע לך הכי טוב)

פורסם

כן יצא לי לשחק ברדיו דיסק ולראות שאני יכול לשחק כזה ולעשות 80HZ או 120HZ כל מיני כאלה.

מדובר ברדיו דיסק מסוג Panasonic CQ5403W אני חושב שיש בוא אפשרות לזה.

פורסם

אם יש בו HPF בתוך הקרוס המובנה(ברדיו דיסק),תיכנס אליו,תשים על 80HZ (כי בקרוס של הרדיו דיסק בדרך כלל הוא קופץ בכמה עשרות כל פעם) ואת ערוצי ההגברה של הקומפוננט תעביר ל FULL,תשמע אם זה מתאים לך.

פורסם

סבבה, אני אשים ברדיו דיסק על 80HZ ומשום שאני יעשה 2 גישורים לקומפוננט, כלומר רמקול על כל 2 ערוצים, את כל הכפתורים אני יעביר ל FULL ואז לשחק קצת עם הבוררים העגולים? ופשוט מה שישמע לי טוב להשאיר

פורסם

לא,אתה מתבלבל!

קודם כל כן אם אתה עושה שני גישורים אז את שני הקרוסים אתה שם על FULL.

אבל אחרי זה לא משנה כבר מה תשחק עם הפוטנציומטרים (אלו שמסתובבים) זה לא ישפיע על שום דבר מהשמיעה אם הקרוסים ב FULL,הפוטנציומטרים נועדו לעבודה כאשר הקרוסים במגבר על LPF/HPF.

יש לך שני אפשרויות:

לחתוך תדרים דרך המגבר:

בשביל קומפוננט אתה שם בקרוס HPF על סביבות ה 80HZ

בשביל סאב אתה שם בקרוס LPF על סביבות ה 80HZ

לחתוך תדרים דרך הרדיו דיסק:

הקרוסים במגבר על FULL,ועל הקומפוננטים והסאב אתה שולט ברדיו דיסק,בתדרים שציינתי,אבל קשה לדעת אם יש לך שליטה על כל אלמנט בניפרד,אני לא מכיר את המכשיר,השיטה הזאת קצת יותר מדוייקת מאשר לשחק עם מברג על המגבר,למרות שהרדיו דיסק קופץ לפעמים לא לנקודה המדוייקת שאתה צריך.

זה קצת מסובך אבל שתופסים את זה,זה שטויות,אם לא תבין תפנה אליי בפרטי,אני תכף הולך לישון.

פורסם

עכשיו חזרתי מהרכב, העברתי הכל ל פוול, וסידרתי דרך הרדיו דיסק, באמת זה כיוון לפי מה שאני רוצה.

תודה רבה על התשובות! :-)

פורסם

כן, לפני זה כשהייתי לדוגמא מגיע לאזור ה 20VOL הרמקול היה משתגע ועושה רעש כאילו הוא עוד שניה נקרע, משהו מפחיד.

כנראה היו כיוונים גרועים, כיוונתי דרך המערכת, ועכשיו הם מתפקדים מעולה! תודה!

פורסם

שאלה פחות או יותר באותו נושא.

ברשותי מגבר GTO1004,רדיו דיסק PIONNER 4050, סאב GTO1202D, רמקולים 6/9 KENWOOD 6942A.

מקריאה מרובה הבנתי שמערכת שלי לא מכוונת נכון כלל למרות שהיא לא נישמעת לא רע ביכלל.

ברדיו דיסק ישנם קרוסים ממוחשבים.

במגבר הסאב יושב על מצב LPF בסביבות ה 55HZ

הרמקולים יושבים על HPF והקרוס מסובב עד הסוף מכיוון שבוולים גבוה הבאס ברמקולים מחרחר.

במקביל הכיוונים של הסאב ברדיו דיסק הוא נימצא על 125HZ כי ככה הוא בועט הכי חזק.

והרמקולים האחוריים ברדיו דיסק מכוונים על 50HZ על מנת לצמצם את עומס הבאס עליהם.

אני מבין שיש כאן בלאגן ענק בכיוונים.

אשמח אם תרשמו לי פחות או יותר באיזה תדרים לחתוך כל ערוץ.

ואשמח אם מישהו יגיד לי האם אפשר לבטל את הקרוס על הרמקולים האחוריים/קידמיים ברדיו דיסק מסיבה פשוטה כי אם אחתוך אותם ב125HZ הם עדיין בווליום גבוה יחרחרו לכן אני מעדיף לכוון את הקרוס במגבר.

תודה.

פורסם

רק 6/9 בגלל 2 סיבות.

א'- כי לא ידעתי שבמה קידמית זה הדבר הנכון לעשות.

ב'- כי יש לי אפלאוז 92 ולא רציתי להתחיל לבנות כל מיניי דברים לרכב ישן.

אז מה אתה אומר ,איך הכי נכון לכוון ת'מערכת?

• תוכן חדש...