Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרגשה של נסיעה לא נוחה C5 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחרונה אני שם לב שאיכות הנסיעה ברכב שלי הפכה ללא טובה יחסית, כלומר אני מרגיש את הכביש יותר מדי. כמובן מדובר ב C5 2002, 2.0 SX עם 117K ק"מ. בנסיעה הראשונה על הבוקר אני מרגיש ושומע רעשים מאזור הצמיג הימני במעבר על מהמורות בכביש. לאחר כ15 דקות נסיעה, הקולות הללו נעלמים, אך הנסיעה עדיין לא הכי נוחה. מהסתכלות על הבולמים הקדמיים, שמתי לב לרטיבות, או הזעה על הבולם הימני. לא מדובר בנזילה. השמאלי יבש לגמרי.

איך שזכור לי, בביקור האחרון במוסך נאמר לי שכל המכלול של משולשים, תפוחים וכו תקין. אז מה משפיע על הנסיעה, האם אלו הבולמים עצמם? האם כדי להחליפם לאחר 8 שנים שירות? מה עלותם בערך? או שזה קשור לבומבות? איך בודקים אותם?

פורסם

יש הרבה הגיון במה שאתה מתאר.

נסיעה לא נוחה נובעת בהרבה מקרים מבולמים עייפים ואז אתה "מרגיש יותר מדי את הכביש" כמו שאתה מתאר.

תסע למוסך לבדיקה תקינות הבולמים (מוסך טוב אפילו יתן לך מספרים באחוזים מה מצב הבולם למשל אם הוא במצב של 80% ממצב חדש המצב טוב,אם 50% ומטה אולי שווה להחליף.

בהצלחה!

פורסם

הרטיבות על הבולם לא נשמעת טוב אבל מאוד ייתכן שמדובר בצינור קרוע שגורם לדליפה של נוזל הידראולי ובשל חוסרו הנסיעה קצת קשה, בדוק תחילה את גובה נוזל הידראולי. אם הכל תקין שם תמשיך הלאה.

הבולמים בסיטרואן לא רגילים והם לא זקוקים להחלפה אלא אם כן יש להם בעיה, על נוחות הנסיעה אחראיות הבומבות ואולי הם זקוקות להחלפה..

בנוסף יש לבדוק אם הרכב נמצא בגובהו הנכון או שהוא יצא מכיוון ואתה נוהג על מצב קשה יותר.

כנס למוסך מתמחה ואני מדגיש מתמחה לסוג הרכב שלך שיתן לך חוות דעת על הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מבחינת הנוזל הידראולי, לא חסר ואפילו יש קצת יותר מדי אולי!

עכשיו בקשר לגובה של האוטו, מישהו יכול להגיד לי מה הגובה אצלו מהקצה העליון של הג'אנט ועד תחילה הכנף (כמובן במרכז). אני חושב שזו המדידה האמינה ביותר.

Untitled.png

פורסם
ערב טוב,

לאחרונה אני שם לב שאיכות הנסיעה ברכב שלי הפכה ללא טובה יחסית, כלומר אני מרגיש את הכביש יותר מדי. כמובן מדובר ב C5 2002, 2.0 SX עם 117K ק"מ. בנסיעה הראשונה על הבוקר אני מרגיש ושומע רעשים מאזור הצמיג הימני במעבר על מהמורות בכביש. לאחר כ15 דקות נסיעה, הקולות הללו נעלמים, אך הנסיעה עדיין לא הכי נוחה. מהסתכלות על הבולמים הקדמיים, שמתי לב לרטיבות, או הזעה על הבולם הימני. לא מדובר בנזילה. השמאלי יבש לגמרי.

איך שזכור לי, בביקור האחרון במוסך נאמר לי שכל המכלול של משולשים, תפוחים וכו תקין. אז מה משפיע על הנסיעה, האם אלו הבולמים עצמם? האם כדי להחליפם לאחר 8 שנים שירות? מה עלותם בערך? או שזה קשור לבומבות? איך בודקים אותם?

בקר טוב

לפי התאור שלך קרוב לודאי הבומבות לא עושות את העבודה. הבומבה היא בעצם כרית אויר מעל עמוד השמן

בתוך הבולם. מה שמפריד בין השמן לכרית האויר זוהי דיאפרגמה הנמצאת בתוך הבומבה. כאשר הדיאםרגמה

דולפת השמן ממלא את מקום האויר והבומבה מפסיקה לתפקד . אפשר בקלות לבדוק אם הבומבות לא תקינות

בזמן שהמנוע עובד והרכב נמצא בגובה רגיל לנסיעה, לחץ בחוזקה את הפגוש בצד אחד כלפי מטה, אם הרכב

שןקע בקלות יחסית ומיד עולה חזרה ,הבומבה תיקנה. חזור על הבדיקה בכל יתר הגלגלים.

שבת שלום

פורסם

בדקתי עם הלחיצה על צד הרכב, הרכב שוקע, לא הרבה ולא ממש בקלות לדעתי, אך חוזר מיידית. כך בכל ארבע הפינות שלו.

האם ישנה בדיקה נופסת יותר אמינה כדי לבדוק את הבומבות?

פורסם

לפי אחד השרשורים הפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=273969&highlight=%D7%92%D7%95%D7%91%D7%94+C5&page=2

הודעה 23 של עודד, הבנתי שהגובה הוא בסביבות 9.5 ס"מ בין הצמיג לכנף, עכשיו מדדתי אצלי וזה 10 ס"מ בכולם חוץ מהימני הקדמי שם 11-11.5 ס"מ בערך. את זה בדקתי כאשר האוטו עובד על מישור ישר. בדקתי גם בימני הקדמי כאשר האוטו כבוי, גם 11-11.5.

פורסם

כנראה ענית לעצמך את התשובה

אם הגבהים אינם זהים יש בעייה - או במחשב, או בבומבה, או בבולם,

בדיקות נוספות:

1. תבדוק מה קורה כאשר כפתור הספורט של המתלים לחוץ - האם גם במצב זה ישנה אותה בעייה?

2. תוריד את האוטו ותמדוד שוב, לאחר מכן תתחיל לעלות אותו בכל אחד מהמצבים ותמדוד - חשוב שההגה יהיה ישר (צמיגים ישרים)

רעש מהבולם אתה אמור לשמוע בזמן מעבר על שיבוש כביש, אבל שיכוך חייב להיות

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

זו כניראה הבעיה, בצד ימין הרכב לא בגובה הנכון.

אתה מתאר מצב די מעניין

חיישן הגובה נימצא על המוט מייצב, (ראה שירשור שכתבתי בעבר עם שירטוטים) אם הייתה בעיה בחיישן אז כל החלק הקידמי של הרכב היה צריך להיות גבוה או נמוך מדי.

העובדה שרק בצד ימין הרכב לא בגובה הנכון נותנת לי תחושה שיש איזשהו בלאי בבוקסות של המוט מייצב או בבוקסות של המשולשים וכך המוט מייצב לא "מרגיש" שבצד ימין הרכב גבוה מדי.

לא ניראה לי שזו בעיה בבולם או בבומבה או במערכת ההידראולית כי אם נניח שבעיה כלשהי בבומבה או בבולם גורמת לאוטו להתרומם גבוה מדי בצד ימין המוט מייצב וחיישן הגובה היו "מרגישים" את זה ומנסים לתקן את הגובה של כל החלק הקדמי ואז הייתה מקבל מצב שצד שמאל נמוך מעט יותר וצד ימין גבוה מעט יותר והממוצע היה נשמר סביב ה 9.5 ס"מ.

מבחינת המשאבה ההידרואלית שני הגלגלים הקדמיים הם באותו ערוץ ושניהם מקבלים את אותו הלחץ.

בהידרואקטיב 3 הלחץ ההדיראולי לקדימה מגיע לבומבה מרכזית וממנו ממשיך לבובמבות מימין ומשמאל, הבומבה המרכזית היא בומבת נוחות שתפקידה לווסת את קשיחות המתלים, היא לא אמורה להבחין בין צד ימין לשמאל ומוציאה לשניהם לחץ שווה.

לכן אני לא רואה תסריט של בעיה במערכת ההידראולית

אגב, הרכב לא עבר תאונה או מכה בפרונט שגרמה לזה?

פורסם

תודה עודד,

הרכב לא עבר תאונה.

לגבי הבעיה, קודם אני כמובן תיארתי בעיה של רעש או קול של פמפום כזה במעבר על מהמורות מאזור הצמיג הימני. זה מחזק את מה שאמרת, אך אני לא יודע מה לבדוק.

שנית, אני שם לב שהאוטו גם לא הכי נוח, כל דבר בכביש אני מרגיש אותו. השאלה האם זה מעיד על בעיה או בלאי בבומבות? ואם כן, האם מדובר במרכזיות או באלו של הצמיגים?

ניסיתי לנהוג במצב ספורט, הנוחות לא נהייתה יותר גרועה. אולי הרגשתי קצת יותר את הכביש, אבל לא שינוי של ממש. כמובן כי המצב הנורמלי "פגום" העיניי.

פורסם

הכיוון של עודד נראה נכון והגיוני, במיוחד אם אתה שומע את הרעשים מכיוון הפרונט.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...