Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרגשה של נסיעה לא נוחה C5 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול העמדתי את האוטו על משטח ישר לגמרי, מדדתי את ארבע הצמיגים. כולם שווים בסביבות 9.5. נכנסתי למוסך בו אני מטפל והסברתי את הבעיה, הוא בדק את הבומבות. לדעתו הצד הימני קדמי קשיח מדי, השמאלי לדבריו תקין, לעומת זאת מאחור רואים שהם באמת תקינות, כאשר לוחצים אפשר להוריד את האוטו קצת ללא מאמץ מיוחד. הוא אומר שצריך להחליף את הימנית או את שתי הקדמיות. לדבריו, הקולות שאני שומע זה בגלל שהצד הימני לא בולם את המהמורות.

האם החלפת הבומבות צריכה התחברות למחשב לצורך כלשהו? האם בעת החלפתם יאבד נוזל הדראולי וכמה בערך?

ומה עלותם בערך של זוג בומבות?

אגב, האם נכון שאין פילטר דלק באוטו שלי?!

פורסם

אם הגובה שווה זה כמובן סיפור אחר והמוסך צדק ויש להחליף את הבומבה הקשה.

ניראה לי שבקבוק אחד של נוזל הידראולי יספיק להשלמת הנוזל שיאבד בדרך.

אין לי מושג לגבי המחיר היום, פעם אחרונה שהחלפתי בומבות זה היה ב BX ז"ל שהייתה לי, אשמח את תעדכן

פורסם

לא הכרחי

הסיבה שבומבה נהיית קשיחה היא שבורח ממנה הגז, אין הכרח שהגז יברח משתי בומבות.

אם זה לא יעשה לך חור גדול מדי בכיס תחליף את שתיהם.

פורסם

מן הסתם שניהם זקנות, אתה כבר משלם על עבודה תעשה את שניהם וזהו.

אם השנייה ממש רכה והמוסכניק טוען שאין צורך אז אל תחליף.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ביררתי היום לגבי המחיר, כל בומבה לחץ 50 של C5 עולה בסביבות 550 ש"ח לא כולל מע"מ ועבודה!! אני מקווה שהבן אדם שענה לי טעה קצת, כי המחסנאי שלהם היה בחופש, והוא זוכר את המחיר פחות או יותר בראש!

פורסם

מדידת גובה נכונה ב C5 מבוצעת על גבי ליפט "4 עמודים" (כזה שיש לו רמפה והרכב עולה עליה) ומדידת מרחקים בין ה"רצפה" של הליפט לנקודה מסויימת בשלדה של הרכב. לא מודדים גובה על סמך המרחק בין הצמיג לכנף !!!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מדידת גובה נכונה ב C5 מבוצעת על גבי ליפט "4 עמודים" (כזה שיש לו רמפה והרכב עולה עליה) ומדידת מרחקים בין ה"רצפה" של הליפט לנקודה מסויימת בשלדה של הרכב. לא מודדים גובה על סמך המרחק בין הצמיג לכנף !!!

איציק

זה נכון אולם באומדן "בייתי" בהשוואה שעשיתי עם שני C5 שעמדו על מישור קיבלתי את המרחק ש adel קיבל.

אני מניח שב C5 שלא עברה תאונות בכנף ובכלל המרחק יהיה דומה.

פורסם
מצאתי את השרשור הזה שמדבר על החלפת הבומבות ה C5, ממה שאני מבין, האם חייבים התחברות למחשב במהלך ההחלפה?

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080529042649AAkRfAF

לפי הרשום ב HYNES התהליך הוא די פשוט ולא דורש התחברות למחשב.

השלבים בגדול הם כאלו:

1. שיחרור הלחץ מהמערכת ההידראולית על ידי הנמכת הרכב ושיחרור של כמה מקומות ניקוז.

2. סיבוב ושיחרור הבומבה התקולה על ידי כלי ייעודי או משהו אחר מתאים.

3. הברגת הבובמבה החדשה עם אטם חדש.

4. הגבהת הרכב לגובה המתאים והוספת שמן שאבד לפי הצורך.

זה הסיפור פחות או יותר, אין צורך במחשב.

פורסם

תודה עודד,

איזה מקומות ניקוז יש לשחרר?

האם בזמן הוצאת הבומבה נשפך נוזל הדראולי באזור?

אני קראתי שקודם יש להגביה את האוטו עד הסוף (כלומר להגביר את הלחץ), לשחרר את הבומבה 1/8 סיבוב. ואז להנמיך עד הסוף ולהמשיך.

פורסם

תהליך שחרור הלחץ הוא כזה (לפי היינס)

עליך להוריד את הרכב הכי נמוך ולהמתין כרבע שעה

אחר כך ישנם שני ברגי ניקוז בוסתי הקשיחות הקדמי והאחורי הם ניראים כמו בורג ניקוז של משאבת בלמים, צריך לפתוח אותם סיבוב אחד שלם ולתת לנוזל לצאת עד שמשתחרר הלחץ, ניתן לחבר לברגי הניקוז צינור גומי ולקלוט מחדש את הנוזל.

בדרך זו אתה משחרר נוזל מהבומבות ויהיה לך כמה שפחות איבוד נוזל בזמן שתשחרר את הבומבות.

כדאי שתעמוד עם הגלגלים על ליפט או משהו גבוה כי אחרי שתוריד את הרכב לא תוכל להכנס תחתיו ולהגיע לברגי הניקוז.

מה שאתה מתאר עם שיחרור הבומבה הראשוני תחת לחץ לא מוזכר בהיינס.

אגב, עם איזה כלי אתה הולך לפתוח את הבומבות? עושה רושם שצריך שם מין מפתח עם רצועה שמקיפה את הבומבה.

פורסם

את האמת כל כך רוצה לעשות את זה בעצמי, אך אין לי כלים ולא מוכן להסתכן. אני אעשה את זה במוסך. לרוב יעשה לי את זה בחור שעובד באחד המוסכים המורשים, ועובד גם כן בביתו בשעות הפנאי. זו אופציה ראשונה. האופציה השניה מכונאי שעבד כמה שנים טובות במורשה בנתניה (בערך 25 שנה) ולאחרונה פתח מוסך פרטי. אני מניח ששניהם יודעים לעשות את זה. כך אחסוך הרבה מבחינת עלות העבודה .

לא עניתם על שאלתי, באמת אין פילטר דלק באוטו הזה? או ליתר דיוק הוא נמצא במיכל דלק.

פורסם

בכל מקרה לא הייתי ממליץ לך לעשות את זה לבד משתי סיבות

1. יש צורך בליפט אם אתה רוצה לשחרר לחץ מתחת לרכב.

2. פתיחת הבומבה מצריכה כלי מתאים.

אין פילטר דלק כזה שאמורים להחליף.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון,

בדיקה במוסך העלתה שתושבת המנוע העליונה קרועה, התושבת הוחלפה ללא "המשקפיים" שהיו תקינים. האוטו מרגיש יותר טוב, אין רעשים בכלל תודה לאל. יש לציין כי בדיקה שלהם אמרו שהבומבות תקינות, אך אני מניח שהן יחסית עייפות אבל לא פגומות במלוא מובן המילה.

• תוכן חדש...