Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם :)

אני מתגורר לבדי כבר הרבה זמן, ובזמן האחרון החלטתי לסיים כל מיני פרוייקטים קטנים שתמיד רציתי לעשות ואף פעם לא היה לי זמן. אחד מהם זה חיבור מערכת הקולנוע הביתית שיש ברשותי למחשב, כך שהמערכת תשמש כרמקולים הרגילים של המחשב - הבעיה - אין לי מושג איך בדיוק עושים את זה ולאיזה כבלים אזדקק.

המערכת די ישנה, אבל משמיעה באיכות טובה מאוד. הרסיבר הוא של JVC, והרמקולים של ELTAX (שני רמקולים קדמיים, שני רמקולים אחוריים, סנטר, וסאבוופר).

על מנת להפוך את התשובות לפשוטות יותר, צילמתי את חיבורי האודיו של המחשב שלי, ואת האחורה של הרסיבר.

אחורי המחשב שלי:

pc2f.jpg

אחורי המגבר 1:

magber.jpg

אחורי המגבר 2:

magber2.jpg

כפי שאתם יכולים לראות בתמונה של אחורי המגבר, שני הרמקוליים הקדמיים, הסנטר והסאב מחוברים (אין לי כבלים לשני האחוריים, צריך לקנות. מישהו יודע איך הם נקראים ומה טווח המחיר?)

אודה לכל עזרה שהיא, עמית. 8)

פורסם

כעיקרון גש לכל חנות בתחום ותבקש כבל ממחשב למערכת,אני לא זוכר פשוט את שם החיבור במחשב.

כבל אחד מתפצל לשתיים(אחד שמאל ואחד ימין במערכת).

יש גם כל מיני תוכנות סאונד שיודעות לשנות את היציאות במחשב במיוחד לדברים כאלה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תודה לכם על התשובות המהירות !

מה לגבי הכבל לרמקולים האחוריים ? שני קצוות בכל צד ? חיבור של רמקול למגבר ? זה אמור להיות בערך 5 מטר לכבל, 2 כאלה.

פורסם

כעיקרון כל חוט חשמל שתמצא בבית (אפילו חוט טלפון פשוט) יכול לשמש לחיבור בין המגבר לרמקול. אני יודע, בטח יש כמה אודיופילים שקוראים את המשפט האחרון שכתבתי וממש לא מסכימים איתו, אבל זה עובד ורוב האנשים לא ישימו לב להבדל בין סתם חוט שמצאת בבית לחוט ב100 שקל למטר (ויש כאלו).

כל חנות חשמל או טמבוריה מחזיקה כמה סוגים של כבלים מתאימים. גש אליהם וחפש כבל שמתאים לך מבחינת התקציב.

לגבי החיבור למחשב - השיטה שהציעו לך תעבוד, אבל תספק לך סאונד סטריאופוני בלבד. כלומר רק שני הרמקולים הקידמיים יעבדו כשתנגן שמע מהמחשב (במקרה הטוב גם הסאב, זה כבר תלוי במגבר שלך). אם אתה רוצה שמע הקפי כנראה שתזדקק לכרטיס קול חדש ולחיבור מעט שונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כעיקרון כל חוט חשמל שתמצא בבית (אפילו חוט טלפון פשוט) יכול לשמש לחיבור בין המגבר לרמקול. אני יודע, בטח יש כמה אודיופילים שקוראים את המשפט האחרון שכתבתי וממש לא מסכימים איתו, אבל זה עובד ורוב האנשים לא ישימו לב להבדל בין סתם חוט שמצאת בבית לחוט ב100 שקל למטר (ויש כאלו).

כל חנות חשמל או טמבוריה מחזיקה כמה סוגים של כבלים מתאימים. גש אליהם וחפש כבל שמתאים לך מבחינת התקציב.

לגבי החיבור למחשב - השיטה שהציעו לך תעבוד, אבל תספק לך סאונד סטריאופוני בלבד. כלומר רק שני הרמקולים הקידמיים יעבדו כשתנגן שמע מהמחשב (במקרה הטוב גם הסאב, זה כבר תלוי במגבר שלך). אם אתה רוצה שמע הקפי כנראה שתזדקק לכרטיס קול חדש ולחיבור מעט שונה.

אני בכלל לא בטוח, אבל אני זוכר פעם שחבר אמר שיש לי כרטיס קול יחסית מתקדם..

איך אני יכול לדעת אם אני אוכל להוציא שמע היקפי מהמחשב עם החומרה הנוכחית ? מה הקרטריון?

פורסם

הקריטריון הוא היכולת של כרטיס הקול שלך לספק שמע רב ערוצי ואופן החיבור בו אתה משתמש (דיגיטלי או כבל לכל ערוץ).

חפש את הקטלוג של כרטיס הקול שלך, בדוק האם הוא תומך בשמע רב ערוצי ואם כן באיזה אופן חיבור.

פורסם

יש אצלי חיבור כזה. משתמש במפצל פשוט ליציאה של כרטיס הקול. כבל אחד נכנס לרמקולים הרגילים של המחשב, השני למגבר של המערכת (R ו-L, עם כרטיס קול מתוחכם יותר אפשר גם סראונד).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ניסיתי לבדוק איזה כרטיס קול יש לי אבל זה לא ממש הולך לי...

נכנסתי להגדרות קול בקונטרול פאנל ובכל מקום רשום לי סאונד REALTEK HD, ואז נכנסתי ל ADVANCE וראיתי שיש לי שם גם אופציה לבחור בכל מיני אופציות של הוצאת סאונד (ראו תצלום מצורף).

האם זה אומר שזה סתם תוכנה ודרייברים שמותקנים אצלי או שהכרטיס קול שיש ברשותי באמת יכול להוציא את זה?

להמחשה לאיך הגעתי לשם אפשר לראות את הסרטון ביוטיוב (הבעיה שזה הוריד את כל האיכות ולא ממש מבינים...)

במידה והכרטיס אכן תומך שמע היקפי, באיזה כבל אני צריך לחבר לטלוויזיה ? עדיין הכבל שמתחבר לחיבור הירוק במחשב ומתפצל לימין ושמאל למגבר ? הוא יחסית זול 32 ש"ח, ואני בספק שהוא יעשה את העבודה (למען הסר ספק, אני מייחל שזה עדיין אותו כבל :)

פורסם

עושה רושם שלמגבר שלך אין חיבור אנלוגי של חמישה ערוצים אבל יש לו כניסה דיגיטלית (הכניסה העליונה בצד שמאל, זאת שמחוברת לDVD). לכן אתה צריך לוודא שהכרטיס קול שלך יכול להוציא אות דיגיטלי רב ערוצי מאחד החיבורים שלו ואז לא תיהיה לך בעיה.

מכיוון שזה כרטיס מובנה בלוח האם, אתה צריך לחפש את הדגם של הלוח ולבדוק איזה כרטיס הגיע איתו.

הכבל, אגב, הוא אותו הכבל. אבל יכול להיות שאם תרכוש כבל לא איכותי תצטרך לצמצם קצת את האורך.

פורסם
עושה רושם שלמגבר שלך אין חיבור אנלוגי של חמישה ערוצים אבל יש לו כניסה דיגיטלית (הכניסה העליונה בצד שמאל, זאת שמחוברת לDVD). לכן אתה צריך לוודא שהכרטיס קול שלך יכול להוציא אות דיגיטלי רב ערוצי מאחד החיבורים שלו ואז לא תיהיה לך בעיה.

מכיוון שזה כרטיס מובנה בלוח האם, אתה צריך לחפש את הדגם של הלוח ולבדוק איזה כרטיס הגיע איתו.

הכבל, אגב, הוא אותו הכבל. אבל יכול להיות שאם תרכוש כבל לא איכותי תצטרך לצמצם קצת את האורך.

אשמח אם תוכל לדבר איתי מעט בפרטי, אני לא רוצה להציף את הפורום בשאלות איוולות...

כדוגמת, איך אני רואה את דגם לוח האם שלי ללא פירוק צד המחשב ? (אם זה חובה אז זו לא כזו בעיה..), מה זה אומר הכניסה הדיגטלית ? סתם יש שם כבל צהוב שלא מחובר לכלום כרגע... מה תפקידו ? ואם הוא רלוונטי, לאן אני מחבר את הכבל שיוצא מהמחשב? כי הרי ה 2 RCA הזה צריך ללכת לימין ושמאל של אחד מהמקומות במגבר... מצטער על מבול השאלות... אני פשוט מאוד להוט לסיים את הפרוייקט הקטן הזה :) 

• תוכן חדש...