Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

OIL COOLER KIT

אפשר לדעת במה זה טוב שהשמן מתקרר?

הראי שהשמן חם המנוע נוסע יותר טוב,כי השמן הופך להיות יותר דליל וככה החלקים במנוע,כמו הבוכנות

הטלטלים,ושאר החלקים זזים יותר מהר ויותר בקלות,ואם הקיט הקירור השמן יקרר את השמן,נראה לי

שזה יגרום לשמן להיות קצת סמיך וזה ישפיע לרעה בביצועים במנוע.ככה לפחות אני חושב,תקנו אותי אם אני טועה!?

ואני אסביר מדוע אני חושב ככה,שמדליקים את הרכב בבוקר,או אחריי פרק זמן של כמה שעות שהרכב לא נסע,והשמן

קר במנוע,הוא לא נוסע כמו שהשמן חם,לכן מומלץ לחכות קצת לפני נסיעה עם הרכב,כדי שהשמן יגיע לרוב חלקי המנוע.

ואם השמן יהיי סמיך לא נראה לי שהוא יגיע לרוב חלקי המנוע,אולי יגיע אבל לא יתן לו את החיכוך הנכון שהוא צריך.

ותודה מראש.

פורסם

המסקנה שלך נכונה ומוטעית בו זמנית. בקיט קולר שמן מקצועי יש תרמוסטט,

שמבקר על כך שהשמן יהיה בטמפרטורה אופטמלית

כלומר, חם מדי - נפתח המעבר והקולר שמן מתפקד ומקרר את השמן,

השמן מתקרר למידה הרצויה והתרמוסטט נסגר על מנת למנוע קירור יתר.

בנוסף, הסיבה שמרכיבים קולר שמן הוא בגלל טמפטורות שמן גבוהות מדי במנועים משופרים,

ברוב המנועים הסטנדרטים אין צורך בקירור שמן נוסף.

ברוב המנועים בעלי אופי ספורטיבי יש קולר שמן

(קולר שמן המשווה את טמפ' השמן לזו של המים ע"ע קולר שמן-מים)

כלומר המקסימום שהשמן יתקרר הוא טמפ' המים.

הנ"ל לא כל כך יעיל במנועים משופרים ולכן מרכיבים קיט קולר שמן המקרר את השמן באמצעות מעבר אויר

דרך "רדיאטור" המכיל שמן, כלומר קולר שמן-אויר,

והוא אכן צריך טרמוסטט על מנת לבקר את נושא הטמפרטורה.

יש שמרכיבים קולר שמן עם רדיאטור קטן, שלא יכול פיזית לקרר את השמן בצורה כזו

שתוריד את הטמפ' בצורה דרסטית בגלל הכלת נפח קטנה יחסית,

וכך חוסכים את הצורך בטרמוסטט.

Race Smart

• תוכן חדש...