Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפסיק לדחוף בכול אשכול את ההצעה שלך לדלל בייחס של 2:3.

כול הרכבים החדשים של קונצרן VAG מגיעים עם נוזל קירור ביחס של 50:50.

גם יותר נוח לאנשים מסויימים לחשב כמה ליטר מים צריך למלא על כול ליטר נוזל קירור.

אתה רוצה למלא ביחס 2:3 או הפוך 3:2 לא יקרה שום נזק.

מי המליץ ? אני המלצתי זה לא מספיק ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברגע שתפסיק לדחוף את ההצעה השגויה שלך למלא 1:1, כי זה מצריך לקנות עוד בקבוק ב-60 ש"ח ללא הצדקה.

יש אנשים שיותר קל להם לחזק ברגים בלי ידית מומנט, אז מה?

גם אם הרכבים החדשים מגיעים עם נוזל ביחס של 1:1, היו כאן הרבה אנשים ששאלו לגבי רכבים יותר ישנים.

פורסם
ברגע שתפסיק לדחוף את ההצעה השגויה שלך למלא 1:1, כי זה מצריך לקנות עוד בקבוק ב-60 ש"ח ללא הצדקה.

גם אם הרכבים החדשים מגיעים עם נוזל ביחס של 1:1, היו כאן הרבה אנשים ששאלו לגבי רכבים יותר ישנים.

המרצע יצע מהשק - תגיד שאתה רוצה לחסוך באחזקת הרכב. נוזל קירור לא מחליפים כל יומיים. אולי כל שנתיים.

אם 50 שקל זה מה שכואב לך, אולי עדיף לא להחזיק רכב.

נ.ב. לא הייתי שם ROYAL PURPLE בפולקסווגן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ברגע שתפסיק לדחוף את ההצעה השגויה שלך למלא 1:1, כי זה מצריך לקנות עוד בקבוק ב-60 ש"ח ללא הצדקה. - הטיעון הזה לא שווה התיחסות רצינית מכיוון שכול בעל רכב מחזיק בתא המטען מיכל או חצי מיכל למקרה שיש צורך להוסיף נוזל קירור עקב נזילה.

קודם כול ההצעה שלי לא שגוייה, ההצעה שלי היא פרקטית מהסיבות שציינתי קודם לכן.

היחס שרשום על המיכלים מתייחס לטמפ' שמתחת ליחס המצויין על גבי המיכל הנוזל קופא.

היחס הנכון לפי הוראות הייצרן הוא:

40 אחוז נוזל קירור ו-60 אחוז מים מעניקים הגנה בפני קפיאה עד לטמפ' של מינוס 25 מעלות צלזיוס (ולא כפי שרשום על האריזה 2/3).

50 אחוז נוזל קירור ו-50 אחוז מים מעניקים הגנה עד לטמפ' של מינוס 35 מעלות צלזיוס.

1. אני מעדיף להמליץ על יחס של 50/50 מהסיבה שיחס זה מעניק הגנה טובה יותר למערכת הקירור בפני קורוזיה שלפי דעתי יותר חשוב מכיוון שגם ביחס זה נקודת הרתיחה של הנוזל היא בסביבות 130 מעלות צלזיוס במקום מעל 135 מעלות צלזיוס.

2. במוסכים ממלאים 50/50 לכן עדיף לשמור על יחס זה מאשר להתחיל להתלבט ולחשב איך לתקן את יחס הנוזל במקרה של מילוי מים בלבד.

3. כול הייצרנים שמייצרים את נוזל הקירור עבור קונצרן VAG ממליצים על יחס של 50/50.

4. קיימים בשוק נוזלי קירור מסוג G12 וגם G12 PLUS שהינם מדוללים במים רכים מראש ביחס של 50/50 ולכן ההמלצה שלי תואמת גם לייצרנים אלה.

מצורף דף נתונים של נוזל קירור מסוג G30 של חברת BASF שמייצרת את הנוזל המקורי עבור קונצרן VAG ובאתר שלהם כתוב במפורש שהנוזל תואם לתקן TL “VW 774 F” שהינו G12 PLUS.

Glysantin G30 (G12 PLUS).pdf

פורסם

מרק,כולי ביטחון ב 1000% שמה שאתה ממליץ הוא הנכון!

רק סליחה על ריבוי השאלות,קראתי את כל מה שצריך לעשות כדי להחליף מים,בגדול אבל, לאחר שקראתי את כל 11 השלבים קצת התבלבלתי...בגדול אני צריך לרוקן את ה 5-6 ליטר מים מהרדיאטור, ואז להוסיף קודם, בשלב הראשון 2.5 מים מהברז,ו2.5 ליטר לאחר מכן נוזל קירור?

ולהוסיף במידת הצורך??זה בגדול השלבים?תודה וסליחה על ריבויהשאלות קצת הסתבכתי מכל השלבים בקודם..:)

פורסם

הסבר על רגל אחת :

קח בקבוק מקורי של G12 פלוס (מכיל ליטר וחצי), רוקן את כולו לתוך מערכת הקירור, מלא אותו במים ורוקן את המים לתוך מערכת הקירור .

עכשיו אנחנו עומדים על 3 ליטר בתוך המערכת.

פתח את הבקבוק השני החדש, מלא ממנו חצי ליטר נוזל קירור, תשלים עם חצי ליטר מים.

להערכתי בשלב הזה אתה תהיה על מצב מלא כי לא כל נוזל הקירור מתנקז מהמערכת כשאתה מרוקן אותה ובנוסף יש אוויר בתוך המערכת.

לאחר שלב ניקוז האוויר תוסיף עוד מים ונוזל במינון דומה עד לסיום.

בדרך כלל אתה נשאר בסופו של התהליך עם קצת יותר מחצי בקבוק של G12 , שאתה משלים עם מים ושם בתא מטען לכל צרה שלא תהיה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יותר פשוט ונוח לקחת מיכל ריק יישן ונקי של שמן מנוע בקיבולת של 5 ליטר או 4 ליטר ולהכין מראש את 'התערובת' במיכל ולאחר מכן להוסיף למערכת הקירור את 'התערובת'.

את שארית הנוזל המוכן תוכל לשמור למקרה הצורך.

פורסם

אחלה אייל!! תודה עכשיו הכל ברור.הבעייה שלי איך אני מרוקן את כל הנוזל קירור שנמצא בתך המיכל????

אין דרך פשוטה לנתק צינור או משהו ולהחזיר?

ואם אפשר תמונה???? תודה:)

פורסם
המרצע יצע מהשק - תגיד שאתה רוצה לחסוך באחזקת הרכב. נוזל קירור לא מחליפים כל יומיים. אולי כל שנתיים.

אם 50 שקל זה מה שכואב לך, אולי עדיף לא להחזיק רכב.

נ.ב. לא הייתי שם ROYAL PURPLE בפולקסווגן.

אני ממש לא מנסה לחסוך, אבל אני גם לא רוצה לזרוק כסף שלא לצורך.

ובמוסכים עושים הרבה דברים שלא יעשו.

פורסם

אתה רומז שהמוסכים המציאו את ה 1:1 כדי שתצטרך לקנות שני בקבוקים במקום אחד ?

bennnnn , אם אתה לא יודע איך מרוקנים מים מהמערכת (ובטח גם איך מנקזים אוויר מהמערכת) אולי כדאי בכל זאת לעשות זאת במוסך.

אני אישית בשנים האחרונות ,למעשה מאז ה GTI, לא מטפל לבד ברכב בכל מה שקשור למכונאות.

(עקרונית צריך לשחרר צינור מים תחתון ולתת לחוק כלים שלובים לעשות את שלו)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ניקוז מים ברכב מסוג גולף (למעשה גם פאסאט, ועוד רבות מהקונצרן)

היא פעולה פשוט ברמות שאין לתאר

אין לתאר - כי היא לא קיימת :)

אין ניקוז אוויר בגולף, ממלאים מים, מתניעים, מחכים ממלאים, מחכים ממלאים, סוגרים נוסעים ואז שוב ממלאים :-D

אין צורך לפתוח צינורות בכלל,

בעיקרון לפתוח מכסה מיכל עיבוי

ובתחתית הרדיאטור יש ברז פלסטיק לניקוז, לפתוח אותו לתת למים לרדת, ואחרי זה למלא חזרה

זה לא ינקז הכל בצורה גורפת, אבל זה ינקז בהחלט את רוב המים

• תוכן חדש...