Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום קשר לחורף, החלפתי צינורות כאלה בקיץ ובחורף.

ומה פירוש "לא לגעת"? אם הצינור קרוע צריך להחליף אחרת נישאר בלי שמן!

בקשר למחיר, פעם אחרונה החלפתי צינור כזה אצלי ברכב לפני שנה וחצי ואני זוכר סכום של 70 ש"ח לצינור + בנד.

150 ש"ח זה אולי לזוג צינורות או שזכרוני בוגד בי עקב הזקנה :?

אגב: אם רוצים שהצינור יאריך ימים כדאי לקשור בנד כמו שהראתי קודם בשירשור, משום מה היצרן נותן לצינור להיות "מדלדל" ולהיקרע בחלקו התחתון.

פורסם

אצל ז'אן רק הבאנד עולה 50 ש''ח

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שלום רב.

משהו מכם יכול יסביר לי בקצרה על המערכת ההידראולית בסיטרואן, (למה זה טוב?) למשל מהם היתרונות/חסרונות מול אלו שבמערכת מתלה ברכב סטנדרטי ?

תודה.

פורסם

ישנת פעם על מיטת מים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
שלום רב.

משהו מכם יכול יסביר לי בקצרה על המערכת ההידראולית בסיטרואן, (למה זה טוב?) למשל מהם היתרונות/חסרונות מול אלו שבמערכת מתלה ברכב סטנדרטי ?

תודה.

בלי להכנס לפרטים טכניים להלן כמה מתכונות המערכת ההידראולית ב C5 (המכונה hydroactive 3)

1. ניתן לשנות את קשיחות המתלים ממצב ספורט למצב נוחות. הקשיחות משתנה אוטומטית על ידי מחשב הרכב בהתאם לתנאי הנסיעה או ידנית על ידי הנהג, התוצאה היא נסיעה מאוד רכה ונעימה בלי לפגוע בביצועים.

2. גובה הרכב נשאר קבוע ללא קשר למשקל המועמס עליו, המערכת ההידראולית מתקנת אוטומטית שינויים בגובה הרכב מקדימה ומאחורה כך שתמיד מובטחת יציבות ואחיזת כביש אופטימלית

3. כאשר הרכב עובר 110 קמ"ש המערכת ההידראולית מנמיכה אותו אוטומטית לשיפור היציבות, ירידה ל 90 קמש תחזיר את הרכב לגובהו הרגיל.

4. ניתן להגביה את הרכב כדי לשפר עבירות על מכשולים או לצורכי תחזוקה (המהירות מוגבלת ל 40 קמ"ש - אם המהירות תהיה מעל זה מחשב הרכב יחזיר אותו לגובה רגיל).

בדגמים הישנים יותר כמו ה BX המערכת הייתה מכנית כולה סבלה מבעיות אמינות ונזילות.

ב C5 רוב הבקרות עברו להיות אלקטרוניות מבוקרות מחשב והמערכת די אמינה למעט בעיית צינורות מחזירי השמן בבולמים שמוזכרות בשירשור ולעיתים נדירות יותר חיישני גובה קדמיים לא מתפקדים. הבעיות הללו לא מסובכות וניתנות לתיקון בקלות (ע"י מי שמבין)

פורסם

odednovo תודה לך על ההסבר המפורט.

אגב,המתלים האחוריים אצלי בביואיק משולבים כריות אוויר עם קומפרסור.

המטרה (היחידה לדעתי):לווסת גובה מרכב אחורי קבוע מהכביש. (בהתייחס למשקל המופעל על הרכב)

פורסם
מה הקשר לחורף? סיקרנת אותי..

פשוט יש לי אותה בעיה - ושמתי לב שזה קורה רק בחורף

כנראה - שזה אופייני לזעה - ככה קורים לזה

בחורף ככל שקר יותר - הצנרת שנפגשת עם מתכת שקוטרה קטן בגלל הקור הינה פשוט מטפתפת מעט מאוד ולכן אנו מרגישים נזילה - כביכול, אך זו תופעה בריאה - ככה אני אבנתי

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

הצנרת היא צנרת גומי שנמתח עם בנד מסביב למתכת. המתיחות הזו אמורה לסגור על צינור המתכת גם אם שינה את קוטרו בכמה מיקרונים בגלל הטמפרטורה.

יתר על כן, כמו שצינור המתכת התכווץ מהקור כך גם בנד המתכת מסביב לצינור הגומי התכווץ מהקור.

ההשפעה של הטמפרטורה צריכה להיות מאוד זניחה ולכל היותר יהיו קצת סימני הזעה אבל לא טפטוף כמו שהוא מתאר

לדעתי, אם יש טפטוף. הצינור פגוע, יש נזילה וצריך להחליף את הצינור.

אגב איזה צינור נוזל אצלך?

פורסם
מה הקשר לחורף? סיקרנת אותי..

מאחר ובקור ישנה נטיה למתכת להתקווץ ולגומי לא אזי מתחילה כאן הנזילה !

לכן בקייץ אנו לא מרגישים את זה ובחורף כן

בכל מקרה פתרתי את התעלומה ע"י קניית בנד מתכתי וחיזוק הצינור

אין צורך להחליף צינור עצמו

בנד עלה לי 2 ש"ח

כאמור מפרקים גלגל קדמי, מגיעם לצינור, מורידים מבודד (3 צינורות)

שמים ומהדקים היטב את הבנד המתכתי עם בורג סיבוב

מחזירים גלגל

זהו, אנשים

נסיעה טובה

נראה כמה זמן זה יחזיק - ברגע שיהיו לי שינויים אעדכן כאן

בהצלחה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

להערכתי הצינור יבש ואיבד את האלסטיות שלו אחרת היו היה נצמד לצינור הקשיח הפנימי בכל מקרה.

הבנד ששמת הוא טיפול מארך חיים נקודתי אבל להערכתי אובדן האלסטיות תוביל לסדקים וקרעים בגומי הצינור ולנזילה ממקומות נוספים.

אני במקומך הייתי משקיע את המאמץ שכבר השקעת בפירוק הגלגל והרכב הבנד בהחלפת הצינור כולו כדי שהוא לא יפתיע אותי בקריעה או היסדקות ונזילה כאשר לא אהיה ערני ומוכן לזה.

פורסם

לגבי הנושא שבכותרת: צינור מצאתי רק מקורי, נכון שמחירו סביב 150 ש"ח. לגבי BAND - אם מורידים את הישן בזהירות ניתן לחסוך עוד כ-50 ש"ח על בנד חדש. אך מאוד קשה להרכיבו בחזרה. שאלה האם עלות העבודה במוסך שווה מאמץ?

למען אמת אפשר גם לעקוף את ההחלפה - ניתן "לתקן" ע"י הוספת קטע של צינור גומי כאשר ניתן לחבר בין 2 צינורות ע"י צינור מתכת בקוטר התואם לקוטר הפנימי של הצינור ולאבטח ע"י אזיקונים.

לגבי שאלה האם זה קורה רק בחורף - דווקא נוטה לחשוב שהקיץ יותר "קטלני". את הצינור קיצרתי פעמיים, וראיתי שהוא מאוד יבש ומתפורר. למען אמת אפשר גם ל

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• תוכן חדש...